Rzuciłem papierosy .... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 13:29   #1
bramkarz308
Przyczajenie

Unhappy

Rzuciłem papierosy ....

Hej.

Mam 32 lata,od tygodnia nie palę, nie chcę się truc i wydawac kasy w błoto.
Po rzuceniu papierosów zmorzył mi sie apetyt.
Moja waga to napewno ze 110-115 kg..,boje sie wejsc na wage.
Byłem u lekarzy,z tym problemem to mi tylko przepisuja tabletki za 120 zł,które nie pomagają,i których nie wykupywałem.
Mało mam ruchu,leniem jestem nie z tej ziemiGdy przeglądam sie w lustrze ,to swiat mi sie zawala!!!Gdy stanę bokiem widze w sobie potwora.W tamtym roku byłem w sanatorium w ciechocinku to przed kuracja wazyłem 108 kg,po kuracji 103 kg..,powiedziałem sobie,ze sie nie poddam,ze nie dam sie otyłosci i obrzeraniu sie,ale to było silne ode mnie i podwójnie przytyłem...

Nie wiem co mam ze sobą zrobić,nie mam w nikim wsparcia,nie ma kto moze mi jakos pomóc...

Prosze o liczne porady................... ...........Marcin32.
bramkarz308 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 08:51   #2
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Rzuciłem papierosy ....

jak nie wykupywałeś tabletek to skąd wiesz ,że nie pomagają?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 09:10   #3
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
jak nie wykupywałeś tabletek to skąd wiesz ,że nie pomagają?
też mnie to zastanowiło

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 06:36   #4
czarnaFiga
Przyczajenie

Witaj
Jutro mijają 4 lata odkąd rzuciłam papierosy. Paliłam soro, ok 2 paczek dziennie. Pewnego dnia mój mąż postanowił rzucić, więc nie chciałam być gorsza. Poprawiła się moja jakość życia, jestem szczęśliwa, w domu jest czysto i jest cudownie.
Ale nie o tym mowa. Na nadmierny apetyt polecam żucie gum. Wiem, wiem. Niby podczas żucia głodnieje się, ale buzia jest wtety zajęta. Lepsze to od draży. Ja mam tendencje do tycia. Całe moje życie to walka by nie przytyć. Kiedyś ważyłam 100 kg, po diecie i siłowni 58, a teraz, w wieku 31 lat, po urodzeniu dziecka i ustatkowaniu się - ok.65 kg. Mam 168 cm wzrostu.
Wszystkie środki odchudzające działają tylko przez chwilę. Tu najzwyczajniej w świecie trzeba powstrzymywać się od jedzenia. Zająć się czymś miłym i nie myśleć o jedzeniu. I co ważne, trzeba nauczyć się rozpoznawać głód od chęci jedzenia. Wiem, że jest ciężko....
czarnaFiga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 09:25   #5
kumat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaFiga Pokaż wiadomość
Witaj
Jutro mijają 4 lata odkąd rzuciłam papierosy. Paliłam soro, ok 2 paczek dziennie. Pewnego dnia mój mąż postanowił rzucić, więc nie chciałam być gorsza. Poprawiła się moja jakość życia, jestem szczęśliwa, w domu jest czysto i jest cudownie.
Ale nie o tym mowa. Na nadmierny apetyt polecam żucie gum. Wiem, wiem. Niby podczas żucia głodnieje się, ale buzia jest wtety zajęta. Lepsze to od draży. Ja mam tendencje do tycia. Całe moje życie to walka by nie przytyć. Kiedyś ważyłam 100 kg, po diecie i siłowni 58, a teraz, w wieku 31 lat, po urodzeniu dziecka i ustatkowaniu się - ok.65 kg. Mam 168 cm wzrostu.
Wszystkie środki odchudzające działają tylko przez chwilę. Tu najzwyczajniej w świecie trzeba powstrzymywać się od jedzenia. Zająć się czymś miłym i nie myśleć o jedzeniu. I co ważne, trzeba nauczyć się rozpoznawać głód od chęci jedzenia. Wiem, że jest ciężko....

Witam.
Przeczytałam i oczom nie wierzę ze 100kg na 58kg , rewelacja ! Jesteś numerem " ONE " na wizażu w moich oczach że jednak ... warto
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 10:32   #6
megaxxl
Raczkowanie

Hej
Ja jestem tez palaczka i mysle o tym,zeby to swinstwo w koncu zrzucic,od poczatku roku zmagam sie z nadwaga,zrzucilam 20kg.Jutro ide po tabletki do lekarza nazywaja sie Champix,wiem,ze sa dobre,bo kiedy je brala i prawie rzucilam,tym razem mam mocne postanowienie.Oczywiscie boje sie przytyc.Teraz waze 65kg,chcialabym zrzucic jeszcze te pare kg,ale na tym etapie zycia bardzo wazne jest dla mnie pozbycie sie tego wstretnego nalogu;
Moja rada jak sie rzuca to zdrowe odzywianie i sport!!!!Nie ma innego wyjscia,bo inaczej na pewno sie przybierze na wadze.W moim przypadku powinnam tez okroic kalorie skoro chce zgubic jeszcze pare kg.Czas na zmiany i zycze wszystkim rzucajacym powodzenia i oczywiscie,zeby waga nie poszla do gory
megaxxl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 17:29   #7
czarnaFiga
Przyczajenie

Tak, ale to były i nadal są, lata wyrzeczeń, odmawianie sobie wielu przyjemności. Ciężko przy moim mężu, który je baaardzo dużo i ani grama nie przytyje - same mięśnie. Mam budowę atletyczną, nigdy nie będę chuda, choć bym chciała... . Dziękuję, że to doceniłaś. Ludzie nie potrafią czasami zrozumieć radości z takiej błahostki. .
czarnaFiga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 11:06   #8
ela 1977
Przyczajenie

Witam
Ja kochani nie palę od 10-ciu dni i jak na razie mnie nie ciągnie ale ja nie o tym chciałam pisać.Otóż rzucając palenie jednocześnie zaczęłam bardzo dużo ćwiczyć.Siłownia trzy razy w tygodniu (na razie to tylko 1,5 tyg),rower dwa razy w tygodniu po 20 km,chodzenie na nogach gdzie się tylko da, no bo czasami się nie da i trzeba autkiem.Jeszcze trochę ograniczyłam jedzenie,piję dwa litry czerwonej herbaty i litr wody dziennie.I już widzę że sylwetka się zmienia tzn chudnę a ja tylko nie chciałam przytyć jak rzucałam to świństwo.I mimo,że to dopiero początek to już wiem,że było warto bo nawet nie marzyłam aby schudnąć a tu proszę taki bonusik.Oczywiście wiem,że taka walka z wagą teraz może trwać nawet rok i trzeba się pilnować ale mam nadzieję,że dam radę,bo jak widzę efekty to aż mi się chce wszystkiego!
Życzę wszystkim rzucającym palenie wytrwałości!
ela 1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-03, 11:34   #9
Darde
BAN stały

ja swego czasu też dużo paliłam:/ teraz staram się to ograniczać, a pomaga mi w tym "anioł stróż" na telefonie - polecam tą aplikację
Darde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości