|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomoc w emigracji do Irlandii
Cześć Dziewczyny. Jestem nowa na forum wiec się przedstawię jestem Ania. Jesteśmy razem z narzeczonym w Irlandii już 7 lat i niedawno kupiliśmy tutaj dom - nie za duży nie za mały ważne że własny. Do niedawna mieszkała z nami moja siostra z mężem ale w sierpniu wyjechali do Kanady. Pomyślałam że jeśli któraś z was dziewczyny szukała by miejsca żeby się zahaczyć albo planuję wyjazd właśnie do Irlandii to mamy wolny pokój do wynajęcia. Miejscowość nazywa się Newbridge i jest niedaleko od Dublina. Postaramy się pomóc na starcie w miarę możliwość. Pozdrowienia dla was Ania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomoc w emigracji do Irlandii
Hej. Niestety wątek nie cieszy się dużą popularnością wiec. Za poradą koleżanki z forum umieściliśmy z narzeczonym ogłoszenie na znanej w Irlandii stronce zaczynającej się na D. Jednakże wolałabym pomóc komuś z PL na starcie niż wynajmować komuś już mieszkającemu w Irlandii. Zamieszczam jeszcze parę zdjęć jakby ktoś był chętny, mogę też doradzić w sprawie zakupu mebli, kafelek etc. bo jestem na bieżąco - dom był niedawno wyremontowany. Pozdrawiam Ania
Kuchnia (1)30.jpg Kuchnia (3)30.jpg Łazienka (1)30.jpg Room (1)30.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jestem zainteresowana o ile jeszcze aktualne. Ile km jest do Dublina ?
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witaj Aniu mam na imię Karolina i jestem zainteresowana wyjazdem do Irlandii mieszkałam kiedyś w Dublinie przez 4 lata ale tęniłam i wróciłam do kraju aktualnie wychowuję córeczkę Julcię która jest od września przedszkolaczkiem ale mama niestety nie może znaleźć pracy w Toruniu i nie widzę żadnej perspektywy życia w Toruniu mieszkam z rodzicami chciałabym wyjechać z Julcia i tatą Julci bo nie jesteśmy jeszcze małżeństwem chciałabym pracować gdziekolwiek i tato Julci jest po szkole opiekun medyczny i mógłby pracować w jakimś szpitalu lub domu opieki przy chorych mam pytanie jak wygląda z pracą z przedszkolem dla małej ma 3 latka i pracą w domach opieki itd napisz mi proszę miałam koleżankę w Dublinie która obiecała pomoc w tamtym roku ale na chęciach się skończyło szkoda cieszę się że są jeszcze tacy ludzie jak Wy chętni żebyś komuś pomóc.Dziękuję....mój Mail dzidzia70@poczta.onet.pl pozdrawiam Karolina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej Karolina. Czasami czuje że w Polsce nic się nie zmieniło od czasu mojego wyjazdu. Wtedy uświadamiam sobie że jednak dobrze zrobiłam decydując się przylecieć tutaj. Głowa do góry Karolina. Niedawno ogłosili nowy budżet na 2016 rok. Od stycznia podnoszą stawkę podstawową do 9.15 za godzinę. Jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać ale ma być bezpłatne przedszkole dla każdego dziecka od 3 - 5 lat wiec myślę że to coś da Ciebie. Podaje Ci link http://www.poloniairlandia.pl/inform...ty-przywileje/
Podeśle ci na pocztę coś więcej. Edytowane przez Jakubanna Czas edycji: 2015-10-14 o 16:24 Powód: poprawiony link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie odnośnie pracy,mm zamiar wyjechać i jeszcze nigdy nie byłam w Irlandii, no i jestem ciekawa jak z pracą i wynajmem pokoju?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej. Odważna decyzja ale też przez to przechodziłam wiec wiem co czujesz. Odnośnie pracy teraz jest busy przed świętami (czyli firmy zatrudniają żeby nadążyć z zamówieniami na święta) w sektorze sprzedaży myślę że to samo bo więcej klientów w sklepach. Co do wynajmu to nie jest już tak różowo jak kiedyś, ciężko jest coś znaleźć w dobrej cenie- nic od dawna się nie buduję dlatego właściciele z tego korzystają i podnoszą czynsze. Gdybyś miała jakieś inne pytania Odezwij się na PW to spróbuję ci pomóc w tym temacie. Pozdrowienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Tez jestem zainteresowana wyjazdem właściwie niemam konkretnego miejsca ale moze byc tez Irlandia. Ważne zeby praca była
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hej malaviee. Podeślę ci na PW parę stron gdzie możesz rozeznać się odnośnie pracy w Irlandii. Gdybyś się jednak zdecydowała przyjechać, daj znać na PW - poszukam czegoś w mojej miejscowości. Na start proponuję agencję, wiem że to nie najlepsza praca ale zawsze coś znajdą a w miedzy czasie możesz wysyłać CV w zawody w których czujesz się pewniejsza. Pozdrowienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Jakbanna czekam na wiadomość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny. Sorry za nie odpisywanie ale trafiły mi się nadgodziny w weekend - jak już wcześniej wspominałam i zapewne zdajecie sobie sprawę jest więcej pracy przed świętami a już się pytają o następną niedzielę uff. Zaraz podsyłam linki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Czekamy Jakubanna z niecierpliwoscià
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.