|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niechęć do związków...
Cześć!
Nie nazwę mojej "sprawy" problemem, życiową uciążliwością również nie. Ale nazwę ją kwestią budzącą czasami niepokój, skłaniającą do zastanowienia się, czy aby na pewno moje podejście jest naturalne. Wszystko rozbija się o moją tytułową niechęć do związków. Ale zacznijmy ogólnie: ludzi lubię bardzo. Lubię ich poznawać, rozmawiać z nimi, wymieniać poglądy, spędzać z nimi czas. Ale całe "lubienie" kończy się gwałtownie, kiedy tylko czuję się ograniczana. Przykład: lubię chodzić na zakupy sama, ponieważ kiedy chcę, daję spokój i idę do domu, nie musząc oglądać się na nikogo (kto by jeszcze, nie daj Boże, chciał zwiedzać sklepy dalej ![]() ![]() Wydaje mi się, że wszystko razem zabrzmiało strasznie chaotycznie, przepraszam Was za to. Niby wiem, co czuję, ale chcąc o tym napisać ściśle i zrozumiale, nie potrafię ![]() Czego oczekuję? Może bratnich dusz, a na pewno zrozumienia i obiektywnej oceny - bo czy powinnam ładować się w coś, o czym myślę z niechęcią? I czy w ogóle jest sens to zmieniać? A jeśli tak, to jak? I w jakim kierunku?... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niechęć do związków...
Ile kobiet by chciało być na Twoim miejscu ; zamienić się z Tobą i poznawać samych tych statecznych facetów,którym to w głowie nie tylko zabawa...
Ale nie o tym tu mamy pisać. Ty chcesz czegoś zupełnie właśnie innego,bardziej luźnego związku,bez patrzenia w przyszłość,zakładania rodziny itd. Ja bym to jednak problemem nazwał. Bo trudne może być życie, kiedy się ma problem z kompromisami i stawia na wygodę. Oczywiście,każdy z nas jeśli miałby wybierać to wolałby wygodę. Ale tak się nie da,zawsze gdzieś w życiu pojawia się sprawa,sytuacja,gdzie trzeba odrzucić wygodę kosztem czegoś innego. Z drugiej strony jednak jesteś w stanie jakieś jakieś ograniczenia zaakceptować. Pozostaje tylko szukać kogoś z podobnym spojrzeniem i podejściem do życia. Może jeszcze warto spróbować trochę więcej tych ograniczeń zaakceptować to i łatwiej będzie taką osobę spotkać. Pchać się w coś,o czym myślisz z niechęcią na pewno nie warto,nie sądzę,żeby to dało jakiś pozytywny efekt. Zmiana natomiast ma sens tylko wtedy,kiedy się jej chce,kiedy widzi się jej sens. Inaczej to będzie działanie wbrew sobie,a to sensu nie ma. Jeśli sama byś doszła do tego,że niekoniecznie podoba Ci się to jak jest i jak wygląda Twoje życie to można myśleć o zmianach i ich kierunku. Ale dopóki dobrze Ci tak,jak jest to niech tak zostanie,krzywdy nikomu nie robisz. Warto jednak co jakiś czas próbować patrzeć na swoje życie i sprawdzać czy wciąż pasuje Ci to jak jest. I pamiętać,że łatwo i wygodnie nie zawsze musi oznaczać lepiej.
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To właśnie zaznaczyłam w pierwszym poście - bez zastanowienia jestem w stanie machnąć ręką na własną wygodę, jeśli trzeba. Tyle, że to wcale nie zdarza się aż tak często. Oprócz pracy i innych obowiązków, powiedziałabym wręcz, że bardzo rzadko. Zakres akceptowanych ograniczeń naprawdę trudno jest mi poszerzyć, gdyż budzi to mój wewnętrzny sprzeciw. Po prostu uważam, że życie jest po to, by przeżyć go najlepiej jak się tylko da i jak tylko się chce, spełniając marzenia na całego i ewentualne nieprzyjemności (a do tych należą ograniczenia) w miarę możliwości omijać ![]() Zmienić coś bym chciała, ale odpowiedniego faceta sobie spod ziemi niestety nie wyciągnę ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez stanowcza1990 Czas edycji: 2015-09-07 o 00:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.