|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nie podobam się samej sobie.
Czytałam wątek o obiektywnie pięknej osobie i przyglądałam się zdjęciom, które zamieściłyście... Szczerze mówiąc wszystkie kobiety są bardzo piękne oprócz tej części o feedersach.
Chodzi mi o to, że ja nigdy nie byłam chwalona za urodę, wręcz przeciwnie. Wielokrotnie dawano mi do odczucia, że ludzie nie chcą mieć ze mną do czynienia z powodu wyglądu. To mój największy kompleks, coś co powoduje że nie chcę wychodzić z domu i pokazywać się ludziom. Nienawidzę swojego odbicia w lustrze, nie ważne czy naturalnego, czy w pełnym makijażu. Zawsze przyglądam się kobietom na ulicy i zazdroszczę im, że nie mają się czego wstydzić. Pewnie myślicie, że przesadzam, ale tak nie jest. Próbowałam szukać faceta przez internet - 90% pomimo tego że podobał im się mój charakter po obejrzeniu zdjęcia ucinało kontakt. Pozostałe 10 nawet nie dostało mojego zdjęcia. Ostatnio doszłam do wniosku, że szkoda ich czasu i zerwałam te znajomości, tłumacząc że nie spodobałabym im się i że marnuję ich czas. Wiem, że żałosna jestem mając 25 lat i wypłakuję się na babskim forum. Ale potrzebowałam tego. |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie podobam się samej sobie.
No.
A ci faceci to pewnie sami przystojniacy, tak? |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Szukasz przez internet, więc czemu się dziwisz? na żywo powiedział ci ktokolwiek, że jesteś brzydka i dlatego nie chce z tobą obcować? W internecie to wszystko można, wiesz.
A czemu tak napisałam? Bo facet sam pewnie przeciętniak, a szuka pięknej? Wysoko mierzy. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Na żywo? Nie musieli mówić, wystarczyło zobaczyć ich minę i zachowanie. Dlatego szukałam przez internet, myślałam że może dam rade kogoś zainteresować charakterem ale nawet to nie pomoże.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
A jak nawet przeciętni nie zwracają na mnie uwagi? Tak na prawdę nigdy nie miałam żadnego zainteresowania ze strony mężczyzn, przyzwyczajam się do tego chociaż czasami boli. Nie ważne, czy jest przystojny, przeciętny czy nawet brzydki.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi też nikt nigdy nie powiedział, że jestem ładna,a o do piękności to hen hen daleko mi Załóż sobie konto na portalu internetowym, ustaw zdjęcie i nie będziesz się stresować, czy jak wyślesz komuś fotkę, to czy się odezwie. Będziesz miała profil, w którym nie będzie tylko informacji o Tobie, będzie tez zdjęcie, więc jak sie któremuś spodobasz to się odezwie
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
A nie pomyślałaś, że nie chodzi o wygląd?
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli nie wiedzą jak wyglądam, to gadka niezła, nawet przez całą noc i kilka dni/tygodni. Wysyłam fotkę? "kurcze, myślałem że wyglądasz inaczej..." i koniec odzewu. Czytam, że jestem fajna, zabawna, inteligentna, wspaniała... Tylko brakuje mi ładnej twarzy i ciała typu 90-60-90. Edytowane przez kokol_90 Czas edycji: 2015-07-29 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Na ile się orientuję, to badoo jest portalem, na którym ludzie głównie szukają kogoś do seksu.
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego pytałam o reakcje "na żywo".
