|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie kolory polecacie do tej sali? | |||
obrus biały + serwetki bordo |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 14,29% |
obrus ecru + serwetki bordo |
0 | 0% |
obrus złoty + serwetki białe |
2 | 28,57% |
obrus złoty + serwetki bordo |
0 | 0% |
obrus biały + serwetki pudrowy róż/błękit |
0 | 0% |
obrus ecru + serwetki pudrowy róż/błękit |
1 | 14,29% |
obrus biały + serwetki zielone |
2 | 28,57% |
obrus ecru + serwetki zielone |
0 | 0% |
inne - napisz na forum jakie |
1 | 14,29% |
Głosujący: 7. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jaki kolor dodatków do takiej sali???
Hej
![]() ![]() ![]() (chcieliśmy właśnie w takim klimacie) Do wyboru mamy obrusy: biały, ecru, złoty, bordo (to co jest jakby pod obrusem głownym jest zawsze białe). Serwetki materiałowe białe lub bordo albo serwetki fizelinowe w kolorze dowolnym. Jakie połączenie kolorów byście wybrali? Myślałam nad obrusem białym/ecru + serwetki i dodatki (winietki, kwiaty, zaproszenia itp) pudrowy róż/błękit. Nie wiem tylko czy takie kolory nie będą się zbytnio gryzły z takim klimatem sali? Ewentualnie zloty obrus i bordowe lub białe serwetki ? Co myślicie ? Jakie macie propozycje kolorystyczne do takiej sali? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor dodatków do takiej sali???
ja bym poszła w jakiś żywy kolor, mocny... błękit róż mogą zaginąć ale połączenie granatu i fuksji juz bedzie super
bordo złoto to wg mnie taki swiateczny klimat.. w ogole bordo jakos mi nie bardzo do wesel... dałabym kolor petarda aby ozywić miejsce ![]()
![]() |
#3 |
ctrl alt delete
|
A ja bym właśnie dała coś neutralnego, bo ta sala sama w sobie jest dosyć wyrazista... Pastelowe kolory np. moim zdaniem by zgrzytały, totalnie inna bajka.
Autorko, poproś menedżera sali o zdjęcia różnych opcji z poprzednich wesel. Wtedy łatwiej Ci będzie to jakoś zwizualizować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy ewentualnie ecru obrus + białe serwetki+zielone dodatki ? W ostateczności postawię na obrus ecru + te bordowe serwetki (albo obrus bordo a serwetki białe ???) i dodatki po kolor, aczkolwiek chciała bym wystroić innymi kolorami zamiast klasyką ale zarazem żeby to pasowało z salą .... albo złoty obrus + białe serwetki i złoto-białe(kremowe) dodatki? nie wiem, nie wiem, nie wiem ![]() ![]() a co sądzicie o tych fizelinowych serwetkach ? Czy dobrze kojarzę, że to są te takie zwykłe papierowe ? Czy może grubsze jakieś ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja bym poszła w biel z jednym, konkretnym kolorem dodatków - złotym albo zielonym (ale takim głębokim, coś jak gałązki świerku, na pewni nie żadne zielone jabłuszko czy coś w tym stylu).
Sala ogólnie wygląda na ciemną, dlatego ja bym ją jakoś rozjaśniła, a jednocześnie nie dodawała już za wiele innych kolorów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też pasuje mocna zieleń, żadne róże czy inne pastele, to zupełnie nie ta bajka. Albo coś w takim starym złocie, lekkim brązie albo "kawie z mlekiem ", żeby to było jasne, ale żeby się nie gryzło.
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Niby te ciemniejsze są bardziej eleganckie, ale te jaśniejsze z kolei mogą fajnie ożywić wystrój i nadać takiego radośniejszego charakteru. Ale obydwa pasują
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bardziej własnie mi się podobają takie jaśniejsze zielone
![]() Obrus ecru pasuje czy lepiej biały do takiej zieleni? Ewentualnie mając do wyboru jasny obrus+zielone dodatki lub złoty obrus + białe dodatki to które z tych dwóch połączeń byście wybrały ?
![]() |
#10 |
ctrl alt delete
|
Moim zdaniem te ciemnozielone dużo bardziej pasują, jasnozielone - w ogóle.
Obrus dałabym raczej ecru. Ogólnie dałabym złoty obrus i białe dodatki, żeby łatwiej było dobrać wszytsko inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ogólnie to miałam koncepcję pudrowych róży i błękitów :P
Ale to zanim ostatecznie zarezerwowaliśmy salę. Teraz po dłuższym przemyśleniu stwierdzam, że moja pierwotna wizja wesela nie komponuje się ze sobą więc szukam pasującej alternatywy ![]() Kusi mnie też właśnie ten złoty obrus i białe serwetki - wówczas winietki, zaproszenia itp musiały by być białe/ecru+złoto? Ewentualnie biały obrus+bordo serwetki lub na odwrót (chociaż czerwienie jakoś mnie nie przekonują mimo że pasują...) Bo tak jak jest na pierwszym foto - wszystko białe - czy nie za dużo tam tej bieli ?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
ctrl alt delete
|
IMHO nie ma mowy o "za dużo bieli" w takiej sali
![]() A białe wynietki są szlenie praktyczne moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No właśnie mi się wydaje, że wszystko białe to tak blado trochę... Wiem, że sala sprawia wrażenie ciemnej więc może obrus faktycznie zostawimy biały lub ecru, natomiast serwetki i dodatki chciała bym w jakimś kolorze żeby nie było wszystko równe.
Bordo mi nie leży, pudry nie pasują, ten zielony to niby ok ale też coś mi nie gra ![]() pomarańcze, żółte, brązowe i inne odcienie różu i niebieskiego niż pudrowe to chyba odpadają.... ewentualnie mogła bym pomyśleć nad białym/ecru obrusem + serwetki złote ? (o ile będą dostępne) A jak Wam się widzi wystrój na drugim zdjęciu ? (biel + czerwień) może ktoś mnie do tego przekona :P oczywiście krzesła będą w białych pokrowcach ![]() ewentualnie czy któreś z poniższych doborów kolorystycznych pasowałby Wam w tej sali? 1. fiolety ![]() 2. zielenie ![]() 3. róże ![]() ![]() 4. złoto ![]() 5. czerwienie ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Tak, wiem spamuje ![]() Ostatnie zdjęcie mojej sali: ![]() i coś mi się wydaje, że chyba zostanę przy takim połączeniu, ew. winietki itp bordowe/czerwone. Lepiej wziąć coś sprawdzonego żeby nie przekombinować. Pytanie tylko - obrus biały czy ecru ?
Znamy się od 7.02.2007 ![]() Zaręczeni od 7.02.2014 ![]() Ślub 3.09.2016 ![]() Edytowane przez jkasprzak Czas edycji: 2015-07-30 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.