|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Perfumy dodające pewności siebie
Jestem ciekawa czy jest jakis zapach który dodaje pewności, wzburza otoczenie (pozytywnie) nie pozostawia nikogo obojetnym! Jestem pewna że muszą być to mocne perfumy, chyba takie killerkowate!
![]() Ale jak ja mam znależć taki zapach jak na mnie wszystko się szybko ulatnia, a killer nie jest killerem ![]() Czy znacie perfumy które szczególnie zapafdły wam w pamięc, bo ktos je kiedys miał? Jestem tego ciekawa?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy dodające pewności siebie
Mnie urzekły w szczególności: Addict - na mojej siostrze, Black Cashmere - na mojej mamie, Verry Irresistible - na znajomej z pracy.
Zauważyłam też, że sama intryguję otoczenie, kiedy mam na sobie Madness, Nu, Krizia oraz Alien ![]() Poza tym, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że stanę się posiadaczką własnego flakonika Smoka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja mam masę pracy i swoje zwoje mózgowe przepalam nad stertą papierów, ale polecam Ci Wiosno lekturę wątku o podobnej tematyce
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=pewno%B6ci ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Zapachy, których używa moja mama Le Baiser du Dragon Cartiera, Must zapadaja w pamięć i napewno zwracają uwagę otoczenia. Le Baiser także dzięki małej popularności.
Ja będę nudna, ale dla mnie takim zapachem jest Organza Indecence, czarna Coco i od niedawna Escada Collection. Są bardzo kobiece i poza Coco też rzadko spotykane. Dzieki temu znajomi kojarzą mnie z OI. Myślę, że perfumy, które zwracają uwagę nie mogą raczej należeć do gatunku " wszystkim się spodoba". Np. ja nie zaliczyłabym do nich Miracle czy Promesse. Moją uwagę ostatnio przykuł Ambre Sultan Serge Lutensa. Pachniała nim moja bratowa.Jest niesamowity, tworzy aurę wyjątkowosci wokół kobiety, która go nosi. To taka mieszanka kobiecości i majestatu. Myslę, że potrafiłby dodać pewności siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mnie pewności siebie dodają Rush2 od Gucci. Trochę dlatego, że mają w sobie nutki jak rodem z męskich zapachów.
Może w ogóle jestem jakaś dziwna, ale uważam, że zastosowanie kropli jakiegoś starannie wybranego męskiego zapachu bywa bardzo skuteczne jeśli chodzi o dodawanie pewności siebie. No chyba że chodzi o pewność siebie w bliskich stosunkach - dosłownie i w przenośni - damsko-męskich... ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem przoduje w tej dziedzinie faubourg 24 hermesa (złoty medalista)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zawsze, jak się wysmaruję Narcisse Chloe, to nosa zadzieram jak głupia i nic ani nikt nie jest w stanie wdeptać mnie w ziemię
![]() Taki sam efekt osiągam z Histoire d'eau Mauboussin ![]() Ale co za dużo, to niezdrowo. To zapachy na barrrdzo specjalne okazje ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Ale w tym watku musze sie wypowiedziec, poniewaz jak tylko przeczytalam temat od razu na mysl przyszedl mi Black Bvlgari.Na mnie zapach rozwija sie nie asfaltem i guma ale dymnie i skorzano,z lekkim akordem zapachu nowych opon.Jednak pachnie ladniej niz brzmi;p i bardzooo dodaje pewnosci siebie,otulona Blackiem czuje sie silniejsza wewnetrznie i chodze z podniesiona glowa. Zreszta ten zapach wlasnie do takiej osoby pasuje,a nawet jezeli sie nia jestes- on Cie taka tworzy.(Oczywiscie jezeli nosisz ta sile ukryta w sobie, wtedy ja wydobedzie, ale niesmiala nastolatka mogla by sie czuc tym zapachem przytloczona) Goraco zachecam do zapoznania sie z nim, jest naprawde niesamowity. No i bardziej standardowo- wymieniane juz tu Madness i Smok ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Serdecznie Cię witam, Lyeta
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pewności siebie dodają albo zapachy zmysłowe z
podziałem na: dostojne i dumne albo zadziorne ![]() Te dostojne to właśnie Smok, Must, Coco. Te zadziorne to dla mnie By D&G czy też Presence MB |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witaj na forum Lyeto! ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że lubisz Bulgari Black. Na mnie jest słodki i dymny, raczej nie pobrzmiewa zapach opon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z nutką pewności to raczej jest perfum "CHANEL CHANEL" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Mi to wszystkie moje zapachy dodają pewności siebie. A zwłaszcza moja ukochana Elvie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu bym ich tak nie odebrała... Dla mnie ten zapach do uosobienie klasycznej kobiecości. Trzpiotowatości w nich ani miligrama nie znajduję. Po prostu 100% współczesnej damy ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam jest tyle kwiecia seksownego i wilgotnego, że zbyt częste stosowanie może być niebezpieczne (dla otoczenia ![]() Tu troszkę o nim: link
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O tak Mulier, masz rację. Jeszcze nie spotkałem równe dystyngowanego zapachu. Tworzy on niewidzialną barierę pomiędzy nosicielką a otoczeniem, klasa, smak, styl. Kojarzy mi się z chłodną i bezwzględną kobietą sukcesu zawodowego, wiedzącą czego chce i patrzącą na świat z góry. Przepraszam za takie skojarzenia ![]() Terre Hermesa jest dla mnie męską alternatywą na 24 F. Dlatego z lubością go używam ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie jednak, że zapach stwarza dystans. Lubię takie.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Pewności siebie dodaje mi (zapewne nietrudno zgadnąć...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja bym do takich perfum zaliczyła np. Obsession. Zapach stary i dziwaczny, ale czuję się w nim jak kobieta luksusowa, a to dodaje mi takiej pewności siebie, że ha...!
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
U mnie chyba nie ma takich perfum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
NU ETP - luksusowy, tajemniczy, chłodny stwarzający dystans
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Poison oraz jego zielona wersja latem
Coco Eden Lou Lou Very Valentino Cabotine i ogólnie - piękne mocne szypry. Nie tyle dodają pewności siebie, co dopingują w pewnych np. zawodowych sytuacjach i podkreślają to, na pokazaniu czego w danym dniu mi zależy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja może jestem dziwna, ale na mnie zapachy uznawane za dodające pewności siebie to wszystko, tylko nie killery. Próbowałam wspomnianego Faubourg, ale było na mnie skrajnie obrzydliwe (Choć faktycznie miały w sobie coś, co kazało mi stać prosto... Może chciałam oddalić nos od nadgarstków
![]() ![]() Wielkiego odkrycia dokonałam za to testując... Herba Frescę! Potem Ogródek Nilowy. Potem Skin... Sekret, jak się okazało, polegał na tym, iż moimi ukochanymi zapachami zawsze były te ciężkie, jadalne, można powiedzieć- miodowe, gęste, słodkie i w ogóle dla starożytnych bab ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę - jeszcze zanim przeczytałam posty z tego wątku, chciałam napisać, że Must.
![]() OI bardzo mnie uspokaja, odstresowuje, więc można też powiedzieć, że i dodaje pewności siebie. Ostatnio (od kiedy znam) podobnie działa na mnie Theo. Natomiast zapachem, który czasem ujmuje mi pewności siebie jest piękne Smoczydło. Dla mnie raczej zapach do noszenia w samotności i to nie dlatego, żeby przeszkadzał otoczeniu. Też mnie uspokaja, wycisza, ale inaczej, niż OI, tak bardziej - zapożyczę bardzo dobry zwrot wizażowy - introwertycznie. Raczej sprzyja izolacji, niż sytuacjom, kiedy trzeba się wykazać, hmm... asertywnością i łokciami. ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak- czuję się piekielnie niepewnie, gdy zapomnę się poperfumować.
![]() ![]() Zdarzyło się to może trzy razy. Te "razy" wspominam jak najstraszniejszy koszmar. Gdy sobie uświadamiałam, że zapomniałam o aplikacji perfum traciłam humor i pewność siebie. Zawsze w torebce mam dyżurny zapach, ale to nie to samo co poranna toaleta, możliwość wyboru zapachu... Reasumując- czuję się pewnie, gdy pachnę moimi perfumami - tak po prostu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Pewności siebie dodaje mi Słonik Kenzo- zawsze mogę być pewna, że moja obecność zostanie zauważona, że wszyscy zwrócą na mnie uwagę (pytanie, czy to uszczęśliwia otaczających mnie ludzi- zwłaszcza w autobusie...). Natomiast jest to dla mnie zapach kompletnie bez seksapilu, niestety. Innocent daje mi poczucie bezpieczeństwa, wiem też, że na ogół jest odbierany jako 'przyjemny'. Nadal jednak szukam zapachu, w którym poczułabym się jak 'bogini seksu', władcza i pewna siebie. Idąc drogą skojarzeń próbowałam Glow, tu jednak zapach okazał się bardziej pewny siebie niż ja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.