Ślub czy rozstanie a moze całkiem co innego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 11:42   #1
ja321
Raczkowanie

Ślub czy rozstanie a moze całkiem co innego?

Dziewczyny powiedzcie co o tym sądzicie każda wskazówka rada będzie cenna dla mnie.Mam narzeczonego nie jestesmy jakoś długo razem 15 miesięcy po 8 miesiąch mi się oswiadczył.Z jego stony wielka miłość z mojej na początku nic nie było nic , nawet nie myslalam o żadnym związku z nim.Jednak w życiu w ostatnim czasie maiłam wiele przykrch wydarzeń, w tym choroba i smierć mamy, zagubiłam się...Był przy mnie wspierał mnie, miedzy nami też były kłótnie ale i dobre chwile, nikt nigdy się o mnie tak nie starał ,nie zabiegał kwiaty , kolacjki i takie tam...Kiedy mi się oświadczyłsię, miałam wątpliwości powiedziałam ,że się zastanowie ale sama , nie wiedziałm czego chce, w końcu się zgodziłam...Pod wpłwem chwili , doradztwa brata nie wiem sama...Odrazu powiedziałam nie chce ślubu wnet , potrzebuje czasu...On nalega teraz na ślub, żeby być jak najbliżej mnie ale też chce mnie zatrzymać tak to odczówam przy sobie.Nie jest to wielka miość ,nie potrafie wytrzymać bez niego dwóch tygodni, nudzi mi się , może to z przywiązania nie wiem co czuje sama...Seks z nim nie wypowiem się bo jest to mój piewszy partner ale szału nie ma tak sądze ...orgazmu brak no ale wszystkiego trzeba się nauczyć.Mam myśli..dziewczyno czego ty chcesz facet cię kocha szanuje wiesz ze nie skrzywdzi cię a ty sama nie wiesz czego chcesz , może już nikogo nie poznasz takiego...Jednak z drugiej strony może gdzies jest ten ktoś przy którym będziesz szalenczo zakochana ...Ale znów wcześniej byłaś i co z tej miłości bylko tylko ból i cierpienie ...Mój Tż nie jest idałem jaki bym chiala z wyglądu a z charakteru przeciwieństwo mnie spokojny, łatwo idzie na ustępstwa,wrażliwy i daje ,że tak toujme sobą rządzic...Wiem że moje rozterki są dziecinne i nikt mi ne powie jak mam żyć , czy planować wesele czy jak najszybciej go zostawić ale każda wasza wypowied będze dla mnie cennna...I żeby nie wyjść na tą złą on wie co czuje do niego...

Edytowane przez ja321
Czas edycji: 2015-09-23 o 11:47
ja321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 11:45   #2
skatex3
Obserwuję .

Dot.: Ślub czy rozstanie a moze całkiem co innego?

Ok, był przy tobie, wspiera cie. Ale może zastanow się co ty do niego czujesz? Jestes pewna, że go kochasz? Jak wyglądały wasze początki? Były motylki, niepewność, jakieś podniecenie?
Stary 2015-09-23, 12:10   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

Byłam w związku z szaleńczej miłości - ból i łzy.
Potem weszłam w związek bardziej spokojny. Nie powiem, że nie kochałam mojego byłego, ale brakowało motylków, żaru, pasji. Również był dobrym, wspierającym partnerem, ale rzuciłam go, bo to nie było to. Wiedziałam, że to nie to czego szukam.

Na Twoim miejscu zerwałabym. Pomyśl o sobie, czego Ty chcesz a jemu daj szansę na znalezienie kobiety, która go prawdziwie pokocha.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 12:23   #4
ja321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skatex3 Pokaż wiadomość
Ok, był przy tobie, wspiera cie. Ale może zastanow się co ty do niego czujesz? Jestes pewna, że go kochasz? Jak wyglądały wasze początki? Były motylki, niepewność, jakieś podniecenie?
Nie nie było, ale tłmacze sobie to tak że tak zakochaćmożna sie głupio mlodzieńczo...
Stary 2015-09-23, 12:28   #5
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Rozstanie. Nie ma wzajemnej fascynacji i wzajemnego przyciągania i to niestety nie przyjdzie z czasem. Lepiej rozstać się teraz, szanując czas swój i jego, niż wbić się w małżeństwo, a potem być nieszczęśliwym i z czasem się rozwieść lub zdradzać go z kimś, z kim poczujesz motylki w brzuchu (on tez może z czasem zdradzać, jeśli minie mu szaleńcze zakochanie i dostrzeże brak odpowiedniego zaangażowania z Twojej strony, wtedy jest mozliwe, ze będzie szukał tego u innej).
Stary 2015-09-23, 12:29   #6
skatex3
Obserwuję .

