Tajemnicza śmierć - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-16, 12:30   #1
Karina78328764
Przyczajenie

Tajemnicza śmierć

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/ta...sy-lam-2013-10

Co o tym sądzicie? Jaka jest wasza teoria na temat jej śmierci?
Z tym filmem nakręconym 8 lat wcześniej i wszelakimi zbieżnościami-przypadek?

Edytowane przez Karina78328764
Czas edycji: 2015-08-16 o 12:31
Karina78328764 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 20:26   #2
ChocolateHunter
Raczkowanie

GG do ChocolateHunter
Dot.: Tajemnicza śmierć

Jak dla mnie, sama Elisa była chora psychicznie. Czytałam kiedyś o tym w internecie. Nie uważają tego za coś paranormalnego, typu opętanie. Sama zaczynam sceptycznie podchodzić właśnie do tej kwestii, nie mówię o duchach, nawiedzeniach, ale właśnie o opętaniach. Co do tego przypadku, być może rozmawiała z kimś na tym korytarzu, z kimś kto istniał naprawdę, lub też nie. Chodzi o to, że może miała choroby w kierunku psychozy, schizofrenii? Może spanikowała, naciskając pod rząd przyciski. Winda sfiksowała, nie wiedziała, czy jechać, czy nie. W końcu to tylko maszyna. Sam hotel podobnież nie cieszył się tak dobrą opinią, mieszkali tam ludzie, którzy mogli wykorzystać wtedy stan dziewczyny i coś jej zrobić. Mogli to potem "zwalić' na jej chorobę i nikt by się o tym nie dowiedział. Takie moje domysły. Możemy tylko się zastanawiać, co tak naprawdę się stało.
ChocolateHunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 20:34   #3
Karina78328764
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ChocolateHunter Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, sama Elisa była chora psychicznie. Czytałam kiedyś o tym w internecie. Nie uważają tego za coś paranormalnego, typu opętanie. Sama zaczynam sceptycznie podchodzić właśnie do tej kwestii, nie mówię o duchach, nawiedzeniach, ale właśnie o opętaniach. Co do tego przypadku, być może rozmawiała z kimś na tym korytarzu, z kimś kto istniał naprawdę, lub też nie. Chodzi o to, że może miała choroby w kierunku psychozy, schizofrenii? Może spanikowała, naciskając pod rząd przyciski. Winda sfiksowała, nie wiedziała, czy jechać, czy nie. W końcu to tylko maszyna. Sam hotel podobnież nie cieszył się tak dobrą opinią, mieszkali tam ludzie, którzy mogli wykorzystać wtedy stan dziewczyny i coś jej zrobić. Mogli to potem "zwalić' na jej chorobę i nikt by się o tym nie dowiedział. Takie moje domysły. Możemy tylko się zastanawiać, co tak naprawdę się stało.
Co do przycisków, to podobno na końcu nacisnęła guzik służący do blokowania drzwi, więc nic dziwnego, że drzwi się zablokowały. Dziwne natomiast jest to, że po jej wyjściu winda ruszyła. No i śmierć jak śmierć, nie pierwsza i nie ostatnia nawet, jeśli to zabójstwo z premedytacją, ale dziwi mnie ta cała zbieżność z filmem z 2005 r.
Stary 2015-08-16, 20:51   #4
dziuraWbucie
Przyczajenie

Ja mam chyba bardzo złe zdanie o ludziach w dzisiejszych czasach i myślę, że teraz rządzą tylko pieniądze. Dla promocji średniej jakości hotelu ktoś się posunął do zbrodni w dodatku bardzo dobrze wyreżyserowanej i przygotowanej (stąd wszystkie zbieżności i porównania do wcześniejszych tragicznych historii).
Ale gdzieś zawsze też pojawia się w głowie myśl, że może jednak jakieś zło na tym świcie jest i ujawnia się od czasu do czasu w formie opętania, jakieś duchy nie dają spokojnie żyć i doprowadzają ludzi do ostateczności.
dziuraWbucie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 20:54   #5
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Ten cały wywód z liczbami jest co najmniej śmieszny, dopasowanie faktów do teorii.
Argumenty z morderstwami i samobójstwami są nieprzekonujące. W każdym dłużej działającym hotelu w końcu coś takiego się zdarzy. Kilka samobójstw na pół wieku przy tysiącach gości i niskiej opłacie za pokój to nic zadziwiającego.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 21:08   #6
201605090949
Konto usunięte

Nie ufałbym źródłu, które przytaczasz.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 21:20   #7
Karina78328764
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Nie ufałbym źródłu, które przytaczasz.
A jakiemu źródłu byś ufała? To tylko jeden z artykułów, które znalazłam w internecie, inne nie różnią się zawartością merytoryczną, czy to polsko, czy anglojęzyczne.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52434705]Ten cały wywód z liczbami jest co najmniej śmieszny, dopasowanie faktów do teorii.
Argumenty z morderstwami i samobójstwami są nieprzekonujące. W każdym dłużej działającym hotelu w końcu coś takiego się zdarzy. Kilka samobójstw na pół wieku przy tysiącach gości i niskiej opłacie za pokój to nic zadziwiającego.[/QUOTE]
Te liczby akurat też mnie nie przekonują. Ale ta zbieżność z filmem "Dark Water", film zarejestrowany przez hotelową kamerę i fakt, że wejście do zbiornika z wodą było zabezpieczone alarmem, który się nie włączył, no i zagadka, jak ona otwarła to wejście, podobno trudne do otwarcia, zwłaszcza dla kobiety. To mnie ciekawi. Dlatego też chciałam poznać opinie innych, z ciekawości. Już trochę czasu upłynęło od tego zdarzenia, ja natknęłam się na to dopiero w jakimś komentarzu po obejrzeniu wspomnianego filmu, w Polsce najwyraźniej to zdarzenie nie było nagłośnione.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dziuraWbucie Pokaż wiadomość
Ja mam chyba bardzo złe zdanie o ludziach w dzisiejszych czasach i myślę, że teraz rządzą tylko pieniądze. Dla promocji średniej jakości hotelu ktoś się posunął do zbrodni w dodatku bardzo dobrze wyreżyserowanej i przygotowanej (stąd wszystkie zbieżności i porównania do wcześniejszych tragicznych historii).
Ale gdzieś zawsze też pojawia się w głowie myśl, że może jednak jakieś zło na tym świcie jest i ujawnia się od czasu do czasu w formie opętania, jakieś duchy nie dają spokojnie żyć i doprowadzają ludzi do ostateczności.
Ja wątpię, żeby ktoś to zrobił dla promocji hotelu i żeby to było wyreżyserowane. Bliższa jest mi raczej wersja z tą chorobą psychiczną albo tym, że stało się coś, czego nie można tak łatwo wyjaśnić - mam na myśli zjawiska paranormalne. Szkoda, że sprawę zamieciono pod dywan i wszystko zostało potraktowane jako przypadek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-16, 21:23   #8
meresteger
Raczkowanie

Znalazłam film, w którym gość udowadnia, że nagranie z windy zostało zmanipulowane (brakująca minuta, zwolnione tempo) i podaje więcej informacji o jej stanie psychicznym, itd. Ciekawe, polecam obejrzeć, jeśli ktoś jest zainteresowany sprawą.
https://www.youtube.com/watch?v=4yv3gSNgC9o#t=1925
meresteger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 21:31   #9
Karina78328764
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meresteger Pokaż wiadomość
Znalazłam film, w którym gość udowadnia, że nagranie z windy zostało zmanipulowane (brakująca minuta, zwolnione tempo) i podaje więcej informacji o jej stanie psychicznym, itd. Ciekawe, polecam obejrzeć, jeśli ktoś jest zainteresowany sprawą.
https://www.youtube.com/watch?v=4yv3gSNgC9o#t=1925
Obejrzę dzięki za linka.
Chociaż gdyby naprawdę zostało jakoś zmanipulowane (cokolwiek przez to się rozumie), czy policja nie doszłaby do tego?
Stary 2015-08-16, 21:34   #10
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez ChocolateHunter Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, sama Elisa była chora psychicznie. Czytałam kiedyś o tym w internecie.
Była. Miała zdiagnozowany ChAD, powinna przyjmować leki...

Gdyby ktoś był ciekawy: http://www.pdf-archive.com/2014/02/2...-el-autopsy-22 - raport z jej autopsji.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 21:34   #11
meresteger
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karina78328764 Pokaż wiadomość
Obejrzę dzięki za linka.
Chociaż gdyby naprawdę zostało jakoś zmanipulowane (cokolwiek przez to się rozumie), czy policja nie doszłaby do tego?
No ale on tam mówi, że policja może zdawać sobie z tego sprawę i zastanawia się, dlaczego opublikowali to nagranie dla osób postronnych.
Zresztą, na tym profilu jest cały cykl poświęcony tej dziewczynie. Nie obejrzałam wszystkiego, ale możliwe, że jest tam więcej informacji.
Stary 2015-08-16, 21:45   #12
coffee
and cigarettes

Cytat:
No ale on tam mówi, że policja może zdawać sobie z tego sprawę i zastanawia się, dlaczego opublikowali to nagranie dla osób postronnych.
W sensie z monitoringu w windzie? To nagranie było opublikowane, gdy dziewczyna "była zaginiona", a nie wiadomo było, że nie żyje, jeśli dobrze pamiętam. To przecież nic dziwnego, że publikuje się zdjęcia czy nagrania z monitoringów osób zaginionych.

Ten pan mówi, jaka jest wg niego przyczyna śmierci dziewczyny?
Stary 2015-08-16, 22:13   #13
meresteger
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
W sensie z monitoringu w windzie? To nagranie było opublikowane, gdy dziewczyna "była zaginiona", a nie wiadomo było, że nie żyje, jeśli dobrze pamiętam. To przecież nic dziwnego, że publikuje się zdjęcia czy nagrania z monitoringów osób zaginionych.

Ten pan mówi, jaka jest wg niego przyczyna śmierci dziewczyny?
Ale chodzi o to, że opublikowano niepełny materiał, dodano nieistotne sceny, zwolniono tempo nagrania. Poza tym data nagrania się nie zgadza. Wg autora albo pracownicy hotelu chcieli ukryć coś przed policją, albo policja nie chciała ujawniać pewnych szczegółów.

W tej części nie, reszty nie oglądałam. Ale zwraca uwagę na przykład na to, co dziewczyna publikowała na facebooku. M. in. kilka dni przed śmiercią wrzuciła na fb informację, że pracowała w miejscu którego nazwa jest podobna do nazwy tego hotelu, Cecil coś tam. Nie pamiętam dokładnie, ale była tez powiązana z jakąś organizacją Invisible Light Agency, ale strona została już usunięta, a na witrynie pod tym adresem widnieje link hotelu, w którym zginęła.
Ogólnie facet jest sceptyczny, jeżeli chodzi o jakieś zjawiska nadprzyrodzone, ale zauważa, że dość często przewija się w tej sprawie to słowo cecil.

Edytowane przez meresteger
Czas edycji: 2015-08-16 o 22:14
Stary 2015-08-16, 22:16   #14
Czarna2000
Inez

A nie wydaje wam się to trochę takie ciut może chyba trochę jednak niemożliwe? Kurde, klątwa ciążąca nad hotelem serio? Wierzycie w takie rzeczy? Ja jakoś niebardzo.
A te wyliczenia są aż śmieszne i wcale nie przekonujące.
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-16, 22:20   #15
meresteger
Raczkowanie

Aha, w tym filmie jest jeszcze omówiony artykuł, w którym specjaliści od komunikacji niewerbalnej analizują jest gesty. Wynika z tego, że nie jest przestraszona, a raczej podekscytowana jakąś znajomością/rozmawia z kimś/ planuje rozmowę i ćwiczy co chce powiedzieć etc.
Stary 2015-08-16, 23:08   #16
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ale chodzi o to, że opublikowano niepełny materiał, dodano nieistotne sceny, zwolniono tempo nagrania. Poza tym data nagrania się nie zgadza. Wg autora albo pracownicy hotelu chcieli ukryć coś przed policją, albo policja nie chciała ujawniać pewnych szczegółów.
Hotel jakością i dobrą sławą nie grzeszy, prędzej skłoniłabym się ku twierdzeniu, że mają/mieli zwalony monitoring albo właśnie pracownicy coś kombinowali, by nie wyszło na jaw, że być może przez nich winda nie działała(?) albo że nie zabezpieczyli dachu (w sumie nadal nie jest zabezpieczony, widziałam na jutjubie filmiki, jak normalni ludzie z kamerkami bez problemu tam wchodzą) niż że to jakiś spisek policji czy inne nadprzyrodzone moce.
Cytat:
W tej części nie, reszty nie oglądałam.(...)
Obejrzałam jakąś inną i stwierdził tylko, że to dziwne, że dziewczyna była nago, a autopsja wykazała, że to był wypadek. No tak. Bo jeśli na przykład chciała popływać nago, to nie mogła się przez przypadek utopić... Szkoda, że pan tak dużo gada nie na temat, pół godziny filmiku, a z 20 minut to podziękowania za komentarze pod innymi filmikami, opowieści o jakimś programie w tv, gdzie występował lekarz, co robił autopsję; trochę nie chce mi się tego słuchać.

Puściłam kolejny filmik i pan gada o satanistach, iluminatach i... pelerynach-niewidkach, które ma wojsko. Wojsko ma peleryny-niewidki, dziewczyna ponoć była fanką Harrego Pottera, jest związek! No ta, jedna z teorii jest taka, że w windzie był niewidzialny żołnierz... No nieee... Serio?

Cytat:
Aha, w tym filmie jest jeszcze omówiony artykuł, w którym specjaliści od komunikacji niewerbalnej analizują jest gesty. Wynika z tego, że nie jest przestraszona, a raczej podekscytowana jakąś znajomością/rozmawia z kimś/ planuje rozmowę i ćwiczy co chce powiedzieć etc.
Zapominają tylko, że dziewczyna była chora psychicznie i nie wiadomo czy przyjmowała leki regularnie, w odpowiednich dawkach. To że gada do siebie nie dowodzi właściwie niczemu.
A niektórzy twierdzą, że to jest niemożliwa dla normalnych ludzi pozycja i wskazuje na opętanie: http://3.bp.blog spot.com/-XSeUvLifhGA/UScvWalLkLI/AAAAAAAAB7k/5OqRuQ9ze-0/s1600/Strange.jpg Cóż...

Ja bym się skłaniała ku temu, że:
Wzięła za dużo/za mało leków, wchodzi do windy, naciska miliony przycisków, winda się przycina/blokuje, ona gada do siebie (np. o tym, co powie, gdy ją pracownik zapyta po co naciskała tyle guzików w windzie...), stwierdza, że winda nie pojedzie, więc szuka innej drogi, trafia na schody przeciwpożarowe, wychodzi na dach, widzi zbiorniki z wodą, podekscytowana stwierdza, że ma ochotę na kąpiel, rozbiera się, wskakuje przez otwór widoczny na np. tym zdjęciu: https://tieryas.files.wordpress.com/...sa03.jpg?w=812, albo na tym (tam, gdzie widać fotografa): http://i50.tinypic.com/2hqawjt.png, wody jest za mało, by mogła wypłynąć, wydostać się (to fakt, zbiornik był wypełniony mniej więcej w połowie), w końcu niestety się topi.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2015-08-16 o 23:10
Stary 2015-08-17, 00:51   #17
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
(...)
Zapominają tylko, że dziewczyna była chora psychicznie i nie wiadomo czy przyjmowała leki regularnie, w odpowiednich dawkach. To że gada do siebie nie dowodzi właściwie niczemu.
(...)
Dokładnie, miała zaburzenie afektywne dwubiegunowe. Dla niektórych taki tam szczególik, co nie?

Pomieszanie 'Dark Water', 'Lśnienia' i nie wiem czego jeszcze. Za dużo filmów... Wcześniej powstał film, w którym również ktoś się topi w zbiorniku na wodę na dachu budynku. Nie pierwszy to i nie ostatni w historii przypadek, że sztuka wyprzedza rzeczywiste wydarzenia. Nie wiem czym tu się ekscytować.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-08-17 o 00:53
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 05:43   #18
zakonna
Naczelna Nastolatka

Szukanie sensacji na siłę. Była chora. Mogła mieć jakiś atak psychotyczny. Tak jak Coffee pisze, wzięła leków za dużo albo nie wzięła wcale.
Cała tajemnica.
Stary 2015-08-17, 08:24   #19
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Nie jestem w temacie, a obejrzałam filmik- dla mnie wygląda na chorą psychicznie, chyba każdy spotkał taką osobę na ulicy, która zachowywała się właśnie tak irracjonalnie. Jakieś dziwne kroki, przeskakiwanie, potem z tej windy wyszła, stała, założyła sobie ręce na głowę. Na pewno nie wygląda na kogoś, kto przed kimś ucieka.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-17, 08:48   #20
201607040950
Konto usunięte

Zbieżności wydumane.
Hotel obskurny.
Nagranie niczego nie dowodzi.
Dziewczyna miała wypadek, albo została zamordowana.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Napisałam tego posta 17.08.2015 o 08:41
Użyłam 14 słów i 105 znaków.
Dodając wszystkie te liczby otrzymamy 147.
Dodając je po raz kolejny 12.
Dzieląc na dwa - dwie szóstki!
Przypadek?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 08:55   #21
_ema_
Zakorzenienie

Dziewczyna chorowała psychicznie.
A winda najprawdopodobniej miała zabezpieczenie przed żartownisiami i po wciśnięciu wszystkich przycisków po prostu stawała [lub dziewczyna przycisnęła przycisk między innymi blokowania drzwi].
Wyraźnie się przed czymś chowała [co najprawdopodobniej istniało wyłącznie w jej chorej głowie], możliwe, że zbiornik z wodą wydał się dobrą kryjówką.
W każdym razie nie zachowywała się jak normalna /zdrowa osoba, która przed kimś ucieka.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:10   #22
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Zbieżności wydumane.
Hotel obskurny.
Nagranie niczego nie dowodzi.
Dziewczyna miała wypadek, albo została zamordowana.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Napisałam tego posta 17.08.2015 o 08:41
Użyłam 14 słów i 105 znaków.
Dodając wszystkie te liczby otrzymamy 147.
Dodając je po raz kolejny 12.
Dzieląc na dwa - dwie szóstki!
Przypadek?
Złowrogie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:33   #23
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Złowrogie.
Złowrogie:

9 liter, czyli 3 razy 3, trzy trójki. 333
Jest wyraz i emota, czyli trzeba pomnożyć przez 2, bo są 2 elementy. I wychodzi 666.

Spisek

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2015-08-17 o 10:34
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 10:54   #24
201607040950
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52438914]Złowrogie:

9 liter, czyli 3 razy 3, trzy trójki. 333
Jest wyraz i emota, czyli trzeba pomnożyć przez 2, bo są 2 elementy. I wychodzi 666.

Spisek [/QUOTE]

Połączyć moje dwie szóstki w jedną supersilną, podzielić na trzy dwójki, pomnożyć przez te trójki... też 666.

Apage Satanas... Apage Satanas...

A wracając do dziewczyny... Ja też sobie czasem wciskam wszystkie guziki w windzie jak mi się nudzi, głośno myślę gadając do siebie i ćwiczę kroki, albo próbuję sobie przypomnieć jakieś ruchy.
Choroba dwubiegunowa to nie zawsze urojenia, mogła ich w ogóle nie mieć. Skoro/jeśli bywała w tym hotelu, to może jakiś grubszy świr ją zauważył, uznał, że jak zginie to będzie tajemnicze samobójstwo, bo miała w zwyczaju zachowywać się dziwnie...
Teorie można mnożyć i póki działalność sił nadnaturalnych nie jest JEDYNYM wyjaśnieniem sprawy, bo żadnego innego po prostu nie ma i żadna hipoteza nie pasuje, to można to rozważać. Ale tutaj? Po co?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Chociaż w sumie... Szurnięta jestem, narwana jak mało kto, mówię wieloma językami (w tym dwa martwe!), kiedyś schodziłam po schodach na czworakach głową w dół, bo założyłam się o dychę...
Kurczę. Chyba jestem diabłem...
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 11:03   #25
Konto usunięte

Ja jak mam fazę, to sobie podśpiewuję idąc ulicą. Albo posyłam szerokie uśmiechy szybie autobusowej. Jak ktoś mnie kiedyś nagra, a potem wyjadę gdzieś na kilka dni to pójdzie fama, że porwało mnie UFO.

Ludzie mają tendencję do demonizowania i nie przyjmowania najprostszych wyjaśnień. Znałam kiedyś kobietę, była trochę okrągła i miała astmę. Zaczęła się odchudzać i umarła. I wszyscy powtarzają, że umarła z powodu przesadnego odchudzania się. A tymczasem powód był najbardziej banalny, jak można sobie wyobrazić - jadła chleb, zakrztusiła się, nie mogła odkaszlnąć i się udusiła.

W podstawówce miałam też koleżankę, mieszkała przy głównej drodze na końcu wsi, gdzie samochody bywają już/jeszcze rozpędzone. Wszyscy razem szliśmy do komunii, obowiązywały nas już alby. Ale ona miała starszą siostrę po której została ładna sukienka i poszła w niej (zdarzało się też innym). W trakcie mszy było zapalanie świec, jej świeca zgasła. Dwa tygodnie później była u sąsiadki po drugiej stronie ulicy, grzmiało, chciała wrócić do domu. Nie popatrzyła na boki i wbiegła prosto pod ciężarówkę. Oczywiście wg niektórych umarła, bo miała sukienkę i zgasła jej świeca...

Ludzie lubią dopowiadać sobie historię. Dlatego po iluś miesiącach od wędkowania złowiona ryba potrafi urosnąć z 20 cm do ponad pół metra.
Stary 2015-08-17, 11:47   #26
Czarna2000
Inez

"I tak oto powstały religie"

Jak ktoś zobaczy mnie kiedy gadam samo do siebie, głośno i wyraźnie, tak jakbym rozmawiała z kimś, a najlepiej jeszcze na tematy z wizażu to mnie gdzieś zamkną. Chyba nie powinnam zostawać sama.
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 12:19   #27
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Nie widzę w tym absolutnie nic tajemniczego. Dziewczyna była chora, wiec zachowywała sie dziwnie, byc moze sama widziała ten film sprzed kilku lat i coś jej się uroiło.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości