|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Rzuciłem papierosy ....
Hej.
Mam 32 lata,od tygodnia nie palę, nie chcę się truc i wydawac kasy w błoto. Po rzuceniu papierosów zmorzył mi sie apetyt. Moja waga to napewno ze 110-115 kg..,boje sie wejsc na wage. Byłem u lekarzy,z tym problemem to mi tylko przepisuja tabletki za 120 zł,które nie pomagają,i których nie wykupywałem. Mało mam ruchu,leniem jestem nie z tej ziemi ![]() ![]() Nie wiem co mam ze sobą zrobić,nie mam w nikim wsparcia,nie ma kto moze mi jakos pomóc... Prosze o liczne porady................... ...........Marcin32. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzuciłem papierosy ....
jak nie wykupywałeś tabletek to skąd wiesz ,że nie pomagają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzależnienie
|
też mnie to zastanowiło
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() Jutro mijają 4 lata odkąd rzuciłam papierosy. Paliłam soro, ok 2 paczek dziennie. Pewnego dnia mój mąż postanowił rzucić, więc nie chciałam być gorsza. Poprawiła się moja jakość życia, jestem szczęśliwa, w domu jest czysto i jest cudownie. Ale nie o tym mowa. Na nadmierny apetyt polecam żucie gum. Wiem, wiem. Niby podczas żucia głodnieje się, ale buzia jest wtety zajęta. Lepsze to od draży. Ja mam tendencje do tycia. Całe moje życie to walka by nie przytyć. Kiedyś ważyłam 100 kg, po diecie i siłowni 58, a teraz, w wieku 31 lat, po urodzeniu dziecka i ustatkowaniu się - ok.65 kg. Mam 168 cm wzrostu. Wszystkie środki odchudzające działają tylko przez chwilę. Tu najzwyczajniej w świecie trzeba powstrzymywać się od jedzenia. Zająć się czymś miłym i nie myśleć o jedzeniu. I co ważne, trzeba nauczyć się rozpoznawać głód od chęci jedzenia. Wiem, że jest ciężko.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam. Przeczytałam i oczom nie wierzę ze 100kg na 58kg , rewelacja ! Jesteś numerem " ONE " na wizażu w moich oczach że jednak ... warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja jestem tez palaczka i mysle o tym,zeby to swinstwo w koncu zrzucic,od poczatku roku zmagam sie z nadwaga,zrzucilam 20kg.Jutro ide po tabletki do lekarza nazywaja sie Champix,wiem,ze sa dobre,bo kiedy je brala i prawie rzucilam,tym razem mam mocne postanowienie.Oczywiscie boje sie przytyc.Teraz waze 65kg,chcialabym zrzucic jeszcze te pare kg,ale na tym etapie zycia bardzo wazne jest dla mnie pozbycie sie tego wstretnego nalogu; Moja rada jak sie rzuca to zdrowe odzywianie i sport!!!!Nie ma innego wyjscia,bo inaczej na pewno sie przybierze na wadze.W moim przypadku powinnam tez okroic kalorie skoro chce zgubic jeszcze pare kg.Czas na zmiany i zycze wszystkim rzucajacym powodzenia i ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tak, ale to były i nadal są, lata wyrzeczeń, odmawianie sobie wielu przyjemności. Ciężko przy moim mężu, który je baaardzo dużo i ani grama nie przytyje - same mięśnie. Mam budowę atletyczną, nigdy nie będę chuda, choć bym chciała... . Dziękuję, że to doceniłaś. Ludzie nie potrafią czasami zrozumieć radości z takiej błahostki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja kochani nie palę od 10-ciu dni i jak na razie mnie nie ciągnie ale ja nie o tym chciałam pisać.Otóż rzucając palenie jednocześnie zaczęłam bardzo dużo ćwiczyć.Siłownia trzy razy w tygodniu (na razie to tylko 1,5 tyg),rower dwa razy w tygodniu po 20 km,chodzenie na nogach gdzie się tylko da, no bo czasami się nie da i trzeba autkiem.Jeszcze trochę ograniczyłam jedzenie,piję dwa litry czerwonej herbaty i litr wody dziennie.I już widzę że sylwetka się zmienia tzn chudnę a ja tylko nie chciałam przytyć jak rzucałam to świństwo.I mimo,że to dopiero początek to już wiem,że było warto bo nawet nie marzyłam aby schudnąć a tu proszę taki bonusik.Oczywiście wiem,że taka walka z wagą teraz może trwać nawet rok i trzeba się pilnować ale mam nadzieję,że dam radę,bo jak widzę efekty to aż mi się chce wszystkiego! Życzę wszystkim rzucającym palenie wytrwałości! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja swego czasu też dużo paliłam:/ teraz staram się to ograniczać, a pomaga mi w tym "anioł stróż" na telefonie - polecam tą aplikację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.