|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zacząć działać?
Cześć. Moim problemem jest duża pasywność. Chciałabym brać udział w różnych wydarzeniach, chciałabym udzielać się w wolontariacie, ale ciągle się zniechęcam i wymyślam głupie powody dla jakich nie wysyłam zgłoszenia.
Zaczynam 5 rok studiów. Wiem co chce robić w przyszłości, ale żeby to osiągnąć potrzebuję uzupełnić moje CV, głównie o wolontariat. Tak wiem, późno się obudziłam. Dodatkowo nie umiem znaleźć czegoś dla mnie. Do schroniska nie przyjmują od tak, tylko raz - dwa do roku jedną lub dwie osoby poprzez egzamin i rozmowę, więc ja uznaje, że nie mam szans, bo na pewno ktoś będzie z doświadczeniem i lepszy. Moim marzeniem byłoby jechać na misję, wiem, że to się nie uda, bo nie mam doświadczenia. Nie zgłoszę się do większych organizacji, ponieważ to samo - doświadczenie. Dodatkowo wmawiam sobie, że nie mam dużo czasu (studia, praca), ale wiem, że ten czas się znajdzie. Boję się pierwszeego kroku, a z drugiej strony wiem, że muszę. Dopowiem, że mam lekką nerwicę lękową, więc to pogłębia moje problemy. Nie wiem jakiej rady oczekuję, chyba chciałam się wygadać, ponieważ właśnie siedzę u szukam jakiejś organizacji, do której mogę się zgłosić lub ciekawwego stażu. Ale oczywiście już wymówki mam w głowie. EDIT. To samo z wolontariatem i projektami zagranicznymi. Jest cała masa ciekawych ofert, a ja co? Oczywiście boję się z moim angielskim zgłaszać ![]() Edytowane przez balon99 Czas edycji: 2015-09-23 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zacząć działać?
w mieście gdzie mieszkam jest zakład doświadczalny PAN. I jakiś czas temu ogłosili konkurs na stanowisko dyrektora ośrodka.
Bezrobotna kumpela z wymaganym wykształceniem doszła do wniosku "pewnie będą lepsi ode mnie, szkoda czasu na składanie papierów, szukam czegoś mniej ambitnego". Konkurs wygrała jej koleżanka ze studiów, która złożyła dokumenty z marszu. Bez 10 języków, bez 20-letniego doświadczenia na stanowisku menadżerskim. Skończyła studia i rozsyłała wszędzie CV. Ponieważ nie było kontrofert, została wybrana ![]() *** Ci najlepsi pewnie olewają wolontariat, więc nie zniechęcaj się.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.