![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rocznik '97- ostatni w miarę ogarnięty.
Cześć, jako, że wątku rocznika "powodzi tysiąclecia" jeszcze nie ma (znalazłam jeden, ale sprzed jakichś czterech lat i kompletnie nieaktywny i zapomniany), to postanowiłam go założyć. Mam nadzieję, że znajdzie się na forum więcej osób w moim wieku. Piszcie, odzywajcie się, wyjdźcie z ukrycia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rocznik '97- ostatni w miarę ogarnięty.
Haha, z moich obserwacji wynika, że każdy rocznik mówi o sobie, że jest tym ostatnim ogarniętym xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja mówię całkiem serio. Chodzę do liceum połączonego z gimnazjum i to jest jakiś koszmar. Szczególnie jedna z pierwszych klas (u mnie są cztery), ale inne nie odstają za bardzo. Drą się na przerwach jak nienormalni, biegają po korytarzach, mają gdzieś to, że mogą kogoś potrącić. O paleniu po kiblach i przyklejaniu zużytych podpasek (owszem, zdarzyło się) na ścianę, pozwolę sobie nie wspominać.
Może jeszcze rocznik '99 nie jest taki zły (rocznik mojego brata, a on jest całkiem normalny, jego kumple też), ale ogólnie to z opowiadań nauczycieli wiem, że im młodszy rocznik, tym gorzej się zachowuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
To ja się chyba starzeję, bo wydaje mi się, że "za moich czasów" nie było jeszcze tak źle. Owszem, miałam w gimnazjum beznadziejną klasę, ale większych akcji jakoś sobie nie przypominam.
Dziewczyny, wy też jesteście rocznik '97? A jeśli tak, to czy miałyście już studniówki (ja miałam w sobotę)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja jestem '95 i z tego co pamiętam to u mnie w gimnazjum działo się to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Na forum chyba nie ma za dużo osób z mojego rocznika, ale myślałam, że przynajmniej jeszcze kilka się znajdzie, ale trudno. Najwyżej będzie to wątek "zbieranina rocznikowa" i też będzie fajnie. W ogóle, mam teraz ferie, a jakbym ich nie miała w sumie, bo pani z matmy zorganizowała zajęcia dla maturzystów i ja na nie chodzę. Zajęcia są oczywiście dobrowolne. Pani po prostu stwierdziła, że jej się nudzi w domu i woli posiedzieć z nami i porobić coś pożytecznego, niż siedzieć sama w domu. Zawsze to dwie godziny mniej do zagospodarowania (właśnie tyle trwają te zajęcia).
A wracając jeszcze do studniówki, to chyba się załatwiłam, bo jak się zwijałam do domu o 3 nad ranem, to strasznie wiało i zmarzłam w nogi, a teraz chyba coś mnie bierze. Kurde, akurat w ferie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tylko '89 miał słuszność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Rocznik '91 pozdrawia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Popieram dziewczyny - każdy rocznik tak o sobie myśli.
![]() Ja jestem '90 i obserwowałam to samo wśród młodszych klas. Po prostu człowiek z wiekiem mądrzeje i krytycznym okiem patrzy na młodsze osoby. ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Melduje się rocznik '97
![]() Myślę, że nie powinno się uogólniać - zarówno wśród starszych, jak i młodszych, znajdą się nieogarnięte jednostki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Także melduje się rocznik '97
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja miałam tylko zajęcia z matmy. I tylko przez pierwszy tydzień ferii (czyli ten tydzień). Ogólnie nie mam jakichś większych problemów z nauką. Najgorzej idzie mi właśnie z matmy i może jeszcze chemia, ale z chemii nie zdaję matury, więc w zupełności wystarczy mi z tego przedmiotu dwa. Ferie przeznaczam na naładowanie akumulatorów (bo od połowy lutego w szkole na pewno będzie masakra) i czytanie lektury, która jest na poniedziałek po feriach (chyba).
