|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Akademiki Politechniki Krakowskiej 2014
Cześć dziewczyny! Chciałabym zapytać tj. w tytule o akademiki PK. Który ma fajny standard, dobrze się mieszka i nie ma imprez 24/24? Bardzo proszę o odpowiedź, nie znalazłam żadnych aktualnych opinii w internecie. Słyszałam, że DS3 BARTEK jest spoko i właśnie nad tym się najbardziej zastanawiam. Co sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Akademiki Politechniki Krakowskiej 2014
Hej ! Postaram Ci się pomóc
![]() Mieszkam na DS4 Balon (składy są 4-osobowe, tzn. na 4 osoby jest łazienka, w innych DSach jedna łazienka jest na 10 osób). Trudno jest określić, w którym akademiku nie doświadczysz imprez 24/24 - jak dla mnie to zależy po prostu od piętra na które się trafi. Moja koleżanka mieszka na DS1 i w sesji ktoś zrobił sobie imprezę taką tygodniową (ona 5 piętro, impreza na 8 i wszystko było słychać) - nic nie zrobisz z tym ![]() Jeżeli chodzi o DS3 to dla mnie jest to najbardziej imprezowy akademik właśnie ![]() Jeżeli chodzi to standard to DS1 i DS3 mają podobny - niedawno były odnawiane i wszystko ładne jest ![]() ![]() Balon dla mnie jest spokojnym akademikiem, standard jak dla mnie super : duży pokój na 2 osoby, osobny przedpokój ![]() Jak masz jeszcze jakieś pytania to daj znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Okazało się, że nie miałam za wielkiego wyboru przy rezerwacji, bo mogłam się zarejestrować tylko do DS2, tam zostały tylko pokoje dla kobiet. Ale właśnie słyszałam, że go remontują teraz, więc myślę, że będzie dobrze. Z resztą teraz akademiki to nie to samo co wcześniej, jestem więc dobrej myśli
![]() Może jeszcze zapytam: kiedy trzeba składać wniosek o przyznanie miejsca w DS do AOS? Jest jego wzór w dokumencie "Zasady przyznawania miejsc, odpłatności itd." i właśnie nie za bardzo wiem kiedy to złożyć i do kogo, kiedy byłam składać papiery na wydziale o akademik nikt o nic takiego mnie nie pytał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak, pierwszy rok, milion wątpliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Najgorsze panie portierki to w Leonie....
![]() Wg mnie najspokojniejsze są DS1 i DS4, i standard mają fajny ![]() Nie wiem jak z Leonem po remoncie, ale przed to standard nie powalał ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;48082478]a dla mnie właśnie Balon jest najbardziej imprezowy
![]() ![]() ![]() ![]() Erasmusy są rozbrykane, ale to raczej tylko one ![]() ![]() O portierkach nie rozmawiam - wszystko jest super, ale mam takie 3 "ulubione", które robią wszystko z łaską ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() nie dość, że wszystko z łaską, to jeszcze są po prostu nieprzyjemne, przynajmniej ja mam takie wrażenie za każdym razem jak wchodzę do akademika - że jestem intruzem i jakby mogła to by mnie nie wpuściła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej, chciałabym zamieszkać na akademikach PK, bo znajduje się bliżej centrum niż te na ul. Skarżyńskiego. Wiecie może jak wygląda mieszkanie na DS-B1 na Bydgoskiej? Chodzi mi o standard, atmosferę i czy jest to imprezowy akademik czy wręcz przeciwnie? Proszę o odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
To ja tak jeszcze od siebie dodam o akademiku PK na Bydgoskiej. Są tam głównie pokoje 2 osobowe, jedynki również. Na każdy pokój lub skład dwóch pokojów przypada mini kochania z kuchenką, lodowką oraz zlewem, prawie jak w mieszkaniu. Do tego przypada również normalna łazienka. Pokoje są ogromne w porównaniu do tych na Czyzynach. Odkąd PK przejęło ten akademik wszystko się tam zmienia. Wymieniono wszystkie łóżka, nowe koce, kołdry, duze biurka, lodówki. O meble czasem trzeba walczyć;-) darmowa rowerownia, mini lektorium. Obok restauracja, miasteczko AGH. Na podchorążych piechotą 7 min, na warszawską można dojechać autobusem z przystanku miasteczko studenckie AGH, a tramwajem z Uniwersytetu Pedagogicznego. podroż wlacznie z dojsciem na przystanek koło 20 min, rowerem na skróty wychodzi koło 10. Sklepy: Lewiatan, Biedronka (bezalkoholowa). Integracja hm.. Z tym bywa różnie ale Erazmusi są mega zintegeowani. Mieszka tam trochę rodzin z dziećmi więc często pilnują ciszy nocnej. Przez cały rok kiedy tam mieszkalam zdarzyła się jedną impreza która po 22 została momentalnie zakończona przez starszych mieszkańców. Także jak ktoś nie przepada za imprezami i ma dużo nauki to ten akademik jest idealny. Kierownictwo mega mile, wszystko da się załatwić, pogadac itp. Nie trzeba zostawiać klucza na portierni. Pralnię 5 zł. Co jeszcze? Mycie kuchni i lazienki we wlasnym zakresie. Parking, grupa na fb podobnie jak na Czyzynach. Główny minus to strasznie cienkie sciany i drzwi, przez które wszystko słychać co się dzieje w pokoju obok albo na korytarzu. A i te zapachy o 2 w nocy pysznego obiadu u Erazmusow :-D
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A i jeżeli chodzi o portiretów to zawsze jest kupa śmiechu i zartów :-D nigdy sie jeszcze nie spotkalam z jakimiś krzywymi spojzeniami czy cos w tym sylu. jedyny ból to internet , bo poblokowali porty P2P i nie da się korzystać z niektórych stron np. Spotify :-\ Edytowane przez perpedula Czas edycji: 2015-12-20 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.