![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Antywirus
ostatnio przeglądając fotki waszych pulpitów spostrzegłem że wiele z was ma darmowe programy antiwirusowe. jesteście z nich zadowolone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Antywirus
ja nigdy nie używałem programu antywirusowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
z darmowych najlepszy chyba jest AntiVir Personal Edition
http://amnezja.org/modules.php?name=...ticle&sid=5894 nie obciaza komputera swoim dzialaniem jak inne popularne kobyly (norton ) ... niektorzy jeszcze sadza ze avast jest dobry ... nie podzielam tego zdania ... z platnych najlepszy jest nod32 ![]() (stosunek jakosci do obciazenia kompa , ktorego prawie nie ma ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Avast jest rewelacyjny!! Miałam wcześniej Nortona, ale niestety pomimo codziennych aktualizacji nie poradził sobie z wirusami. A od kiedy mam Avasta nie mam wirusów ani problemów z komputerm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo cos by sie przyplatalo .. za darmowe nie musisz placic ...a jak zaplacisz masz dzialajacy program i duzo bajerow graficznych w nortonie np. avast troszke sprzetorzerny jak na moj gust. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a ja tylko... mks_virem skanuję i jest oka. Taki skanerek on- line
![]() a! I jeszcze mam AtitVir Guard Personal Edition for windows XP ( no kooocham xp-ki : )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
O ile dobrze się orientuję to ja mam nod32. Brat mi zainstalował
![]() Ale mam jakąś chyba niepłatną wersję ![]() ![]() Miałam nortona to zwalniał mi komputer... nie chodzę po "dziwnych" stronach, więc rzadko coś się do mnie przyplątuje ![]() pozdrawiam
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ostatnio używam Kaspersky Anti-Virus Personal. Przyznam, że nieco zwalnia system, ale można obniżyć mu ustawienia i dzięki temu jest do zniesienia nawet przy starym sprzęcie. Podoba mi się w nim kilka rzeczy. To, że potrafi się aktualizowac kilkanaście razy dziennie, więc zawsze ma najnowszą bazę danych o wirusach. Jak coś znajdzie, to potrafi zniszczyć, czego większość programów antywirusowych nie potrafi, po prostu przenosi je do kwarantanny. I z tego co wiem wygrał w wielu konkursach na najlepszy program antywirusowy. Wyśmienicie blokuje ataki wirusów z sieci. Swego czasu miałem Avasta, ale biedak gdy doszedł przy skanowaniu do własnych plików znacząco zwalniał i długo się sobie przyglądał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Miałam Nortona ,Pandę ,a teraz mam Ad-Aware Personal i ciągle masę kłopotów z wirusami.Mój komp ledwo zipie.
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
przyczajona tygrysica
|
![]()
A ja mam Avasta i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Brat mi chyba niedawno zainstalował Firewall'a.
Ale ja się nie bardzo znam na programach antywirusowych. jak coś chce się dostać do komputera to pokazują mi się takie czerwone albo niebieskie okienka no i muszę klikać Allow albo Block lub Remove. No i zazwyczaj to robię Remove, bo nie bardzo wiem czy to wirus czy nie. No i jak skanuję to nie wiem czy mam usuwać wszystkie rzeczy które system mi wyłapie? czy wśród nich może być coś co nie jest wirusem i nie należy go kasowac? Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na te pytania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Firewall to nie program antywirusowy, tylko sciana ogniowa, taka zapora co by nie dopuszczala do twego kompa tego co nie potrzebne. Ja uzywam Zone Alarm, za kazdym razem jak instaluje programy jakies co sie moga z netem laczyc to program pyta sie czy laczyc z netem i jesli chce to zaznacza yes lub no, pyta sie czy dodac ten program jako serwer(nie zawsze) to odp no.
Czym skanujesz kompa? I jak sie nazywa ten firewall? Ja mam Avasta i do tego jeszcze Ad-aware, ktory mi rozne smieci itp znajduje i wsio usuwam co znajdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja mam Avasta, jestem niego zadowolona bo starcza na moje skromne potrzeby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy ad-aware nie ma co robic ... a co do nod32 nie ma wersji "nie platnej" ![]() ale sa wersje testowe z dodatkowym cukiereczkiem ktory przedluza okres testow do 16 mln dni ;P aaa i nod ma modol antywirusa i antyspyware takie wszystko w jednym i nie zwalnia kompa wogole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek, bo ja właśnie poszukuję dobrego antywirusa.
Zastanawiam się nad Norton 2004 - co o nim sądzicie? A tak w ogóle to ostatnio mam problemy ze skanerem mks i panda (chodzi mi o te online). Skaner pandy tak jakby "wiesza się" po pobraniu kontolek X czy czegoś tam. ![]() A w MKS-ie wyświetla mi się, że brak jest daty bazy wirusów i bazy silnika. Używam Mozilii, ale w IE też mam takie problemy z tymi skanerami online. ![]() U Was wszystko działa OK? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ja ma takie cos: Kaspersky Anti-Virus Personal Pro
![]() to jest jakis platny program, ktory byl dodatkiem w jakiejs gazetce i mam w ten sposob licencje na rok ![]() zanim go zainstalowalam byla makabra u mnie na kompie ![]() ![]() a od kiedy go zainstalwalam mam swiety spokoj ![]() takze wszystkim goraco polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mam Avasta i jest chyba ok (chociaz nie wiem czy jakies niewykryte robalki nie siedza mi w kompie...). Wczesniej mialam Nortona, ale bardzo zwalnial mi prace kompa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idealnego antywirusa jeszcze nie znalazlam, teraz uzywam Sophosa, ale tez jestem niezadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
spowoli kompa ale za to mozesz miec pewnosc ze nie zlapiesz zadnego wirusa ( z wyjatkami ;P ) ... nod32 to najlepszy wybor : http://www.nod32.pl/home/ platny , darmowa wersja 30 dniowa mozna przetestowac alebo szukac w necie "cukierkow" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Marcin, ale ja już mam dość wersji testowych.
![]() ![]() Dziwię się, że Norton ma takie nagatywne opinie. Kiedyś miałam "2003", wersję na rok, i wykrywał (prawie) wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
No ale niestety nie wszystkie stronki sa tak zrobione by wyglądały dobrze zarowno w IE i w Mozilli. Ja mam jak wspomnialam Avasyta i ZoneAlarma i nie pamietam zebym kiedys miala wirusy skad wy je bierzecie?
![]() Proponuje tym co nie chca darmowych wersji zainstalowac trialowki i ocenic sobie ktory dla nas bedzie lepszy program antywirusowy a potem go sobie kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
JA faktycznie oprócz Firewalla nie mam programu antywirusowego, zastanawiam się w takim razie czym skanuje i czym wykrywa śmieci, bo mogę to robić.
Acha, no i gdzie się kupuje program antywirusowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
W sklepach komputeorwych, albo media markt itp pewnie sa nawet w jakis marketach ale nie jestem zwolennikiem kupowania komputerów itp rzeczy w markecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Korzystam z Avasta w połączeniu z MKS-em i jestem zadowolona.
Ponad to używam Firefoxa i Thunderbirda.
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Niedawno miałam Kaspersky'ego - byłam zadowolona.
Teraz testuję Nod32 - jak wyżej. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.