|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VII :)![]() SIERPNIOWE MAMUSIE 2015! CZĘŚĆ VII Witamy serdecznie w VII części wątku wszystkie mamusie, które spodziewają się dzidziusia w sierpniu 2015 roku! Jeśli masz ochotę do nas dołączyć - zapraszamy! Czekamy na: 18 dziewczynek 21 chłopczyków ![]() Aktywne przyszłe mamusie: belleza_ines - TP 30 lipca - DZIEWCZYNKA MsLullaby - TP 31 lipca - (syn Bartek - 2013 rok ) - CHŁOPCZYK fiona27 - TP 31 lipca - (syn - 2010 rok) - DZIEWCZYNKA kasperka - TP 1 sierpnia -CHŁOPCZYK mms_22 - TP 2 sierpnia - CHŁOPCZYK Mirabelka_90 - TP 3 sierpnia - CHŁOPCZYK beatrix28 - TP 8 sierpnia - (syn Remigiusz - 2010 rok) - DZIEWCZYNKA Jess922 - TP 9 sierpnia - CHŁOPCZYK martulka0991 - TP 9 sierpnia - CHŁOPCZYK Kitsi - TP 10 sierpnia - CHŁOPCZYK Acka - TP 13 sierpnia - CHŁOPCZYK Nicole'__ -TP 14 sierpnia - DZIEWCZYNKA majka242007 - TP 14 sierpnia - (córka Maja - 2008 rok) - CHŁOPCZYK Mravka - TP 14 sierpnia - (syn - 2012 rok) - CHŁOPCZYK - CC: 05.08 Niespodziewajka25 - TP 15 sierpnia - (syn Adaś) - DZIEWCZYNKA roxana_lu - TP 17 sierpnia - (syn - 2009 rok) - DZIEWCZYNKA moniska139 - TP 17 sierpnia - (syn Filip - 2011 rok) - DZIEWCZYNKA 12mu05 - TP 18 sierpnia - (syn Mikołaj - 2014 rok) - DZIEWCZYNKA dd1dd - TP 18 sierpnia - DZIEWCZYNKA Isabelle_26 - TP 19 sierpnia - (córka Hania - 2006 rok) - DZIEWCZYNKA magdowe - TP 20 sierpnia- CHŁOPCZYK vea7 - TP 20 sierpnia - (syn Janek - 2013 rok) - DZIEWCZYNKA natalia1011 - TP 20.08.2015 - CHŁOPCZYK beaciorq - TP 21 sierpnia - CHŁOPCZYK Ambiwalentna29 - TP 22 sierpnia - (syn Borys - 2013 rok) - CHŁOPCZYK springtime - TP 22 sierpnia - ciąża bliźniacza - DWIE DZIEWCZYNKI asienka_182 - TP 22 sierpnia - DZIEWCZYNKA hanusia_86 - TP 23 sierpnia - DZIEWCZYNKA Anev0 - TP 24 sierpnia - CHŁOPCZYK - CC: 17.08 NOK84 - TP 24 sierpnia - (córka - 2011 rok) - CHŁOPCZYK heroine86 - TP 24 sierpnia- DZIEWCZYNKA Sandeo - TP 24 sierpnia - CHŁOPCZYK Aliczka88 - TP 26 sierpnia - (syn Michaś - 2011 rok) - CHŁOPCZYK Molise - TP 26 sierpnia - CHŁOPCZYK ankaaa206 - TP 27 sierpnia - (syn - 2013) - DZIEWCZYNKA TusiaeM - TP 30 sierpnia - DZIEWCZYNKA Pikaso - TP 31.08.2015 - (córka Lena - 2010 rok) - CHŁOPCZYK ROZPAKOWANE MAMUSIE: Wózki sierpniowych maluszków: ankaaa206 - Jedo Fyn, spacerówka Inglesina Avio MsLullaby - Bebetto Silvia vea7 - X-lander X-move roxana_lu - Maxi Cosi Mura 4 Plus NOK84 - Maxi Cosi Mura 4 Ambiwalentna29 - X-lander XA Mravka - Teutonia Mistral S asienka_182 - Roan Teo martulka0991 - Bebetto Vulcano beatrix28 - Brevi Ovo kasperka - Joolz Day Quadro beaciorq - Bebetto Vulcano Jess922 - ABC Design 3Tec asienka_182 - Bebetto Torino Nicole`_ - Maxi Cosi Mura 4 Plus majka242007 - Quinny Buzz 3 Kitsi - Mutsy Evo sandeo - X-lander X-move
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-07-12 o 12:04 |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VII :)
Melduję się
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jej... Pojadłam czereśni i nie mam na nic siły
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczka
![]() Ja dzisiaj muszę dorwać czereśnie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
łoł ale lecimy
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam kilogram ![]() W ogóle ostatnio mam parcie na warzywa i owoce... Ciagle z rana w warzywniaku siedzę ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- No jak tu same gaduły
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Napisalam dlugasny post i go wcielo
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
No to która się w tej części rozpakowuje?
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
heroine86 nie wiem ile potrwa
Do tego dochodzi ciagle cos nowego...malarz sie nie wyrobil ostatnio w czasie, bo okazalo sie, ze jest wiecej do zrobienia niz mialo byc... Jakby tego bylo malo zabrudzili mi moj betonowy komin i tez trzeba bedzie to zrobic W sypialni myslalam, ze mniej pracy bedzie, ale moj Tz zerwal moja piekna tapete, ktora mialam na scianie za lozkiem... Stwierdzil, ze do tego parkietu nie pasuje i robimy wszystko na nowo ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ta, która pyta Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-19 o 11:04 Powód: Blad |
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po ile u Ciebie? ![]() Z takim tempem jakie tutaj panuje to ja na pewno nie
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czereśnie ? ![]() A różnie. Dziś były 4 rodzaje... Za 10, 12, 14 i 15zł
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
a nie obraziłabym się ![]() pod warunkiem, że pociągniemy tą część tak do 20 lipca
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czym zabrudzili? A Wy macie swoje mieszkanko? Własnościowe? Na stałe zamierzacie zostać w DE? Kurcze, jak ja mam się ubrać? Pada deszcz, zimno to z gołymi nogami nie pójdę jak założę rajstopy to średnio poprzymierzam sandały/japonki
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
A tak pytam orientacyjnie, bo u siebie widziałam po 24 zł
no ale to było jakiś czas temu, więc jest nadzieja, że potaniały
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabrudzili czyms jak parkiet zrywali ![]() Tak, mamy wlasnosciowe mieszkanie, wybudowane ponad rok temu, a mieszkalismy w nim chyba rok ![]() Parkiet byl na gwarancji wiec zdecydowalismy sie ta cala masakre teraz zrobic... Jakby tego bylo malo schody tez nowe musimy robic, bo byly ciemne, a teraz parkiet jasny to i schody nowe musza byc ![]() Obecnie schody zdemontowane, ogromna drabina postawiona zeby wejsc na gore Wczoraj chcialam wejsc i zobaczyc jak tam wyglada, ale Tż mi zabronił i zrobił mi zdj Zostajemy na stałe, mój mąż stąd pochodzi
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-19 o 11:15 Powód: Blad |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Tadam!
i ja się witam w nowej cześci, dzieeeeki roxana Cytat:
![]() Dziś też druga część bobu na mnie czeka...mniaaaaam Nicole jeśli się nie mylę to mam coś takiego https://www.sklep.vileda.pl/produkt/...ss_eco_new.php i ogólnie do tej pory dawała radę. Jednak odkąd mam to nowe żelazko to widzę,że przy dłuzszym prasowaniu po prostu woda się skrapla pod spodem i kapie na dywan. Także dziekuje za taki interes. W tej desce jest gąbka i pod spodem taka metalowa siatka. Nie wiem z czego to wynika, wydaję mi się ,że to zelazko poprostu wypuszcza takie ilości pary,że pokrowiec+gąbka za mocno nasiąkają. Nie wiem może inne modele z viledy by się bardziej nadawały. Póki co zaprzestałam szukania,bo pojawiły się inne wydatki. kasperka to jest to żelazko http://www.neo24.pl/?p=bosch_tdi_903231a co do remontu to widzę,że zakres się "niechcący" rozszerzył ;/ Niestety często chyba tak się dzieję,że nieprzewidziane rzeczy dochodzą. Trzymam kciuki,abyście skończyli na czas! Dobra wraaacam do segregowania tej masy ubranek
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, ale pędzimy z tymi częściami
![]() Ja jeszcze raczej nie ![]()
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Kasperka Ty chociaż mniej więcej wiesz kiedy wrócisz na swoje. A nasza przeprowadzka ma być w lipcu. a kiedy to nikt nic nie wie. Więc ja wszystko już szykuje powoli. Niedługo zacznę pakować i jak coś to TŻ ze znajomymi nas przeprowadzą. Obyśmy tylko zdążyli zanim Mały się pojawi. A jak nie no to trudno, nie mogę sie tym już denerwować. JAkos to ogarniemy.
