|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy powinnam zostawić ich samych?
Witam, może ktoś zdoła poświęcić pięć minut na moją zagwozdkę. Niby błahostka, a jednak...
Za tydzień jadę z przyjaciółką do miasta A, ale po drodze musimy zatrzymać się w mieście B - to kwestia maksimum 2 godzin. Moja przyjaciółka kilka miesięcy temu poznała przez internet chłopaka, świetnie się dogadują, a że nadarzyła się okazja - chcą się spotkać w mieście B. I tutaj pojawia się moja wielka niewiadoma. Powiedziałam jej, że nie ma problemu, mogę ich zostawić, dać chwilę prywatności. W końcu to z nią chce się spotkać, co miałabym z nimi robić? Wiem o tym chłopaku trochę, on o mnie też. Ale mimo wszystko mam wrażenie, że czułabym się głupio, siedząc przy nich i nie wiedząc, co właściwie mam powiedzieć. Moja przyjaciółka mówi, że nie widzi problemu i oni dostosują się do mnie. Będę miała co ze sobą zrobić, znajdę sobie zajęcie, ale bardziej chodzi mi o ich dwójkę. Nie chcę robić za przyzwoitkę. Czy wypada zostawić ich samych? Przywitać się i - właśnie - JAK ich zostawić? Zostać z nimi i spróbować złapać kontakt? Jakbyście to rozegrały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
|
Dot.: Czy powinnam zostawić ich samych?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
plum plum
|
dokładnie, ja bym np przyszła, wypiła z nimi kawę i poszła, mówiąc, że spotkamy się tu i tu tuż przed odjazdem.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszłabym, przywitała, pogadała 5 min i wyszła. Jak zostawić? Normalnie: 'miło było poznać, teraz pewne chcecie zostać sami. Pa! '. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Myślałam, żeby tak zrobić i chyba przy tym zostanę. W pobliżu jest galeria, nudzi się nie będę
![]() Chodziło mi bardziej o to, czy nie wyjdę na jakiegoś odludka albo dzikuskę, ale wydaje mi się, że sam na sam i dla nich będzie bardziej komfortowe, i dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Najlepsza rada. Plus umówić się na jakiś sygnał "alarmowy" w razie gdyby gościu był dziwny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Sygnał alarmowy koniecznie, jeśli jeszcze nie czytałaś wątku ;-)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=825687 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]() To żaden alfons, wdowiec czy rozwodnik. Powinnam zacząć od tej informacji pierwszego posta - mamy 17 lat, to czysto koleżeńskie spotkanie. Wiem bardzo dobrze, że ich kontakt jest świetny - piszą, rozmawiają, sms-ują, dzielą się zdjęciami... Ja nie mam z nim takiego kontaktu, stąd moje wątpliwości, co do przebiegu tego spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Facet może sprawiać wrażenie normalnego, a potem na spotkaniu zachowywać się dziwnie, namawiać ją na jakieś dziwne rzeczy itd. Jesteście naiwne sądząc, że koleżanka już wszystko o nim wie i tak dobrze go zna. Lepiej jednak się zabezpieczyć, naprawdę. Pewnie nic się nie wydarzy, ale warto mieć sygnał alarmowy, albo po prostu sygnał mówiący "wracaj, bo jest nudno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Niech oni siedzą w jakimś publicznym miejscu, wypiją coś w kawiarni albo spacerują po rynku. Też bym się przywitała, a potem poszła do jakiegoś sklepu, umawiając się wcześniej na jakiś sygnał alarmowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
"Krysiu, jednak go olejemy. Pani na wizażu mi tak kazała." ![]() Źle mnie zrozumiałyście. To nie jest randka z panem z szukammeza.pl, ale zwykły cheat meal w kfc. Jasne, że nigdy nie masz pewności na kogo trafisz, ale uznajmy, że w tym przypadku "ciemna strona mocy" jest mało prawdopodobna. Znak nie taki głupi pomysł, przepraszam i na pewno zastosuję. Lekcji bezpieczeństwa nie potrzebuję, chodziło mi bardziej o to, jak się zmyć, żeby nie wyjść na dzikusa. Dziękuję za odpowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja bym nawet nie czuła potrzeby aby go poznawać i pogadać 5 minut z przyzwoitości. Poszlabym do galerii a koleżanka na spotkanie a potem spotykacie się na dworcu. Ale z racji tego, że widzę, że jesteście jeszcze dziećmi, a koleżanka w sumie nie zna tego chłopaka, to dla bezpieczeństwa poszlabym z nią na parę minut i dopiero potem do galerii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja bym w ogóle nie szła z przyjaciółką na to spotkanie, tylko od razu udała się do galerii
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.