![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie chce psa na swoim ślubie!!!
Cześć
![]() Wtrącają się we wszystko i nie liczą się z naszym zdaniem ale od dłuższego czasu borykam się z ich pomysłem, mianowicie chcą zabrać swojego psa na nasz ślub. Jest to dla mnie nie do przyjęcia ponieważ nie jest to mały piesek tylko labrador. Ślub jest w mojej miejscowości więc 40 km od miasta narzeczonego, po mszy każdy musi dojechać na wesele ( ok. półtorej godziny drogi) Ślub jest organizowany w ośrodku z restauracją i noclegiem dla wszystkich gości. Na weselu będzie masa małych dzieci. W głowie widzę tylko scenariusz jak ten podniecony piesek wbiega na sale gdzie wszyscy jedzą i gania miedzy stołami ( nie kazdy lubi spozywac posiłki z psem) boje sie ze dzieci będą się bać i wgl nie wyobrazam sobie , będą go trzymac caly czas w pokoju i co jakis czas wychodzic z nim na dwór zamiast zając sie pilnowaniem gości i naszym dniem?? Myślą, że piesek to bedzie super atrakcja i każdy bedzie sie poniecał i pieknym piskiem dodam tylko ze nienawidzę psów i nie jarają mnie w zaden sposób. Mój narzeczony wieeele razy próbował im to wybić z głowy ale to na nic twierdzą że pies w niczym nie przeszkadza nie zostawią go nikomu i to też JEST CZŁONEK RODZINY, no nie mogę coś czuję że moj kot tez chce uczestniczyc w tym waznym dniu moze go sobie tez zabiorę. Narzeczony nawet podsuwał im pomysły gdzie pies bedzie miał dobrze ale do nich nic nie dociera NIC, kazałam mu powiedziec ze jak bedzie pies to nas nie bedzie na co oni ze nas nie musi być zrobią wesele bez nas MY NIE JESTESMY DO NICZEGO POTRZEBNI. oCZYWIŚCIE babcię też już przekabacili na swoją strone i brata. Babcia powiedziała ze bardzo nie ładnie sie zachowujemy że....RODZICE PŁACĄ I ONI MAJĄ PRAWO ROBIĆ CO CHCĄ MY MUSIMY PODKULIĆ OGONEK . to mnie bardzo zszokowało dodam tylko ze moi rodzice zapłacą 3 razy wiecej poniewaz mamy o wiele wiekszą rodzine. Ja na to do babci chłopaka czy to jest moj ślub czy rodziców narzeczonego po czym ona wzburzona ALE TO NIE WAZNE TO ONI PŁACA NIE WY( oczywiscie wiem ze tak twierdza jego rodzice)!! przepraszam bardzo nie tak sobie to wyobrażałam gdybym wiedziala w zyciu nie robilabym wesela. Nie dali jeszcze ani grosza a juz zaczyna sie wypominanie. Dodam jeszcze ze jestem w ciąży i wieczne denerwowanie na pewno mi nie służy. Nie chce zadnego psa na weselu i slubie nigdy się z czymś takim nie spotkałam nie wyobrażam sobie biegajacego i platajacego mi sie pod nogami i biegajacego po restauracji! POOOOOOOOMOCYYYYYYYYYYYYY YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY:mur : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie chce psa na swoim ślubie!!!
ojej
![]() ale skoro to restauracja to watpie by wlasciciele sie zgodzili by wczasie imprezy byl obecny pies ![]() pytaliscie juz w restauracji o to ? albo dogadajcie sie z wlascicielami restauracji niech powiedza rodzicom ze psa tam nie moze byc bo to restauracja i oni nie wyrazaja na to zgody ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co rodzice mają zamiar z psem zrobić w czasie mszy? Przecież psów się nie wprowadza do kościoła... Jak się uparli i nie przemawiają do nich sensowne argumenty to przekabaćcie księdza i szefostwo ośrodka w którym będzie wesele. Dogadajcie się, że wszyscy mówicie, że nie ma możliwości wprowadzenia psa na ślub i wesele. Swoją drogą sytuacja absurdalna. Jestem psiarzem, mnóstwo znajomych psiarzy, a nigdy nie słyszałam, żeby ktoś psa na ślub zabierał ![]() A jak nie to marudzić w kółko, aż dotrze. W ogóle to nie rozumiem tłumaczenia, że płacą to wymagają. Chcą pomóc finansowo przy organizacji wesela - super, miło z ich strony, ale to wasz dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym kazała restauracji powiedzieć, że nie zgadzają się na spa
![]() Btw, 1.5h drogi z kościoła na salę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Taki mamy zamiar żeby pogadać z szefem i namowić go zeby się nie zgodził na psa.
Tak sala weselna dosyć daleko ale ośrdoek i okolica tak ładna ze mam nadzieje ze bedzie warto plus noclegi dla wszystkich. A co maja zrobić z psem w czasie mszy nie mam pojecia , oprócz trzymania w samochodzie nie przychodzi mi nic sensowniejszego chyba ze maja plan pogadania z ksiedzem ale wtedy chyba sie rozrycze jak zobacze psa w kosciele.Też uważam że sytuacja absurdalna, moi rodzice i ja jestesmy w szoku ze wpadli wgl na takie coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Pies- członek rodziny to prawda
![]() Ale brać go na wesele? Kompletny idiotyzm ![]() Powiedzcie im że w tym ośrodku gdzie macie wesele nie można trzymać psów. Niech załatwią mu opiekę, albo do psiego hotelu, sąsiada, koleżankę, cokolwiek. Poza tym ja kocham psy ![]() ![]() Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-03-26 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Nie potrafię pojąć tego, zeby na dwa dni nie móc rozstać się z pieskiem. Myślałam zawsze że to panna młoda ma najwiecej do powiedzenia co do swojego ślubu bo mojemu narzeczonemu wszystko obojetne wazne zeby mi sie podobało a " teściowa" zaczeła nawet torty ciasta i zdobienie sali za mnie wybierać. Nie wiem czy chce sie spełnić bo ma samych synów cz co eech
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo podkulisz ogon i pozwolisz się ustawiać. Ale to nie chodzi tylko o psa. Sukienkę, dania, dekoracje, muzykę wybierze Twoja teściowa - bo to przecież ona płaci. (Oby Ci dała imię dla dziecka wybrać ![]() Albo rozwiązanie nr dwa - i ja bym tak zrobiła w takiej sytuacji - ślub cywilny. Bez gości, zaproście rodziców, może babcie. Koszt prawie żaden, a małżeństwem będziecie. A wesele i ślub kościelny zrobicie, jak będzie Was na to stać - samodzielnie. Wtedy teściowa też zobaczy, że nic nie ugra swoim zachowaniem i albo jej przejdzie, a jak nie - żadna strata... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;45762423]Jak Twoja przyszła teściowa chce się spełniać - niech z organizuje sobie x-lecie ślubu. Wydaje mi się, że opcje są dwie, z tego tytułu, że oni zdania nie zmienią.
Albo podkulisz ogon i pozwolisz się ustawiać. Ale to nie chodzi tylko o psa. Sukienkę, dania, dekoracje, muzykę wybierze Twoja teściowa - bo to przecież ona płaci. (Oby Ci dała imię dla dziecka wybrać ![]() Albo rozwiązanie nr dwa - i ja bym tak zrobiła w takiej sytuacji - ślub cywilny. Bez gości, zaproście rodziców, może babcie. Koszt prawie żaden, a małżeństwem będziecie. A wesele i ślub kościelny zrobicie, jak będzie Was na to stać - samodzielnie. Wtedy teściowa też zobaczy, że nic nie ugra swoim zachowaniem i albo jej przejdzie, a jak nie - żadna strata... ![]() Generalnie się zgadzam, chociaż trochę nie rozumiem rozgraniczania: ślub cywilny i natychmiast do domu lub kościelny i weselicho. Można wziąć kościelny i być tylko z rodzicami i świadkami, można też po cywilnym wyprawić wesele na 200 osób. Co wyznaniowa lub świecka forma ślubu ma do tego? I uważam, że możecie albo zrobić mniejsze wesele, albo sami uzbierać tę kasę, którą mieli dołożyć rodzice Twojego narzeczonego. Oparcie w Twoich rodzicach, jak rozumiem, macie, więc to już sporo. Trochę pooszczędzacie, ograniczycie kilka wydatków i w ten sposób uniezależnicie się finansowo od Twojej przyszłej teściowej - a to chyba jest teraz najważniejsze, zwłaszcza że sama już zauważasz, że na psie się raczej nie skończy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
oo maskara
![]() skad oni sie urwali? tez mi wpadlo do glowy aby pogadac z wlascicielem sali aby on powiedzial ze sie nie zgadza ![]() trzymam kciuki ![]() a Ty sie nie denerwuj ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Oczywiście się z wami zgadzam , ale nie mogę zrezygnować z ślubu i wesela, to juz za poltorej miesiaca, zaliczki powpłacane, goście zaproszeni. Moi rodzice powiedzieli ze nie dadzą im sie wtrącać i ze wszystko bedzie tak jak jak chce mam nadzieje ze oni im przemówią do rozsądku.
Mam również nadzieję że szef okaże wyrozumiałość i nawet jesli nie ma nic przeciwko psom w swoim ośrodku to powie ze nie można. Nie jestem osobą, która sie poddaje i zrobię wszystko zeby wybić im tego psa z głowy. Naprawdę chciałabym mieć teraz inne problemy np czy będą pasować mi buty różowe czy fioletowe haha a nie pies na weselu ech. Nie dam sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie to prawda, zgadzam się. Bardziej z tym cywilnym w kontekście tego ze autorka pewnie chciałaby wesele, no i jak weźmie cichy ślub konkordatowy to tak jakby nie ma okazji do weselicha w przyszłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez lipstick89 Czas edycji: 2014-03-26 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wredny kotecek
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;45762423]Jak Twoja przyszła teściowa chce się spełniać - niech z organizuje sobie x-lecie ślubu. Wydaje mi się, że opcje są dwie, z tego tytułu, że oni zdania nie zmienią.
Albo podkulisz ogon i pozwolisz się ustawiać. Ale to nie chodzi tylko o psa. Sukienkę, dania, dekoracje, muzykę wybierze Twoja teściowa - bo to przecież ona płaci. (Oby Ci dała imię dla dziecka wybrać ![]() Podpisuję się. Poza tym przecież wśród gości mogą być alergicy ![]() ![]() ![]() Jedyna opcja to chyba przekonanie właścicieli ośrodka żeby się nie zgodzili i tyle. Współczuję teściowej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;45763838]Ogólnie to prawda, zgadzam się. Bardziej z tym cywilnym w kontekście tego ze autorka pewnie chciałaby wesele, no i jak weźmie cichy ślub konkordatowy to tak jakby nie ma okazji do weselicha w przyszłości
![]() Ok, teraz rozumiem ![]() Autorko, trzymaj się i nie dawaj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nigdy w życiu się na to nie zgadzaj!
![]() Byłam kiedyś na weselu, gdzie był pies - właśnie z tych większych, typu labrador. Miał własne krzesło (!), został wystrojony w muszkę i oczywiście zrobił zadymę. Chyba nie trzeba sobie wyobrażać, co się działo kiedy po sali zaczęły biegać małe dzieci, a za nimi gigantyczny pies. W efekcie jedno z dzieci zostało ugryzione, niby lekko, bo dla psa to raczej była zabawa, no ale mimo wszystko. Wprowadzenie psa do kościoła - według mnie nie ma opcji, ale z restauracją może być gorzej. Tak jak dziewczyny piszą, pogadaj z właścicielami i niech kategorycznie powiedzą Twoim przyszłym teściom, że nie ma takiej możliwości. Będzie się pałętał tańczącym gościom pod nogami? Wyjadał komuś mięso z talerza? Niektórzy nie mają za dobrze w głowach. ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właściwie z jakiej racji rodzice mają wyłożyć 30-40 tysięcy na wesele i nie móc przyprowadzić swojego psa tylko siedzieć cicho w kątku ? Ślub kosztuje 84 zł, fundowanie wesela to jest dobra wola rodziców i nie powinni się stresować tym, że pies im będzie wył całą noc w bloku nie wysikany od godziny 13 do 4 kiedy skończy się wesele :/ Trochę szacunku do żywych istot bo w małżeństwie też się w końcu pojawiają bezbronne zależne od nas istoty Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2014-03-26 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Znam jego rodziców i wiem ze sie nawalą jak swinie i pieskiem nie bedzie mial sie kto zajmować . Wykładają tylko 4 tysiące a nie 40 tyle moge sama z narzeczonym zalożyć i mieć ich w dupie. Pozatym mojego kota i królika też nie mam z kim zostawić zabrać ze sobą? A mój dziadek ma psa, 10 kur i dwa koty tez ma je sobie zabrać ? Baardzo dużo gości ma zwierzeta w domu a branie go ze sobą jest pójściem na łatwiznę, każdy na pewno znajdzie opiekuna na dwa dni, bez przesady.. Edytowane przez lulilaj Czas edycji: 2014-03-26 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, radzę Ci wyłożyć te 4 tysiące i nie wdawać się w kłótnie z przyszłymi teściami; zapłacisz sama i będziesz mogła im powiedzieć swoje zasady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
... choć nie Westwood
|
Dla mnie sytuacja surrealistyczna- są przecież ludzie, którzy maja alergię na psy, są ludzie, którzy się ich boją, a nawet zwyczajnie nie lubią. Nie iem jak to sobie oni wyobrażają, ale pewnie i w restauracji się nie zgodzą na psa- i wcale się nie dziwię. Swoją drogą tym gorze, że to labrador. To bardzo rozbrykane, aktywne, nieco głupiutkie w swym zachowaniu psy. Nie wiem jak można wpaść na taki pomysł, no nie wiem.
Powiedziałabym, że nie potrzebuje tych pieniędzy i, że na psa definitywnie się nie zgadzam. Tyle. Jak sama mówisz, że masz tyle, żeby dołożyć to bym się nie szczypała ![]() Psa zawsze można zostawić w psim hotelu, poprosić znajomego o opieke czy zatrudnic pet sittera, czy jak to się tam zwie. A jak się tak boją o psa to niech nie piją i niech każde podjedzie na godzinę w dwoch odstepach czasowych. Skoro pies ważniejszy niż dziecko biorące ślub. Współczuje teściów. Fajnie, że tak kochają swojego psa, szkoda tylko, że przy tym nie zwracają uwagi na potrzeby innych.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu poza tym właścicielem sali pogadałabym jeszcze z jakaś zaufana ciotka czy kuzynka czy kimś tam z ich strony i poprosiła ładnie, żeby powiedzieli teściom, że maja zwykła alergię na sierść psa i jeśli pies będzie na weselu to może się to skończyć atakiem alergii, wysypką, kichaniem - rozwaleniem fryzury i makijażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
ROZMAWIAŁAM Z WŁAŚCICIELEM I AM PRZESRAAAAAAANE
![]() JEST MOŻLIWOŚĆ ZABIERANIA PSA ZE SOBĄ I POWIEDZIAŁ, ŻE NIE MOŻE POWIEDZIEĆ RODZICOM ŻE NIE MA TAKIEJ OPCJI BO NAWET GDZIES NA STRONIE HOTELU JEST INFORMACJA O TYM ![]() wspomniał tylko ze tez jest temu przeciwny ale taka opcja jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
A takie argumenty, że udział w weselu to może być stresujące dla psa?
że tłum obcych ludzi, głośna muzyka, dzieci , które go będą męczyć, nie dadzą mu spokojnie poleżeć,odpocząć, będą karmić ostro przyprawionym mięsem, czekoladą, tortem i to może mu zaszkodzić . A jeśli to nie pomoże to kupcie sztuczne ognie, fajerwerki jak na sylwestra i powiedzcie , że macie zamiar tak uświetnić ślub a hałasy i błyski jak wiadomo psu bardzo szkodzą. Może dadzą się nabrać i pies zostanie w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
a ze sie zapytam, chcecie wesela bo chcieliscie i rodzice wam pomogli czy zostalo to narzucone bo to tez wiele wyjasnia
dziwne to dla mnie jest to ze rodzice jednej strony placa mniej od 2. wspolne wesele ale podzial? prezentami tez sie podzielicie - pan mlody od siebie kupi motocykl a panna mloda pojedzie na wczasy z kolezanka? Edytowane przez aguusia88 Czas edycji: 2014-03-27 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.