Schronisko, fundacje, wolontariat, adoptowane zwierzaki i problemy po adopcji - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzêta domowe - wiZOO¿ > Zwierzaki w potrzebie

Notka

Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzêtom. Tutaj dowiesz siê o akcjach na rzecz zwierz±t. Przeczytasz o schroniskach.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-05-23, 16:38   #1
wenezja
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 752
Arrow

Schronisko, fundacje, wolontariat, adoptowane zwierzaki i problemy po adopcji

Ostatnio wybra³am siê z mê¿usiem do schroniska dla bezdomnych zwierzaczków. Poszukujemy sobie jakiej¶ ma³ej psinki po stracie naszego pupila. Oczywi¶cie musia³am siê poryczeæ przy pierwszej klatce :-(. Serce siê kraja na widok tych zwierzaczków tak ¼le potraktowanych przez swoich panów! :-( Postanowi³am zabraæ malutk± suniê do domku, gdzie bêdzie mia³a nareszcie spokój i bedzie bezgranicznie kochana. Jak tylko znajdzie siê w moim domu, to pochwalê siê Wam umieszczaj±c tutaj jej zdjêcie . Oczywi¶cie chêtnie zobaczê Wasze pupile mniejsze i wiêksze! Wklejajcie zdjêcia!!!
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj le¿ê"
wenezja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-23, 17:12   #2
Gonia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 527
Dot.: Pieski, kotki ze schroniska :-)

Brawo dla Ciebie! Nie ka¿dy mam ochotê braæ pieska ze schroniska! Wklej fotki jak najszybciej!
Gonia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-23, 17:29   #3
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 631

Tak siê cieszê, ¿e istniej± osoby, które s± gotowe zaopiekowaæ siê takim skopanym przez innych ludzi zwierzakiem Pozdrawiam!
Stary 2005-05-23, 18:29   #4
karmeleiro
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 979
GG do karmeleiro

Wenezja, 3mam kciuki za szybkie zadomowienie sie psiaka!!! Gratuluje!

czekam na zdjecia, a na razie pochwale sie moimi zwierzakami

Bas - pies, ze schroniska
Karmel (szara kotka) i Eiro (czarny kocur) - uratowane od schroniska

pozdrawiamy!!
karmeleiro jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-23, 18:42   #5
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Karmeleiro, jakie s³odkie m±dre pyszczki! Na szczê¶cie nie posz³y na zmarnowanie...

Chcia³abym zapytaæ Ciê o co¶- czy Bas by³ ju¿ doros³y, kiedy bra³a¶ go ze schroniska? Czy by³y pó¼niej jakie¶ problemy w kontaktach z innymi psami (np. znajomych... na spacerze...)?
Stary 2005-05-23, 18:52   #6
sylwia18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 832

ja jakbym wesz³a do takiego schroniska to bym siê chyba na ¶mieræ zarycza³ate wszystkie zwierzaczki które patrz± na ciebie takim wzrokiem, robi± wszystko ¿eby je zauwa¿yæ i przygarn±æ...jest dla mnie czym¶ niepojêtym jak mo¿na wzi±¶æ zwierzaka a potem tak po prostu go wyrzuciæ!kompletny brak serca
Stary 2005-05-23, 19:20   #7
sabi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 399
GG do sabi

Mój Czarek (to ten potwór na zdjêciach) zosta³ zabrany ze schroniska kiedy mia³ 4 miesi±ce. W identycznych okoliczno¶cich o jakich piszesz, Wenezjo. Owczarek niemiecki, którego mieli¶my wcze¶niej, suka, by³ powa¿nie chory i musia³ zostaæ u¶piony. Poniewa¿ moja reakcja w schronisku jest podobna jak wiêkszo¶ci z nas (od razu zaczynam p³akaæ), wybrany zosta³ piesek z pierwszej klatki. Nie wybiera³am, nie ogl±da³am, nie by³am w stanie. Zobaczy³am zabiedzone maleñstwo, z ubytkiem sier¶ci, brudne, sko³tunione, chcia³am od razu wyj±æ ale moja mama - psiara pierwszej wody - mnie ubieg³a, otworzy³a klatkê i wybieg³a z psem na rêkach, wszelkie formalno¶ci zostawiaj±c mnie. By³y¶my przekonane, ¿e wyro¶nie z niego niewielki czarny kundelek. Tymczasem wyrós³ "prawie" sznaucer olbrzym, naprawdê zupe³nie "prawie", ma tylko trochê krótsze ³apy i inn± sier¶æ w dotyku ni¿ szanucery. Reszta siê zgadza
Jest z nami od 11 lat i jest to najm±drzejszy pies jakiego widzia³am (o poprzednim te¿ tak mówi³am, wiêc pewnie jestem nieobiektywna). Natomiast (napiszê otwarcie) pocz±tki by³y bardzo trudne. Od momentu wyci±gania z klatki gryz³. Moj± mamê (swoj± wybawicielkê) ca³± drogê do domu usi³owa³ ugry¼æ w ucho. Nie by³o to przyjazne podgryzanie szczeniaka, który chce siê bawiæ albo któremu wyrzynaj± siê zêby. Podgryza³ nas - z³o¶liwie, albo z nerwów. By³ i jest bardzo nerwowy. Najmniejsze niespodziewane dotkniêcie, nie mowi±c o nadepniêciu (niechc±cy oczywi¶cie) na ³apê, wywo³ywa³o reakcjê w postaci g³o¶nego warczenia, rzucania siê do nogi, prób ugryzienia. Na próbach siê nie skoñczy³o - pogryz³ w³asciwie wszystkich domowników. Niektorych s³abo, innych mocniej, w tym moj± mamê która uwielbia go, a on j±. Powód? nadstawia³ sie do g³askania, ³asi³ siê. Mama glaskala po pysku, i musia³a zahaczyæ o w±sy, co mu siê nie spodoba³o. Ugryz³ bez ostrze¿enia, w rêke, skoñczy³o siê na pogotowiu. Ja zosta³am ugryziona we w³asne urodziny, kiedy usi³owa³am wydobyæ korek od szampana, który wpad³ pod ³ó¿ko Czarek uzna³, ¿e korek jest jego, albo my¶la³, ¿e pod ³ó¿kiem co¶ le¿y cennego, nie wiem - ugryz³ bez wahania. Czê¶æ moich znajomych dziwi³a siê, jak mozemy trzymaæ psa który nas gryzie. My z kolei nie wyobra¿ali¶my sobie "zwrotu" psa do schroniska. Od czasu jak siê "zestarza³', czyli od dwóch lat mniej wiêcej, spowa¿nia³, nie gryzie. Osoby czêsto nas odwiedzaj±ce mog± swobodnie wej¶æ do domu, pies ich wita. Kiedy¶ rzuca³ siê na wszystkich bez wyj±tku, i chodzi³ nieszcze¶liwy w kagañcu po domu. Ale g³askaæ siê obcym wci±¿ nie pozwala.

S³ysza³am i czyta³am, ¿e sznaucery bywaj± "charakterne" wiêc mo¿e jego zachowanie jest uwarunkowane ras± (czy raczej "prawie ras±"). Ale jednak wydaje mi siê, ¿e ogólna nerwowo¶æ, przesadnie wybuchowe zachowania etc. s± spowodowane jakimi¶ prze¿yciami z wczesnego dzieciñstwa.
Poza tym ma troszkê krzywe tylne nogi, upada na nie czasami, pogarsza siê to z wiekiem.

Nie przestrzegam przed psami ze schroniska, w ¿adnym razie My¶la³am o drugim, ale Czarek by go nie zaakceptowa³. Chcia³am tylko napisaæ, ¿e zwierzêta ze schroniska mog± nas zaskoczyæ i byæ bardzo wymagaj±ce...
Ain't so far down
sabi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2005-05-23, 19:34   #8
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

oj Sylwia, mozesz mi wierzyc, ze moment zabierania psa ze schroniska byl napawrde przezyciem... zal, ze inne zostaja...
Stary 2005-05-23, 19:55   #9
kasiam
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 120

ja mam kocurka mo¿e nie tyle ze schroniska, co uratowanego ze ¶mietnika. kto¶ wyrzuci³ go razem z dwiema kotkami w pierwszy mróz (pewnie mia³ nadziejê, ¿e kociaki zamarzn±...). kotki zosta³y uratowane, odkarmione i wyleczone przez panie, które siê tym od lat zajmuj±. mia³ wtedy jakie¶ 5-6 miesiêcy.
ja wziê³am go dwa miesi±ce pó¼niej. d³ugo serce mi siê kraja³o, bo kot na d¼wiêk kroków ucieka³ i chowa³ siê w najciemniejsze i najbardziej niedostêpne miejsce.
do tego bardzo ba³ siê r±k - z tego wnoszê, ¿e musia³ byæ bity

teraz jest ze mn± od 2,5 roku. i z ka¿dym dniem jest lepiej, choæ widaæ wyra¼n± ró¿nicê w zachowaniu pomiêdzy nim a kotk±, która traumatycznych prze¿yæ nie mia³a.

je¿eli macie zamiar wzi±æ zwierzaka ze schroniska, proszê pamiêtajcie, ¿e mo¿e siê okazaæ, ¿e trzeba mu bêdzie po¶wiêciæ niesamowicie du¿o uwagi, obdarowaæ bezgraniczn± mi³o¶ci± i ¿e mo¿e byæ bardzo, bardzo trudno...
nagrod± mo¿e byæ zaufanie i mi³o¶æ istoty, która zaufania nie zna³a i odczuwa³a tylko strach i agresjê. ale trzeba byæ przygotowanym na to, ¿e tej nagrody mo¿emy nie dostaæ...
kasiam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-23, 21:04   #10
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

Cytat:
Napisane przez kasiam

je¿eli macie zamiar wzi±æ zwierzaka ze schroniska, proszê pamiêtajcie, ¿e mo¿e siê okazaæ, ¿e trzeba mu bêdzie po¶wiêciæ niesamowicie du¿o uwagi, obdarowaæ bezgraniczn± mi³o¶ci± i ¿e mo¿e byæ bardzo, bardzo trudno...
nagrod± mo¿e byæ zaufanie i mi³o¶æ istoty, która zaufania nie zna³a i odczuwa³a tylko strach i agresjê. ale trzeba byæ przygotowanym na to, ¿e tej nagrody mo¿emy nie dostaæ...

tak, to bardzo wazne, co piszesz. O tym nalezy pamietac, kiedy decydujemy sie na otoczenie opieka zwierzaka ze schroniska!
Stary 2005-05-23, 21:57   #11
wenezja
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Pieski, kotki ze schroniska :-)

Kochane, moi rodzice wziê³i sobie równie¿ pieska ze schroniska. Po stracie pierwszego pupilka Klemensa, przygarnêli Melaniê ;-). Sunia jest strasznym pieszczochem. W obronie swojej pani potrafi rzuciæ siê na psa wielkosci dobermana mimo, ze jest jamniczk± ;-). Do tego jeszcze zazdro¶nic± . Jej pani nie mo¿e pog³askaæ innego psiaka, bo Melania siê z³o¶ci. Moja mama w tym piesku widzi ca³y ¶wiat. S± nieroz³aczne . My¶lê, ¿e ten piesek, którego ja chcê wzi±c tez nie sprawi problemu. Sunieczka jest naprawdê spokojna i lubi dzieci, gdy¿- jak siê dowiedzia³am od pracownika schroniska- one j± dokarmia³y. Psiak siedzia³ dwa tygodnie na jednej z klatek schodowych i w koñcu jaki¶ cz³owiek siê pofatygowa³ i odwióz³ j± do bidula :-(. To naprawdê straszne jak ludzie traktuj± zwierzaki. W schronisku mo¿na zobaczyæ pieski rasowe i te mniej. W czasie takiej wizyty p³acz i ¿al murowany :-(
Stary 2005-05-24, 19:25   #12
kasiam
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 120
Thumbs up Dot.: Pieski, kotki ze schroniska :-)

