|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Ateizacja społeczeństwa-co o tym sądzicie?
Według mnie to poważny problem dzisiejszych czasów.Wśród dzieciaków panuje moda na ateizm,co na pewno wiąże się z buntem.Młodzi odrzucają nauki Kościoła,bo kojarzą się im z przymusem,zacofaniem itp.Oddalają się od Boga,szukają ucieczki w uzywkach,stają się bardziej narażeni na wpływ sekt,niebezpieczne związki,przestępczość.Cho ć u młodzieży taki bunt jest w miarę zrozumiały,to większy niepokój budzą postawy dorosłych.Oni niby nie mają się przeciw czemu buntować,a jednak wielu ludzi jest podatnych na antyklerykalnych proroków i ulega lewackiej modzie.
Moim zdaniem religia to fundament zdrowego społeczeństwa,bez niej zagrażają nam niebezpieczne ideologie,taakie jak gender,a także nasilenie różnych patologii społecznych.Widac to już zresztą w statystykach rozwodów,przestępczości,a borcji itp.W Polsce rzecz jasna nie jest jescze najgorzej,ale warto się uczyć na przykładzie Europy Zachodniej. Co o tym sądzicie?Czy grozi nam ateizacja taka jak na Zachodzie? |
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ateizacja społeczeństwa-co o tym sądzicie?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Inez
|
No to ja się odezwę
. Nastoletnia ATEISTKA . Nie wierzę odkąd zaczęłam jakoś o tym myśleć. Zaczęło się w 6 klasie podstawówki Chrzest powinien być "dostępny" dla dorosłych |
|
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Ha,ha,ha.
Ale serio,chciałabyś żyć w społeczeństwie bez wartości? ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
A chrzest niemowląt ma je chronić przed czyścem w razie wczesnej śmierci,a nie narzucać im coś. |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Ale, że jak? tylko społeczeństwo religijne ma jakieś wartości?
A co w takim razie z krajami, gdzie ludzie wierzą w innego Boga czy Bogów? co z... innym obliczem chrześcijaństwa? I znów - wolałbyś być niewierzącym, dobrym człowiekiem, czy wierzącym mordercą? |
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Religia chrześcijańska przekazuje najlepsze wartości.Inne religie też pełnią ważną rolę w swoich społeczeństwach,ale tylko Kościół jest depozytariuszem Prawdy.
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś tutaj próbuje rozpętać gównoburzę i pewnie się mu uda.
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;52140569]Ktoś tutaj próbuje rozpętać gównoburzę i pewnie się mu uda.
[/QUOTE]bez kitu xD az dam suba. |
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Nie karmcie trolololla.
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;52140569]Ktoś tutaj próbuje rozpętać gównoburzę i pewnie się mu uda.
[/QUOTE]Próbuję dowiedzieć się,co na temat,który mnie interesuję sądzą inni.Nie zamierzam się z nikim kłócić.Jak ci się nie podoba,to nie odpowiadaj. |
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
[/QUOTE]Kiedyś był taki fajny sposób na shitstormowe wątki bez większego sensu - rozmowa o sosach. To było fajne, można było poznać różne przepisy wizażanek, a shit nie nadchodził. Żałuję, że nie mogę wykorzystać przepisów na sosy serowe, niestety mam nietolerancję laktozy
|
|
|
|
#12 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
do kosciola przestalam chodzic przed 18, swiadomie. nikt u mnie nie ma z tym problemu - no moze ksiadz z parafii jedynie. szukają ucieczki w uzywkach - nie dotyczy stają się bardziej narażeni na wpływ sekt - nie dotyczy niebezpieczne związki - coz... wg mnie zwiazek z facetem, ktorego podniecaja morderstwa tez jest niebezpieczny. a Ty w takim tkwisz, prawda? poza tym to dziwne, ze osoba wierzaca za jaka sie podajesz jest w zwiazku z facetem, ktory publicznie obraza Jana Pawla II przestępczość - nie dotyczy 0ni niby nie mają się przeciw czemu buntować,a jednak wielu ludzi jest podatnych na antyklerykalnych proroków i ulega lewackiej modzie - decyzje podjelam sama, bez wplywu zadnej lewackiej mody
Edytowane przez aer Czas edycji: 2015-07-20 o 12:35 |
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
_Judith_, dobry pomysł.
Nie znam przepisu na fajny sos, ale ostatnio zrobiłam przepyszne babeczki: Muffinki ze snickersami i masłem orzechowym Składniki na 12 muffinek:
Wymieszać razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodać masła orzechowego, mieszać do otrzymania struktury kruszonki. Do mleka wlać roztopione masło i roztrzepane jajko, wymieszać. Połączyć zawartość dwóch naczyń, na koniec dodając pokrojone Snickersy. Formę do muffinek wyłożyć papierkami. Nałożyć do nich ciasta. Można dodatkowo posypać orzeszkami. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ÂşC. Przed wyjęciem ostudzić. Smacznego ![]() Przepis pochodzi STĄD. |
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]Wakacje i trolle szaleją
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
to powiedz jak robisz sos pomidorowy, zawsze mnie ciekawia techniki innych osob
ja lubie robic z prawdziwych pomidorow, trzeba je najpierw poddusic w malej ilosci wody, zeby puscily sok, a potem przetrzec przez sito nastepnie laczy sie je ze smazonymi obok na oliwie cebula, czosnkiem i pietruszka na koniec chlust bialego wina |
|
|
|
#17 |
|
O RLY?
|
babeczki z dr oetkera czekoladowe z wisnia tez sa dobre
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najbardziej lubię te firmy Mutti.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Sos w bekonowym MC wrapie taki dobry |
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Pomidory najpierw obieram ze skóry, wywalam nasionka i twarde rzeczy, kroję w kostkę i duszę. Dłuuuuugooo. Same się rozpadają. Dodaję przyprawy jakie lubię, sporo czosnku i kapkę musztardy
|
|
|
|
#21 |
|
O RLY?
|
jako prawdziwa kobieta (nie feministka!) autorka watku wie jak przekonac faceta zeby zrobil wszystko
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to mogę się pochwalić moim 'lunchem' do pracy. Składniki: - dwukomorowe pudełko z TkMaxx - dwa banany lub dwie brzoskwinie lub cztery kiwi - muesli - jogurt naturalny (ten tańszy z Biedry <rzadki> jest o wiele gorszy niż z Activi <gęsty>) - rodzynki - plastikowa łyżka Sposób przygotowania: 1. Wyjmujemy górną część pudełeczka i na spód sypiemy muesli, tak ze dwa centymetry wysokości. Na to dosypujemy rodzynki. Trzeba uważać, żeby górna część pudełeczka ich nie zgniotła. 2. Wkładamy górną część pudełeczka. Bierzemy deskę do krojenia, ostry nóż, żeby się z tępym nie męczyć. Obieramy banana/brzoskwinię/kiwi, kroimy w kostkę, wrzucamy na górną 'półkę' pudełka. Skórkę wyrzucamy, deskę i nóż myjemy, żeby syfu nie zostawić po sobie, a współlokatorzy byli zadowoleni. 3. Zamykamy pudełeczko. Wkładamy do torby, nie zapominamy o jogurcie oraz plastikowej łyżce do owoców. 4. Po spożyciu owoców wyrzucamy łyżkę, ponieważ w pudełeczku mamy firmową do złożenia i zjedzenia drugiej części posiłku. Dolewamy jogurt, jemy szybko, żeby się nie zrobiła papka, a samo muesli pozostało chrupiące. Smacznego. |
|
|
|
|
#24 |
|
O RLY?
|
wlasnie. dlaczego pomidory tak dlugo puszczaja wode
moglyby szybciej ;/
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Btw, polecam obieraczkę do pomidorów Victorinox, z ząbkami taka. Nawet koktajlowe nią obiorę. Z papryką też świetnie sobie radzi.
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;52140771]Ja bym chętnie podała jakiś przepis, ale jestem kulinarnym zerem. :c
Za to mogę się pochwalić moim 'lunchem' do pracy. Składniki: - dwukomorowe pudełko z TkMaxx - dwa banany lub dwie brzoskwinie lub cztery kiwi - muesli - jogurt naturalny (ten tańszy z Biedry <rzadki> jest o wiele gorszy niż z Activi <gęsty>) - rodzynki - plastikowa łyżka Sposób przygotowania: 1. Wyjmujemy górną część pudełeczka i na spód sypiemy muesli, tak ze dwa centymetry wysokości. Na to dosypujemy rodzynki. Trzeba uważać, żeby górna część pudełeczka ich nie zgniotła. 2. Wkładamy górną część pudełeczka. Bierzemy deskę do krojenia, ostry nóż, żeby się z tępym nie męczyć. Obieramy banana/brzoskwinię/kiwi, kroimy w kostkę, wrzucamy na górną 'półkę' pudełka. Skórkę wyrzucamy, deskę i nóż myjemy, żeby syfu nie zostawić po sobie, a współlokatorzy byli zadowoleni. 3. Zamykamy pudełeczko. Wkładamy do torby, nie zapominamy o jogurcie oraz plastikowej łyżce do owoców. 4. Po spożyciu owoców wyrzucamy łyżkę, ponieważ w pudełeczku mamy firmową do złożenia i zjedzenia drugiej części posiłku. Dolewamy jogurt, jemy szybko, żeby się nie zrobiła papka, a samo muesli pozostało chrupiące. Smacznego.[/QUOTE] Rodzynki. Bój się Boga ; ( |
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko ja ich nie obieram, bo to i tak zostanie na sitkuale musztardy nie dawalam jeszcze, bede musiala sprobowac teraz latem jak jest mięta robię sos miętowy, do ostrych potraw |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
O RLY?
|
Jud, a nie lepiej sparzyc pomidora wrzatkiem?
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
jakis przepis na cos z papryką? mam jej w cholere i nie mam pomysłu
faszerowac czy grillowac? A moze patelnia albo leczo? Lutenica? potrzebuje inspiracji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.