![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Trzy cyfry na wadze woze ale przejde metamorfoze!
Hej Dziewczyny!
Moja historia z odchudzaniem jest bardzo rozbudowana. Mam dopiero 22 lata a przeszłam wszystkie możliwe diety swiata. Z tabletkami czy bez, z mniejszym czy większym efektem. Jednego roku, podczas pierwszej proby udało mi się schudnąć 20 kg i utrzymać to przez pol roku ale potem osiadlam na laurach niestety. Najmniej w swoim zyciu wazylam 84 kg i do tego celu daze. Moja waga nieustannie wskazuje diabelskie 105 kg. Po obliczeniu mam do schudniecia 21 kg. Mam na to rok. Mam nadzieje, ze razem damy rade. Zalozenia mojej diety: *4-5 posilkow dziennie o rownych porach:
![]() * Jem jak najmniej przetworzone rzeczy * Do każdego posiłku staram się dorzucać warzywa * Cukier to mój wróg więc muszę go się wystrzegać * Fast Foody sa blee * Napoje gazowane idą w odstawkę tez * Wypijam duża butelkę wody dziennie * Staram się ćwiczyć jak najwięcej razy w tygodniu (do 6 razy) * Za każde zgubione 5 kg zrealizuje jakiś zakup z wishlisty * Uwielbiam zupy wiec to wlasnie je będę jesc najczęściej na obiad i nie będę się ograniczać ( moje zupy sa nisko kaloryczne i syte) ![]() Mam nadzieje, ze ktoś się do mnie dolaczy i będziemy razem pokonywać swoje slabosci i cwiczyc silna wole. Postaram się codziennie wklejać tu zdjęcia swoich posilkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Trzy cyfry na wadze woze ale przejde metamorfoze!
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-07-16 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dokladnie, warto przyjrzec się również tego typu czynnikom..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;52102242]A przed tym 84kg na pewno bylo kiedys mniej? Ile wazylas np. jako 15-latka? I jak to sie stalo, ze doszlo do 84kg? Pytam, bo zarówno waga 84 jak i 105, to duza waga i jakis powod za tym sie kryje. Albo jadlas bez umiaru, albo moze kryja sie za tym jakies choroby? Myslalas o tym? Jak u Ciebie w domu rodzinnym bylo z odzywianiem?[/QUOTE]
Jak bylam mala dziewczynka to babcia dawala mi tabletki dla dzieci , ktore nie mialy apetytu i karmila mnie chipsami i innymi gownami. Dzieki temu tylam. W pierwszej klasie technikum wzielam sie za siebie i schudlam ze 105 kg do 84 (mam 178 cm wzrostu) i bylam z siebie dumna. Potem zaczelam wychodzic na imprezy i przestalam sie kontrolowac i tak pieknie osiagnelam efekt jojo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;52104033]Czyli problem z otyloscia ciagnie sie od dziecka, tak? Juz jako mala dziewczynka bylas pulchna?[/QUOTE]
Niestety tak. Nie odchudzalam sie do 17 roku zycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A ile teraz masz lat? Sluchaj, po wielu latach prób i bledów i znajdujac siebie znów w punkcie wyjscia, mysle, ze nadszedl moment, zeby zaczac 'kopac' gdzie indziej, tj. w Twojej psychice. Pisze o tym, bo diety to Ty mozesz miec najcudowniejsze, ale jezeli problem zaczyna sie juz w dziecinstwie, to moze byc on duzo bardziej zlozony. Wiele otylych ludzi katuje sie non-stop, cuduja z dietami, cwicza, trwa to calymi latami, a i tak wszystko ciagle na nic... Bo pies moze byc pogrzebany w zupelnie innym miejscu. Dlatego tez na Twoim miejscu skorzystalabym z pomocy madrego psychologa, ktory siegnie w zakamarki Twojej przeszlosci i dzieki terapii pomoze Ci zobaczyc sedno problemu i pomóc w zazegnaniu zlych nawyków. Musisz po prostu uderzyc tez z drugiej strony.
Wierze w Ciebie i chetnie bede Ci tutaj kibicowac ![]() ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-07-16 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;52104389]A ile teraz masz lat? Sluchaj, po wielu latach prób i bledów i znajdujac siebie znów w punkcie wyjscia, mysle, ze nadszedl moment, zeby zaczac 'kopac' gdzie indziej, tj. w Twojej psychice. Pisze o tym, bo diety to Ty mozesz miec najcudowniejsze, ale jezeli problem zaczyna sie juz w dziecinstwie, to moze byc on duzo bardziej zlozony. Wiele otylych ludzi katuje sie non-stop, cuduja z dietami, cwicza, trwa to calymi latami, a i tak wszystko ciagle na nic... Bo pies moze byc pogrzebany w zupelnie innym miejscu. Dlatego tez na Twoim miejscu skorzystalabym z pomocy madrego psychologa, ktory siegnie w zakamarki Twojej przeszlosci i dzieki terapii pomoze Ci zobaczyc sedno problemu i pomóc w zazegnaniu zlych nawyków. Musisz po prostu uderzyc tez z drugiej strony.
Wierze w Ciebie i chetnie bede Ci tutaj kibicowac ![]() ![]() Dziekuje ![]() Mam 22 lata i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar dzo slaba silna wole. Moze faktycznie udam sie do psychologa jak tylko znajde jakiegos w uk bo tu obecnie mieszkam ![]() Dziekuje Ci kochana, bo nigdy na to nie patralam z tej perspektywy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki i proszę o to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piszesz o slabej woli. Widzisz, to cos co musi sie w glowie zmienic - nie w jedzeniu, nie diecie, ktora prowadzisz, nie typie cwiczen, ktore wykonujesz. Powinnas pomyslec, zrobic postanowienia, zmienic i wtedy zabrac sie za diete, ktora doprowadzisz juz do konca. I wiem, ze jest to cholernie trudne, ale moze wlasnie specjalista Ci w tym pomoze ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-07-17 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odezwę się jutro teraz mykam sie kąpać bo rano praca czeka... ![]() Edytowane przez Bella176 Czas edycji: 2015-07-17 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Cześć, dziewczyny!
Zarejestrowałam się specjalnie po to, aby dołączyć do tej grupy. Mam na imię Agata i właśnie rozpoczęłam kampanię na rzecz odbudowy poczucia własnej wartości. : )) Moje problemy z wagą zaczęły się w okresie wczesnoszkolnym, odkąd zamieszkał ze mną mój dziadek. Nie było dnia, w którym nie próbowałby mnie poniżyć. Psychiczna przemoc trwała latami, a ja uciekałam przed nią w jedzenie. Zaniedbywałam się i tyłam. To powodowało także brak akceptacji ze strony rówieśników. Wstydziłam się siebie. Dziś myślę o sobie inaczej. Co prawda stan, do którego się doprowadziłam nie daje mi powodów do zadowolenia, jednak nie jest to już impulsem do załamywania rąk w poczuciu beznadziei. Jest impulsem do intensywnej pracy nad sobą. Przejdę metamorfozę, o której wspomina w tytule autorka tematu. I liczę, że znajdę tutaj wsparcie. Ze swojej strony także je oferuję. : )) Edytowane przez Syltetoy Czas edycji: 2015-07-19 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
najlepiej by było, żebyś zaczęła od:
- obliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego i zorientowania się, ile mniej więcej kalorii potrzebujesz - rozpisania sobie sensownej diety (możesz tutaj wrzucać przykładowe jadłospisy, żeby coś doradzić lub w razie w skorygować) - dobry posiłek to taki, w którym jest białko. jeśli robisz zupę to dorzuć chociaż kawałek gotowanego mięcha. pamiętaj, że nie ma co rzucać się na głęboką wodę z aktywnością fizyczną, bo możesz się zniechęcić. zacznij od mniej męczących aktywności jak np. spacery/marsze czy basen. jeśli lubisz nowości albo próbowałaś to polecam chodzenie na siłownię. nie tylko na bieżnię/rowerek/orbitreka, ale także do ćwiczeń na maszynach. efekty diety będą dużo lepsze i jest szansa, że nie będziesz mieć nadmiaru skóry.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hop hooop?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Absolutnie nie
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Jestem aktualnie chora - przeziebienie i mialam tydzien wyjety z zyciorysu :C ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Dziewczyny! U mnie spadlo -0,7kg w tydzien czyli nie jest zle! ![]() A jak u Was ? Pochwalcie sie wynikami. ![]() Jestem zla, ze jestem chora bo absolutnie nie mam na nic sily ani ochoty (tak, na jedzenie tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Gratuluję spadku.
