![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje amatorskie zdjęcia
Hej!
Od jakiegoś czasu bawię się w robienie zdjęć, co sprawia mi ogromną przyjemność, choć jestem totalną amatorką ![]() Poniżej kilka zdjęć. Konstruktywna krytyka oraz jakieś wskazówki mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje amatorskie zdjęcia
najbardziej podoba mi sie ostatnie zdjecie- grzyb wyeksponowany, w centrum uwagi, na pozostalych kadrach niestety jest wielki bałagan i nie wiadomo co jest głównym obiektem fotografowania.. Ale fajnie ze pracujesz, cwicz dalej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Autorko, ostatnie zdjęcie super. 3 jest jak najbardziej ok, liść w poprawnym miejscu, choć szkoda, że nie w całej okazałości. Jak fotografujesz zwierzęta to nie rób tego z góry tylko, "spłaszcz" się do wysokości na jakiej znajduje się zwierzak. Zdjęcie konika: mocno zlewają Ci się kolory, powinno być wszystko poza konikiem nieostre i sam konik w nieco innym miejscu zdjęcia, nie w centralnej części. Edytowane przez pffe Czas edycji: 2014-07-27 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
off-topic
Cytat:
Żeby wszystko było jasne - nie bronię zdjęć, tylko nie podoba mi się taki sposób komentowania wypowiedzi. A w ramach sugestii i porad dla autorki wątku mogę polecić coś na temat kadrowania, a dokładniej "Dobrze wykadrowany portal edukacyjny o fotografii", czyli stronę szerokikadr.pl, a na niej poradnik http://www.szerokikadr.pl/poradnik/f...a-i-kadrowanie (sporo sie pojawiło tych kadrów i kadrowań, aż się boję komentarza ![]() Edytowane przez magrad Czas edycji: 2014-07-28 o 01:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki za link
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
to wszystko co miałaś do powiedzenia w tym wątku? nabijanie sobie ilości postów, hm? jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to po co w ogóle cokolwiek napisałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
bo mnie chamstwo boli. 2/3 Twojego postu to był pojazd po wizażance, kompletnie niezwiązany z tematem. Strach się odezwać w wątku oceniając czyjeś prace, gdy takie jak Ty upuszczają sobie jadu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Bardzo możliwe
![]() Było dość późno, więc na szybko napisałem komentarz do tego co zrozumiałem, jeśli się pomyliłem to chętnie Cię przeproszę i to odszczekam, więc jeśli możesz, poprosiłbym o wyjaśnienie abym mógł zrozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() no i też to, że Autorka tamtego postu, który pojechałam nie wniosła nic sensownego do tej oceny a próbuje na siłę udowodnić jaka to z niej pani fotograf. O to mi chodziło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odpowiem Ci przykładami: - czy jesteś bardzo dobrym kompozytorem, aby mówić "ta melodia mi się podoba, a tamta nie podoba"? - czy jesteś malarką, aby mówić "podoba mi się tamten obraz"? - czy jesteś świetną pisarką, aby mówić "lubię tą książkę"? Jeśli nie, to dlaczego uważasz, że opinie o zdjęciach mogą wyrażać tylko inni fotografowie, i to wyłącznie tacy, których Ty uznasz za "wystarczająco profesjonalnych"? Każdy może napisać swoje zdanie o zdjęciach, nawet jeśli sam nie potrafi nic więcej, niż cyknięcie fotki telefonem. Dlatego uważałem Twoją wiadomość za bezpodstawny, personalny atak na inną użytkowniczkę forum, tym bardziej, że ta osoba nie prosiła w tym wątku o komentarze na temat swoich prac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dorzucam jeszcze jedno zdjęcie, które zrobiłam jakiś czas temu, proszę o ocenę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wow, Ty jeszcze jesteś z siebie taka dumna. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- przyganiał kocioł garnkowi. I to anonimowo, bez pokazania własnych wypocin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ok, ja odebrałam z kolei tamten post jako "fajnie, że ćwiczysz, ale to nie to, za to mam bloga w podpisie i próbuję zaszpanować slangiem fotografów, nie mając nic ciekawego w swojej galerii". No i tyle. Ty uznałeś to za atak, w porządku. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() kolory, ostrość, umiejscowienie muchy na zdjęciu. Bardzo ładne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zależy mi na ocenie moich prac, tylko oceniłam pracę tak jak ja to czułam, czy powiedziałam coś złego? Matrix_92 czy uraziłam Cię w jakikolwiek sposób? Chciałam Cię zagrzać do pracy, żeby jeszcze więcej zdjęć się tu pojawiało. Przykro mi, jeśli odczułaś to zupełnie inaczej. Tak czy siak, pozdrawiam ciepło i nigdy nie rezygnuj z fotografii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie lubie robic offtopu w takich kwestiach, ale jestem w szoku, ze ktos wchodzi na watek i sprawia wrazenie jakby wylal z siebie cos co dawno mu ciazylo, jakby teraz byla ta okazja zeby dokopac.
