|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do Pai dermatolog_proszę o odp_!
Na twarzy pojawiło mi się bardzo duże zaczerwienienie na polikach.Czasami mi się coś takiego pojawia(zaczerwienienien i na nim krostki,jakby piasek pod skórą) smaruję wtedy maścią LOCOID, i biorę tabletkę LORATADYNY na alergie.Krostki zniknęły ale zaczerwienienie nadal jest ogromne.Co to może być?zaznaczam iż nigdy nie miałam problemów ze skórą,mam suchą skórę.Zastanawiam się czy to mogą być jakies powikłania po poparzeniu na solarium,które miałam 2 lata temu,Bardzo proszę o radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do Pai dermatolog_proszę o odp_!
Rada: koniecznie do dermatologa, bo on to musi zobaczyc. Ja ide jutro z podobnym problemem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak pojawiło się to po raz pierwszy to byłam i przepisał miwłaśniue te tabletki i maść.Ale dlaczego to co jakiś czas powraca?przecież nie będę cały czas nosić maści i tabletek w torebc,musi być jakaś przyczyna,a nie mam pojęcią od czegoi to może być.Dermatolog u którego byłam zqałatwił mnie w 5 sekund,spojrzał,dał recepte i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Czesto smarujesz tym Locoidem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam też Twój watek o testach alergicznych i mam kilka spostrzezen.
Po 1. Locoid to steryd, ktory na twarzy mozna uzywac maksymalnie kilka dni,a najlepiej wcale, gdyz owszem,pomaga, ale na dluzsza mete uszkadza skore (w wyniku dlugotrwalego stosowania,zwlaszcza w tak delikatnym miejscu, moze dojsc nawet do zanikowego zapalenia skory!). Nie traktuj go zatem jak zwyklego kremu i nie smaruj sie nim czesto!!! Po 2. Zaczerwienienie i uczucie goraca czy pieczenia moze sugerowac slabe naczynka i to one moga byc jego przyczyna, a nie alergia. A sterydy bardzo zle wplywaja zwlaszcza na naczynka!!! Po 3. Dermatolodzy bardzo czesto (za czesto!) przepisuja sterydy na wszystko, co ewidentnie nie jest tradzikiem mlodzienczym twiedzac,ze to alergia. Steryd pomaga i dermatolog zyskuje miano "swietnego". Bynajmniej nie chce tu negowac skutecznosci sterydu,ale bez przesady. Po 4. Idz do innego dermatologa! Po 5. Mam podobny problem,moze masz podobne objawy?: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=82128 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odp
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Elocom rzeczywiscie jest bardzo silny... A 20 minut na solarium bez filtra...to faktycznie wysilek dla skory,ale niekoniecznie musial az tak uszkodzic naczynka. Z pewnoscia mogl je uwrazliwic, tak samo jak zwykle opalanie latem bez filtra. I tak ziarnko do ziarnka...
![]() Na wlasna reke mozesz sprobowac kremow dla cery naczynkowej, chociaz jesli zaczerwienienie jest bardzo silne to nie sadze,zeby daly sobie same z tym rade... Obstawiam za wizyta u dermatologa i zycze powodzenia w poszukiwaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.