OotS: Jak to ominęła cię studniówka? Nie poszłaś? Czemu? Ja przez caluteńkie gimnazjum mówiłam, że nie pójdę, ale, gdy tylko poszłam do liceum, zaczęłam marzyć o tej jednej nocy. Edytowane przez mdusia123 Czas edycji: 2016-02-05 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Takze melduje sie '97
![]() Ja moja studniowke mialam prawie 3 tygodnie temu, a zdjec ani zadnych filmikow nadal nie ma ![]() Widze ze jestem chyba jedyna owalajaca sie maturzystka ![]() ![]() A co do tematu wątku - nie ma co tak tracic wiary w młodsze od nas osoby - w kazdym w.roczniku znajda sie osoby i ogarnięte i te nieogarniete ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Coś ty lazurrowaa, nie masz jeszcze zdjęć? Moja klasa już swoje dostała, a od studniówki minął ledwie tydzień. Jeszcze tylko na film czekamy. Wiesz, nie sądziłam, że moja klasa tak się zorganizuje, że wszystko tak dobrze wyjdzie, że wszyscy na studniówce będą się bawić do czwartej nad ranem. Myślałam, że ledwo wysiedzimy w swoim towarzystwie do północy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to zazdroszczę! U nas na 100dn chyba z 7 osob nie poszlo plus kazdy sie bawił w swoich 'klasowych' grupkach ![]() Zadowolona ze zdjec jesteś? ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
W sumie tak, ale ja akurat kiepsko wyszłam. Nie cierpię być umalowana (szczególnie ust) i nie umiem się wtedy całkiem szczerze uśmiechać, więc na niemal wszystkich fotografiach mam poważną minę. Słabo to wygląda, moim skromnym zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To po co malowałaś usta? ;o
Ja jako jedna z nielicznych sama sie malowałam, jak poczatkowo kreska mi nie wyszla a ja mialam jakies 40 min do wyjscia (na makijaz, wlosy i ubranie sie) to myslalam ze sie rozrycze xd. Mialam kiepski dzien a ja zawsze przed takimi imprezami latam od pokoju do pokoju xd.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- No wlasnie ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Odstrzelic tandetnie to najgorsze - czyli wszystkiego za duzo, ale u mnie raczej nie bylo takich dziewczyn. Ale mega mocne makijaże byly, dziwnie to czasem wygladalo ale co kto lubi xd.
Nie no, sadze, ze delikatny makijaz na 100dn jest potrzebny, jednak jest robione mnostwo zdj a makijaż i tak z zasady na zdjeciach slabiej wychodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Czarna owca
|
Cześć! Jestem z '97, na studniówkę nie poszłam, nie żałuję niczego.
Nasz rocznik normalny? W mojej szkole właśnie '97 robi najgorsze akcje, w szczególności w jednej klasie zebrało się parę 'elementów'. Jak w każdym roczniku. Może im dalej tym gorzej, ale święci nie jesteśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Umalowałam się (właściwie to nawet nie ja, ale o tym niżej), bo ogólnie podoba mi się makijaż, umalowane oczy mi za bardzo nie przeszkadzają (na mnie), może trochę tusz, ale tylko na początku, a potem się przyzwyczajam, ale wydaje mi się, że każda pomadka i błyszczyk to okropne "klejuchy" i mnie tak trochę denerwują.
Spokojnie, spokojnie. Mój makijaż nie był wcale wbrew pozorom taki mocny. Nie malowałam się sama, bo na co dzień się nie maluje i nie chciałam wyglądać "jak stróż w Boże Ciało". Malowała mnie profesjonalna makijażystka i nawet moja mama stwierdziła, że wyszło świetnie. Tylko już po fakcie, na zdjęciach zauważyłam, że moja sukienka była za duża (ostatni raz mierzyłam ją miesiąc przed studniówką, a potem już nie) i to ze dwa rozmiary, bo góra miała być przylegająca, a wisiała jak jakiś worek. Chyba to sobie wykrakałam, bo cały czas martwiłam się, że nie będzie pasować (chociaż ja myślałam raczej o nie pasowaniu w drugą stronę). Aha, w kwestii makijażu:uważam, że na taki, jakby nie było bal, warto jest się odstawić, nawet jeżeli na co dzień się tego nie lubi. Zresztą to by chyba dziwnie i dosyć śmiesznie wyglądało:cała buzia umalowana, a usta nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
To już trochę nas jest
![]() Ha, ja dostałam jakiegoś kopa do nauki i zaczęłam intensywnie czytać lektury... Z całego programu liceum mam przeczytane tylko 4 ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Czarna owca
|
U mnie sporo osób poszło samych na studniówkę i większość dobrze się bawiła. Ja juz w drugiej klasie miałam wątpliwości. Ostatecznie nie poszłam i póki co nie żałuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko. ;o z tym sukienka to niezla jazda... glupio troche; / Czy ja wiem.. np posmarowane samym balsamem albo czyms na maksa delikatnym.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Francuski? Ua. Ambitnie! Podstawa czy rozsz? Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
U mnie chyba też sporo było takich samotników i też wszyscy dobrze się bawili. I nikt nie leżał pijany pod stołem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.