60-letnia mama bliźniaków - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-15, 09:22   #1
Ingrid80
BAN stały

60-letnia mama bliźniaków

Ostatnio pojawiły się informacje o 60letniej aktorce która urodziła bliźniaki. Ma trudną sytuację finansową i nie dostaje zasiłku macierzyńskiego. Teraz udziela wywiadu w ddtvn i na pytanie dlaczego tak późno zdecydowała się na dziecko odpowiedziała że nie ma odpowiedniego wieku. Jest ciąża, są dzieci i życie toczy się dalej :-/ Co myślicie o tej sytuacji?
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:09   #2
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: 60-letnia mama bliźniaków

Myślę, że jest egoistką i ma nie po kolei w głowie.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:13   #3
Mileva_
Zakorzenienie

Myślę, że - podobnie jak sześćdziesięciokilkuletni tatusiowie (którym co ciekawe nikt się nie dziwi, że w tym wieku potomstwo) - przed faktem powinna się zastanowić szczerze, CO temu dziecku przekaże, ile będzie miała na to czasu. Nie oszukujmy się, nie za wiele.

Pomocy rodziców, nie mówię o materialnej - ale rozmowy, wsparcia, podzielenia się życiowym doświadczeniem - potrzebują często ogarnięci trzydziestolatkowie i starsi. Ile ta kobieta będzie miała lat, gdy jej dzieci będą w tym wieku? 90?

Kilka lat temu pewien bardzo znaczący w polskim świecie dziennikarsko - politycznym pan został ojcem dobrych kilka lat po sześćdziesiątce. No ok, szczęść Boże i jemu i potomstwu, ale gdy koledzy malucha będą ganiali z tatusiami za piłką, on - niekoniecznie. Skoro podobno już po 40. siły są "nie te" co wcześniej, cierpliwość i tolerancja na wybryki otoczenia również, to co dopiero później?

Ta konkretna sytuacja, tej kobiety, to dla mnie jakaś patologia.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:30   #4
Parabelka
Panaroja

Najpierw musiała ciężkie pieniądze wpakować w in vitro , bo nie ma fizycznej możliwości , żeby kobieta 60-letnia była w stanie zajść w ciążę w sposób naturalny , bez ingerencji medycznej . A w ogóle to trzeba mieć nie po kolei w głowie i zero wyobraźni , żeby w tym wieku fundować sobie dzieci .

Co do 60-letnich tatusiów - tu zawsze jest dużo młodsza matka , która się dzieckiem zajmie . Poza tym starszy ojciec jest że tak powiem usprawiedliwiony kulturowo - z reguły mężczyzna w małżeństwie był starszy . Oprócz tego 60-letni ojciec nie ponosi takich trudów fizjologicznych jak ciąża i poród , więc późne ojcostwo mniej się na nim odbija , a jeżeli jest w dobrej formie fizycznej i psychicznej , razem z młodszą matką może sobie poradzić . Co oczywiście nie zmienia faktu , że inne dzieci będą go brały za dziadka jego dzieci , co dla nich nie będzie miłe .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-08-15 o 10:34
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:31   #5
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Oglądałam dzisiaj z nią wywiad, miałam wrażenie, że urodziła te dzieci dla zasiłku.

Uważam, że to co zrobiła było bezmyślne i kompletnie nieodpowiedzialne. Przecież gdy te dzieci będą zdawać maturę, to ona będzie umierać. Ona na pewno nie będzie za nimi nadążać. Nie mają gdzie mieszkać. Bo sorry, ale 37 metrów na 4 osoby to bardzo mało. Te dzieci nie będą miały zadnej prywatności.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:31   #6
201607040940
Konto usunięte

Z tego co czytałam ta Pani ma nie 60 a 50 lat, a dzieci mają chyba ze 2 lata (tak wyglądały na fotce). Więc kobieta zaszła w ciążę w wieku 47 lat.
Więc cała afera zyskuje inny wydźwięk.
"Wczoraj dotarliśmy do nowych danych. Choć wszyscy podają, że aktorka ma 60 lat, informacje ze strony internetowej jej agencji aktorskiej SKENE są inne. W zakładce Sienkiewicz widnieje data urodzenia: 1965 rok, co oznacza, że pani Barbara ma 50 lat! Podobna informacja znajduje się w serwisie filmowym Fimweb.pl."

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2015-08-15 o 10:35
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 10:39   #7
Seona
Zakorzenienie

Dla mnie to kompletnie nieodpowiedzialna osoba! Aż mi się ciśnie na usta powiedzenie: "taka stara a głupia"

Argumenty, że przecież są także 60-letni ojcowie kompletnie do mnie nie przemawia, bo ci starzy ojcowie najczęściej mają młodsze partnerki, które w razie śmierci ojca dziecka jakoś dadzą radę.

A tutaj? Ojca nie ma, mieszkanie malutkie, niska emerytura, jeszcze babcia pod opieką

I o ile jestem w stanie zrozumieć jakąś nastolatkę, która ma jeszcze pstro w głowie i wierzy, że np. za pierwszym razem nie zajdzie w ciążę i zalicza wpadkę tak w tym przypadku poprostu brakuje mi słów bo kobieta zrobiła to w pełni świadomie, znając swoją sytuację materialną

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 10:46   #8
charsi
Zadomowienie

głupota i egoizm.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
I o ile jestem w stanie zrozumieć jakąś nastolatkę, która ma jeszcze pstro w głowie i wierzy, że np. za pierwszym razem nie zajdzie w ciążę i zalicza wpadkę tak w tym przypadku poprostu brakuje mi słów bo kobieta zrobiła to w pełni świadomie, znając swoją sytuację materialną
no właśnie, wiek to jedna kwestia (kurde, jej dzieci jako nastolatkowie będą musieli zajmować się starszą panią), a druga to fatalna sytuacja materialna, brak warunków, nie ogarniam tej sytuacji.
Stary 2015-08-15, 10:55   #9
Ingrid80
BAN stały

Dzieci mają 9mies. Mówiła o tym w wywiadzie. Tatusia nie widać na horyzoncie zresztą naturalne zapłodnienie w tym wieku jest niemożliwe. Sytuacja finansowa tej pani pozostawia tez wiele do życzenia.
Jeszcze jedno : kto robi in vitro 60letniej kobiecie? ??
Stary 2015-08-15, 10:56   #10
daydreaming_
Zakorzenienie

Oglądałam wywiad dzisiaj rano i ruszyła mnie jedna rzecz wypowiedziana przez tę panią. Mniej więcej w połowie wywiadu powiedziała, że ona chciała zasiłek/pomoc w kwocie tylko 500 zł miesięcznie. A co z innymi rodzinami? W wielu przypadkach wystarczy tylko 100 albo tylko 200 złotych żeby sytuacja rodzin polepszyła się by zaspokoić jakieś potrzeby.
Sprowadzenie na świat dzieci dla swojego widzimisię (bo przecież nie ma mowy o cudzie, naturalnym zapłodnieniu) w takim wieku i nie posiadanie do tego odpowiednich warunków to niesamowita nieodpowiedzialność, głupota i egoizm.
Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam ta Pani ma nie 60 a 50 lat, a dzieci mają chyba ze 2 lata (tak wyglądały na fotce). Więc kobieta zaszła w ciążę w wieku 47 lat.
"Wczoraj dotarliśmy do nowych danych. Choć wszyscy podają, że aktorka ma 60 lat, informacje ze strony internetowej jej agencji aktorskiej SKENE są inne. W zakładce Sienkiewicz widnieje data urodzenia: 1965 rok, co oznacza, że pani Barbara ma 50 lat! Podobna informacja znajduje się w serwisie filmowym Fimweb.pl."
Zarówno 60, jak i 50-letnia matka to dla mnie pomyłka.

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 11:02   #11
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież p. Łukaszewicz sam mówił, że ona ma 60 lat A gdzieś czytałam, że ona ma zmienioną datę, aby się odmłodzić i mieć szansę na więcej ról. Coś jak Małgorzata Rozenek

A dzieci mają niecały rok.