¿yczê Ci powodzenia. mam nadziejê, ¿e uda Ci siê znale¼æ piêkn± mi³o¶æ w ¿yciu i odmieniæ los tego zwierzaka
kasiam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-24, 20:18   #13
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

hmmm, Lazy_Morning, napisalam odpowiedz do Ciebie, ale jakos sie nie pokazala....

wiec, jeszcze raz i tak do skutku

Basa przyprowadzil ktos do schroniska, znalazl go w lesie, przywiazanego do drzewa... Mial jakies 1.5 roku, w samym schronisku przebywal ok 2 tygodni. Teraz jest z nami jakies 7 lat.

Na poczatku byl bardzo nieufny, na szczescie nie bylo takich problemow jak u Sabi, ale czasem my mu schodzilismy z drogi, czasem on nam. Zanim zaufal, minelo sporo czasu, ale teraz jest naukochanszym psiakiem.
Stary 2005-05-24, 20:30   #14
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

poza tym, potrzeba wiele, wiele cierpliwosci, ale jak juz psiak pokocha, to wierniejszego przyjaciela nie ma )

ze spacerami jest troche klopotu, chodzi tylko na smyczy, ale to dlatego, ze nie byl przez nas szkolony, nie wiem, jak bylo wczesniej, po prostu boimy sie go ze smyczyc spuszczac. A wybiegac sie moze w ogrodzie, wiec z tym nie ma problemu.
Stary 2005-05-24, 20:33   #15
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

w kontaktach z innymi psami, jest raczej nieufny i bardzo nie lubi obcych mezczyzn (warczy, ujada), jednak jak kogos polubi, to jest cudowny. Uwielbia dzieci. Ma troche problemow zdrowotnych, a to, jak weterynarz powiedzial, wynika z tego, ze musial byc bity

przepraszam, ze tak poszatkowalam ta wypowiedz, ale boje sie, ze znow sie nie ukarza
Stary 2005-05-24, 20:33   #16
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeleiro
hmmm, Lazy_Morning, napisalam odpowiedz do Ciebie, ale jakos sie nie pokazala....

wiec, jeszcze raz i tak do skutku

Basa przyprowadzil ktos do schroniska, znalazl go w lesie, przywiazanego do drzewa... Mial jakies 1.5 roku, w samym schronisku przebywal ok 2 tygodni. Teraz jest z nami jakies 7 lat.

Na poczatku byl bardzo nieufny, na szczescie nie bylo takich problemow jak u Sabi, ale czasem my mu schodzilismy z drogi, czasem on nam. Zanim zaufal, minelo sporo czasu, ale teraz jest naukochanszym psiakiem.
Ufff, tym razem co¶ jest! dziêkujê Karmeleiro, gdyby¶ mog³a, proszê, napisz jeszcze (naprawdê w skrócie ), czy Bas siê "dogada³" z kociakami... czy by³ agresywny w kontaktach z innymi zwierzêtami, zw³aszcza psami? (muszê mieæ kilka psów + bêd± inne zwierzêta)
Stary 2005-05-24, 20:38   #17
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Karmeleiro ale¿ siê zgra³y¶my Dziêkujê za odpowiedzi!
A¿ serce siê ¶ciska na my¶l, co takie zwierzaki przesz³y tak jak Twój Bas.. Ale najwa¿niejsze, ¿e znalaz³ u Was swój dobry dom i Wam siê rodzinka tak piêknie powiêkszy³a
Stary 2005-05-24, 20:39   #18
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

z kociakami jest taka sprawa, ze rok temu sie przeprowadzilam, Bas zostal u mojej mamy (w koncu ta ja wybral za przewodnika stada i to u niej pod koldre sie wpycha, pilnuje jej sypialni, na obcych tam zblizajacych warczy), a ja mam u siebie dwa koty.

Mysle, ze po jakims czasie dogadaliby sie. Ostatecznie, schodziliby sobie na wzajem z drogi.

Co do innych psow, to na spacerze, sobie podwochuje sie z innymi raczej w sposob pokojowy, chociaz jest kilka "sasiadow" z ktorymi sie nie toleruja.

Kiedys, przez jakis czas, zaopiekowalismy sie jamnikiem przyjaciela rodziny. Byl u nas z miesiac. Psy sie tolerowaly, jamnik wiedzial, ze jest "w gosciach" a Bas zachowywal sie, jak gospodarz domu, czyli pilnowal go, ale nie warczal na niego, nie szczekal.

Gdyby w domu bylo wiecej psow, to wydaje mi sie, ze lepiej sprowadzic psa wzietego ze schroniska do domu gdzie juz psy sa, niz na odwrot. Bo jesli taki bidula bedzie sie wychowywal sam, a potem sie inny pojawi, to moze byc mu smutno

mam nadzieje, ze cos Ci pomoglam, jesli tylko masz jeszcze jakies pytania, to pisz!!

pozdrawiam!

Edytowane przez karmeleiro
Czas edycji: 2005-05-24 o 20:48
Stary 2005-05-24, 20:45   #19
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

Sabi, sliczny psiak!! I jak ma z Wami dobrze!!!

rzeczywiscie uwazane jest, ze sznaucery, a tym samym wszystkie pinczery sa uwazane za dosc "chumorzaste", szczegolnie na starosc. Mielismy rasowego olbrzyma (jak to sie mowi, przerasowionego) i byl niezlym agentem. Potrafil zagrodzic droge do telefonu, warczec, szczerzyc zeby, kiedy dzwonil telefon i nikt nie mogl go odebrac. Albo wyrywal dziadkowi scierke do naczyn, i gryzl go po rekach, keidy chcial dziadek te naczynia wycierac (hehe, to pewnie jakis uklad byl

kiedy go ktos trymowal, mial rece na wylot przegryzione...

a na starosc, jakos tak w 13 roku zycia, dostal reumatyzmu, nie mogl po schodach wchodzic, ledwo wstawal. Podobno reumatyzm u pinczerow jest bardzo popularny.

kiedy odszedl, powiedzielismy, ze koniec z rasowymi teraz juz tylko kundelki )
Stary 2005-05-24, 21:01   #20
Lazy_Morning
Wtajemniczenie

Tak, Karmeleiro, masz racjê, taki psiak powinien jak najmniej byæ zaskakiwany (w ten sposób).
Twoje i pozosta³ych dziewczyn uwagi i rady s± nieocenione i na pewno bêd± bardzo pomocne dziêkujê
Stary 2005-05-27, 13:24   #21
sabi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 399
GG do sabi

Marushko,
dopiero teraz zobaczy³am Twojego posta
Z tym telefonem to niez³y ubaw, prawdê mowi±c taka akcja nawet mi pasuje do naszego "prawie sznaucera". A ze ¶cierk± do naczyñ to dziadek go pewnie faktycznie tresowa³ po nocach .
Czaru¶ jest strzy¿ony i trymowany w kagañcu. Tym sposobem pysk ma nieostrzy¿ony, ale pyska nikt by mu dotkn±æ nie ¶mia³ nawet. Stoi podczas ca³ej operacji wyprê¿ony, spiêty, i z godno¶ci± czeka na koniec. Najzabawniesjze jest to, ¿e fryzjer mo¿e go strzyc, ale glaskaæ - w ¿adnym wypadku (natychmiast dziki warkot siê wydobywa...).
Co do reumatyzmu, to zmartwi³a¶ mnie, ale niestety widzê ¿e u naszego 'prawie" bêdzie to samo. Ma lat 11 i ju¿ trudno¶ci z chodzeniem po schodach. Nosili¶cie go pó¼niej...? Pozwala³?!

Cytat:
Napisane przez karmeleiro
kiedy odszedl, powiedzielismy, ze koniec z rasowymi teraz juz tylko kundelki )
No w³a¶nie, tak te¿ zadecydowali¶my, bior±c Czarka, bo wcze¶niejszy pies, owczarek niemiecki, bardzo chorowa³. By³y¶my z mam± przekonane, ¿e wyci±gamy z klatki najbardziej wielorasowego psa jak to tylko mo¿liwe (tak wygl±da³). A tu guzik. Brzydszy od rasowego, a cechy rasy (najgorsze) wszystkie odziedziczy³...
Ain't so far down
sabi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-27, 19:47   #22
sorceress
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 783

Z niecierpliwo¶ci± czekam na fotki Super, ¿e jeden z psiaczków dziêki Tobie bêdzie mia³ kochaj±cy dom. Ahhh...zawsze kocha³am i bêdê kocha³a psy Mojego maleñstwa ju¿ niestety nie ma na tym ¶wiecie
O piesku marzy³am odk±d pamiêtam, kilka lat temu wreszcie uda³o mi siê wyb³agaæ pozwolenie u taty(a tata wywalczy³ je u mamy ). Mamy ma³e mieszkanie, dlatego szukali¶my jakiego¶ maluszka. Pojechali¶my do schroniska. Ciê¿ko by³o przebrn±æ przez wszsytkie klatki, tym bardziej ¿e we wszystkich by³y bardzo du¿e psiaki. Straci³am ju¿ nadziejê, gdy zostali¶my zaprowadzeni do "izolatki" dla trudnych przypadków. Przez szybê zobaczy³am kilka du¿ych biegaj±cych psów i malutkiego, siedz±cego w bezruchu, przestraszonego kundelka. Nie by³o mowy, ¿eby¶my pozwolili mu tam d³u¿ej zostaæ. Pracownicy schroniska ostrzegli nas, ¿e jest to ciê¿ki przypadek, ¿e piesek by³ bity, jest bardzo nieufny i gryzie. Nie zmienili¶my jednak zdania. W samochodzie D¿eki (tak go po¼niej nazwa³am ) le¿a³ "przyklejony" do drzwi, z trudem przyprowadzili¶my go do domu. Gdy weszli¶my do ¶rodka, znowy "przyklei³ siê", tym razem do ¶ciany. Sta³ tak i nie rusza³ siê prez dosyæ d³ugi czas. Potem schowa³ siê pod fotel i nie chcia³ spod niego wyj¶æ. Mia³am wtedy jakie¶ 10-11 lat, by³o mi strasznie przykro, nie o takim zwierzaku marzy³am...Gdy chcia³am go pog³askaæ, ugryz³ mnie. I dok³adnie pamiêtam chwilê, gdy usiad³am na pod³odze i p³aka³am, a D¿eki podszed³ do mnie i przytuli³ siê. To by³o niesamowite Od tego czasu wszsytko by³o ju¿ w porz±dku Zdarza³o siê, ¿e D¿eku¶ warkn±³ na mnie, ale bardzo rzadko i po chwili mnie za to przeprasza³ Czêsto jednak chorowa³ i nigdy nie uda³o siê zmieniæ wygl±du jego sier¶ci (by³a bardzo matowa, zniszczona), czêsto za³atwia³ swoje potrzeby w domu. Ale i tak by³ najukokañszy na ¶wiecie Bardzo siê cieszê, ¿e do koñca swojego ¿ycia by³ z nami. Tylko nie mogê sobie darowaæ, ¿e nie by³o mnie w domu, gdy...¯e nawet siê z nim nie po¿egna³am Minê³o ju¿ kilka lat, a ja nie mogê o tym zapomnieæ...Oczywi¶cie ju¿ p³aczê...
Ale siê rozpisa³am. Je¶li kiedykolwiek jeszcze bêdê mia³a psa, to na pewno ze schroniska. Wdziêczno¶æ i mi³o¶æ tych kochanych zwierzaczków jest naprawdê cudowna
Wklejam zdjêcie mojego szczê¶cia.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: gif dzeki.gif (81,9 KB, 17 za³adowañ)
sorceress jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-27, 22:15   #23
cléo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 655

ja te¿ mam dwa psiaki, jeden ze schroniska, drugi mieszka³ na dzia³kach z chmar± innych zabiedzonych psów. Dla mnie s± najpiêkniejsze i za nic w ¶wiecie nie zamieni³abym je na jakie¶ rasowe. S± wierne i wiem ¿e s± szczê¶liwe szczególnie suka która by³ w op³akanym stanie jak j± zabrali¶my ze schroniska. Teraz jest ju¿ stara i potrzebuje spokoju, niedawno mia³a bardzo powa¿n± operacjê ale na szczê¶cie wszystko jes ok
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg aza i max.jpg (46,8 KB, 22 za³adowañ)

Edytowane przez cléo
Czas edycji: 2005-05-27 o 22:20
cléo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-27, 22:32   #24
CzarnyElf
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 792

Ja tez niedawno przygarnelam pieski ze schroniska,maja tyle energii rozrabiaki ze na nic nie mam czasu

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2005-05-27 o 22:44
CzarnyElf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-27, 22:56   #25
zgagunia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173

Cleo ten Twój czarnulek jest bardzo podobny do mojego psiaka( tez ze schroniska) tylko moj jest troche mniejszy postaram sie wkleic jego zdjatko kiedy tylko znajde p³yte pozdrawiam wszystkie mi³osniczki zwierz±t)
zgagunia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-28, 09:24   #26
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

Dziewczyny, CzarnyElf,cleo, sorceress - cudowne psiaki i jakie pogodne! oj, maja dobrze u Was, maja

Sabi - probowalismy naszego wnosic, albo chociaz tyl mu podtzrymywac i podnosic (reumatyzm zlapal go w ytlnych lapach), ale sama wiesz, jak to jest ze sznaucerami... warczal, nie dawal sie dotknac - bo go pewnie bardzo bolalo. Przykre to jest. Jednak teraz moze sa jakies specjalne lekarstwa, zastrzyki na to, mysle, ze w jakis sposob mozna bedzie mu pomoc. Popytaj u weterynarzy!
My az takiej mozliwosci nie mielismy, bo to byly lata osiemdziesiate...

daj znac, jak czegos sie dowiesz, pozdrawiam!
Stary 2005-05-30, 11:24   #27
wenezja
Rozeznanie

Wink Dot.: Pieski, kotki ze schroniska :-)

No kurczê! Chcia³am za³aczyæ zdjêcie mojej psinki, ale nie mogê!!! Za³±cznik jest za du¿y! :-( Hmmm... Jak co¶ uda mi siê z tym zrobiæ, to na pewno wklejê . W ka¿dym b±d¼ razie, sunia jest ju¿ w domku i zachwyca wszystkich! :-D Pieszczoch z niej okropny!
Stary 2005-05-30, 22:31   #28
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

koniecznie zmniejsz!!! bo ja juz doczekac sie na zdjecia nie moge!!
Stary 2005-05-31, 00:08   #29
Marzusia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 414

Poczyta³am sobie ten w±tek i znów smutno mi siê zrobi³o. Nieca³e 2 miesi±ce temu musieli¶my siê po¿egnaæ z nasz± ukochan± Kropeczk±. By³a z nami ponad 11 lat ale ile naprawdê mia³a to nie wiem bo te¿ j± przygarneli¶my jak by³a ju¿ doros³a. Wcze¶niejsza w³a¶cicielka zaczê³a wymy¶laæ, ¿e jej córka mam alergiê i musi oddaæ psa dla kogo¶ lub do schroniska. ¯al nam by³o, wiêc przygarnêli¶my j± do siebie... Okaza³o siê, ¿e by³a szczenna ale to zupe³nie inna historia.
I tak prze¿y³a z nami ponad 11 lat. Ale naprawde nie ¿a³ujemy. Kochany pies, który potrafi³ odwzajemniæ mi³o¶æ. Do tej pory mi siê serce kraje i naprawdêto bardzo prze¿y³am. Prze¿yli¶my wszyscy gdy trzeba by³o pieska u¶piæ, ale nie mogli¶my patrzeæ jak cierpi... Za³±czam zdjêcie - chocia¿ tak jeszcze mogê na ni± popatrzec...
I znów p³aczê...
Marzusia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-31, 07:24   #30
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

Marzenka, sliczny psiak, mial cudowna Rodzine, przezyl na pewno z Wami cudowne lata
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Zwierzaki w potrzebie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-07-28 17:18:51

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.