Orbitrek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 16:11   #1
Nicole209
Przyczajenie

Orbitrek

Wczoraj zakupiłam orbitrek (link podaje niżej)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited
czy któraś z Was posiada ten model? Podkreślam ,że jest to mój początek z orbim dlatego nie chciałam inwestować w niego dużo kasy...
Jak częste muszą być treningi abym w krótkim czasie mogła pozbyć się zbędnych kg?
Podzielcie się swoimi doświadczeniami i efektami pracy,ćwiczeń na orbitreku
Nicole209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 02:38   #2
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7
Konto usunięte

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez Nicole209 Pokaż wiadomość
Wczoraj zakupiłam orbitrek (link podaje niżej)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited
czy któraś z Was posiada ten model? Podkreślam ,że jest to mój początek z orbim dlatego nie chciałam inwestować w niego dużo kasy...
Jak częste muszą być treningi abym w krótkim czasie mogła pozbyć się zbędnych kg?
Podzielcie się swoimi doświadczeniami i efektami pracy,ćwiczeń na orbitreku
W krótkim czasie pozbyć się kg? Zdrowo to tak max 1 kg na tydzień. Same ćwiczenia raczej takiego efektu nie zapewnią, trzeba włączyć zdrową, rozsądną dietę, jeśli chcesz schudnąć. Ja ćwiczę na orbim prawie codziennie, najczęściej godzinę, ale czasami robię tylko 20-30 minut jako rozgrzewkę przed ćwiczeniami z Mel B albo zumbą. Do tego spaceruję minimum 45 minut dziennie w szybkim tempie. Moim celem jest zrzucenie tłuszczu z nóg i wysmuklenie ich, w tym orbitrek sprawdza się super, tylko trzeba ćwiczyć regularnie. Już po 2 tygodniach zauważyłam różnicę w kształcie nóg. Ładnie się rzeźbią, także wewnętrzna strona ud, co było miłą niespodzianką, bo to trudny obszar Jestem wielką fanką tego urządzenia, ale z moich doświadczeń wynika, że żeby schudnąć to jeszcze coś trzeba do takiej aktywności dołożyć. Jakieś spacery właśnie, ze 20 minut ćwiczeń chociaż jak już będziesz miała rozgrzane mięśnie po orbitreku, basen, rolki. No i raz jeszcze: RACJONALNE ODŻYWIANIE, bo bez tego możesz się dorobić ładnych mięśni POD warstwą tłuszczyku.
33aec33abe3406fa59f14efb4923aef579232ce7_67fd9379a02b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:30   #3
Ania_ABC
Przyczajenie

Tak jak wspomniała poprzedniczka – kluczowe znaczenie ma też dieta. Musisz opracować sobie program racjonalnego żywienia z odpowiednim deficytem kalorycznym. W innym wypadku wypracujesz mięśnie, ale będą one schowane pod tłuszczykiem. Trenować możesz kilka razy w tygodniu, jednak jeśli dopiero zaczynasz, to lepiej unikać codziennych ćwiczeń.
Jeśli chodzi o orbitrek z linku to waga koła zamachowego wydaje się ok. (minimum to 7-8 kg), dobrze że posiada wbudowany w rączki pulsometr, dzięki temu możesz lepiej kontrolować treningi. Niestety nie wiem jak z jakością całego urządzenia, bo ta firma nie jest mi znana, a na zdjęciach orbitrek nie sprawia wrażenia zbyt solidnego...
Ania_ABC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-09, 17:44   #4
Baas
Zakorzenienie

Muszę odświeżyć wątek, ponieważ szukam MASZYNY dla siebie

Jaki ORBITREK polecacie, tak do 600 zł ?

Pomóżcie
Baas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości