|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nadpotliwość-usuwanie toksyną botulinową???
witam wszystkie panie ... i panów
![]() wczoraj przypadkiem natknąŁem sie na to forum szukając informacji o Retinie A...i muszę przyznać że od razu bardzo mi sie tu spodobaŁo jak fachowo tu wszyscy podchodzą do tematu! moje pytanie dotyczy nadmiernej potliwości.przeglądaŁem forum i nie znalazŁem informacji na temat usuwania tej dolegliwości przy pomocy toksyny botulinowej.sŁyszaŁem, że jest to bardzo skuteczna metoda.prosiŁbym o wszelkie informacje ponieważ bardzo ciężko jest zdobyć informacje na ten temat nawet u fachowców takich jak kosmetyczka czy dermatolog. podobno jest to bardzo droga metoda...ale jednocześnie bardzo skuteczna?! próbowaŁem już wszystkiego ( antyperspiranty, maści itd.) ale zupeŁnie nic nie pomogŁo a potliwość jest bardzo duża i uciążliwa ( stopy oraz rece ). bede bardzo wdzięczny za wszelkie informacje! pozdrawiam ps.dodatkowo chciaŁbym dodać iż jestem masażystą co dodatkowo uniemożliwia mi stosowanie maści, antyperspirantów itd...a chciaŁbym sie tego pozbyc raz na zawsze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nadpotliwość-usuwanie toksyną botulinową???
Co do metody o którą pytasz nic ciekawego nie powiem Ci na dzień dzisiejszy, ale spytam.
Mam jednak inną metodę. wypróbowałam na sobie. Miałam straszną potliwość stóp, zapaszek jak sie patrzy. Koleżanka natomiast rączki z których wręcz ciekło mówię Ci beeeee...... ![]() Jednak jest na to skuteczna metoda, bardzo tania dostepna w aptece. Nazywa się PEDIPUR-puder płynny do stóp. Koszt ok 7 złotych. Na początku nanosisz niewielką ilość, którą się rozsmarowywuje. Czynnoś powtarzasz 3 dni z rzędu. My robiłyśmy na noc. Potem zabiego powtarzasz co 14 dni. To działa!!! Mogę ściągnąć buty, mieć sztuczne skarpetki i nic. Nie ma przykrego zapachu. I nogi nie są mokre jak u ślimaka. Jedyny mankament, to to że trzeba nanieść go cienką warstwą i dobrze rozsmarować(ja nanoszę głównie kroplę miedzy palce, a potem rozsmarowywuję na stopę), gdyż pozostawia biały nalot. szczególnie w okolicach paznokci. Dlatego robie watką. Rączki kolezanka robi podobnie, stosowała również go jako antyperspirant na pachy. Działa. Możesz spróbować, cena niewielka a efekty rewelacyjne-nie tylko dla mnie, korzysta z tego cała moja rodzina. Brak brzydkiego unoszącego się zapachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
http://www.nadmiernapotliwosc.medser....asp?p=5,172,8
http://www.nadpotliwosc.pl/ http://www.mediweb.pl/symptoms/wyswietl_s.php?id=5 http://www.sadmed.pl/oferta.php?l=0 http://www.hotelkuracyjny.pl/index2.php?l=pl&p=estetyka ceny http://www.geoland.pl/dodatki/zdrowie_ii/kaniowska.html przyczyny http://www.laser-medica.szczecin.pl/botox/ Myślę, że to pozwoli zapoznać Ci się z tematem. Krótko koszt to około 1500zł, ale nie mozna pozbyć się tej przypadłości raz na zawsze. Dlatego chyba lepszy i tańszy będzie mój puder. Ale poczytaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Slajdy trzeba czytać tak jak sa ponumerowane. Dużo tego, ale myślę, że zapoznasz się z tematem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Metoda jest droga, nie mogę ci odpowiedzieć ile kosztuje bo nie wiem o jakie części ciała ci chodzi, efekt utrzymuje się od 6 do 12 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo za informacje...szczerze mowiac myslalem ze ta metoda jest o wiele dluzsza w dzialaniu.
Jednak musze przyznac ze bardzo dobrze zadzialal na mnie Antidral (chyba jedyny lek ktorego wczesniej nie testowalem)...takze jestem bardzo zadowolony!! pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
i nie ma nikogo kto by chciał podzielić się doświadczeniami "po", polecić gabinety?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem "po", i to kilka dobrych lat regularni oddaje się zabiegowi.
