![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czerwona szminka
Witam ;-)
Chciałam na studniowkę zrobić sobie taki makijaż ala lata 40, czyli delikatna kreska na powiece i czerwona szminka. Zastanawiam się tylko czy szminka bedzie mi pasować? Moim problem jest to, że mam bardzo dziecinną twarz - wydatne policzki, bardzo duże oczy itp. Nie wiem czy w takim makijazu nie będę wyglada jak stara maleńka. ![]() Jedyne co mnie ratuje to to że jestem dosc wysoka i mimo że trochę chuda, to mam kobiece kształty, które podkreśla sukienka, ale nagorsza ta twarz "Dziecka" . Czy uwazacie że ta czerwona szminka może pasować do dziecinnej twarzy??? Edytowane przez cheshirechat Czas edycji: 2012-01-23 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwona szminka
Tu masz przykład dziecinnej twarzy z jaskrawymi pomadkami
http://www.kayture.com/ Dziewczyna ma 18 lat ![]() Ja co prawda mam 25 lat, ale dają mi 20, a jak się nie umaluję to nawet o dowód proszą ![]() ![]() To czy Ci szminka pasuje, czy nie, absolutnie nie jest kwestią rysów twarzy. Jedynie musisz dobrać odpowiedni kolor, a czerwień jest bardzo trudna. Ja swojej czerwieni szukałam przez pół roku. Polecam Inglota oraz MACa, bo mają ogromny wybór i makijażyści mogą Ci pomóc coś dopasować. Jeśli nie znajdziesz szminki to poszukaj też kryjących, mocno napigmentowanych błyszczyków (np. L'oreal Glam Shine). Powodzenia! ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-01-23 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a znam tą Panią, bardzo ładnie się ubiera ![]() Wiem, wiem, w domu miałam tylko taką czerwien złamaną pomaranczą i zdecydowanie mi nie pasowała, więc będę szukać może zimniejszych tonacji. Myślę że makijażystka mi jeszcze coś doradzi, chcicałam się tylko zapytać czy to ogolnie tak "wypada " ![]() Dziękuje za odpowiedź ![]() Edytowane przez cheshirechat Czas edycji: 2012-01-23 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Musisz dobrać odcień, żeby pasował do odcienia skóry, oczu, włosów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mała wskazówka co do szminek zimniejsze tonacje optycznie wybielają zęby ciepłe niestety odwrotnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli boisz się hardcorowej, kryjącej czerwieni [mnie na przykład takie szminki nie pasują] to zastanów się nad półtransparentnymi. Takie szminki ma na pewno Sephora i Essence w swojej gamie.
W moim wypadku ładnie podbijają takie kolor moich własnych ust dodając im wyrazistego, czerwonego koloru, ale nie drastycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
'
Edytowane przez Acabar Czas edycji: 2013-08-04 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Fajny przewodnik po MACowych szminkach, m.in. czerwieniach ![]() http://mackarrie.blogspot.com/2012/0...-swatches.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam, ze Nivea miała taką wiśniową szminkę swojego czasu [ale tej chyba już nie produkują], która miała boski smak, a do tego mocny, czerwony kolor, za który zbierałam niesamowity ochrzan w szkole
![]() A to była tylko pomadka ochronna ![]() Edytowane przez Aimee_J Czas edycji: 2012-01-26 o 05:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
z tego co ja pamiętam to była truskawkowa i jescze niedawno widzialam ją w rossmanie pamietam ze pomalowałam się nią na "slepo" myslałam ze jest niewidoczna jak sie ludzie na mnie patrzyli dziwnie kiedy szlam roztrzepana bez makijazu w dresach i z czerwoniutkimi ustami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A bo widzisz, wiśniowa o której mówię była dostępna jakieś 10 lat temu
![]() Potem zastąpiła ją niestety [dla mnie] truskawkowa. Już żadna inna nie zachwycała mnie tak smakiem - szczególnie, ze jestem osobą, która na smakowe szminki normalnie reaguje niezbyt dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jakim jestes typem urody?
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Według "tradycyjnej" analizy kolorystycznej powinnas unikać czerwieni na ustach. Ja jednak lubię czerwone szminki. W mojej kolekcji można znaleźć:
1. Kredkę Redd z MACa 2. Szminkę w odcieniu pomarańczowej czerwieni Rimmel 3. "Coś" z Avonu -błyszczykoszminka, półprzeźroczysta, naprawdę świetna, później przegrzebię kosmetyczkę i znajdę nazwę 3. Celia 508 z serii 2 w 1 (chyba 508) - genialna! Utrzymuje się BOSKO na konturówce Redd.. Wszystkie są takie neutralne bardziej niż chłodne, chłodne w jakiś sposób mi nie pasują. Może jutro na blogu pokarzę przegląd czerwieni... Polecam wycieczkę do MACa, a jeśli nie ma MACa, to do inglota - mają piękny wybór czerwieni!
![]() Edytowane przez Juliszka Czas edycji: 2012-01-29 o 09:26 Powód: spelling |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Wrzuciłam na bloga swatche moich czerwonych szminek i kilka słów na ich temat. Znalazłaś coś ciekawego?
Myślałam o Tobie na siłowni (haha chyba jestem jakimś dziwiakiem chorym ![]() ![]() Znalazłaś już jakąś szminkę?
![]() |
#17 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie może jakim odcieniem i jaką szminką osiągnąć podobny efekt ?
![]() Ten kolor określiłabym jako ceglano-czerwony
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2012-02-08 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja nie okreslilabym jako ceglano-czerwony (za malo brazowej nuty) - ale szminke polecam Rimmela z kolekcji Kate Moss - nie pamietam numerka, zrobie fotke przy najblizszej okazji
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przejrzałam odcienie na stronie rimmela, ale zaden nie wpasowal sie w taki marchewkowo czerwony kolor ![]()
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2012-02-09 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Tak, to wlasnie 12, przynajmniej w "brytyjskiej" numeracji.
Zdjecie wrzuca jak najszybciej ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Wykorzystam wątek aby nie zakładać nowego
![]() Proszę o rade. Mój kolor cery i włosów przypomina ten ze zdjęcia. Chciał bym sobie kupić szminkę w kolorze czerwonym zimnym takim jak na zdjęciu. Mam kilka pomadek czerwonych ale wszystkie wpadają w pomarańcz i to jest mój błąd! Podpowiedzcie mi firmy i kolory pomadek w zimnej czerwieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rimmel Lasting Finish w kolorze: Coral In Gold Można ją bardzo tanio kupić ![]() Mam ich aż 2 ;/ a mi zupełnie do cery nie pasuja Edytowane przez Amizu Czas edycji: 2012-02-10 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
aa no te drobinki w ogóle ich nie widać
![]() Bo brodka tez ma połysk mi się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Najlepiej jak sobie wypróbujesz parę makijaży i wybierzesz ten najlepszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
wracam wlasnie z zakupow i ostatecznie zdecydowalam się na szminkę Celia, w szokującej cenie 6zł, znalazłam idealnie kryjący, nasycony pomarańczowy kolor wiec nie zastanawialam sie nawet, za taką cenę zal nie brac
![]() kolor na ustach jest zywy, marchewkowy, nie wiem jeszcze czy bedzie sie dlugo utrzymywal, ale wazne, ze odcien jest taki, o jaki mi chodzilo!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Odświeżam.
Zależy mi na zrobieniu makijażu podobnego do tego na zdjęciu. Typ urody mam zdecydowanie ciepły, kolor włosów i cery mam podobne do MM(jak na zdj). Podajcie mi przykłady jakiś intensywnie czerwonych szminek wpadających w ciepłą tonację. Z góry dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
ja myślę, że klasyczna czerwona szminka pasuje każdemu. Raz na jakiś czas można zaszaleć z makijażem
![]() pamiętaj tylko, żeby ładnie obrysować usta konturówką żeby szminka Ci się nie "wylała" poza kontur ust ![]() tutaj masz więcej na ten temat :http://strefaprzyjemnosci.pl/news/de...ozkowe-rozmowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.