To głupio sobie tłumaczysz. Czytuję tu wątki dziewczyn, które są w związkach, a które po prostu nie przeszły tej pierwszej fazy zauroczenia, uniesień. Zawsze kończy się to w rozstaniem, rozczarowaniem. Dziewczyny zauważają, że ich partner ich nie pociąga, a to co jest między nimi to tylko silna przyjaźń. Jednak sama przyjaźń nie wystarczy, choć jest ona bardzo ważna. W związku potrzebne jest pożądanie, namiętność. To jest miłość. To nie przyjdzie z czasem. Oczywiście to minie po jakimś czasie, ale związek wtedy jest trwały. To co jest między wami to nie miłość. Nie ma co sobie tłumaczyć tego. Kiedy się zakochasz, będziesz wiedziała, że to jest to

Edytowane przez skatex3
Czas edycji: 2015-09-23 o 12:32
skatex3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 12:33   #7
aneta111332
Raczkowanie

Przyzwyczajenie po 15 miesiącach ? Zawsze myślałam, że przyzwyczajenie jest po dłuższym okresie

No właśnie Autorko....Co Ty tak na prawdę czujesz do swojego narzeczonego ? Bo jeśli Go nie kochasz to nie ma najmniejszego sensu, abyś ciągnęła to. Takim czymś sprawiasz sobie i partnerowi ból. Nie można być z kimś kogo się nie kocha. A tu u Ciebie jednak widać brak miłości. Piszesz, że nie możesz wytrzymać bez niego dwóch tygodni ale nie dlatego, że tęsknisz ale z tego względu, że nudzi Ci się.

Jak dla mnie po 8 miesiącach bycia razem byłoby za wcześnie na oświadczyny. Dla Ciebie chyba też. Tym bardziej, że nie jesteś pewna tego czy chcesz z nim spędzić resztę życia.

Ile macie lat ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 13:25   #8
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ja321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie co o tym sądzicie każda wskazówka rada będzie cenna dla mnie.Mam narzeczonego nie jestesmy jakoś długo razem 15 miesięcy po 8 miesiąch mi się oswiadczył.Z jego stony wielka miłość z mojej na początku nic nie było nic , nawet nie myslalam o żadnym związku z nim.Jednak w życiu w ostatnim czasie maiłam wiele przykrch wydarzeń, w tym choroba i smierć mamy, zagubiłam się...Był przy mnie wspierał mnie, miedzy nami też były kłótnie ale i dobre chwile, nikt nigdy się o mnie tak nie starał ,nie zabiegał kwiaty , kolacjki i takie tam...Kiedy mi się oświadczyłsię, miałam wątpliwości powiedziałam ,że się zastanowie ale sama , nie wiedziałm czego chce, w końcu się zgodziłam...Pod wpłwem chwili , doradztwa brata nie wiem sama...Odrazu powiedziałam nie chce ślubu wnet , potrzebuje czasu...On nalega teraz na ślub, żeby być jak najbliżej mnie ale też chce mnie zatrzymać tak to odczówam przy sobie.Nie jest to wielka miość ,nie potrafie wytrzymać bez niego dwóch tygodni, nudzi mi się , może to z przywiązania nie wiem co czuje sama...Seks z nim nie wypowiem się bo jest to mój piewszy partner ale szału nie ma tak sądze ...orgazmu brak no ale wszystkiego trzeba się nauczyć.Mam myśli..dziewczyno czego ty chcesz facet cię kocha szanuje wiesz ze nie skrzywdzi cię a ty sama nie wiesz czego chcesz , może już nikogo nie poznasz takiego...Jednak z drugiej strony może gdzies jest ten ktoś przy którym będziesz szalenczo zakochana ...Ale znów wcześniej byłaś i co z tej miłości bylko tylko ból i cierpienie ...Mój Tż nie jest idałem jaki bym chiala z wyglądu a z charakteru przeciwieństwo mnie spokojny, łatwo idzie na ustępstwa,wrażliwy i daje ,że tak toujme sobą rządzic...Wiem że moje rozterki są dziecinne i nikt mi ne powie jak mam żyć , czy planować wesele czy jak najszybciej go zostawić ale każda wasza wypowied będze dla mnie cennna...I żeby nie wyjść na tą złą on wie co czuje do niego...
Jeśli poprzedni związek przyniósł Ci "tylko cierpienie", to może za szybko weszłaś w ten i zamiast przyjąć/poznać faceta, ekscytując się byłaś obojętna, bo wciąż zraniona poprzednim związkiem.
A potem jeszcze taka tragedia. W takim stanie wykończenia psychicznego nie da się kogoś romantycznie kochać.

