|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tajemnicza śmierć
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/ta...sy-lam-2013-10
Co o tym sądzicie? Jaka jest wasza teoria na temat jej śmierci? Z tym filmem nakręconym 8 lat wcześniej i wszelakimi zbieżnościami-przypadek? Edytowane przez Karina78328764 Czas edycji: 2015-08-16 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tajemnicza śmierć
Jak dla mnie, sama Elisa była chora psychicznie. Czytałam kiedyś o tym w internecie. Nie uważają tego za coś paranormalnego, typu opętanie. Sama zaczynam sceptycznie podchodzić właśnie do tej kwestii, nie mówię o duchach, nawiedzeniach, ale właśnie o opętaniach. Co do tego przypadku, być może rozmawiała z kimś na tym korytarzu, z kimś kto istniał naprawdę, lub też nie. Chodzi o to, że może miała choroby w kierunku psychozy, schizofrenii? Może spanikowała, naciskając pod rząd przyciski. Winda sfiksowała, nie wiedziała, czy jechać, czy nie. W końcu to tylko maszyna. Sam hotel podobnież nie cieszył się tak dobrą opinią, mieszkali tam ludzie, którzy mogli wykorzystać wtedy stan dziewczyny i coś jej zrobić. Mogli to potem "zwalić' na jej chorobę i nikt by się o tym nie dowiedział. Takie moje domysły. Możemy tylko się zastanawiać, co tak naprawdę się stało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja mam chyba bardzo złe zdanie o ludziach w dzisiejszych czasach i myślę, że teraz rządzą tylko pieniądze. Dla promocji średniej jakości hotelu ktoś się posunął do zbrodni w dodatku bardzo dobrze wyreżyserowanej i przygotowanej (stąd wszystkie zbieżności i porównania do wcześniejszych tragicznych historii).
Ale gdzieś zawsze też pojawia się w głowie myśl, że może jednak jakieś zło na tym świcie jest i ujawnia się od czasu do czasu w formie opętania, jakieś duchy nie dają spokojnie żyć i doprowadzają ludzi do ostateczności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ten cały wywód z liczbami jest co najmniej śmieszny, dopasowanie faktów do teorii.
Argumenty z morderstwami i samobójstwami są nieprzekonujące. W każdym dłużej działającym hotelu w końcu coś takiego się zdarzy. Kilka samobójstw na pół wieku przy tysiącach gości i niskiej opłacie za pokój to nic zadziwiającego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie ufałbym źródłu, które przytaczasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
A jakiemu źródłu byś ufała? To tylko jeden z artykułów, które znalazłam w internecie, inne nie różnią się zawartością merytoryczną, czy to polsko, czy anglojęzyczne.
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52434705]Ten cały wywód z liczbami jest co najmniej śmieszny, dopasowanie faktów do teorii. Argumenty z morderstwami i samobójstwami są nieprzekonujące. W każdym dłużej działającym hotelu w końcu coś takiego się zdarzy. Kilka samobójstw na pół wieku przy tysiącach gości i niskiej opłacie za pokój to nic zadziwiającego.[/QUOTE] Te liczby akurat też mnie nie przekonują. Ale ta zbieżność z filmem "Dark Water", film zarejestrowany przez hotelową kamerę i fakt, że wejście do zbiornika z wodą było zabezpieczone alarmem, który się nie włączył, no i zagadka, jak ona otwarła to wejście, podobno trudne do otwarcia, zwłaszcza dla kobiety. To mnie ciekawi. Dlatego też chciałam poznać opinie innych, z ciekawości. Już trochę czasu upłynęło od tego zdarzenia, ja natknęłam się na to dopiero w jakimś komentarzu po obejrzeniu wspomnianego filmu, w Polsce najwyraźniej to zdarzenie nie było nagłośnione. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Znalazłam film, w którym gość udowadnia, że nagranie z windy zostało zmanipulowane (brakująca minuta, zwolnione tempo) i podaje więcej informacji o jej stanie psychicznym, itd. Ciekawe, polecam obejrzeć, jeśli ktoś jest zainteresowany sprawą.
https://www.youtube.com/watch?v=4yv3gSNgC9o#t=1925 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chociaż gdyby naprawdę zostało jakoś zmanipulowane (cokolwiek przez to się rozumie), czy policja nie doszłaby do tego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Gdyby ktoś był ciekawy: http://www.pdf-archive.com/2014/02/2...-el-autopsy-22 - raport z jej autopsji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą, na tym profilu jest cały cykl poświęcony tej dziewczynie. Nie obejrzałam wszystkiego, ale możliwe, że jest tam więcej informacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Ten pan mówi, jaka jest wg niego przyczyna śmierci dziewczyny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W tej części nie, reszty nie oglądałam. Ale zwraca uwagę na przykład na to, co dziewczyna publikowała na facebooku. M. in. kilka dni przed śmiercią wrzuciła na fb informację, że pracowała w miejscu którego nazwa jest podobna do nazwy tego hotelu, Cecil coś tam. Nie pamiętam dokładnie, ale była tez powiązana z jakąś organizacją Invisible Light Agency, ale strona została już usunięta, a na witrynie pod tym adresem widnieje link hotelu, w którym zginęła. Ogólnie facet jest sceptyczny, jeżeli chodzi o jakieś zjawiska nadprzyrodzone, ale zauważa, że dość często przewija się w tej sprawie to słowo cecil. Edytowane przez meresteger Czas edycji: 2015-08-16 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Inez
|
A nie wydaje wam się to trochę takie ciut może chyba trochę jednak niemożliwe
![]() ![]() ![]() ![]() A te wyliczenia są aż śmieszne i wcale nie przekonujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Aha, w tym filmie jest jeszcze omówiony artykuł, w którym specjaliści od komunikacji niewerbalnej analizują jest gesty. Wynika z tego, że nie jest przestraszona, a raczej podekscytowana jakąś znajomością/rozmawia z kimś/ planuje rozmowę i ćwiczy co chce powiedzieć etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
Puściłam kolejny filmik i pan gada o satanistach, iluminatach i... pelerynach-niewidkach, które ma wojsko. Wojsko ma peleryny-niewidki, dziewczyna ponoć była fanką Harrego Pottera, jest związek! No ta, jedna z teorii jest taka, że w windzie był niewidzialny żołnierz... No nieee... Serio? ![]() Cytat:
A niektórzy twierdzą, że to jest niemożliwa dla normalnych ludzi pozycja i wskazuje na opętanie: http://3.bp.blog spot.com/-XSeUvLifhGA/UScvWalLkLI/AAAAAAAAB7k/5OqRuQ9ze-0/s1600/Strange.jpg Cóż... Ja bym się skłaniała ku temu, że: Wzięła za dużo/za mało leków, wchodzi do windy, naciska miliony przycisków, winda się przycina/blokuje, ona gada do siebie (np. o tym, co powie, gdy ją pracownik zapyta po co naciskała tyle guzików w windzie...), stwierdza, że winda nie pojedzie, więc szuka innej drogi, trafia na schody przeciwpożarowe, wychodzi na dach, widzi zbiorniki z wodą, podekscytowana stwierdza, że ma ochotę na kąpiel, rozbiera się, wskakuje przez otwór widoczny na np. tym zdjęciu: https://tieryas.files.wordpress.com/...sa03.jpg?w=812, albo na tym (tam, gdzie widać fotografa): http://i50.tinypic.com/2hqawjt.png, wody jest za mało, by mogła wypłynąć, wydostać się (to fakt, zbiornik był wypełniony mniej więcej w połowie), w końcu niestety się topi. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-08-16 o 23:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomieszanie 'Dark Water', 'Lśnienia' i nie wiem czego jeszcze. Za dużo filmów... Wcześniej powstał film, w którym również ktoś się topi w zbiorniku na wodę na dachu budynku. Nie pierwszy to i nie ostatni w historii przypadek, że sztuka wyprzedza rzeczywiste wydarzenia. Nie wiem czym tu się ekscytować. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-08-17 o 00:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Naczelna Nastolatka
|
Szukanie sensacji na siłę. Była chora. Mogła mieć jakiś atak psychotyczny. Tak jak Coffee pisze, wzięła leków za dużo albo nie wzięła wcale.
Cała tajemnica.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Nie jestem w temacie, a obejrzałam filmik- dla mnie wygląda na chorą psychicznie, chyba każdy spotkał taką osobę na ulicy, która zachowywała się właśnie tak irracjonalnie. Jakieś dziwne kroki, przeskakiwanie, potem z tej windy wyszła, stała, założyła sobie ręce na głowę. Na pewno nie wygląda na kogoś, kto przed kimś ucieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Zbieżności wydumane.
Hotel obskurny. Nagranie niczego nie dowodzi. Dziewczyna miała wypadek, albo została zamordowana. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Napisałam tego posta 17.08.2015 o 08:41 Użyłam 14 słów i 105 znaków. Dodając wszystkie te liczby otrzymamy 147. Dodając je po raz kolejny 12. Dzieląc na dwa - dwie szóstki! Przypadek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna chorowała psychicznie.
A winda najprawdopodobniej miała zabezpieczenie przed żartownisiami i po wciśnięciu wszystkich przycisków po prostu stawała [lub dziewczyna przycisnęła przycisk między innymi blokowania drzwi]. Wyraźnie się przed czymś chowała [co najprawdopodobniej istniało wyłącznie w jej chorej głowie], możliwe, że zbiornik z wodą wydał się dobrą kryjówką. W każdym razie nie zachowywała się jak normalna /zdrowa osoba, która przed kimś ucieka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Złowrogie:
9 liter, czyli 3 razy 3, trzy trójki. 333 Jest wyraz i emota, czyli trzeba pomnożyć przez 2, bo są 2 elementy. I wychodzi 666. Spisek ![]() Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-08-17 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52438914]Złowrogie:
9 liter, czyli 3 razy 3, trzy trójki. 333 Jest wyraz i emota, czyli trzeba pomnożyć przez 2, bo są 2 elementy. I wychodzi 666. Spisek ![]() Połączyć moje dwie szóstki w jedną supersilną, podzielić na trzy dwójki, pomnożyć przez te trójki... też 666. Apage Satanas... Apage Satanas... A wracając do dziewczyny... Ja też sobie czasem wciskam wszystkie guziki w windzie jak mi się nudzi, głośno myślę gadając do siebie i ćwiczę kroki, albo próbuję sobie przypomnieć jakieś ruchy. Choroba dwubiegunowa to nie zawsze urojenia, mogła ich w ogóle nie mieć. Skoro/jeśli bywała w tym hotelu, to może jakiś grubszy świr ją zauważył, uznał, że jak zginie to będzie tajemnicze samobójstwo, bo miała w zwyczaju zachowywać się dziwnie... Teorie można mnożyć i póki działalność sił nadnaturalnych nie jest JEDYNYM wyjaśnieniem sprawy, bo żadnego innego po prostu nie ma i żadna hipoteza nie pasuje, to można to rozważać. Ale tutaj? Po co? ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Chociaż w sumie... Szurnięta jestem, narwana jak mało kto, mówię wieloma językami (w tym dwa martwe!), kiedyś schodziłam po schodach na czworakach głową w dół, bo założyłam się o dychę... Kurczę. Chyba jestem diabłem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Ja jak mam fazę, to sobie podśpiewuję idąc ulicą. Albo posyłam szerokie uśmiechy szybie autobusowej. Jak ktoś mnie kiedyś nagra, a potem wyjadę gdzieś na kilka dni to pójdzie fama, że porwało mnie UFO.
Ludzie mają tendencję do demonizowania i nie przyjmowania najprostszych wyjaśnień. Znałam kiedyś kobietę, była trochę okrągła i miała astmę. Zaczęła się odchudzać i umarła. I wszyscy powtarzają, że umarła z powodu przesadnego odchudzania się. A tymczasem powód był najbardziej banalny, jak można sobie wyobrazić - jadła chleb, zakrztusiła się, nie mogła odkaszlnąć i się udusiła. W podstawówce miałam też koleżankę, mieszkała przy głównej drodze na końcu wsi, gdzie samochody bywają już/jeszcze rozpędzone. Wszyscy razem szliśmy do komunii, obowiązywały nas już alby. Ale ona miała starszą siostrę po której została ładna sukienka i poszła w niej (zdarzało się też innym). W trakcie mszy było zapalanie świec, jej świeca zgasła. Dwa tygodnie później była u sąsiadki po drugiej stronie ulicy, grzmiało, chciała wrócić do domu. Nie popatrzyła na boki i wbiegła prosto pod ciężarówkę. Oczywiście wg niektórych umarła, bo miała sukienkę i zgasła jej świeca... Ludzie lubią dopowiadać sobie historię. Dlatego po iluś miesiącach od wędkowania złowiona ryba potrafi urosnąć z 20 cm do ponad pół metra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Inez
|
"I tak oto powstały religie"
Jak ktoś zobaczy mnie kiedy gadam samo do siebie, głośno i wyraźnie, tak jakbym rozmawiała z kimś, a najlepiej jeszcze na tematy z wizażu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.