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt na żywo nie mówi drugiej osobie wprost tak po prostu że jest brzydka i nie rozumiem zarzutów w stronę tych mężczyzn rozumiem, że jeśli ktoś nie wygląda jak Cristiano Ronaldo to już musi spotykać się tylko z brzydkimi kobietami? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Na innych też. Próbowałam na portalu, na którym trzeba przejść test czy jest się ładnym, czy nie i dopiero dopuszczają Cię do innych użytkowników. Nie muszę mówić jak zostałam oceniona?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Z tobą nie dyskutuję, wybacz, więc nie cytuj mnie, proszę.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego taka jesteś?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Tak wygląda szukanie kogoś poważnego i poważnej relacji w necie. bardzo ciężko. Większość ludzi, nawet jeśli się nie ujawni z tym, szuka tam tylko seksu, albo ma jakieś problemy z kontaktami z płcią którą lubi, że wybiera net. Bardzo mało jest ludzi ogarniętych, fajnych, nie patrzących tylko na wygląd, a na prawdziwą relację ludzi. I uwierz, że np. z dziewczynami jest tak samo. Miałam wiele luźnych spotkań z dziewczynami, ale jak zobaczyły mój wygląd, to to było już ostatnie spotkanie. To samo ze zdjęciem. Zobaczyły - nie ma spotkania. Czy tacy ludzie są coś warci? Czy mają coś ciekawego w głowie? Nie sądzę, dlatego zerowa strata, kompletnie nie mój target. Szukam ludzi z otwartym umysłem, nie patrzących tylko na wygląd i za seksem.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Droga Autorko, mam identyczny problem i jesteśmy nawet w zbliżonym wieku. Cóż, wyjść jest kilka. Najprostsze to dołowanie się i depresja, czego nie polecam chociaż sama się zmagam. A najskuteczniejsze, to przyjrzenie się sobie...
Zapytaj kilka życzliwych Ci osób jak wg nich wyglądasz. Co im się podoba w Twojej twarzy, a co odbiera harmonię. Niech powiedzą Ci także, jakie masz silne punkty wyglądu - może to śliczne brwi, duże oczy, albo miesiste, naturalnie czerwone usta. Ważne, żebyś znała chociaż jedną rzecz w swojej twarzy, która jest silna i atrakcyjna i może być przez Ciebie eksponowana. Mi wiele osób mówiło, że mam fantastyczne oczy i duże usta, chociaż jak dla mnie są one przeciętne. Ale lubię malować oczy i usta, czerpię z tego satysfakcję. Może Ty też zaczniesz. Zacznę solidnym kalibrem, ale może to byłoby rozwiązanie. Operacja plastyczna. Może Twoim problemem jest nos? Wystająca albo cofnięta broda? Krzywe zęby? Odstające uszy? Jeśli zdiagnozujesz jakiś KONKRETNY problem, który najbardziej Cię szpeci i weźmiesz się za niego, jest szansa że zyskasz na atrakcyjności a z pewnością na samoocenie i pewności siebie. Ale ciężko tak wyrokować, bo Cię nie widzę. Jeśli mi ufasz, prześlij mi zdjęcie w wiadomości prywatnej (gwarantuję Ci dyskrecję). Napiszę Ci co można byłoby poprawić i zmienić. Sama jestem po 2 zabiegach korygujących m.in. wygląd twarzy (były wskazania medyczne i laryngologiczne) i zmieniłam się dużo na plus, chociaż jak dla mnie bez szału. Czekam na Twoją wiadomość. Edytowane przez Mandy1112 Czas edycji: 2015-07-29 o 15:24 |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
a czego oczekujesz od dziewczyn na forum? Było już tysiące takich wątków i porady były zawsze takie same
-zmień to co dasz radę zmienić-jesteś za gruba- zacznij ćwiczyć, zmieć dietę, nie lubisz koloru swoich włosów-idź do fryzjera itp. -rzeczy których nie jesteś wstanie zmienić zaakceptuj -jeśli sama nie potrafisz idź do psychologa. Wiadomo, że ładni mają w życiu trochę łatwiej, zwłaszcza jak się szuka partnera/partnerki, ale w tej kwestii dużo zalezy po prostu od szczęścia. |
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Doskonale wiem, co czujesz. Ale to też kwestia podejścia do samej siebie, ja jakoś polubiłam siebie, zaakceptowałam swój wygląd itp. I teraz słyszę regularnie, że jestem ładna albo atrakcyjna.
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, a czy przez ten cały czas próbowałaś wprowadzić jakieś zmiany w swoim wyglądzie, czy tylko narzekasz? Jeśli chodzi o ciało - dieta, ćwiczenia? Poza tym - zmiana sposobu malowania, uczesania? Odpowiedni dobór ciuchów? Próbowałaś? Może nie staniesz się nagle miss world, ale naprawdę, można stać się atrakcyjniejszą osobą. To jednak wymaga pracy.
Nie chodzi mi o to, że musisz się zmieniać dla facetów. Ty nie czujesz się dobrze ze sobą i trzeba próbować to zmienić. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-07-29 o 19:06 |
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
jako stara tapeciara powiem jedno: nie ma kobiet brzydkich, są tylko takie, które nie wiedza jak się malować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.