Nie buduj sobie życia na kalkulacjach. Owszem - całkiem możliwe, że drugiego takiego już nigdy nie spotkasz.
Ale jeśli zostaniesz z nim, wyjdziesz za niego z takim nastawieniem jakie masz teraz, to nie wytrzymasz, zaduszona w tym małżeństwie więcej niż dwa lata. Znienawidzisz go za to, że nigdy go nie kochałaś, a cierpienia i bólu będzie jeszcze więcej.

Edytowane przez 201607040950
Czas edycji: 2015-09-23 o 13:26
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 13:29   #9
Elfir
Zakorzenienie

Zalecam szczerość.
Powiedz mu, że to co do niego czujesz to wdzięczność, przyjaźń, poczucie bezpieczeństwa - ale to nie jest miłość. Dlatego zaręczyny nie mają sensu, bo nie wiesz, czy chcesz z nim brać ślub.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 13:37   #10
Bardzo_Szary_Kot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Znienawidzisz go za to, że nigdy go nie kochałaś, a cierpienia i bólu będzie jeszcze więcej.
O to to to. On też zresztą Cię znienawidzi za to, że to nigdy nie kochałaś.

Słabo, co nie?
Stary 2015-09-23, 13:41   #11
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Zalecam szczerość.
Powiedz mu, że to co do niego czujesz to wdzięczność, przyjaźń, poczucie bezpieczeństwa - ale to nie jest miłość. Dlatego zaręczyny nie mają sensu, bo nie wiesz, czy chcesz z nim brać ślub.
Cytat:
I żeby nie wyjść na tą złą on wie co czuje do niego...
Szczerość podobno już jest.
Stary 2015-09-23, 15:15   #12
ja321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta111332 Pokaż wiadomość
Przyzwyczajenie po 15 miesiącach ? Zawsze myślałam, że przyzwyczajenie jest po dłuższym okresie

No właśnie Autorko....Co Ty tak na prawdę czujesz do swojego narzeczonego ? Bo jeśli Go nie kochasz to nie ma najmniejszego sensu, abyś ciągnęła to. Takim czymś sprawiasz sobie i partnerowi ból. Nie można być z kimś kogo się nie kocha. A tu u Ciebie jednak widać brak miłości. Piszesz, że nie możesz wytrzymać bez niego dwóch tygodni ale nie dlatego, że tęsknisz ale z tego względu, że nudzi Ci się.

Jak dla mnie po 8 miesiącach bycia razem byłoby za wcześnie na oświadczyny. Dla Ciebie chyba też. Tym bardziej, że nie jesteś pewna tego czy chcesz z nim spędzić resztę życia.

Ile macie lat ?

Specjalnie nie pisałam wieku bo wiedziałam ze wtedy będą inne opinie ja 20 on 25
Stary 2015-09-23, 16:18   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Specjalnie nie pisałam wieku bo wiedziałam ze wtedy będą inne opinie ja 20 on 25
Tym bardziej nie pakuj się w ślub.

Nie ma sensu brnąć w ślub, bo ktoś jest dobry dla Ciebie. Zwlaszcza, że Ty nic wiecej nie czujesz.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 16:34   #14
Luannee
Przyczajenie

Związki z rozsądku są do bani, ja byłam w takim 3 lata, bo też bałam się że nikogo sobie nie znajdę, że będę się czuła samotna, będę się nudzić itp... Jak się okazało, to nie było nic ponad przywiązanie, ani jedną myślą nie zatęskniłam za byłym po tym jak go rzuciłam, za to życie układa mi się jak w bajce. Poznałam bardzo szybko innego mężczyzne, obecnego Tża, który nie tylko bezwzględnie trafia w mój gust fizycznie ale też jest wspaniałym człowiekiem i czuję się zakochana, że chcę z nim być, bo nie mogę nie być, a nie dlatego, że będę samotna czy coś...
Luannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 18:34   #15
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Brat Ci doradził, żebyś brała ślub bez miłości w wieku 19 lat po kilku miesiącach znajomości?!
A ile on ma lat? 12?
Stary 2015-09-23, 18:58   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Brat Ci doradził, żebyś brała ślub bez miłości w wieku 19 lat po kilku miesiącach znajomości?!
A ile on ma lat? 12?
Oby 12, bo jak więcej, to...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 19:49   #17
ShenRonDragon
BAN stały

Z tego co mówisz, nie jesteś z tym facetem z miłości, z rozsądku, a bardziej z potrzeby bliskości, przywiązania. Jesteś z nim, bo się starał, zabiegał, wspierał, więc uznałaś, że tak trzeba. Widać że facet Cię strasznie kocha, w końcu po 8 miesiącach się oświadczył, ale widać, że Ty go nie kochasz, albo nie tak jak on Ciebie. Wydaję mi się, że oszukujesz go a siebie ranisz. Masz 20 lat, jesteś młoda, całe życie przed Tobą, 2 lata temu siedziałaś jeszcze w liceum... gdybyś miała 35 lat, wtedy mogłabyś wyjść za mąż z rozsądku. A teraz ? Korzystaj z młodości, nie siedź w związku który nie daje ci satysfakcji w 100%, a już tym bardziej nie daj się zaobrączkować w tak młodym wieku, i to będąc niepewną

Według mnie powinnaś rozstać się z nim, powiedzieć mu co czujesz, szczerze, dać sobie i jemu szansę na poznanie kogoś, na kogo oboje zasługujecie. Na pewno gdzieś tam jest osoba która zawróci Ci w głowie, sprawi, że gdy uklęknie przed Tobą będziesz pewna swojego "tak". Bo za parę lat możesz tego naprawdę żałować.

Nie słuchaj nikogo, to twoje życie, twoje wybory i twoje serce, musisz nauczyć się go sluchac.

Edytowane przez ShenRonDragon
Czas edycji: 2015-09-23 o 19:52
ShenRonDragon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-23, 19:58   #18
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shenrondragon Pokaż wiadomość
z tego co mówisz, nie jesteś z tym facetem z miłości, z rozsądku, a bardziej z potrzeby bliskości, przywiązania. Jesteś z nim, bo się starał, zabiegał, wspierał, więc uznałaś, że tak trzeba. Widać że facet cię strasznie kocha, w końcu po 8 miesiącach się oświadczył, ale widać, że ty go nie kochasz, albo nie tak jak on ciebie. Wydaję mi się, że oszukujesz go a siebie ranisz. Masz 20 lat, jesteś młoda, całe życie przed tobą, 2 lata temu siedziałaś jeszcze w liceum... gdybyś miała 35 lat, wtedy mogłabyś wyjść za mąż z rozsądku. A teraz ? Korzystaj z młodości, nie siedź w związku który nie daje ci satysfakcji w 100%, a już tym bardziej nie daj się zaobrączkować w tak młodym wieku, i to będąc niepewną

według mnie powinnaś rozstać się z nim, powiedzieć mu co czujesz, szczerze, dać sobie i jemu szansę na poznanie kogoś, na kogo oboje zasługujecie. Na pewno gdzieś tam jest osoba która zawróci ci w głowie, sprawi, że gdy uklęknie przed tobą będziesz pewna swojego "tak". Bo za parę lat możesz tego naprawdę żałować.

Nie słuchaj nikogo, to twoje życie, twoje wybory i twoje serce, musisz nauczyć się go sluchac.
nie.
Stary 2015-09-23, 20:07   #19
skatex3
Obserwuję .

Moim skromnym zdaniem branie ślubu 'z rozsądku' nawet w wieku 80lat jest głupotą, bo to nie o rozsądek w tym wszystkim chodzi.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości