Nie podobam się samej sobie. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-29, 13:05   #1
kokol_90
Przyczajenie

Nie podobam się samej sobie.

Czytałam wątek o obiektywnie pięknej osobie i przyglądałam się zdjęciom, które zamieściłyście... Szczerze mówiąc wszystkie kobiety są bardzo piękne oprócz tej części o feedersach.

Chodzi mi o to, że ja nigdy nie byłam chwalona za urodę, wręcz przeciwnie. Wielokrotnie dawano mi do odczucia, że ludzie nie chcą mieć ze mną do czynienia z powodu wyglądu. To mój największy kompleks, coś co powoduje że nie chcę wychodzić z domu i pokazywać się ludziom. Nienawidzę swojego odbicia w lustrze, nie ważne czy naturalnego, czy w pełnym makijażu. Zawsze przyglądam się kobietom na ulicy i zazdroszczę im, że nie mają się czego wstydzić.

Pewnie myślicie, że przesadzam, ale tak nie jest. Próbowałam szukać faceta przez internet - 90% pomimo tego że podobał im się mój charakter po obejrzeniu zdjęcia ucinało kontakt. Pozostałe 10 nawet nie dostało mojego zdjęcia. Ostatnio doszłam do wniosku, że szkoda ich czasu i zerwałam te znajomości, tłumacząc że nie spodobałabym im się i że marnuję ich czas.

Wiem, że żałosna jestem mając 25 lat i wypłakuję się na babskim forum. Ale potrzebowałam tego.
kokol_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 13:09   #2
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Nie podobam się samej sobie.

No.
A ci faceci to pewnie sami przystojniacy, tak?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 13:30   #3
kokol_90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
No.
A ci faceci to pewnie sami przystojniacy, tak?
A czy to ma jakieś znaczenie? Co innego gdy olałoby mnie z tego powodu kilku facetów, a nie 9 na 10.
Stary 2015-07-29, 13:33   #4
201607040946
Konto usunięte

Szukasz przez internet, więc czemu się dziwisz? na żywo powiedział ci ktokolwiek, że jesteś brzydka i dlatego nie chce z tobą obcować? W internecie to wszystko można, wiesz.
A czemu tak napisałam? Bo facet sam pewnie przeciętniak, a szuka pięknej? Wysoko mierzy.
Stary 2015-07-29, 13:35   #5
kokol_90
Przyczajenie

Cytat:
Szukasz przez internet, więc czemu się dziwisz? na żywo powiedział ci ktokolwiek, że jesteś brzydka i dlatego nie chce z tobą obcować? W internecie to wszystko można, wiesz.
A czemu tak napisałam? Bo facet sam pewnie przeciętniak, a szuka pięknej? Wysoko mierzy.
Na żywo? Nie musieli mówić, wystarczyło zobaczyć ich minę i zachowanie. Dlatego szukałam przez internet, myślałam że może dam rade kogoś zainteresować charakterem ale nawet to nie pomoże.
Stary 2015-07-29, 13:37   #6
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kokol_90 Pokaż wiadomość
Na żywo? Nie musieli mówić, wystarczyło zobaczyć ich minę i zachowanie. Dlatego szukałam przez internet, myślałam że może dam rade kogoś zainteresować charakterem ale nawet to nie pomoże.
No niestety, ale wygląd jest ważny. Po prostu szukaj takich jak ty - przeciętnych. Żeby nie było - ja też jestem przeciętna, nie miałam zamiaru cię obrazić.
Stary 2015-07-29, 13:41   #7
kokol_90
Przyczajenie

Cytat:
No niestety, ale wygląd jest ważny. Po prostu szukaj takich jak ty - przeciętnych. Żeby nie było - ja też jestem przeciętna, nie miałam zamiaru cię obrazić.
A jak nawet przeciętni nie zwracają na mnie uwagi? Tak na prawdę nigdy nie miałam żadnego zainteresowania ze strony mężczyzn, przyzwyczajam się do tego chociaż czasami boli. Nie ważne, czy jest przystojny, przeciętny czy nawet brzydki.
Stary 2015-07-29, 13:45   #8
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Cytat:
Czytałam wątek o obiektywnie pięknej osobie i przyglądałam się zdjęciom, które zamieściłyście... Szczerze mówiąc wszystkie kobiety są bardzo piękne oprócz tej części o feedersach.

Chodzi mi o to, że ja nigdy nie byłam chwalona za urodę, wręcz przeciwnie. Wielokrotnie dawano mi do odczucia, że ludzie nie chcą mieć ze mną do czynienia z powodu wyglądu. To mój największy kompleks, coś co powoduje że nie chcę wychodzić z domu i pokazywać się ludziom. Nienawidzę swojego odbicia w lustrze, nie ważne czy naturalnego, czy w pełnym makijażu. Zawsze przyglądam się kobietom na ulicy i zazdroszczę im, że nie mają się czego wstydzić.

Pewnie myślicie, że przesadzam, ale tak nie jest. Próbowałam szukać faceta przez internet - 90% pomimo tego że podobał im się mój charakter po obejrzeniu zdjęcia ucinało kontakt. Pozostałe 10 nawet nie dostało mojego zdjęcia. Ostatnio doszłam do wniosku, że szkoda ich czasu i zerwałam te znajomości, tłumacząc że nie spodobałabym im się i że marnuję ich czas.

Wiem, że żałosna jestem mając 25 lat i wypłakuję się na babskim forum. Ale potrzebowałam tego.
A oni jak wyglądali? Zapewne chodzące bóstwa
Mi też nikt nigdy nie powiedział, że jestem ładna,a o do piękności to hen hen daleko mi Załóż sobie konto na portalu internetowym, ustaw zdjęcie i nie będziesz się stresować, czy jak wyślesz komuś fotkę, to czy się odezwie. Będziesz miała profil, w którym nie będzie tylko informacji o Tobie, będzie tez zdjęcie, więc jak sie któremuś spodobasz to się odezwie
Stary 2015-07-29, 13:46   #9
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
A jak nawet przeciętni nie zwracają na mnie uwagi? Tak na prawdę nigdy nie miałam żadnego zainteresowania ze strony mężczyzn, przyzwyczajam się do tego chociaż czasami boli. Nie ważne, czy jest przystojny, przeciętny czy nawet brzydki.
A nie pomyślałaś, że nie chodzi o wygląd?
Stary 2015-07-29, 13:50   #10
kokol_90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaSzs Pokaż wiadomość
A oni jak wyglądali? Zapewne chodzące bóstwa
Mi też nikt nigdy nie powiedział, że jestem ładna,a o do piękności to hen hen daleko mi Załóż sobie konto na portalu internetowym, ustaw zdjęcie i nie będziesz się stresować, czy jak wyślesz komuś fotkę, to czy się odezwie. Będziesz miała profil, w którym nie będzie tylko informacji o Tobie, będzie tez zdjęcie, więc jak sie któremuś spodobasz to się odezwie
Próbowałam. Na badoo, i tym podobnych. Tylko kilku napisało, z pytaniem o seks.

Cytat:
A nie pomyślałaś, że nie chodzi o wygląd?
Jeśli nie wiedzą jak wyglądam, to gadka niezła, nawet przez całą noc i kilka dni/tygodni. Wysyłam fotkę? "kurcze, myślałem że wyglądasz inaczej..." i koniec odzewu.
Czytam, że jestem fajna, zabawna, inteligentna, wspaniała... Tylko brakuje mi ładnej twarzy i ciała typu 90-60-90.

