|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Krwawienie/plamienia we wczesnej i późnej ciąży.
Jestem pod koniec 7 tygodnia ciąży, pierwszą ciążę poroniłam, miałam zabieg łyżeczkowania rok wcześniej. W zeszłym tygodniu we wtorek miałam jasne krwawienie, które szybko ustało, a w czwartek beżowo/brązowe plamienie - ciężko stwierdzić. Zadzwoniłam do mojego ginekologa i zapisał mi luteinę dopochwowo 3x1 i duphaston doustnie 2x1. W poniedziałek byłam na wizycie i powiedział, że dzidzia rozwija się prawidłowo, że wszystko jest w porządku, ale pod spodem mam mały pęcherzyk, z którego pojawiło się owe krwawienie i jeżeli nie będę brać tych tabletek i tylko leżeć i odpoczywać.. to mogę mieć ciążę zagrożoną. Za niecałe 3 tygodnie mam znowu wizytę, ale wczoraj i dzisiaj rano miałam delikatne plamienie jakby brązowe jak wtedy czy jest to może wynik brania luteiny? Czy któraś z Was miała może podobną sytuację? Czy udało Wam się donieść zdrowe dzieciątko do końca ciąży?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krwawienie/plamienia we wczesnej i późnej ciąży.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli dzieciątko rozwija się prawidłowo, to raczej nie masz powodów do obaw ![]() Jeśli natomiast się boisz, to zgłoś się na IP... Na forum raczej nikt nie udzieli Ci na tyle profesjonalnej odp, jakiej mogą udzielić Ci lekarze, którzy Cię badają ![]() Ja osobiście pojechałabym się zbadać na IP - dla świętego spokoju i po to, zeby sobie pozniej nie wyrzucać... (chociaż musisz być przygotowana na to, że na 99% zostawią Cię na kilka dni na obserwację) Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
spokojnie, przede wszystkim dużo leż. najlepiej na lewym boku...
w pierwszej ciąży miałam krwawienie i to obfite w 9 tygodniu, tak że jadąc do szpitala byłam przekonana że to koniec... ale nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzięki wielkie
![]() trochę się uspokoiłam ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- a co ze kontaktem seksualnym z moim narzeczonym, bo obawiam się tego, że mogę krwawić po stosunku w takiej sytuacji? mój lekarz nie mówił na razie nic, że nie wolno.. ale trochę obawiam się, że mogą być powikłania po tym znowu :/ pomimo brania tych wszystkich leków, a Wy jak podeszłyście do tego typu tematu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem jeśli masz takie problemy, to wstrzymaj się. Może w II trymestrze sprawa się unormuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od chwili pierwszego plamienia miałam zakaz... Później, jak wszystko się unormowało lek gin nie widział przeciwwskazań... Ja na Twoim miejscu zaczekałabym, bo po co niepotrzebnie się denerwować w razie czego...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam! Jestem w 6 tyg ciąży i tydzień temu dostałam krwawienia, miałam wrażenie, że to okres, ale duużo słabszy. Bólu brzucha nie było. Zaraz pobiegłam do lekarza, stwierdził ciążę, 5 tydz. Serduszka jeszcze nie było. Dostałam duphaston, luteinę, magnez i nospę i za tydzień na USG. Krwawienie mineło ale zostały brązowe plamienia, które trwają do dziś. Strasznie się martwię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.