|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co zakładacie do pracy w takie upały???
Witajcie forumowiczki!
Co zakładacie do pracy w takie upały??? Jak dobrać strój by był zarówno elegancki, przewiewny, luźny? Jaki rękaw bluzki jest odpowiedni i jak jest u Was w pracy, czy wymagany jest specjalny dress code? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zakładacie do pracy w takie upały???
to pytanie na forum modowe
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ale temat ciekawy i przydatny
sama mam z tym problem, bo trzeba wygladać elegancko, bluzki na ramiączkach odpadają, te bez rękawów raczej też często noszę lniane spodnie, są świetne staram się wybierac bluzki choc odrobinę zakrywajace ramiona, przewiewne a buty? ja unikam w pracy tych z odsłoniętymi palcami |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja zwykle biala, jasna bluzka z krotkim rekawem + ciemna spodnica.
Ewentualnie sukienki do kolan. Spodni raczej unikam, mimo ze wcale by mi nie bylo zbyt goraco. Rajstopy obowiazkowo. Mam biale nogi, ale nawet gdybym miala opalone i tak nosilabym rajstopy - po prostu uwazam ze gołe nogi do biura - nie wypada, i nieelegancko wygląda. Buty - tylko szpilki pełne, ewentualnie peep-toe. Absolutnie zadnych sandalów. Dress code mam dosyc sztywny, ale lubie go wiec sie go trzymam. Wole przyjsc do pracy i widziec eleganckie osoby, niz wyrozbierane jak na plaze dziewczyny w japonkach czy z golymi ramionami. Wychodze z domu, wsiadam do klimatyzowanego auta, jade do pracy, wchodze do klimatyzowanego biura Wiec nawet mam specjalnie sweterek na krzesle, bo zdarza sie ze jest mi po prostu zimno.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() to mozesz się tak ubieraćCo innego gdybyś musiała jechać autobusem ![]() Ja wczoraj widziałam popołudniu, 2 dziewczyny wychodziły z pracy. Obydwie miały króciutkie spodenki, i topy odsłaniające połowe pleców oraz japonki ![]() Ja poprzednie wakacje miałam praktyki. W upały takie jak teraz ubierałam przeważnie rybaczki i jakaś koszulka z krótkiem rękawiem bądź na ramiączkach moja pani opiekun nie narzekała na szczęścię oczywiście, że do biura tak już nie wypada, ale to zależy jaki charakter ma ta praca
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie, a jak z praktykami? Nie chcę popełnić gafy, a cały sierpień czeka mnie latanie po mieście, jazda pociągami i komunikacją miejską. Będę pracować w telewizji. Chyba nie obowiązują tam sztywne zasady? Jakaś letnia sukienka będzie na miejscu, czy może raczej spodnie i krótki rękaw?
Co do tematu, faktycznie co innego, gdy wychodzi się prosto z auta do biura, a co innego, gdy najpierw trzeba się tłuc pół godziny pociągiem, a później jeszcze autobusem
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jeśli spódnice to bez rajstop, przyznaję sie
ale to wymaga pracy czytaj muśniętych samoopalaczem nóg butów mocno odkrytych w pracy nie toleruję, a japonki zdecydowanie odpadającięzko ubrać się latem do pracy... |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ważny jest dobry materiał. Na takie upały tylko wiskoza ( dobrej jakości) lub wiskoza z jedwabiem. Przewiewna, nie widać potu, nie gniecie się, może mieć i rękaw dłuższy, a wcale się go nie czuje.
ja jeszcze uwielbiam sukienki i spódnice |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodzę w sukienkach
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko gatki
![]() Pracuję w domu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
5 minut w łazience i strój "pracowy" zmieniony na "letni".
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę ![]() Ja też mam to szczęście, że wsiadam do klimatyzowanego auta a w pracy bardzo mocne wiatraki. Nie mamy wytycznych co do ubioru - możemy przyjść jak na plażę, jak do biura, jak na imprezę czy jak na grilla - kontaktu z klientem nie ma, pracują same młode osoby więc nikt się nie przejmuje liczy się wygoda.
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie zazdroszczę, brakowałoby mi pracy wśród ludzi, tym bardziej że mam bardzo zgrany i ciekawy zespół współpracowników. Przez krótki czas miałam okazję pracować w domu i jakoś ta "swoboda czasowa i domowa" mnie zmęczyła wolę iść do biura i tam wykonywać obowiązki wśród ludzi.A mam podpbnie jak Ty - klient do naszego biura nie dociera, choć zdarzają się sporadycznie przypadki - z tzw. wyprzedzeniem, więc można się przygotować jeśli chpodzi i ubiór. Z tej racji nie mamy sztywnego dress code, ale ja latem dla własnego komfortu ubieram spódniczkę i bluzeczkę z rękawkiem krótkim. Nie tyle dlatego, że chcę być elegancka, ale poprostu jest mi lżej. Co do obuwia to buciki na obcasie, niby zabudowane, ale z "dziurkami" na palce i po boczkach. Taki mini peep toe. W rajstopach czy pełnym obuwiu bym się zaparzyła na amen, a opalenizna na nogach doskonale imituje rajstopę ![]() Czasem wciskam się w baleriny, ale nigdy w wielki upał, bo stopa się męczy. Reszta osób również ubiera się jak na codzień, bez eleganckich spodni czy koszul, ale ze smakiem, no może oprócz jednego kolegi który chodzi w te upały w japonkach
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuję w cienkim fartuszku, więc pod spód tylko bluzka na ramiączkach (no i spodenki
)
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie mam "dress-codu", więc mogę chodzić ubrana jak chce... Czyli w sukienkach
Im cieńsza, tym lepiej |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy mam klimę - ubieram co chcę
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze zaczynam rano, jeszcze nie jest tak gorąco
Ubieram białą bluzkę i spódnicę albo sukienki, pracuję jako sekretarka i musze wyglądać elegancko ![]() W pracy mam klime, więc czase jest mi zimno
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20586650]Wiskoza przewiewna? Chyba każdy jednak odczuwa to inaczej, bo ja nie cierpię latem wiskozy i żadnych sztucznych materiałów, wybieram bawełnę i len. Ale to w sumie poza tematem, bo nie chodzę latem do pracy
[/QUOTE]z wiskoza to nie do konca tak, ze to jest material sztuczny.. bo to jest celuloza, szczegoly tutaj: http://fashionet.pl/?sid=view&news=344 z wiskoza to jak z bawelna- jest roznej jakosci |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście zaden specjalny ubiór nie obowiązuje,więc zakładam spódniczkę do kolan/rybaczki i t-shirt z krótkim rękawem lub na ramiączka.Niektóre osoby nawet chodzą w szortach czy krótkich spódniczkach,ale ja tego nie preferuję
W firmie której pracuje 95% personelu stanowią młode osoby,poza tym mamy tylko telefoniczny kontakt z klientami,więc nie musimy się trzymać żadnych sztywnych reguł
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Ja do pracy chodze ubrana jak chce,ale dodam,ze klimatyzacji nie mamy(dosyć zimny kraj)więc staram się ubierać lekko i tak aby w razie potrzeby mozna się bylo rozplaszczyć
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj prawie umarłaaaaaam z gorąca! A miałam na sobie cieniutką sukienkę i dwa wiatraki włączone na maksymalną moc! Horror!
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
ja tez ledwo żywa z powodu klimatu choć z natury jestem ciepłolubna
![]() jak już dochodzi do tego, że czuje takie uderzenia wewnętrznego gorąca to wiem że jest źle ![]() a dziś normalnie ze mnie buchało ... (wiatraków i klimatyzacji brak) |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzeniona
|
Odświeżam wątek, bo temat chyba mocno na czasie.
Jak się ubrać do biura, w którym jedyną formą klimatyzacji są otwarte okna? Płakać mi się chce na myśl o poceniu się jak mysz w te upały, ale jednocześnie obowiązuje mnie dress code i nie mogę pójść w szortach i topie. Dojeżdżam też komunikacją miejską, co jeszcze bardziej mnie dobija.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety zakładam bluzki na ramączkach, chociaż raczej nie powinnam. Nie mam kontaktu z klientami ale jednak pracuję w biurze.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Mnie obowiązuje tzw. dress code, więc mimo upałów muszę zakładać bluzkę (krótki rękaw), spódnicę, rajstopy i pełne buty. Kiedyś taki strój był dla mnie nie do wyobrażenia, ale odkąd jestem zmuszona go nosić, to nie jest tak źle, a dodam, że w biurze nie mam klimatyzacji i temperatura czasem skacze tu do +28C. Generalnie staram się nosić bluzki i spódnice z cienkich i przewiewnych materiałów i cienkie rajstopy, wtedy aż tak dokuczliwie nie jest. Gorzej jest z butami, bo chętnie założyłabym jakieś sandałki, ale cóż, nie można mieć wszystkiego Generalnie uważam, że szacunek dla koleżanek i kolegów z pracy oraz klientów wymaga odpowiedniego stroju, z dwojga złego już wolę się trochę pomęczyć niż oglądać rewię golasów
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
hehe pozdrawiam z działu z mrożonkami
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Aż mnie ciarki przeszły po plecach
Rozumiem, że nosisz kożuch i czapkę?
|
|
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
długie spodnie + podkoszulka + bluza + rękawiczki takie ogrodnicze i jest git
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

Wiec nawet mam specjalnie sweterek na krzesle, bo zdarza sie ze jest mi po prostu zimno.

moja pani opiekun nie narzekała na szczęścię
butów mocno odkrytych w pracy nie toleruję, a japonki zdecydowanie odpadają