Studia, 2 nabór Łódź - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 23:23   #1
Hiukset
Raczkowanie

Studia, 2 nabór Łódź

Cześć wszystkim! Zakładam ten wątek ponieważ potrzebuję waszej pomocy. Do rzeczy. Nie zdałam matury z matematyki w maju. Możliwe że popełniłam błąd ale nie składałam do tej pory nigdzie papierów na studia. Uznałam że to bez sensu, ale dzisiaj kolega mnie uświadomił, że istnieje coś takiego jak lista rezerwowa. No cóż, już nic na to nie poradzę. Maturę poprawkową z matematyki już napisałam i jestem pewna, że ją zdałam (wyniki są 11 września). Jestem kompletnie zielona w sprawach studiowania. Z mojej najbliższej rodziny nikt nie studiował a znajomi wiedzą tylko co ja albo zbywają mnie mówiąc "No wiesz, ja nie wiem jak to jest na Twoim kierunku...". Od zawsze chciałam studiować filologię. Z racji tego, że nie zdałam matury w maju wiedziałam, że na ten rok mogę się pożegnać z moim wymorzonym kierunkiem. Zastanawiałam się pomiędzy polonistyką a anglistyką. I szczerze powiem, wolałabym tę druga opcję. Mam zamiar studiować w Łodzi, najchętniej na ALE nie do końca wiem gdzie mogę znalezc terminy na wrześniową rekrutację. Istnieje coś takiego? Znalazłam tylko to:
https://rekrutacja.uni.lodz.pl/kieru...op=kolejne_rek
Czy są to ostateczne kierunki do wyboru na ten rok? Jest tam filologia polska ale jak już wspominałam, bardziej mi zależy na angielskim (którego nie ma). Czy są w Łodzi jakieś inne, publiczne uczelnie mające w ofercie ten kierunek?
Przepraszam za tak durne pytania, ale naprawdę sama już nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Post z wolnymi kierunkami z UŁ jest stary bo z lipca...
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!
Hiukset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 00:14   #2
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Studia, 2 nabór

Link, który podałaś zawiera wszystkie otwarte nabory. Anglistyka jest takim kierunkiem, że bardzo rzadko na jakiejkolwiek uczelni robione są 2 nabory z racji, że studentów więcej niż miejsc.

Jedyna opcja to zaoczne, ewentualnie startować na dzienne za rok.

Edit: polonistyka jest, ale to są studia 2 stopnia, ciebie interesują tylko te z 1, a tam filo polskiej nie ma
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives

Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2015-09-03 o 00:16
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 00:32   #3
Hiukset
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedz!
Polonistyka 1 stopnia też jest dostępna! (https://rekrutacja.uni.lodz.pl/katal...nfo&id=DLFP(01) ).
Szkoda, że nie ma teraz miejsc na anglistyce. Ale rzeczywiście, jest bardzo dużo studentów tego kierunku. Na stronie z UŁ są napisane specjalizacje na polonistyce. Wybiera się je już na początku czy od następnych lat?
Hiukset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 11:53   #4
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hiukset Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz!
Polonistyka 1 stopnia też jest dostępna! (https://rekrutacja.uni.lodz.pl/katal...nfo&id=DLFP(01) ).
Szkoda, że nie ma teraz miejsc na anglistyce. Ale rzeczywiście, jest bardzo dużo studentów tego kierunku. Na stronie z UŁ są napisane specjalizacje na polonistyce. Wybiera się je już na początku czy od następnych lat?
Z reguły na 2 semestrze się wybiera (chyba że od razu w rekrutacji masz je wyszczególnione)

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości