|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Glisty w łazence !
Witajcie kobiety
![]() Przeszukałam forum ale nie znalazłam żadnej odpowiedzi na mój problem dlatego postanowiłam napisać własny wątek. A więc tak jak w temacie mam problem z niechcianymi lokatorami. Niżej zamieszcze fotki tych glist. Znajduje je w kabinie prysznicowej, zawsze gdy jest mokra. Szczególnie wchodzą mi pod matę prysznicową i tak sobie leżą. Gdy dzwigam te mate czasem jest ich nawet 7 ! Pełzają sobie i wchodzą na kafelki a po drodze wysychaja i zostają takie wiorki tylko zaschniete. Okropnie to wygląda ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/444/zdjcie0333s.jpg Edytowane przez kadanama Czas edycji: 2012-06-20 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Glisty w łazence !
Próbowałaś potraktować rury kretem? Pierwsze, co mi przyszło na myśl, że one z rur wyłażą - może kret je wypali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze domestos tez je moze otruc. A jak sa duze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zarejestruj się na forum entomologicznym.Załóż nowy wątek ze zdjęciem robaczka i naprawdę szybko uzyskasz odpowiedź,co to jest i jak się tego pozbyć
![]() http://www.entomo.pl/forum/viewforum...2c03ceb3064be3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Próbowałam traktować je wszystkimi specyfikami do rur, ale one nie wychodzą z kanalizacji tak mi się wydaję :/ a z tym zarejestrowaniem się to chyba dobry pomysł spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Napisz nam potem, co to za cudaki, bo jeszcze wymyśliłam, że może na tej macie one się zalęgły i stąd problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kochana nie mogę się tam zalogować, piszę mi że moge ip jest zablokowane nie wiem oco chodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A obejrzyj sobie ze 2-3 strony w tym dziale tego forum (link jest do tego działu akurat).Obejrzyj sobie robaczki, które wkleili inni-może będą Twoje glistki? Przeszukałam tamto forum i znalazła podobne glisty: http://www.entomo.pl/forum/viewtopic...+%C5%82azience Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2012-06-21 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie, to wygląda jak rurecznik, nawet mi wyglądało znajomo na zdjęciu - kiedyś tym karmiłam rybki, jak jeszcze miałam akwarium. Te stwory lubię wilgoć i miejsca, gdzie jest woda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuję faktycznie wyglada to na rurecznika jednak ja mieszkam w domku jednorodzinnym kanalizacja jest nowo kładziona wlewałam kreta domestos a ta gadzina dalej jest....
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Tylko troszkę dziwne dlaczego akurat w mojej łazience się to wzieło....jak ja nawet rybek nie mam a to jest pożywienie dla rybek i ogólnie rurecznik to jest rybka :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mało ważne jest w wodzie i żyje w wodzie dla mnie ro ryba
![]() Tak w ogóle wczoraj już oglądając te foty z tą gadziną tak się obrzydziłam że cały brodzik i podłogę obok umyłam domestosem wlewając go również do kanalizacji. Zostawiłam na godzinke i jak narazie nic nie wylazło ciekawa jestem na jak długo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
,
Edytowane przez O moj borze Czas edycji: 2013-04-07 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
hej. Odswieżam wątek. Jak się pozbyć tych robali? Ja mam coś takiego samego. Boję się wchodzić pod prysznic w obawie, że to wylezie. Obstawiam, że wychodzi z rur, niestety ani domestos, ani kret ich nie wypala. Jest spokój powiedzmy parę dni i potem znowu spotykam takiego rurecznika, akurat jak się kąpię! Da się to jakoś wytępić? Jakimiś preparatami??
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Odkręcić i oczyścić syfon z mułu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.