![]() |
#1 |
BAN stały
|
Co myślicie o poniższej sytuacji? (żona nie chce dziecka)
Czytałam ostatnio taką historie:
Dziewczyna nie chciała zostać matką. Poznała chłopaka, mówiła mu o tym, że ona nie chce mieć dzieci. Chłopakowi to nie przeszkadzało. Pobrali się w wieku 26 lat. Przez kilka lat znosili uwagi bliższej i dalszej rodziny na temat bezdzietności. Kobieta dalej regularnie stosuję antykoncepcję. Maż zaczyna przebąkiwać coś o potomstwie. Ona dalej kategorycznie nie. Pewnego dnia w pracy miała nudności, słabo jej było. Lekarz rodzinny podejrzewa ciążę. Ginekolog potwierdził. Ona "z ryjem" na niego, że te nowe tabletki co jej dał to pewnie przez to jest w ciąży. W domu patrzy do opakowania, w środku tabletki identyczne wygładem, ale nie na to co trzeba. Maż powiedział, że zamienił, bo "nie chciał żeby żałowała, że nie została matką". Ona się wściekła, wyprowadziła się do rodziców, z mężem nie rozmawiała. Nie wiadomo co było dalej, bo ostatnie zdanie "dalej jestem w ciąży i nie wiem co dalej. Mężowi nie wybaczę." Co myślicie o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co myślicie o poniższej sytuacji? (żona nie chce dziecka)
Myślimy, że facet jest kategorycznie nienormalny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że mu nigdy nie wybaczy. Większej podłości nie mógł się dopuścić.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
maz potwor. mam nadzieje, ze dziewczyna znajdzie rozwiazanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
niecnotliwa dziewica
|
Ciekawe, czy jest na to jakiś paragraf? Tak, jak na tego co go za gwałt skazali,bo gumę zdjął bez przyzwolenia kobiety?
Bo w pierwszym odruchu miałabym chęć nasłać na debila jakieś karki, żeby go tak załatwiły, żeby nigdy w życiu tatusiem nie został. Dziewczynie życzę, żeby udało jej się załatwić usunięcie ciąży i rozwód, obydwa w szybkim tempie.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Myślę, że facet jest kompletnie obłąkany, a żona bardzo dobrze zrobiła, że natychmiast pozbyła się go z życia. Moim zdaniem facet powinien jeszcze za to beknąć prawnie.
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Też od razu mi się sytuacja z tym skojarzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Czerwcowa PM
|
Uznałabym, że to wymyślona historia, chyba że ktoś by mi pokazał jakim cudem można podmienić tabletki w opakowaniu bez naruszania blistra.
![]() |
#9 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do przerwania ciąży, to nie wiadomo, czy jej poglądy pozwalają na przerwanie już zaistniałej ciąży. To, że ktoś nie chce mieć dzieci, to nie znaczy, że od razu pójdzie na zabieg. Ja bym chyba poszła, dla mnie to zabieg medyczny jak każdy inni, ale też sobie ręki nie dam uciąć, że bym jednak miała opory i stwierdziła, że cóż, skoro już jest, to niech będzie. W jej przypadku może być jeszcze jest coś takiego, jak presja rodziny - że co Ci zależy, urodź, zobaczysz. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Facet jest prymitywnym złamasem. Mam nadzieję, że ta kobieta rozwiedzie się z dziadem i usunie ciążę bez problemu, jeśli tego chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
No cóż, jeśli ktoś ma rodzinę, która wywiera na kobietę w takiej sytuacji, presję - to tylko współczuć rodziny. Może nie jestem obiektywna, bo jestem zdeklarowaną bezdzietną i wiem, ze robiłabym wszystko, co tylko możliwe, żeby ciążę usunąć, legalnie czy nie legalnie.
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
mysle ze to historia z dupy i zmyslona
jak mozesz zamienic kobiecie tabletki tak zeby sie nie zorientowala ze to nie sa jej normalne tabletki antykoncepcyjne? jest to nie mozliwe zeby byly identyczne wygadem a nie na to co trzeba musialaby byc idiotka bralam rozne tabletki i wiem doskonale jak wyglada opakowanie jest na nim nazwa i dni tygodnia ,nie wyobrazam sobie zeby mi ktos je podmienil i zebym sie nie zorientowala poprostu NIE MA TAKIEJ OPCJI Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-01-23 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Czerwcowa PM
|
A tam, zapomniała wziąć i zwala na męża teraz
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Mysle, ze ma bardzo spore szanse nawet na uzyskanie uniewaznienia slubu koscielnego, aby miala szanse kiedys stanac przed oltarzem z kims kto jest tego wart.
A tak poza tym to niestety ale prawdopodobnie zafundowal nie fajny start w zycie malego czlowieka - nie ma chyba nic gorszego jak niechciane dziecko. Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jeśli to prawda (wątpię), to męża można pozwać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Oprócz tego że historia jest zmyslona (nie da się wymienić tabletek w blistrze) to każdy mężczyzna który w jakiś pokręcony sposób doprowadziłby do niechcianej ciąży partnerki powinien być karany albo leczony psychiatrycznie.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#18 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Zastanawia mnie jak wyglądało to podmienienie od technicznej strony. I ciekawe na co zostały zamienione. Z tabletkami to różnie bywa, czasem można się po nich przekręcić na drugą stronę. Ciąża ciążą, ale weźmy na przykład sytuację, gdy ktoś jest na coś poważnie uczulony i nie może brać jakichś składników, bo zgon i kaplica. Czasem nawet w tabletkach z witaminami są różne substancje dodatkowe, które mogą wywołać silne uczulenie u kogoś, kto jest na to podatny. Albo ktoś ma z natury bardzo niskie ciśnienie, weźmie taka podmienioną tabletkę, której czynnikiem ubocznym jest obniżenie ciśnienia, wsiądzie za kierownicę, w trakcie jazdy straci przytomność i zginie w wypadku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A to nie jest np. naruszenie ciała, skoro nie gwałt? Bo przecież doprowadzenie do ciąży bez woli kobiety nie może być legalne?
Zresztą już sama nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Tak - w sumie racja. A co jesli sytuacja wygladalaby tak: Maz chce dziecka, zona lyka tabletki anty w tajemnicy przed mezem gdy sprawa wychodzi na jaw maz chce rozwodu czy w tej sytuacji moglby sie o uniewaznienie ubiegac? Teoretycznie on jako pokrzywdzony wprowadzony w klamstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ReklaMO(D)żerca.
|
autor historii naoglądał się "Gotowych na wszystko".
Zdarzyło mi się brać różne pigułki i nie wiem, jakim cudem można by je podmienić. Rozwiodłabym się z gościem w tempie natychmiastowym i usunęła ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Rany koguta, sorry, to jest ciężka ironia, jakby do kogoś nie dotarło. Już raz napisałam: abstrahując od prawdopodobieństwa tej historii, doprowadzenie kobiety do zajścia w ciążę mimo jej wyraźnej niezgody na bycie matką, to podłość nie do opisania. Ale ja poważnie spytałam, na jakiej podstawie można by tego hipotetycznego męża pozwać? Bo na moją wiedzę, to właściwego paragrafu nie ma, ani też argumentu, którym by można udowodnić, ze poczęcie nastąpiło wbrew woli kobiety.
![]() |
![]() |
#25 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Pyskatka
|
Albo do osób "specjalnej troski"
![]() |
#28 |
niecnotliwa dziewica
|
Jak do "specjalnej troski", to jeszcze nie tak źle - może na tę intencję jaką kasę przyznają...?
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest tu jakiś prawnik? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2017-01-23 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Co ty na to: facet chce dziecka jak niczego na świecie. Kobieta mu mówi, że spoko, będą się starać po ślubie. Dochodzi do ślubu, starają się pół roku i nic. Idą do lekarza i się okazuje, że kobieta przed ślubem podwiazala jajowody i juz nigdy nie będzie mieć dzieci. 😂
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.