|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Walka z metabolizmem
Wydaje mi się, że wszystkie moje problemy z wagą są spowodowane zbyt wolną przemianą materii... zastanawiam się, czy można z tym problemem pójść do dietetyka? Czy może do jakiegoś innego lekarza? Co myślicie o tych wszystkich suplementach diety, które działają na metabolizm? Czy branie tych specyfików na własną rękę bez konsultacji z lekarzem grozi jakimiś poważniejszymi konsekwencjami? Znalazłam w internecie suplement, który poprawia przemianę materii i dodatkowo wspomaga spalanie tłuszczu. Wiem, że bez treningu nie ma sensu zaczynać odchudzania, ale fajnie by było mieć dodatkowe wsparcie w postaci takiego suplementu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Walka z metabolizmem
Tak. W pierwszej kolejności idź z tym do dietetyka. On oceni czy masz rację czy coś po prostu nie tak z Twoją dietą. Suplementy jako takie nie powinny Ci zaszkodzić, ale zaleca się kontakt z profesjonalistami którzy bedą doglądać czy nie szkodzi Ci nic, więc bądź ostrożna z tym jakie tabletki bierzesz a już nie daj boże jak zaczniesz brać kilka różnych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez a6065a7bcb319a154f02a4c85a175074f3beed4e Czas edycji: 2019-01-27 o 02:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Autorko,
zdecydowanie odradzam faszerowanie się dziwnymi specyfikami niewiadomego pochodzenia. Było to jakiś czas temu, stąd nie jestem pewna, czy czegoś nie przekręcam (proszę wziąć to pod uwagę podczas czytania dalszej części mojej wypowiedzi) - ale kilka lat temu, w wiadomościach, opowiadali o przypadku dziewczyny, która wylądowała w szpitalu w ciężkim stanie, po stosowaniu tabletek z internetu. Okazało się, że zawierały w składzie jakąś żrącą substancję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
te różne specyfiki możesz sobie darować. najważniejsze przy rozkręceniu metabolizmu to regularne posiłki i wysiłek fizyczny. w necie możesz znaleźć rady, jakie posiłki dodatkowo go podkręcą.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jak wyżej. A metabolizm mogą ''podkręcić'' ostrze przyprawy: pieprz, ostre papryczki, imbir.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Skąd wiesz, że masz zwolniony metabolizm? Bo chyba nie dlatego, że rzadko się wypróżniasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hey, pierwsze co musisz zrobić to zacząć jest bardzo regularnie od 5 do 6 posiłków dziennie w małych racjach. Zacząć uprawiać jakiś sport aby mieć sporo ruchu np. bieganie, rower, pływanie czy nawet dużo chodzenia. To są takie moje domowe sposoby na lepszą pracę organizmu. Ale kierunek z pójściem do dietetyka to bardzo dobry pomysł najlepiej do takiego doświadczonego i znającego się na swojej robocie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() Jeśli masz jakieś wątpliwości czy Twój metabolizm pracuje na odpowiednim poziomie może pójdziesz do lekarza endokrynologa? Albo po prostu do rodzinnego i skierowanie na badania na hormony tarczycy - trochę są drogie ale dla siebie warto to zrobić ![]() Rada na teraz - metabolizm możemy przyspieszyć przez odpowiednie komponowanie posiłków. Tak jak wcześniej koleżanki powiedziały - ostre przyprawy, warzywa czyli substancje termogenne (są one w składzie każdego spalacza w Polsce), duża ilość białka w diecie, zwłaszcza w trakcie pierwszych dwóch posiłków (białko jest trudno trawione. Proces trawienia wymaga dużej energii). Mam nadzieję, że pomogłem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wszystkich tych porad powinnaś posłuchać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do spalaczy to przeanalizuj sobie autorko chociażby skład popularnego Thermline i zobacz sama ile z tych składników masz już w kuchni lub możesz łatwo zdobyć sama, więc po co przepłacać ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Myslę że najlepiej popytać lekarzy czy też dietetyków o takie suplementy a jak nie to może lepiej niech sam,i coś ci napiszą coś co jest dla ciebie ważne. Metabolizm sprawdzi ci również dietetyczka. Nie którzy biorą suplementy diety i im to bardzo podoba nie którym to szkodzi to wszystko zależy od naszego organizmu. Musisz to bardzo dobrze przemyśleć i przeanalizować inaczej to nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się, konsultacja ze specjalista zawsze jest wartościowa niż samodzielne gdybanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Czytam, czytam te wasze posty i już bardziej nie mogłyście mi zamotać w głowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.