Czad Festiwal 2015 - pytania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 20:50   #1
theDexOne
Raczkowanie

Czad Festiwal 2015 - pytania

Hej, mam pytanko odnośnie Czad Festiwal, a właściwie ogólnie takich imprez. Bilety są zakupione na jeden dzień, a w zasadzie interesuje mnie tylko jeden koncert. Jak wygląda organizacja takich imprez? Czy wpuszczają kiedy się przyjedzie czy do jakiejś określonej godziny? Ile wcześniej trzeba być, żeby stanać w miarę blisko sceny? Czy na tej samej scenie są wszystkie koncerty, w sensie że jeśli na wcześniejszym było mnóstwo osób, to na późniejszy nie będzie się dało już dopchać? I co możne ewentulanie możecie poradzić jeśli byłyście na takim festiwalu? Wybieracie się w tym roku na CzF? Pozdrawiam!
theDexOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-30, 21:19   #2
kaja1981
Rozeznanie

Dot.: Czad Festiwal 2015 - pytania

Czad Festiwal jest mi obcy, ale odpowiem ogólnie - zazwyczaj na tzw. bramce jest cały czas ochrona i osoby kontrolujące bilety, więc można wejść, kiedy się chce. Koncerty często są z poślizgiem (np. na Burning Sun była obsuwa 2 godziny). Co się dzieje pod sceną, to trudno przewidzieć, między koncertami są przerwy na ustawienie sprzętu przez następny zespól, dostrojenie dźwięku itp. Często wtedy ludzie idą do wc/na piwo/jedzenie itp. To można wykorzystać ten czas i ustawić się pod sceną. Weź pod uwagę, jaki to zespół, czy bardzo lubiany i czy ewentualnie chcesz się ładować w pogo, jeśli to będzie np. Analogs, bo widzę, że grają.
Co do porad ogólnych - pierdy typu wygodne obuwie, ciuchy do pogody itp, to chyba jasne, poczytaj ich stronę, fajnie zrobiona.
A w ogóle festiwal ma spoko wykonawców, sama się mu zaraz bliżej przyjrzę
kaja1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-30, 21:27   #3
theDexOne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaja1981 Pokaż wiadomość
Czad Festiwal jest mi obcy, ale odpowiem ogólnie - zazwyczaj na tzw. bramce jest cały czas ochrona i osoby kontrolujące bilety, więc można wejść, kiedy się chce. Koncerty często są z poślizgiem (np. na Burning Sun była obsuwa 2 godziny). Co się dzieje pod sceną, to trudno przewidzieć, między koncertami są przerwy na ustawienie sprzętu przez następny zespól, dostrojenie dźwięku itp. Często wtedy ludzie idą do wc/na piwo/jedzenie itp. To można wykorzystać ten czas i ustawić się pod sceną. Weź pod uwagę, jaki to zespół, czy bardzo lubiany i czy ewentualnie chcesz się ładować w pogo, jeśli to będzie np. Analogs, bo widzę, że grają.
Co do porad ogólnych - pierdy typu wygodne obuwie, ciuchy do pogody itp, to chyba jasne, poczytaj ich stronę, fajnie zrobiona.
A w ogóle festiwal ma spoko wykonawców, sama się mu zaraz bliżej przyjrzę
Dziękuję bardzo za odpowiedź! Stronę mniej więcej przeglądałam, ale właśnie brakuje mi tam jakiegoś forum. Chodzi o koncert The Offspring, w ostatni dzień. Dlatego myślę, że może być sporo osób, pewnie duży procent właśnie na ten koncert się wybiera. Niestety z wiadomych powodów koncerty tych bardziej "topowych" artystów, które również mnie interesują są każdy innego dnia, ale ze względu na pracę nie mogę pozwolić sobie na kilka dni imprezy.

Edytowane przez theDexOne
Czas edycji: 2015-07-30 o 21:28
Stary 2015-07-30, 21:35   #4
kaja1981
Rozeznanie

no na Offspring to na bank będą tłumy, choć już nie są popularni tak, jak ileś lat temu, to pewno będzie sporo ludzi takich jak ja, co na imprezach w liceum przy tym skakali po meblach
sprawdź na fejsie, festiwale i tam mają swoje strony i można pogadać.
no ja niestety ze względu na odległość i cenę nie pojadę, ale zazdroszczę, na pewno będzie fajnie
Stary 2015-07-30, 21:53   #5
theDexOne
Raczkowanie

Cytat:
no na Offspring to na bank będą tłumy, choć już nie są popularni tak, jak ileś lat temu, to pewno będzie sporo ludzi takich jak ja, co na imprezach w liceum przy tym skakali po meblach
sprawdź na fejsie, festiwale i tam mają swoje strony i można pogadać.
no ja niestety ze względu na odległość i cenę nie pojadę, ale zazdroszczę, na pewno będzie fajnie
Też się cieszę, ale i trochę obawiam, bo jednak wszystkie koncerty jakie mam na koncie to takie konkretne występy jednej grupy, nie festiwale. Stąd moje pytania Właśnie nie mam facebooka a widziałam, że mają tam stronę. Ja po meblach skakałam przy The Offspring od podstawówki w zwyż! Pozdrawiam jeszcze raz!
Stary 2015-07-30, 22:02   #6
kaja1981
Rozeznanie

to będziesz miała na koncie nowe, fajne przeżycie i stwierdzisz, że trzeba było wcześniej a i publiczność zapewne przypadkowa nie będzie, przy tych cenach biletów.
jeśli nie znasz, to zapoznaj się z Vavamuffin, grają widzę po Offspring, inna muzyka, ale bardzo pozytywna, a koncerty mają zacne, uwielbiam. Jedyny zespół, na którego koncerty mój TŻ chodzi bez marudzenia, że już był, widział i słyszał.
Stary 2015-07-30, 22:07   #7
theDexOne
Raczkowanie

Cytat:
to będziesz miała na koncie nowe, fajne przeżycie i stwierdzisz, że trzeba było wcześniej a i publiczność zapewne przypadkowa nie będzie, przy tych cenach biletów.
jeśli nie znasz, to zapoznaj się z Vavamuffin, grają widzę po Offspring, inna muzyka, ale bardzo pozytywna, a koncerty mają zacne, uwielbiam. Jedyny zespół, na którego koncerty mój TŻ chodzi bez marudzenia, że już był, widział i słyszał.
Na jednym występie Vavamuffin byłam, nie do końca "moja" muza ale raczej na plus Czy zostanę i na ten koncert będzie zależało, jak się sytuacja rozwinie! Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi Właśnie trochę się też obawiam, że jeśli chodzi o publiczność to będę najstarszą osobą na koncercie ;P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 22:15   #8
kaja1981
Rozeznanie

haha, też miałam tak, jak szłam na koncert pierwszy raz po chyba rocznej przerwie ale tak nie było, a zresztą mój TŻ jest starszy o 6 lat, to ja się mogę czuć młodo a teraz to często jesteśmy i już nie patrzę, jak tam średnia wieku publiczności.
baw się dobrze, daj potem znać, jak było, pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości