![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 310
|
Pielêgnacja i ochrona ust - ZBIORCZY
Dziewczyny co polecacie na usta dobrze chroniacego przed s³oñcem? jakie balsamy szminki bezbrawne maj± wysokie filtry???kompletnie nie wiem co wybraæ czy taka szminka bebe lub nive s³oneczna to wogóle co¶ daje? filtro maniaczki jak to jest???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 991
|
Dot.: Co¶ Na Usta Z Filtrem
Ja polecam sztyft Neutrogeny z filtrem SPF 20
![]() Nie jest t³usty i nie rozma¶la siê nawet w upa³.Dobrze nawil¿a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 313
|
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 689
|
Ja mam J&J Bebe z filtrem 20. Trudno powiedziec czy chroni skutecznie, ale nawil¿a i nat³uszcza bardzo dobrze. Niestety troche sie topi w upale, mimo, ¿e siedze w cieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 141
|
Nivea Sun spf 25
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam przejrzeæ KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 310
|
a co s±dzicie o tym??? mia³a to która¶ z was??
http://www.ziaja.pl/pl/?a=prod2&idCa...=27&idProd=236 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
balsamy do ust bez wosku pszczelego
bardzo prosze o pomoc w znalezieniu jakiegos skutecznego balsamu do ust ale bez wosku pszczelego, kamfory, mentholu itp.
caly problem polega na tym ze jestem straszna alergiczka, w zwiazku z tym czesto mam podraznione i dodatkowo popekane usta. drogeryjne i apteczne (!) balsamy tylko pogarszaja sprawe bo zawieraja skladniki ktore dodatkowo powoduja u mnie jeszcze wieksze uczulenie... ![]() pomocy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 933
|
Dot.: balsamy do ust bez wosku pszczelego
a czyste mase³ko karite? albo mase³ko kakaowe?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 240
|
Ja u¿ywam na usteczka po prostu wazeliny bialej ziaji.
Na opakowaniu napisany jest tylko jeden skladnik: Petrolatum. Poza tym jest przetestowany klinicznie i alergologicznie, wiec chyba powinno byæ dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
dzieki za rady!
![]() wazeline stosowalam w chwilach najwiekszej rozpaczy, ale szczerze sie przyznam ze jej nie znosze.... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to mo¿e ma¶æ witaminowa / ma¶æ z wit. A.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 933
|
mi dobrze na cia³o i umys³ robi³y ok³ady z miodu - ale to mo¿e silnie uczulaæ
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 155
|
szminka, b³yszczyk - problem z ustami
Witam
Mam taki problem, i¿ po ka¿dorazowym u¿yciu szminki lub b³yszczyka za ka¿dym razem moje usta zaczynaj± wysychaæ pêkaæ i koszmarnie siê ³uszczyæ.. ostatnio po jednorazowym na³o¿eniu b³yszczyka firmy soraya maxi lip nawet skóra wokó³ ust pêka³a i ³uszczy³a siê przez ponad tydzieñ.. Jedynym kosmetykiem po którym nie wystêpuj± ¿adne objawy to Caregloss & Shine NIVEA i dodam ¿e tylko po tym b³yszczyku nie dzieje mi siê nic bo ju¿ po tych pomadkach w sztyfcie jest to samo co zwykle.. Najprawdopodobniej jestem uczulona na który¶ ze sk³adników i domy¶lam siê ¿e mo¿e to byæ galusan propylu, i tu moje pytanie czy kto¶ mia³ mo¿e podobny problem? I czy wiecie mo¿e która ze szminek nie zawiera tego sk³adnika ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dot.: szminka, b³yszczyk - problem z ustami
mam ten sam problem.
kazda pomadka nalozona na usta, po chwili wyglada jakby sie zwa¿y³a ![]() nie wiem od czego to zalezy.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Co do wa¿enia siê b³yszczyków to mnie siê wydaje ¿e to od temperatury zale¿y.. ka¿dy jeden b³yszczyk czy p³ynna szminka na³o¿ona na usta w zimny wietrzny dzieñ ju¿ po kilkunastu minutach wygl±da jak bia³y nieefektowny nalot
Ale to akurat ma³y problem jak dla mnie, ja mam problem z ustami po starciu resztek szminki lub b³yszczyka.. ale o tym ju¿ pisa³am wy¿ej… |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywasz klasycznych pomadek w sztyfcie czy w plynie? Kindza galusan propylu moze byc alergenem w Twoim przypadku ale tutaj musialabys zwracac uwage na sklady mazidel do ust i powoli eliminowac te,ktore moga posiadac ten skladnik w czolowce skladu. Mozliwe tez,ze dochodzi do zapalenia warg ale trudno jest to okreslic i na Twoim miejscu wybralabym sie do dermatologa.
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
U dermatologa to ja ju¿ by³am i to w³a¶nie st±d moje a raczej pani doktor podejrzenie w stosunku do galusanu, oprócz tego wymieni³a jeszcze eucerynê i lanolinê….
Bazy pod pomadkê nigdy nie u¿ywa³am nawet nie wiedzia³am ¿e co¶ takiego istnieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 523
|
Mam ten sam problem. Wiecznie spierzchniête usta! ¬le to wygl±da, ci±gle czuje ze co¶ jest nie tak. Na razie na mnie dzia³a(³) sztyft bebe young care classic. Inne tej firmy jak np sensitive(!) niestety nie.
Z b³yszczyków to mam taki bebe. i jak nak³ada³am jedno na drugie to nawet nie pierzchn±... Ale! ostatnio (od tygodnia) nawet na bebe ma reakcjê spierzchniêtych ust! nie u¿ywam od tygodnia b³yszczyka-sam sztyft A te skorki- wiórki... ja je obgryzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 321
|
Mia³am podobny problem - nie z uczuleniem, ale ze spierzchniêtymi wargami, nie tylko zim± ale przez ca³y rok. Szminka b±d¼ b³yszczyk na³o¿one na usta wygl±da³y dobrze mo¿e przez pierwsza godzinê, potem zaczyna³o siê ³uszczenie - mimo, ¿e dba³am o nawil¿enie ust kremami nawil¿aj±cymi [nak³ada³am je na noc i w ci±gu dnia, te¿ tu¿ przez pomalowaniem ust]. Pomog³o mi solidne nawil¿enie i nat³uszczenie ust - na noc dowolne mazid³o nawil¿aj±ce, na dzieñ dodatkowo balsam do ust Tisane. O dziwo, szminka trzyma siê na tym dobrze, ma lekki ³adny b³ysk. Mo¿e spróbujcie czego¶ t³ustszego na usta dziewczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() Chodzi mi teraz o znalezienie odpowiedniej szminki która nie bêdzie powodowaæ podra¿nieñ i dlatego szuka³am kogo¶ kto zna siê choæ odrobinê na sk³adach szminek lub b³yszczyków Zreszt± znalaz³am w Internecie co¶ takiego: Przypadek 1 Kobieta, lat 54. Jako kilkuletnie dziecko ukradkiem u¿ywa³a kosmetyków matki i wówczas okresowo wystêpowa³o u niej zapalenie warg (ang. lipstick dermatitis). Pó¼niej d³ugo wszystkie kosmetyki znosi³a dobrze i dopiero po 50. roku ¿ycia nast±pi³ nawrót dolegliwo¶ci, choæ k±ciki ust nie by³y zajête. Poniewa¿ zmiany czêsto nawraca³y, wykonano u chorej testy z licznymi alergenami. Wyniki dodatnie otrzymano z dwoma substancjami: eozyn± (zawarto¶æ 50% w wazelinie) i galusanem propylu (0,5% w wazelinie). Pierwszy z tych alergenów by³ niegdy¶ g³ównym barwnikiem szminek do warg i prawdopodobnie to on wywo³ywa³ zapalenie warg u chorej w dzieciñstwie. Natomiast galusan propylu jest obecnie rzadko uczulaj±cym sk³adnikiem wielu kosmetyków. Po dobraniu szminki niezawieraj±cej tego zwi±zku zapalenie warg u pacjentki ca³kowicie ust±pi³o. I st±d moja dociekliwo¶æ o szminkê niezawieraj±c± tego zwi±zku bo mo¿e i ja mia³abym k³opot z g³owy. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 249
|
Cytat:
g³owna strona: http://www.makingcosmetics.com/backu...20Products.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
B³yszczyki "maxi lips" wywo³uj± reakcjê uczuleniow±. Powinna¶ zrezygnowaæ z ich stosowania, je¿eli masz delikatne usta. Pod szminki zawsze stosuj pomadkê nawil¿aj±c±, lub balsam do ust.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 885
|
Odkurzam w±tek. Wiêkszo¶æ z Was bardzo dba o w³a¶ciw± ilo¶æ fotostabilnego filtra na buzi, a co z ustami? Tam przecie¿ skóra jest najwra¿liwsza? Ja najczê¶ciej u¿ywam Bebe z filtrem 20, ale nie jestem przekonana do tego wyboru. Dlatego jestem ciekawa co stosuj± zdeklarowane filtromaniaczki? Bo ja maj±c na buzi Antka, a na ustach Bebe mam wra¿enie, ¿e to jednak nie tak...
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 827
|
Te¿ nie jestem przekonana, ale nie na³o¿ê na usta pobielaj±cej pomadki Avene czy LRP, bo chcê jako¶ wygl±daæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 689
|
Te¿ u¿ywam s³onecznej Bebe. Smaruje ni± usta kilkana¶cie razy dziennie, wiêc my¶lê, ze usta s± ¶wietnie chronione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 965
|
Och, przymierza³am siê do tego sztyftu LRP, ale skoro ma kolor (jak wyczyta³am w KWC) to nie wiem... A nie wyobra¿am sobie na³o¿enia na usta filtra "twarzowego" - one sa okropnie gorzkie!!! Póki co smarujê bebe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 065
|
Ja od miesi±ca u¿ywam pomadki Nivea Lip Care Sun SPF 25. Nie ma jej na KWC, wiêc nie wiem czy jest dostêpna w Polsce, ja kupi³am j± w Szkocji. Ma ¶liczny zapach i daje mi dobr± ochronê (tak± mam nadziejê
![]() ![]() Hm, teraz j± ogl±dam i widzê,¿e zosta³a wyprodukowana w Polsce, w Poznaniu, wiêc chyba jest i u nas, choæ ja jej tu nie widzia³am. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 053
|
![]()
Ja do tej pory uzywalam:
Avene spf40 - odradzam , poniewaz robi cement na ustach , chociaz ochrona bardzo dobra. AA spf 25 - daje lekki polysk, lekko bialawa, wyglada ok. Nivea apf25 - tepa przy rozsmarowywaniu ,daje efekt takze cementowy, ale bardziej delikatny niz Avene, zero polysku. Napewno ta pomadka nadaje sie jako warstwa pod inny blyszczyk ,poniewaz dobrze przywiera sie ust. Bebe - nie uzywalam, poniewaz ma za malo filtrwow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 827
|
Pamiêtam, ¿e Sandija kiedy¶ pisa³a o sposobach ochrony (m.in. ¿e czerwone pomadki i b³yszczyki ¶wietnie chroni±), ale narazie nie mogê znale¼æ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.