![]() U mnie po pierwszym tygodniu na wadze było.... 4,3kg mniej. ![]() W poniedziałek założyłam stały aparat ortodontyczny! Na oba łuki. Nie jestem w stanie niczego ugryźć, pozostaje mi jedynie spożywanie produktów w formie płynnej. Zjedzenie czegokolwiek stało się dla mnie męczarnią, moje posiłki są garściowe, jem jak ptaszek, ale za to sięgam po rzeczy bardziej kaloryczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety choroba jak narazie wygrywa ze mna ![]() Do aparatu pewnie szybko sie przyzwyczaisz. Ja podobnie jak Ty nie mam apetytu a dodatkowo nie czuje zapachu ani smaku jedzenia. Miejmy nadzieje, ze bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej, można się przyłączyć?
![]() więc tak na początek to na diecie jestem od czerwca 2014 więc już ponad rok i udało mi się schudnąć ok. 25 kg...do grudnia i od tego czasu kompletnie straciłam motywację i osiadłam na laurach. Tyle dobrze że nie przytyłam ale stoję z wagą od tego czasu więc od poniedziałku ruszyłam znowu "na poważnie". Wagowo był i jest dramat, rok temu zaczęłam od wagi 123(!) i ten w poniedziałek ważyłam 98,7(podobnie jak w grudniu 2014). Dzisiaj 97,5 więc jest spadek ale wiadomo - jak to na początku. Chętnie się dołączę do walki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Narazie jestem bardzo smutna bo jestem chora i nie moge wyzdrowiec bo musze chodzic do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Czesc Laski! Dopiero co wstalam i nie mam apetytu. Nie czuje zadnych smakow. Nie wiem co mam z tym zrobic.
![]() Macie jakies patenty jak mozna sie szybko wyleczyc? ![]() Serio, ten bol glowy, katar i to, ze nie moge mowic za dobrze juz mnie dobija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Duzo, duzo snu!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Też polecam miód, czosnek, mleko - stosowałam, o dziwo, działa
![]() i może jakaś lekka zupa rozgrzewająca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestescie niezastapione! Dziekuje Wam bardzo za porady, bede sie tym ratowac
![]() A czosnek moze bys w granulkach? Nie mam swiezego w domu. Co do mleka - zagotowane? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Mleko zagotowane, ale czosnek raczej nie w granulkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;52254835]Mleko zagotowane, ale czosnek raczej nie w granulkach
![]() ![]() Nie jestem w stanie sie ruszyc ![]() ale od czego ma sie meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hop, hop. Jest tu ktos?
Dziewczyny, dziekuje za rady. Wypilam mleko z miodem i czosnkiem i czuje sie troche lepiej. Wsadzilam sobie tez czosnek w nos i chodzilam tak wczoraj kilkanascie minut ![]() Glowa mnie juz az tak nie boli ![]() ![]() Niestety juz dzis musze isc do pracy. Jak tam Wasza Waga? U mnie stoi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Lepiej wypisz swój jadlospis dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;52266724]Wiesz co, ja na Twoim miejscu bym w ogole sie nie wazyla przez pierwszy miesiac, a po prostu parla do przodu. Z doswiadczenia wiem, ze bez sensu sa takie codzienne/cotygodniowe wazenia, bo owszem, czasami moga poprawic humor i dodac motywacji, ale przewaznie zniechecaja i odbieraja dobry humor. Takze daj mezowi wage, niech schowa. Jak nie mozesz wytrzymac, to sie waz raz na 2 tygodnie, ale nie czesciej.
Lepiej wypisz swój jadlospis dzisiaj ![]() Sniadanie; Blonnik z truskawkami i banankiem+jogurt sojowy waniliowy i kawa do tego II sniadanie: Jablko z cynamonem, zielona herbata Obiad: Szaszlyki z kurczakiem, papryka, cukinia, salatka Kolacja : Nie wiem bo ide do pracy ![]() Obiadek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hop, hop. Jest tu kto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.