A 50 lat i w pełni świadome samotne macierzyństwo + trudności finansowe dla mnie skrajna nieodpowiedzialność.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2015-08-15, 11:04   #12
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Aż dziwne, że ten temat pojawił się tu dopiero dzisiaj.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 11:16   #13
201605311017
Konto usunięte

Nie wiem jak u was...ale u mnie modele znowu wie zmieniły z zapowiadanego 24. Czy 23 bedpomylilam watek...
201605311017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 11:18   #14
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Gryczanka21 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u was...ale u mnie modele znowu wie zmieniły z zapowiadanego 24. Czy 23 bedpomylilam watek...
Co?
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 11:19   #15
Ingrid80
BAN stały

??
Stary 2015-08-15, 11:23   #16
Konto usunięte

Cytat:
Dzisiaj w wywiadzie mówiła, że dzieci mają 9 miesięcy. Na filmwebie jest chyba zła data. Gdyby miała 50 lat, to jej matka tuż po porodzie musiałaby lecieć do pracy do teatru.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 11:35   #17
201803290936
Konto usunięte

Jej decyzja, jej sprawa, nie potępiam jej prawa do posiadania dzieci (sorry, dzieci mają również alkoholicy, narkomani, ludzie życiowo niezaradni itd., to uniwersalne prawo, stety czy niestety). Nie rozumiem jednak po co zrobiono z tego szopkę, po co pan Łukaszewicz apelował o jakieś specjalne emerytury i z jakiej racji pani myślała, że zostanie jej przyznany jakiś specjalny zasiłek. Urodziła dzieci - super (chociaż zapewne było to in vitro i ojciec jest tylko na papierze, dawca spermy), ale cóż, mogła pomyśleć wcześniej o takich kwestiach, jak: za co utrzyma dzieci, co z pracą, co z obowiązkami. Jak dla mnie zachowała się tak samo nieodpowiedzialnie jak panie lat 19-20, które z "wielkie miłości 3 miesięcznej" zachodzą w ciążę z pierwszym lepszym, oboje bez pracy i potem czekanie na Szlachetną Paczkę.

Jak dla mnie ktoś tu chciał zrobić sobie darmową reklamę i myślał, że coś na tej (jakby nie było kontrowersyjnej dla większości ludzi) historii ugra. Zarówno O. Łukaszewicz, jak i niestety pani Sienkiewicz.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-08-15 o 15:57
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 13:02   #18
andra
Wtajemniczenie

Ale ale też to widziałam w TVN.
W wywiadzie przyznała tak jak wyżej ktoś wspomina, że ma EMERYTURĘ. Więc nie jest bez środków do życia.
Kwestia jej wysokości - taką ma jaką sobie wypracowała i odprowadzała składki... Problem dotyczy nas wszystkich. Aktorzy przy tym są bardzo cwani.

Ale nic to, co innego mnie oburzyło.

Skarżyła się, że ZUS jej odmówił zasiłku macierzyńskiego, bo UWAGA:
nie odprowadzała składek dodatkowych. I jeszcze bezczelnie mówiła, że kto by to płacił, 1000zł na mc. Ale zasiłek chce... Bo jej matka całe życie pracowała i odbudowywała Warszawę! A inni to nie?

Takie są przepisy odnośnie zasiłków, nie rozumiem, nas to dotyczy a jej to nie ??
andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 13:09   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Ale ale też to widziałam w TVN.
W wywiadzie przyznała tak jak wyżej ktoś wspomina, że ma EMERYTURĘ. Więc nie jest bez środków do życia.
Kwestia jej wysokości - taką ma jaką sobie wypracowała i odprowadzała składki... Problem dotyczy nas wszystkich. Aktorzy przy tym są bardzo cwani.

Ale nic to, co innego mnie oburzyło.

Skarżyła się, że ZUS jej odmówił zasiłku macierzyńskiego, bo UWAGA:
nie odprowadzała składek dodatkowych. I jeszcze bezczelnie mówiła, że kto by to płacił, 1000zł na mc. Ale zasiłek chce... Bo jej matka całe życie pracowała i odbudowywała Warszawę! A inni to nie?

Takie są przepisy odnośnie zasiłków, nie rozumiem, nas to dotyczy a jej to nie ??
Bo ona jest artystką, matką bliźniąt i córkę budowniczej Warszawy, więc należy jej się specjalne traktowanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 13:23   #20
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ostatnio pojawiły się informacje o 60letniej aktorce która urodziła bliźniaki. Ma trudną sytuację finansową i nie dostaje zasiłku macierzyńskiego. Teraz udziela wywiadu w ddtvn i na pytanie dlaczego tak późno zdecydowała się na dziecko odpowiedziała że nie ma odpowiedniego wieku. Jest ciąża, są dzieci i życie toczy się dalej :-/ Co myślicie o tej sytuacji?
Na dziecko jest odpowiedni wiek, natura sama się o to troszczy

Jak dla mnie ta Pani nie powinna być traktowana wyjątkowo z tego tylko powodu, że urodziła dzieci. Z racji wieku i zapewne dużego doświadczenia życiowego, wydaje się, że powinna być bardziej odpowiedzialna i świadoma konsekwencji swoich czynów.

Zdecydowanie powinni też wprowadzić jakąś górną granicę wiekową dla kobiet, po przekroczeniu której metoda invitro, nie może być stosowana.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 13:59   #21
201606270916
Konto usunięte

Czytałam że grała w klanie ale po gębie nie kojarzę. Klan to nowy Pan Tadeusz i Dziady w jednym, to widocznie uważa ze należy jej się więcej :p
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 14:23   #22
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
Na dziecko jest odpowiedni wiek, natura sama się o to troszczy

(...)

Zdecydowanie powinni też wprowadzić jakąś górną granicę wiekową dla kobiet, po przekroczeniu której metoda invitro, nie może być stosowana.
Tak minimalnie offtopując - zastanawiam się, dlaczego facet po 60., który często spokojnie ma możliwość zostać ojcem, nie budzi aż takiego oburzenia i zszokowania jak bohaterka wątku. Przecież przedstawiciele obu płci starzeją się dość podobnie, przeciętny 60-latek nie jest wybitnie bardziej sprawny i młodszy duchem od swej rówieśniczki, nie będzie też dłużej opiekował się potomstwem.
Stary 2015-08-15, 14:34   #23
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość
w uchwalonej teraz ustawie o in vitro jest limit wieku , do którego można procedurę przeprowadzić , przed ustawą było hulaj dusza , masz kasę - możesz rodzić i po siedemdziesiątce .
Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Tak minimalnie offtopując - zastanawiam się, dlaczego facet po 60., który często spokojnie ma możliwość zostać ojcem, nie budzi aż takiego oburzenia i zszokowania jak bohaterka wątku. Przecież przedstawiciele obu płci starzeją się dość podobnie, przeciętny 60-latek nie jest wybitnie bardziej sprawny i młodszy duchem od swej rówieśniczki, nie będzie też dłużej opiekował się potomstwem.
przeczytaj posty wyżej - była o tym mowa , starszy ojciec ma młodszą od siebie żonę, która się dziećmi zajmie .

A co do tej pani i matury dzieci - ona może tej matury nawet nie dożyć

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 14:34   #24
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Jej decyzja, jej sprawa, nie potępiam jej prawa do posiadania dzieci (sorry, dzieci mają również alkoholicy, narkomani, ludzie życiowo niezaradni itd., to uniwersalne prawo, stety czy niestety).
Tak, ale ci ludzie są w wieku rozpłodowym i choć nierozważnie zapewne, ale wychodzi im to naturalnie.

Serio wierzysz, że ona w wieku 59/60 lat miała owulacyjny cykl i zaliczyła wpadkę?! Prawo i możliwości do posiadania dziecka to ona miała jak najbardziej w wieku do menopauzy, a później to poprostu czysty egoizm decydować się na wspomaganie hormonalne i dzieci w tym wieku i z takimi finansami

P. Łukaszewicz sam mówił, że została poddana terapii hormonalnej (bo pewnie boją się/wstydzą powiedzieć, że ivf), czyli że ciąża na jej życzenie bo naturalnie w tym wieku nie ma szans.

Cytat:
Bo facet po 60-tce ma zazwyczaj młodszą partnerkę. No chyba, że są to jacyś dziadkowie, których sytuacja życiowa ich dzieci zmusiła do opieki nad WNUKAMI np. rodzice w więzieniu czy wyjechali za granicę do pracy czy zginęli w wypadku i dziadkowie zostają rodziną zastępczą dla swoich wnuków.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2015-08-15, 14:37   #25
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Z jakiegoś powodu kobiety w wieku 60 lat, nie mogą mieć naturalnie dzieci. Facet z tego co wiem, w tym wieku może być nadal zdolnym do zapładniania. Pytanie do natury, dlaczego tak to sobie wymyśliła

Czy starzeją się podobnie? Może... nie orientuje się w tym temacie, ale statystycznie to mężczyźni szybciej odchodzą z tego świata.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Serio wierzysz, że ona w wieku 59/60 lat miała owulacyjny cykl i zaliczyła wpadkę?! Prawo i możliwości do posiadania dziecka to ona miała jak najbardziej w wieku do menopauzy, a później to poprostu czysty egoizm decydować się na wspomaganie hormonalne i dzieci w tym wieku i z takimi finansami
I ja się z tym zgadzam.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-15, 14:39   #26
Seona
Zakorzenienie

Oglądałam ten wywiad dzisiaj w Dzień Dobry TVN i ta kobieta wogóle od rzeczy gadała Rozkręciła się opowieścią o swojej matce, którą wychowywały siostry zakonne, że mama zbierała jej pieniądze na książeczkę mieszkaniową, ale nic z tych pieniędzy nie ma... Nie wiem do czego i po co ta historia? A na koniec, że ona nie wyciąga ręki do ludzi i ona sobie radę da, bo jest jeszcze jakiś fundusz aktorów weteranów i stamtąd jakiś zasiłek dostanie i ona nie potrzebuje jednak pomocy

Ślub
Pati
Lili
Stary 2015-08-15, 14:47   #27
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
przeczytaj posty wyżej - była o tym mowa , starszy ojciec ma młodszą od siebie żonę, która się dziećmi zajmie .

A co do tej pani i matury dzieci - ona może tej matury nawet nie dożyć
Ja nie muszę drugi raz czytać postów, ja o tym świetnie wiem, naprawdę Rzecz w tym, że i tak skazuje te dzieci na wcześniejszą utratę ojca i robi to świadomie. Odpowiedzialne jak nie wiem co

Cytat:
Facet z tego co wiem, w tym wieku może być nadal zdolnym do zapładniania. Pytanie do natury, dlaczego tak to sobie wymyśliła
No właśnie o to mi chodzi najbardziej - jakieś odgórne założenie, że matka jest bardziej potrzebna całe życie najwyraźniej
Stary 2015-08-15, 14:47   #28
eibhlin87
Zakorzenienie

50 lat nie może mieć, bo w tym wieku kobiety nie mają prawa do emerytury A skoro emeryturę ma, to musi mieć min. 60 (choć wydaje mi się, że nawet 60latka obecnie nie ma prawa do emerytury). Robienie sobie dziecka w tymw ieku, twierdzenie że dzieci nie mają ojca, apele osób trzecich o jakieś specjalne zasiłki, to kabaret jakiś
Stary 2015-08-15, 15:00   #29
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie muszę drugi raz czytać postów, ja o tym świetnie wiem, naprawdę Rzecz w tym, że i tak skazuje te dzieci na wcześniejszą utratę ojca i robi to świadomie. Odpowiedzialne jak nie wiem co

No właśnie o to mi chodzi najbardziej - jakieś odgórne założenie, że matka jest bardziej potrzebna całe życie najwyraźniej
Ad.1 Tak , stary ojciec to też jest szansa, że być może szybciej umrze, ale matka zazwyczaj jest młodsza i w razie śmierci ojcaa dzieci mają opiekę i ta matka ma jeszcze swoich rodziców w razie czego do pomocy.

A ta Kobieta? 60 lat, ojca nie ma to po jej śmierci kto się dziećmi zajmie? Ta babcia 87 - letnia?

Ad.2. Jakikolwiek rodzic to by się przydał jednak do opieki nad dziećmi

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Bardzo mnie jeszcze martwi w wypowiedzi tej pani, że ona jest niby na emeryturze, więc powinna cały swój czas poświęcić dzieciom, bo w końcu nie musi chodzić do pracy i jest cały dzień w domu! A pani opowiada, że dzieci już są zapisane do żłobka a po żłobku będzie mieć nianię!!? A ona chce wrócić do pracy.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2015-08-15, 15:15   #30
201607040940
Konto usunięte

Znalazłam info że " Najstarszą matką na świecie jest 70-letnia Rajo Devi, mieszkanka Indii. Zaszła w ciążę na skutek zapłodnienia in vitro i w listopadzie 2008 roku urodziła zdrową córkę." więc nasza "60-latka" wygląda w tym towarzystwie raczej słabo.

A artyści nabywają prawa emerytalne dużo szybciej niż zwykli ludzie....
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości