|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Lyoness CashBack - kolejna piramida finasowa ? Wyraź swoją opinię!
Cześć dziewczyny i chłopaki.
Chciałabym poruszyć kontrowersyjny temat firmy Lyoness. Nie jestem tam i proszę sobie darować posądzenia o reklamę ![]() Otóż ktoś bliski mi zaczął się w to wkręcać, a ja bardzo boję się, że straci na tym mnóstwo pieniędzy i znajomych. Szukałam w Internecie, znalazłam w zasadzie same złe opinie, że to granie na emocjach, manipulacja i wykorzystywanie naiwności ludzkiej. Miał ktoś z tym styczność i chciałby się wypowiedzieć? Dziękuję bardzo za pomoc. Co czytalam : http://www.kredytforum.pl/temat/2969...kiego-lyoness/ http://forum.pclab.pl/topic/675679-L...m-s%C4%85byli/ http://antylyoness.blox.pl/2012/09/P...z-Lyoness.html Edytowane przez 201607111632 Czas edycji: 2013-08-03 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lyoness CashBack - kolejna piramida finasowa ? Wyraź swoją opinię!
Byłam na "szkoleniu", dużo gadania, mało jasnych informacji, pełno zawiłości, opowieści dziwnej treści, obiecywanie złotych gór. Po dokładnym przeanalizowaniu wydaje mi się że nie jest to piramida, system za rok nie upadnie, ale na pewno nie da się na tym zarobić w Polsce, marże są zbyt małe, a mało kto ma kilkudziesięciu znajomych, którzy robią zakupy za 50tys miesięcznie, bo tylko przy takich kwotach dałoby się zarobic kwoty obiecywane przez promotorów. Jest też opcja zainwestowania paru tysięcy, co rokuje na większe zyski, jednak według mojej wlasnej opinii byłoby to bardzo ciężkie. Nie zdecydowałam się. Nie wiem czy polecać czy nie, zależy jak kto się do tego przyłoży i w jakim gronie osób się obraca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Artykuł nt. tej firmy napisał ok. rok temu M.Samcik na swoim blogu. Warto przeczytać .
http://samcik.blox.pl/2012/08/Amber-...ramidalne.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie tak mi opisała to osoba, która się w to angazuje. Obiecują cudowne, nowe życie, świetne zarobi, zwiedzanie świata i spełnianie marzeń ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Ludzie ostrzegają na forach przed Lyoness
http://kafo.pl/viewtopic.php?pid=185169 i tutaj http://lyonessscam.cba.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jedni ostrzegają, a drudzy zachwalają. Tak naprawdę nie wiadomo komu wierzyć. A słyszał może ktoś historie o tym kto w to wszedł, włożył dużo kasy, liczył na miliony i mu się nie udało? Ciekawa jestem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Na początku zachwalali wszyscy. A potem zrozumieli że wtopili kasę w oszustów. Ale oszuści dalej zachwalają bo jeszcze dużo osób da się naciągnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kto z Was był na spotkaniu i usłyszał, ze dasz mi 9 tysiecy, a ty zostaniesz milionerem? to musialyby byc czary. Nie ma kasy za nic, jak i też nie ma żadnego wpisowego do Lyoness. Jest niestety bardzo mało osób wyedukowanych pod tym względem, które mając zerową wiedze o programie, próbuja namówic ludzi wciskajac takie kity po to tylko by miec więcej osób pod sobą. Sama rownież działam w Lyoness ale na spotkaniach informacyjnych ludzie słyszą- lyoness nie jest dla każdego, ponieważ jeśli jestes leniwą osobą, z nieba pieniędzy nie dostaniesz. Owszem, nie jest to praca na etat, ze masz przymusowe 8h dziennie do odbębnienia.
Wszystko zależy od tego jakie informacje uzyskacie, czy one są zgodne z prawdą. Rejestracja jest bezpłatna to po pierwsze, po drugie by byc premium płacisz zaliczkę, a nie wpisowe, albo w drugą stronę zrobisz zakupy u partnerów handlowych za 90tysięcy w ciągu roku. Owszem, dla jednych to jest bardzo dużo, a dla drugich, kto ma własne przedsiębiorstwa akurat nie. Temat jest bardzo złożony, ma 10 dróg wynagrodzen i niestety, po jednym spotkaniu 2godiznnym nie ejst sie w stanie dowiedziec chociazby 1/4 o tym na jakich prawach i jakie możliwości daje lyoness. Na koniec, wszystkim osobom, które czytają internet albo bliska osoba daje takie negatywne informacje, radze znalezc osobę, która ma naprawde pojęcie o tym na czym polega ten program i proponuje zglosic się do niej aby uzyskac wiarygodne informacje.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja przeszedłem sporo szkoleń i dośc długą droge w tamacie. Byłem w Wiedniu na evencie i stwierdzam, że absolutnie nie warto się pakować w ten temat, chyba,że ktoś ma sporo czasu i pieniądze do wydania/zainwestowania na długo, bo banki dają tak mało, że lepiej tu je włożyć.
Natomiast sam Lyoness dość słabo sobie radzi, obiecuje przełomy, itd. Wystarczy pojechać do Austrii czyli do matni Lyoness, aby zauważyć że tam nie ma euforii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mnie namawiało pare osób kilka lat temu na wpłatę 9 tysi, które miały mi dać miliony po kilku latach. Od każdej osoby słyszałam, że jest to ostatni dzwonek i muszę to zrobić TERAZ, bo "za miesiąc" będzie kampania reklamowa i nie będzie już tej możliwości (za dużo szaraków się dowie o tej super organizacji). Do dzisiaj jakoś moi znajomi nie mają milionów no i nie było kampani
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Niechlubna historia wszelakich piramid finansowych (wyglądających na mniej lub bardziej skomplikowane, ale wiadomo, warunek jest jeden: ciągły napływ nowych inwestorów, inaczej całość zaczyna chwiać się w posadach) ma już prawie sto lat, a ludzie dalej swoje, nadal wierzą w cuda i to, że ktoś tylko czeka, aby dać im zarobić krocie w (zazwyczaj) krótkim czasie.
![]() Masz 9 tysięcy luźnej kasy? Zainwestuj w obligacje państwowe lub daj na biedne pieski / kotki. Z pierwszego zysk niewielki, ale pewny, drugie to spora satysfakcja. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-08-06 o 15:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Znam 2 osoby, które w to wsiąkły jakiś czas temu. Jeżdżą na "sensejszyn" i czekają na wielkie bogactwo, w międzyczasie wrzucając na fejsie górnolotne cytaty z podręczników motywacyjnych a ludzie patrzą z politowaniem na ich wyprane mózgi.
Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2015-08-06 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.