|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co zrobić z obrączką?
Witajcie dziewczyny, jestem stałą czytelniczką forum, jednak pragnęłam zadać to pytanie anonimowo.
Jakiś czas temu rozwiodłam się z moim mężem-tyranem. Nie ukrywajmy, małżeństwo nie należało do szczęśliwych, odliczałam do rozwodu. Niedawno robiąc porządki natknęłam się na obrączkę, którą przestałam nosić dłuugo długo przed naszym rozstaniem. Moje pytanie jest następujące: co zrobiłybyście na moim miejscu z obrączką? Problem polega na tym, że jest na niej wygrawerowana data naszego ślubu… Nie ukrywam że moja sytuacja finansowa nie wygląda teraz zbyt dobrze, także na wyrzucanie lub oddawanie potrzebującym (tak jak radziłyście Pani która znalazła bodajże pierścionek zaręczynowy) po prostu mnie nie stać… Sprzedanie do lombardu mi się nie widzi, bo tam dostanę psie pieniądze… Ma któraś z Was jakiś inny, ciekawy pomysł? Bardzo proszę o podpowiedź. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co zrobić z obrączką?
Tu było kilka rad: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653483
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Nie oddawaj do lombardu, bo to najmniej opłacalne.
Najwięcej dostaniesz jak sprzedaż w mennicy, nieco mniej u jubilera, ale różnica nie jest jakaś ogromna. Jak nie masz w okolicy oddziału mennicy to pochodź po jubilerach, popytaj o ceny za gram zł (musisz znać jego próbę) i wybierz tego, który oferuje najwięcej. Edytowane przez 201606201201 Czas edycji: 2015-08-07 o 16:17 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro się natkęłaś na obrączkę przy sprzątaniu to chyba celowo jej nie szukałaś, więc nie rozumiem czemu nagle Cię nie stać na oddanie jej do lombardu?
Jak leżała gdzieś bezużytecznie to też Ci zysków nie przynosiła. |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym zostawiła, tak w ramach wspomnień
Może za 40 lat po nią sięgniesz i inaczej spojrzysz na to, co było kiedyś - czasem warto zachowywać takie rzeczy.. Ale nie słuchaj mnie, jeśli chcesz sprzedaj obrączkę, bo ja z reguły gromadzę i zachowuję wszelkie rupiecie
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
zapytaj w kilku miejscach i sprzedaj tam gdzie zaproponuja najlepsza cene.
|
|
|
|
|
#9 |
|
plum plum
|
opisz swoją historię i wystaw na allegro. Dodaj, że za kasę ze sprzedaży chcesz zacząć nowe życie. Może się skusi jakiś jubiler z miękkim sercem.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym przetopila na wisiorek. Np. w ksztalcie maczety.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2015-08-07 o 19:02 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze można poszukać Orodruiny
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Może za 40 lat po nią sięgniesz i inaczej spojrzysz na to, co było kiedyś - czasem warto zachowywać takie rzeczy.. Ale nie słuchaj mnie, jeśli chcesz sprzedaj obrączkę, bo ja z reguły gromadzę i zachowuję wszelkie rupiecie