Edytowane przez kokol_90
Czas edycji: 2015-07-29 o 13:51
Stary 2015-07-29, 13:59   #11
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Na ile się orientuję, to badoo jest portalem, na którym ludzie głównie szukają kogoś do seksu.
Stary 2015-07-29, 14:00   #12
201607040946
Konto usunięte

Dlatego pytałam o reakcje "na żywo".
Stary 2015-07-29, 14:02   #13
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
lol
nikt na żywo nie mówi drugiej osobie wprost tak po prostu że jest brzydka
i nie rozumiem zarzutów w stronę tych mężczyzn
rozumiem, że jeśli ktoś nie wygląda jak Cristiano Ronaldo to już musi spotykać się tylko z brzydkimi kobietami?
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 14:11   #14
kokol_90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaSzs Pokaż wiadomość
Na ile się orientuję, to badoo jest portalem, na którym ludzie głównie szukają kogoś do seksu.
Na innych też. Próbowałam na portalu, na którym trzeba przejść test czy jest się ładnym, czy nie i dopiero dopuszczają Cię do innych użytkowników. Nie muszę mówić jak zostałam oceniona?
Stary 2015-07-29, 14:11   #15
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
lol
nikt na żywo nie mówi drugiej osobie wprost tak po prostu że jest brzydka
i nie rozumiem zarzutów w stronę tych mężczyzn
rozumiem, że jeśli ktoś nie wygląda jak Cristiano Ronaldo to już musi spotykać się tylko z brzydkimi kobietami?
Z tobą nie dyskutuję, wybacz, więc nie cytuj mnie, proszę.
Stary 2015-07-29, 14:18   #16
krewet
Zakorzenienie

dlaczego taka jesteś?
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 14:25   #17
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Cytat:
Na innych też. Próbowałam na portalu, na którym trzeba przejść test czy jest się ładnym, czy nie i dopiero dopuszczają Cię do innych użytkowników. Nie muszę mówić jak zostałam oceniona?
Takie coś jest? Jaka ja zacofana jestem nawet nie wiedziałam, mnie też by nie dopuścili
Stary 2015-07-29, 14:55   #18
Untrue
BAN stały

Tak wygląda szukanie kogoś poważnego i poważnej relacji w necie. bardzo ciężko. Większość ludzi, nawet jeśli się nie ujawni z tym, szuka tam tylko seksu, albo ma jakieś problemy z kontaktami z płcią którą lubi, że wybiera net. Bardzo mało jest ludzi ogarniętych, fajnych, nie patrzących tylko na wygląd, a na prawdziwą relację ludzi. I uwierz, że np. z dziewczynami jest tak samo. Miałam wiele luźnych spotkań z dziewczynami, ale jak zobaczyły mój wygląd, to to było już ostatnie spotkanie. To samo ze zdjęciem. Zobaczyły - nie ma spotkania. Czy tacy ludzie są coś warci? Czy mają coś ciekawego w głowie? Nie sądzę, dlatego zerowa strata, kompletnie nie mój target. Szukam ludzi z otwartym umysłem, nie patrzących tylko na wygląd i za seksem.
Untrue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 15:22   #19
Mandy1112
Przyczajenie

Droga Autorko, mam identyczny problem i jesteśmy nawet w zbliżonym wieku. Cóż, wyjść jest kilka. Najprostsze to dołowanie się i depresja, czego nie polecam chociaż sama się zmagam. A najskuteczniejsze, to przyjrzenie się sobie...

Zapytaj kilka życzliwych Ci osób jak wg nich wyglądasz. Co im się podoba w Twojej twarzy, a co odbiera harmonię. Niech powiedzą Ci także, jakie masz silne punkty wyglądu - może to śliczne brwi, duże oczy, albo miesiste, naturalnie czerwone usta. Ważne, żebyś znała chociaż jedną rzecz w swojej twarzy, która jest silna i atrakcyjna i może być przez Ciebie eksponowana. Mi wiele osób mówiło, że mam fantastyczne oczy i duże usta, chociaż jak dla mnie są one przeciętne. Ale lubię malować oczy i usta, czerpię z tego satysfakcję. Może Ty też zaczniesz.

