Walka z metabolizmem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-12, 19:47   #1
Supertimika74
Przyczajenie

Walka z metabolizmem

Wydaje mi się, że wszystkie moje problemy z wagą są spowodowane zbyt wolną przemianą materii... zastanawiam się, czy można z tym problemem pójść do dietetyka? Czy może do jakiegoś innego lekarza? Co myślicie o tych wszystkich suplementach diety, które działają na metabolizm? Czy branie tych specyfików na własną rękę bez konsultacji z lekarzem grozi jakimiś poważniejszymi konsekwencjami? Znalazłam w internecie suplement, który poprawia przemianę materii i dodatkowo wspomaga spalanie tłuszczu. Wiem, że bez treningu nie ma sensu zaczynać odchudzania, ale fajnie by było mieć dodatkowe wsparcie w postaci takiego suplementu...
Supertimika74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 22:49   #2
GEORGEANNA98
Przyczajenie

Dot.: Walka z metabolizmem

Tak. W pierwszej kolejności idź z tym do dietetyka. On oceni czy masz rację czy coś po prostu nie tak z Twoją dietą. Suplementy jako takie nie powinny Ci zaszkodzić, ale zaleca się kontakt z profesjonalistami którzy bedą doglądać czy nie szkodzi Ci nic, więc bądź ostrożna z tym jakie tabletki bierzesz a już nie daj boże jak zaczniesz brać kilka różnych
GEORGEANNA98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 23:08   #3
a6065a7bcb319a154f02a4c85a175074f3beed4e
Konto usunięte

.

Edytowane przez a6065a7bcb319a154f02a4c85a175074f3beed4e
Czas edycji: 2019-01-27 o 02:25
a6065a7bcb319a154f02a4c85a175074f3beed4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 23:12   #4
201609140906
Konto usunięte

Autorko,
zdecydowanie odradzam faszerowanie się dziwnymi specyfikami niewiadomego pochodzenia.

Było to jakiś czas temu, stąd nie jestem pewna, czy czegoś nie przekręcam (proszę wziąć to pod uwagę podczas czytania dalszej części mojej wypowiedzi) - ale kilka lat temu, w wiadomościach, opowiadali o przypadku dziewczyny, która wylądowała w szpitalu w ciężkim stanie, po stosowaniu tabletek z internetu. Okazało się, że zawierały w składzie jakąś żrącą substancję.
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 09:06   #5
skazana_na_bluesa
.

te różne specyfiki możesz sobie darować. najważniejsze przy rozkręceniu metabolizmu to regularne posiłki i wysiłek fizyczny. w necie możesz znaleźć rady, jakie posiłki dodatkowo go podkręcą.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 12:53   #6
201605090949
Konto usunięte

Jak wyżej. A metabolizm mogą ''podkręcić'' ostrze przyprawy: pieprz, ostre papryczki, imbir.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 14:56   #7
201607040946
Konto usunięte

Skąd wiesz, że masz zwolniony metabolizm? Bo chyba nie dlatego, że rzadko się wypróżniasz?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-18, 08:57   #8
tamar82
Przyczajenie

Hey, pierwsze co musisz zrobić to zacząć jest bardzo regularnie od 5 do 6 posiłków dziennie w małych racjach. Zacząć uprawiać jakiś sport aby mieć sporo ruchu np. bieganie, rower, pływanie czy nawet dużo chodzenia. To są takie moje domowe sposoby na lepszą pracę organizmu. Ale kierunek z pójściem do dietetyka to bardzo dobry pomysł najlepiej do takiego doświadczonego i znającego się na swojej robocie.
tamar82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 11:30   #9
LouisFit
Przyczajenie

Hej!
Jeśli masz jakieś wątpliwości czy Twój metabolizm pracuje na odpowiednim poziomie może pójdziesz do lekarza endokrynologa? Albo po prostu do rodzinnego i skierowanie na badania na hormony tarczycy - trochę są drogie ale dla siebie warto to zrobić

Rada na teraz - metabolizm możemy przyspieszyć przez odpowiednie komponowanie posiłków. Tak jak wcześniej koleżanki powiedziały - ostre przyprawy, warzywa czyli substancje termogenne (są one w składzie każdego spalacza w Polsce), duża ilość białka w diecie, zwłaszcza w trakcie pierwszych dwóch posiłków (białko jest trudno trawione. Proces trawienia wymaga dużej energii).

Mam nadzieję, że pomogłem!
Stary 2015-08-18, 13:08   #10
SZEFMELVIN70
Przyczajenie

Wszystkich tych porad powinnaś posłuchać Dietetyk, może jakieś badania, dobry trener i sprawdzone suplementy na samym końcu, z autoryzowanego sklepu z suplementami dla sportowców, żadne szemrane stronki... Jeśli już ogarniesz te tematy, to zajrzyj sobie tutaj: http://www.body4you.pl – poczytaj i pokaż swojemu trenerowi – wybierzcie coś razem, nie na własną rękę... Powodzenia
SZEFMELVIN70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-18, 17:39   #11
Kitty_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamar82 Pokaż wiadomość
Hey, pierwsze co musisz zrobić to zacząć jest bardzo regularnie od 5 do 6 posiłków dziennie w małych racjach.
Już jakiś czas temu udowodniono, że to nie ma większego wpływu na metabolizm, ba, nawet jednorazowa rezygnacja ze śniadania lub 2-dniowa głodówka żadnych większych szkód nie poczynią. Dopiero długotrwałe i konsekwentne rozwalanie sobie metabolizmu skutkuje rozregulowaniem. To działa mniej więcej tak, że duży posiłek przyspiesza metabolizm mocniej a mały - mniej, ale osobiście uważam, że zdecydowanie lepiej zjeść mniej posiłków ale za to sytych - to całkiem skutecznie eliminuje chęć podjadania

A co do spalaczy to przeanalizuj sobie autorko chociażby skład popularnego Thermline i zobacz sama ile z tych składników masz już w kuchni lub możesz łatwo zdobyć sama, więc po co przepłacać Możesz także skorzystać z tego przepisu na prosty domowy spalacz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 20:47   #12
Dayna1385
Przyczajenie

Myslę że najlepiej popytać lekarzy czy też dietetyków o takie suplementy a jak nie to może lepiej niech sam,i coś ci napiszą coś co jest dla ciebie ważne. Metabolizm sprawdzi ci również dietetyczka. Nie którzy biorą suplementy diety i im to bardzo podoba nie którym to szkodzi to wszystko zależy od naszego organizmu. Musisz to bardzo dobrze przemyśleć i przeanalizować inaczej to nie ma sensu.
Dayna1385 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 08:47   #13
maalinkaa90
Zadomowienie

Zgadzam się, konsultacja ze specjalista zawsze jest wartościowa niż samodzielne gdybanie
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 18:23   #14
Supertimika74
Przyczajenie

Czytam, czytam te wasze posty i już bardziej nie mogłyście mi zamotać w głowie Do tej pory byłam pewna, że mam problem z metabolizmem. Teraz to już nie jest takie pewne. W każdym razie mój pierwszy krok w rozwiązaniu tego problemu to wizyta u dietetyka - mam umówioną wizytę w przyszłym tygodniu. Może dostane jakąś fajnie skomponowaną dietę, tak, żeby wspomóc przemianę materii. Oby tylko nie trzeba było wykonywać żadnych specjalistycznych badań
Supertimika74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości