![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ślub w sylwestra - dobry czy zły pomysł?
Cześć dziewczyny. Planuję ślub w przyszłym roku, jednak z powodu braku wolnych terminów w okresie letnim w mojej wymarzonej sali, rozważam termin w sylwestra ( w przyszłym roku akurat wypada w sobotę). Jednak moja rodzina jest nastawiona negatywnie do tego pomysłu ( wiadomo - zimno, wcześnie robi się ciemno, może zasypać drogi, a jak nie będzie śniegu to znów będzie ponuro albo chlapa, którą ubrudze sukienkę).
Ja i mój Narzeczony jesteśmy jednak pozytywnie nastawieni ( choinki w kościele, kolędy, świąteczny i rodzinny klimat, jak będzie śnieg to także piękna oprawa ślubu i wesela. Dodatkowo o północy przed oczepinami szampan i fajerwerki). Jak myślicie - rezerwować sale na sylwestra czy lepiej poczekać do lata następnego roku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ślub w sylwestra - dobry czy zły pomysł?
Ja myślę, że to ciekawy pomysł. Ale są wolne terminy? Tzn czy pytałaś już o możliwość zrobienia wesela w tej sali w sylwestra? Nie organizują tam żadnej zabawy sylwestrowej?
Oczywiście że będzie zimno albo będzie chlapa, ale taka sama chlapa mogłaby być także na jesieni. Może w takiej sytuacji lepiej jest składać życzenia i dawać prezenty na sali weselnej a nie pod kościołem, bo w sukienkach można zmarznac? I warto wtedy gości dużo dużo wcześniej uprzedzić o terminie/zaprosić niż normalnie. Bo przecież wiele osób z dużym wyprzedzeniem rezerwuje sobie jakieś miejscówki na sylwestra albo wyjazdy i wpłacają zaliczki. Lepiej żeby wiedzieli wcześniej, że wtedy jest wesele. No i wypada dopłacić za fajerwerki, żeby były puszczane przez lokal dla gości. Bo raczej nie będzie wypadało zrobić tak: "o i północ, możemy wyjść popatrzeć na fajerwerki gdzieś w oddali albo za blokami, jakieś na pewno będzie widać" ;-) ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- O i ja bym zrobiła wspólne odliczanie do północy i jeszcze chwilę przed odliczaniem razem z panem młodym zlozylabym życzenia noworoczne przez mikrofon wszyskim gościom i podziękowała że są z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jak byliśmy w zeszłym tygodniu oglądać salę to właściciel sam mówił ze można zrobić wesele w sylwestra. Oczywiście chcemy dopłacić za fajerwerki, żeby były wyjątkowo dla naszych gości jako niespodzianka. Zaproszenia mamy zamiar we wrześniu rozwozic także myślę że nikt wtedy jeszcze nie będzie miał rezerwowych wyjazdów.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Może masz jeszcze jakies fajne pomysły na urozmaicenie ślubu sylwestrowego? Chciałabym zapewnić fajne atrakcje aby gościom jakoś zrekompensować niską temperaturę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Japońska rzepa
|
Jak dla mnie super pomysł,szczególnie,że sami bierzemy dzień przed. ;d
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja bylam na weselu w sylwestra,super wesele,wspaniala zabawa.Wesele bylo z poprawinami ale nie wszyscy zostali na poprawiny,niektorzy byli wlasnymi samochodami i wracali nad ranem.Autokar zabral gosci spod kosciola ,zawiozl na sale ok 70 km,z powrotem zamowiony byl autokar na 2 stycznia,po sniadaniu.
Wszyscy goscie byli poinformowani o przebiegu imprezy. Zaproszenia dostalismy chyba z pol roku wczesniej,zyczenia byly na sali,byly petardy o polnocy ale nie wiem kto za to placil,mysle ze PM.Goscie dostali ognie sztuczne ,takie do reki i spiewalimy na dworze 100 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Coraz bardziej jestem przekonana, że sylwester to będzie dobry termin...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
żona bez ogona
|
Jak dla mnie to świetny pomysł!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A może spotkaliście się na weselach z jakimiś oryginalnymi zabawami? Albo w ogóle w jakimś stopniu z oryginalnością. Co można zrobić żeby było inaczej niż na innych weselach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
fajna sprawa ale zaproszenia min pół roku przed
![]()
![]() |
#10 |
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Fajna sprawa wesele w sylwestra.
Ja również bym wcześniej pomyślała o zaproszeniach ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ciekawy pomysł. Sama bym na takie wesele poszła. A co byś powiedziała na organizację kuligu po północy. Oczywiście wszystko zależy od lokalizacji lokalu i Waszych możliwości finansowych. I gości trzeba poinformować o takiej ewentualności.
O! Albo gości spod kościoła do restauracji zawieść saniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Czemu nie, zwłaszcza że i tak wypada w sobotę. Ale zaproszenia musicie rozdać dużo wcześniej, bo ludzie oprócz typowych imprez sylwestrowych organizują sobie wyjazdy noworoczne itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam na weselu 29 grudnia, poprawiny przeciągnęły się aż do 2 stycznia
![]() Było super, w kościele dało się wytrzymać w płaszczu i kozakach. PM-ka miała śliczne futerko ![]() ![]() ![]() Wesele było bardzo udane, poza tym było ponad 300 osób, więc z frekwencją też spoko. Tylko rzeczywiście musicie pomyśleć nad rozdaniem zaproszeń sporo wcześniej, bo różnie sobie ludzie rezerwują wypady Sylwestrowe Ewentualnie sprawdziłabym jeszcze czy nie przewidują w tym roku zimy stulecia ![]() No i koniecznie zapewnijcie gościom dojazd na imprezę, najlepiej jakby sala była blisko kościoła
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2015-08-24 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Mi się wydaje to świetnym pomysłem (ale może jestem nieobiektywna, bo my też planujemy ślub w grudniu
![]() Ale trzymam kciuki, żeby Wam się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pomysł rewelacyjny, ale podobnie jak chouette_ nie jestem obiektywna, bo sama będę ślubować pod koniec grudnia
![]() ![]() Również polecam rozdawanie zaproszeń jak najwcześniej, jest spora szansa, że część gości w sierpniu/wrześniu będzie mieć już plany na okres świąteczny. Nasi goście byli zachwyceni pomysłem grudniowego ślubu, pojawiały się głosy, że super pomysł, bo trochę inaczej, bo nie muszą wybierać gdy w sezonie jest sporo wesel, że w zimie chętnie się pobawią, bo takie wesele nie zdarza się często. Moim zdaniem świąteczna atmosfera, koronkowe suknie z długimi rękawami, światełka, śnieg, chłód, choinki i wcześnie zapadający zmrok to klimat przebijający niejeden letni/wiosenny ślub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jestem za, tylko musi być wszystko bardzo dobrze zaplanowane. Zaproszenia sporo wcześniej, usługodawcy jeszcze wcześniej zaklepani, zwłaszcza jeśli chodzi o zespół czy DJa. Co do dekoracji Kościoła to właśnie jest super, choinki, szopka, gwiazdy betlejemskie
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Sama chciałam ślub zimową porą, ale narzeczony wolał, żeby było trochę cieplej. Dlatego bierzemy w październiku o 17, żeby jak najszybciej się ciemno zrobiło. Siostra brała ślub 25 grudnia. Nie padał śnieg i nie było chlapy. O 16 po wyjściu z kościoła było ciemno i nie było to żadnym problemem
![]() Co do ślubu w sylwestra, to jedynie młodzież może narzekać, że zamiast na imprezie ze znajomymi muszą być z rodziną ![]() Cytat:
A co do atrakcji, nie musisz nikomu rekompensować niskiej temperatury ![]() ![]() Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2015-08-25 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
ja się trochę wyłamię. ślub w grudniu - super, ślub w sylwestra - już niekoniecznie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie w sylwestra slub to super pomysl,w swieta nie bardzo.Kiedys odmowilam dobrej przyjaciolce uczesniczenia na slubie i weselu ,gdy slub byl 25 grudnia.Zeby byc na weselu to musialabym wyjechac 24,a nie mialam ochoty spedzac samotnie wigilli w hotelu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dla mnie jedynym minusem takich terminów jest pogoda, innych nie widzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
a dla mnie to beznadzieja... to impreza zarezerwowana na szaleństwa, a tutaj trzeba będzie się ogarnąć i do tego w czasie kiedy sklepy są zamknięte :C
kupno sukienki w boże narodzenie i przed sylwestrem, wszelkie przygotowania, jako gość mocno bym się zastanowiła czy iść, chyba że byłby to ktoś naprawdę bliski |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Japońska rzepa
|
A ja bym bardzo chciała się pobawić na czyimś weselu w sylwestra.
![]() Zresztą u nas będzie zabawa ślubno-sylwestrowa,bo dzień po ślubie zapraszamy znajomych na domówkowe mini wesele ![]()
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie większym problemem byłoby organizowanie wesela zaraz po sylwestrze (np. w tym roku 2 stycznia to sobota). Po zakrapianym sylwestrze chyba srednio miałabym ochotę na zakrapiane wesele dzień po wytrzeźwieniu ![]() ![]() Edytowane przez Blaires Czas edycji: 2015-08-26 o 18:34 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem czy to dylemat no ale nie mam ochoty robic wszystkiego na wariata ogarnięcie kosmetyczki fryzjerki i sukienki na sylwka często graniczy z cudem i ludzie umawiają się nawet rok szybciej żeby to była godzina 15 xd także ogólnie ja tam widze więcej nie niż tak ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- poza tym powrót gości taksówkami - życze powodzenia :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
ja się raczej spotkałam z tym, że każdy idzie na makijaż/do fryzjera. i faktycznie z terminami może być problem. dlatego duuużo wcześniej zaproszenia trzeba ogarnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Ale nawet jeśli - zaproszenia na ślub daje się z min. 3-4 msc wyprzedzeniem,a raczej na sylwestra wtedy jeszcze ludzie nie rezerwują (dobra,wiem,zaraz sie odezwą głosy,że rok przed rezerwują,ale no tak serio - to jednak nie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
kilka dzień wcześniej to masz święta... więc dla mnie to jest mega zły pomysł no usługodawcy są długo otwarci ale ja życzę powodzenia ze znalezieniem takiej taksówki. taksiarze latają jak poparzeni po miastach, jak o 2 w nocy zamawiałam taksówkę to w dwóch miejscach obiecali nad ranem przyjechać... drugi przyjechał o 4. także tego. Cytat:
![]() poza tym no np w rosji to bardzo intymne święto spędzane z rodziną, dla mnie szczerze mówiąc też :p ludzie zaręczają się w sylwestra i spędzają go w romantycznych parach w górach, albo z rodzinami przy szampanie. na kinderbalach i u znajomych a taka zmiana mi by się średio widziała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.