Poce się obłędnie, więc zdecydowałam sie na zabieg juz w liceum. Nie zawsze jest efekt suchych pach na 100%, ale zawsze jest na 80%, przy mojej nadpotliwości, jest to dobre osiągnięcie. Nie do końca jestem zadowolona z gabinetu w którym robię zabiegi, raz musiałam je powtarzać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja zdecydowałam się 2 lata temu, też musiałam mieć poprawkę i nawet zastanawiałam się czy nie pójść 3 raz do uzupełnienia w sumie odpuściłam, u mnie pocenie "przeniosło" się na kark i plecy ale nie w stopniu bardzo utrudniającym życie. Botulina po 3 miesiącach zaczęła "odpuszczać" a po po pół roku stan wrócił do tego sprzed zabiegu...Podobno wielokrotne powtarzanie botuliny powoduje na stałe zmniejszenie nadpotliwości o 30%, czy zaobserwowałaś to u siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie ma czegoś takiego.
Też o to pytałam lekarza i mi to dobitnie wytłumaczył, że botox, dysport "mrożą" na chwile te gruczoły potowe, potem się jakby wchłaniają i wszystko wraca do normy, tak jak ze zmarszczkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
http://mokryblog.blogspot.com/
witam i zapraszam wszystkich mokrych i zdenerwowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po zabiegu nie ma solarium, sauny, szybkie prysznice letnie, wiesz o tym? ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tak, wiem już jestem po
![]() Zobaczymy jak u mnie pójdzie, mam nadzieję że zadziała. Pocę tak bardzo mocno od 10 roku życia. W tej chwili mam 21 lat i nadal nie minęło, więc myślę, że nie jest to związane z okresem dojrzewania, a nawet jeżeli jest to i tak mam po dziurki w nosie. Pocę się tak bardzo, że jakieś 5-10 minut od założenia koszulki mam już mokre plamy. Na niektórych materiałach plama dochodziła nawet do 10 cm od szwu, więc zawsze chowałam się pod sweterkami i narzutkami na których nie widać mokrych plam. Mam nadzieję, że ten botox mnie uwolni !!! Hm, jakoś nie wierzę w tą ziaję bloker, według mnie ma za niską cenę, żeby na mnie zadziałać ![]() Ile razy byłaś na zabiegu ?
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na botoks chodziłam całe liceum jakieś 5-6 razy. Może to mi też pomogło w sumie nie wiem. A ziaja działa cuda u mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tymczasem na dniach pędzę do sklepu po moje odwieczne marzenie, czyli obcisłą bluzkę z długim rękawem ![]() dziękuję Ci za informacje ! ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jestem już jakieś 40h po zabiegu, założyłam obcisłą bluzkę, 5 minut minęło i plamy ;(
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Powinien już działać, ale spokojnie. Wiesz ile ona Ci tego dała?
Ile miałaś ukłuć?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Po zrobieniu testu ze skrobią wyszło, że mam tak naprawdę bardzo małe obszary potliwości, więc miałam około 25 ukłuć na jedną pachę. Wyszła to jedna ampułka Bocouture - jedna na obie pachy.
Some are born to sweet delight, Some are born to endless night. Edytowane przez chemiczna_ Czas edycji: 2014-08-22 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hmm powiem tak jak robiłam pierwszy raz to też miałam test , ale zrezygnowałam z tego lekarza, i od kiedy poszłam do innej kliniki do lekarza typowo od medycyny estetycznej to on tego nie robił tylko po prostu wstrzykiwał i efekt był rewelacyjny. Kosztowało to spoko ale było warto za każdym razem.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, dzięki, nastepnym razem też tak zrobię, powiem że chcę mieć ostrzykaną całą pachę i tyle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Trochę nie wiem o czym piszesz z tymi nazwami, nie znam takich
![]() Napisz mniej więcej ile płaciłaś, bo sobie porównam. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja koniec końców zapłaciłam 800 zł, bo podane mi zostało mało preparatu + było po znajomości. Koszt samej ampułki to jakieś 350 zł, przynajmniej tego preparatu który ja dostałam
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak, strasznie mało zapłaciłaś.
![]() Ale jak po znajomości, to dużo sobie zażyczyła jak za 350zł ampułka a miałaś jedną.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Znam ten problem z własnego doświadczenia. W liceum, to przeżywałam straszne katusze zwłaszcza na wuefie, gdybym wtedy wiedziała, że istnieje cos takiego jak botoks na nadpotliwośc pewnie bez wahania udałabym się na taki zabieg. Dobrze, że w końcu udało mi się uporac z problemem, a te zabiegi są dla mnie zbawienne. Z zabiegu na zabieg mam wrażenie, że problem się zmniejsza, ale nadal musze kontynuować leczenie, bo w sumie to można tak nazwać. Trafiłam na świetnego specjalistę w klinice Profemed w Warszawie i tylko do niego teraz chodzę, polecam wszystkim, którzy maja ten potrafiący zniszczyć życie problem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.