a u mnie po 14 euro... i to brzydkie. ech;/ |
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. https://www.sklep.vileda.pl/produkt/...mfort_plus.php albo 2. https://www.sklep.vileda.pl/produkt/...s_premium_.php Tylko na allegro, bo tam sporo taniej One mają chyba inny pokrowiec, może dzięki niemu nie będzie kapać? Sama nie wiem...
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana, Heroine- dzięki za pomysły
zrobię coś podobnego do tych sucharków tylko zamiast nich tortillę dam i pokroję w takie kółka Ja chętnie, jeśli wątek będzie trwał 5 tygodni co najmniej Aczkolwiek ja mam duże szanse przenosić, u nas się nie zdarzają porody w terminie, albo przed.
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowej czesci
Ja sie rozpakowuje w kolejnej . w tej chce zostac jeszcze w dwupaku ![]() Dziecko mi podmienili , taki aniolek że uwierzyc nie moge ![]() Co do odpieluchowania to ja bym odpucila skoro synek robi pod siebie . Moj tak robil , po dwoch dniach odpuscilam wrocilam za 2 tygodnie i po trzech dniach ogarnal wszystko . Wiem że czas nagli ale nie da sie dziecka do tego zmusic , albo jest gotowe albo nie ..
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
heroine nom taki mały krasnal jestem
kasperka yhym szczuplaczek chciałabym ważyć po urodzeniu tyle co przed ciążą z Boryskiem ![]() Wczoraj kumpel zapukał mi do drzwi - robił sobie jaja i straszyl policją jak otworzyłam to aż się zdziwił i do mnie tekst: ej ale nie wyglądasz źle w ciązy![]() a jakie będę mieć pamiątkę ... 10 lat będę oglądać na dowodzie moje zdjęcie ciążowe twarzy
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie nie wiem kiedy na swoje wroce Dzis mamy ostatnia noc na tym wynajetym mieszkaniu, wlasciciele cieszyliby sie oczywiscie jakbysmy pobyt przedluzyli, ale ooo nie nie! Nie chce tu zostac ani dnia dluzej ![]() Takze jutro jak ogarniemy kilka rzeczy, jedziemy do tesciow i tam musze zostac do odwolania ... Najgorsze jest to, ze to 130 km stad czyli nie mam mozliwosci zeby isc do nas i zobaczyc co i jak... |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam ostatnio, że te czereśnie u nas strasznie się pogorszyły. Kupowałam 2 razy pod rząd i były takie strasznie miękkie i dużo zgnitych
też takie miałaś ?
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, remonty nie należą do przyjemnych rzeczy no ale za to później jest ładnie i przytulnie więc chyba warto się trochę przemęczyć Aha, takie buty ![]() Ale leje no teraz to ja na pewno nigdzie nie wyjdę
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiedzialam, ze tak bedzie Od poczatku mowilam to do Tżta... Z drugiej strony powinnam się cieszyć... Mamy dobrą firmę od parkietu... Jeżdzą do nas po 250 km dziennie... I przyjęli nasze zlecenie w sumie ma ostatnią chwilę, bo przecież inwestor mial to robic, a okazalo sie na koniec inaczej ![]() To firma znajomego i nawet pow.mu, ktorych dwoch pracownikow u siebie chcialabym miec i tych tez mam takze przymykam oko na male niedociagniecia ![]() za żelazko ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

za żelazko