![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przeprowadzka na studia, a zachowanie obcych
Witam, pochodze ze wsi, ale na studia sie przeprowadzilam do duzego miasta razem z moim TZ. Wlasciwie to studiow jeszcze nie zaczelam, ale mieszkamy razem od ponad miesiaca, no i wiadomo jak to na wsi - wszyscy sie znaja, a tutaj nie i czesto jak gdzies idziemy zwlaszcza wieczorem to groznie wygladajace typy sie przygladaja. Sam TZ juz wiele razy mial zaczepki. Raczej nie wygladamy na "wiesniakow", bo jednak rodzice pochodza z tego miasta i po zalozeniu wspolnej firmy przeprowadzili sie na wies. No i nie wiem czy to normalne ze dosc czesto slyszymy jakies zaczepki i glupie docinki? Jak idziemy razem to jeszcze nie jest tak zle poza jakimis glupimi zartami, ale TZ pare razy prawie musial sie bic, ale zawsze sie to wszystko dzieje gdy jest grupka osob, wiec i tak by nie mial szans. Zaczynam coraz bardziej sie czuc jakby ktos czekal na moja wpadke i chcial sie posmiac. Moze jestem przewrazliwiona, ale przez 8 dni sierpnia byly juz 4 takie sytuacje, glownie w jakichs parkach czy na osiedlach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
O RLY?
|
Dot.: Przeprowadzka na studia, a zachowanie obcych
Cytat:
a przewrazliwiona jestes punkcie pochodzenia. przepraszam bardzo, ale jaki to jest wyglad "na wiesniaka"? kalosze utytlane w gnoju i widly? i nie, nie na kazdej wsi sie wszyscy znaja. na czole tez nie macie wypisane "jestem ze wsi - to widac, slychac i czuc".
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mieszkałam w na prawde różnych czesciach duzego miasta, spokojniejszych i tych mniej.
To co opisujesz bardzo mnie dziwi tym bardziej, ze moj wyglad tez powoduje czesto różne komentarze. Ale nie do takiego stopnia. Twój tz nie prowokuje innych w zaden sposob?
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może też warto przemyśleć w jakie miejsca i o jakiej porze się chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Poza tym jeśli facetowi tak blisko do bójek, a takich sytuacji nie ma gdy idziecie razem to cóż, chyba warto by się zastanowić nad jego zachowaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No nie jest to najbezpieczniejsza okolica, w dodatku wracamy przez park gdzie czesto jest pelno grupek. Moze to przez to, ze jak ktos na niego patrzy to on tez? Ja mu mowie, zeby sie nie gapil na nich, a on i tak sie gapi. Wczoraj np wracal sam i byla grupka na lawce, sluchali muzyki na pol parku i specjalnie jeden wstal, zeby zastawic droge mojemu TZ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja też pojechałam do dużego miasta z o wiele mniejszego miasteczka, zamieszkałam na najniebezpieczniejszej ulicy w Łodzi i NIGDY nam się nie zdarzyło, że ktoś nas zaczepił i chciał bić. Ani mnie, ani mojego faceta. Zdarzało się tylko, że prosili o papierosy albo kasę na alkohol, czasami się dawało, czasami nie. Ale nigdy się nie zdarzyło, żeby nas zaczepiono bez powodu.
Albo Ty albo TŻ robicie coś i ich prowokujecie, a tacy ludzie tego nie lubią, wiem z doświadczenia bo mieliśmy sąsiadów kiboli ŁKSu - nam krzywdy nigdy nie zrobili, ale jak ktoś się na nich krzywo patrzył to miał nieciekawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Przez ten park jest blizej z centrum.
Czyli pewnie o to gapienie sie chodzi, ale TZ ciagle wspomina, ze nie bedzie byle komu pozwalal wygrac kontaktu wzrokiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Naczelna Nastolatka
|
To tak jak psy. Patrzą sobie w oczy żeby prowokować. Samiec alfa się znalazł i to ze wsi.
![]() |
#14 |
Ante Pante
|
to wszystko jasne, wracanie KONIECZNIE przez park, gzie siedzi dużo róznych typów, chojrakowanie, bo trza WYGRAC BITWE NA WZROK (wtf w ogole) i potem zdziwko co sie dzieje
![]() |
#15 |
Naczelna Nastolatka
|
Musi wygrać bitwę na wzrok żeby wszyscy wiedzieli że jest nowy samiec alfa na dzielni.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
To jak mu to wytlumaczyc, zeby sie nie przejmowal zaczepkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Zacznijmy od tego że zaczepek by nie było gdyby sam nie prowokował głupich sytuacji. Wie jak ten park wygląda i jakie grupy tam przesiadują, wie jak reagują na byle co, ale idzie się bawić w pojedynki na wzrok. No błagam. Idąc sam dodatkowo na pewno popisuje się bardziej, że już tak blisko do bójki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ale np wtedy co mu zagrodzili droge to nic nie prowokowal, wiec co wtedy? Ma zaczac uciekac?
Edytowane przez magdastoklosa Czas edycji: 2015-08-08 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie chodźcie przez ten park na razie i już, a w międzyczasie poinformuj straż miejską o sytuacjach, które Was spotkały niech wyślą tam więcej patroli, albo zasugeruj monitoring. Może coś uda się wskórać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wiesz co? Pokojowe ze mnie stworzenie, ale gdybym siedziała na ławce w parku i ktoś by się uporczywie we mnie wgapiał to też bym spytała, jaki jest jego problem. Skoro Twój facet ma chęć zostać samcem alfa na nowym terenie to trudno. I tu nie chodzi o to, skąd się pochodzi. Znam wielu normalnych i mądrych ludzi pochodzących ze wsi i niewielkich miasteczek ale znam i mieszczuchów z urodzenia, tzw. inteligentów w pierwszym pokoleniu, którzy zachowują się tak, jakby wciąż się procesowali o ojcowe morgi. I skoro ktoś się zachowuje jak redneck to tak go ludzie postrzegają.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dzielnica pewnie nieciekawa a park to miejsce posiaduch okolicznej blokowej elity lub jakiegoś jej odpowiedniku? Możesz napisać, o jakie miasto chodzi?
Z tym kontaktem wzrokowym to mam nadzieję, że trollujesz, przecież to jest w naszym, wciąż niezbyt życzliwym społeczeństwie prowokowanie do zaczepek niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Limanka?
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
skoro jesteście tam zaczepiani rozważylabym zmiane osiedla, no i nie chodziłabym przez ten park, co z tego że bliżej, może jestem dziwna ale majac do wyboru 2 drogi jedną krótszą ale przez park w którym siedzą dziwne typy i mnie zaczepiają i drugą dłuższą ale bezpieczniejszą wybieram tą dłuższą. no ale twój chlopak nie jest bez winy, jeśli przeszlibyście normalnie to mozliwe ze nie zaczepili by was, bo pewnie siedza tak i patrza na ludzi i czekaja az znajdzie sie ktos kto da im powod do zaczepki, a ze twój tż musi wygrac bitwę na wzrok no to macie, co to wogole za zachowanie bo musze wygrac bitwe na wzrok, nie pomyslal ze ich to sprowokuje a ze on jest jeden a ich kilku to ma male szanse? teraz nawet jesli by przechodzil spokojnie to oni juz go kojarza i beda zaczepiac, no i przede wszystkim jesli zmienicie miejsce zamieszkania to niech twoj tż nie mowi ze musi wygrac bitwe na wzrok tylko niech nauczy sie przechodzic normalnie bo tak to wszedzie sobie wrogow narobi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jakoś mnie to nie dziwi. Zmanierowani ludzie, którzy w dodatku prowokują groźniejszych osobników i to zebranych w stada, sami proszą się o kłopoty. I te kłopoty znajdą, nawet na bezludnej wyspie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
ale jakie to są zaczepki, jakie teksty padają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jedną z najbardziej niebezpiecznych - tam sobie po ulicy chodzą z nożami w ręku i nikt nawet nie zwróci na to uwagi ![]() ![]() Ale można by jeszcze kilka innych, równie niebezpiecznych wymienić, ale kolesi z nożami nigdzie indziej nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.