panuj nad soba jesli masz sie za taka madra bo przegielas i to ostro, kazda twoja wypowiedz jest niezwykle agresywna. Bez powodu. Moze masz jakies problemy nie wnikam, ale normalne reakcje to nie sa i nie chodzi o blokowanie jak komus nie pasujesz, tylko o kulture. To nie miejsce na takie rzeczy, no spojrz co tylko piszesz obcej dziewczynie, to nie jest nawet jej watek. Wyslane przez tapatalk 2 Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-07-30 o 01:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Prosiłam o ocenę swoich zdjęć i absolutnie nie czuję się urażona Twoją opinią. Wręcz przeciwnie, cieszę się, że je oceniłaś i zwróciłaś mi uwagę co powinnam poprawić. Będzie mi miło jak odwiedzisz ten temat co jakiś czas i ocenisz zdjęcia, ktore będę dodawać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, studiuję fotografię i nas w szkole uczą by mówić otwarcie to co się czuje i tak samo wykładowcy nigdy nie słodzą, bo przez to nigdy nie będzie szansy robienia lepszych zdjęć. Człowiek wtedy myśli, że jest w porządku i nie dąży do jeszcze większego samorozwoju. Na pewno odwiedzę i mam nadzieję, że już wkrótce zobaczymy coś nowego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Dorzucam jedno foto.
W weekend będę mieć czas na pstrykanie, więc wrzucę więcej do oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam
Ja również od jakiegoś czasu interesuje sie fotografią, jednak dopiero niedawno założyłam na faceboku strone. Bardzo proszę o wszelkie uwagi dotyczące moich prac. LINK DO STRONY JEST NA DOLE W OPISIE ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Witam Ja również od jakiegoś czasu interesuje sie fotografią, jednak dopiero niedawno założyłam na faceboku strone. Bardzo proszę o wszelkie uwagi dotyczące moich prac. LINK DO STRONY JEST NA DOLE W OPISIE ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Nowe foto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Jak na "totalną amatorkę" to całkiem przyzwoicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Z tych ostatnich zdjęć to drugie i trzecie bardzo mi się podobają.
A z początkowych to grzybek całkiem fajny jest ![]() Reszta jak dla mnie nie wyróżnia się niczym szczególnym. Mówię to jako widz nie znający się kompletnie na robieniu zdjęć ![]() Tak nawiasem to nie pozwól sobie zaspamować tematu. Jeśli ktoś chce się kłócić to niech to zrobi na priv, a nie w Twoim wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Test nowego obiektywu
![]() Edytowane przez Matrix_92 Czas edycji: 2014-09-24 o 18:15 Powód: dodaje kolejne zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Wow, pająk robi wrażenie. Obiektyw moim zdaniem bardzo fajny, nic tylko dalej pstrykać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Zdjęcia gór zimą - najlepsze! Zdecydowanie. Pracuj dalej, jesteś materiałem na naprawdę fajnego fociarza. Pozdrawiam i czekam na więcej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
pierwsze zdjęcie gór wow, najbardziej ze wszystkich mi się podoba
![]() a jak pająków nie cierpię tak ten dobrze wyszedł ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.