Zacznę solidnym kalibrem, ale może to byłoby rozwiązanie. Operacja plastyczna. Może Twoim problemem jest nos? Wystająca albo cofnięta broda? Krzywe zęby? Odstające uszy? Jeśli zdiagnozujesz jakiś KONKRETNY problem, który najbardziej Cię szpeci i weźmiesz się za niego, jest szansa że zyskasz na atrakcyjności a z pewnością na samoocenie i pewności siebie. Ale ciężko tak wyrokować, bo Cię nie widzę. Jeśli mi ufasz, prześlij mi zdjęcie w wiadomości prywatnej (gwarantuję Ci dyskrecję). Napiszę Ci co można byłoby poprawić i zmienić. Sama jestem po 2 zabiegach korygujących m.in. wygląd twarzy (były wskazania medyczne i laryngologiczne) i zmieniłam się dużo na plus, chociaż jak dla mnie bez szału. Czekam na Twoją wiadomość.

Edytowane przez Mandy1112
Czas edycji: 2015-07-29 o 15:24
Mandy1112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 16:05   #20
Sybil_
Zakorzenienie

a czego oczekujesz od dziewczyn na forum? Było już tysiące takich wątków i porady były zawsze takie same
-zmień to co dasz radę zmienić-jesteś za gruba- zacznij ćwiczyć, zmieć dietę, nie lubisz koloru swoich włosów-idź do fryzjera itp.
-rzeczy których nie jesteś wstanie zmienić zaakceptuj -jeśli sama nie potrafisz idź do psychologa.
Wiadomo, że ładni mają w życiu trochę łatwiej, zwłaszcza jak się szuka partnera/partnerki, ale w tej kwestii dużo zalezy po prostu od szczęścia.
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 17:44   #21
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Próbowałam. Na badoo, i tym podobnych. Tylko kilku napisało, z pytaniem o seks.

Jeśli nie wiedzą jak wyglądam, to gadka niezła, nawet przez całą noc i kilka dni/tygodni. Wysyłam fotkę? "kurcze, myślałem że wyglądasz inaczej..." i koniec odzewu.
Czytam, że jestem fajna, zabawna, inteligentna, wspaniała... Tylko brakuje mi ładnej twarzy i ciała typu 90-60-90.
to wstawiaj od razu swoje zdjęcie na profilowe i tyle.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 18:10   #22
zlotniczanka
plum plum

Cytat:

wiesz, ja też nigdy nie słyszałam, bym była ładna. Jakoś do połowy studiów usłyszałam raz, że jestem ładna od mojej przyjaciółki, jak powiedziałam, że jestem podobna do mamy, a ona stwierdziła: to musiała być ładną dziewczyną.
Doskonale wiem, co czujesz. Ale to też kwestia podejścia do samej siebie, ja jakoś polubiłam siebie, zaakceptowałam swój wygląd itp. I teraz słyszę regularnie, że jestem ładna albo atrakcyjna.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 19:04   #23
201607111028
Konto usunięte

Autorko, a czy przez ten cały czas próbowałaś wprowadzić jakieś zmiany w swoim wyglądzie, czy tylko narzekasz? Jeśli chodzi o ciało - dieta, ćwiczenia? Poza tym - zmiana sposobu malowania, uczesania? Odpowiedni dobór ciuchów? Próbowałaś? Może nie staniesz się nagle miss world, ale naprawdę, można stać się atrakcyjniejszą osobą. To jednak wymaga pracy.
Nie chodzi mi o to, że musisz się zmieniać dla facetów. Ty nie czujesz się dobrze ze sobą i trzeba próbować to zmienić.

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-07-29 o 19:06
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-29, 19:06   #24
201604181004
Konto usunięte

jako stara tapeciara powiem jedno: nie ma kobiet brzydkich, są tylko takie, które nie wiedza jak się malować
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości