|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
w co ten przystojniak gra??
prosba o doradzenie podkreślam: doradzenie, a nie krytykę poznałam 3 lata temu faceta, z którym był bardzo słaby kontakt bo on ciągle wyjeżdzał, faktem jest że traktowałam go jak kolegę, z dystansem, a widać że on chciał coś więcej. On ma 33, ja 29 W tym roku mialam okazję ze wspólną paczką wyjechac za granice razem z nim na 2 tygodnie. W tym czasie mocno się zbliżyliśmy do siebie, prawie jak para, wszystko zmierzało w tym kierunku że spróbujemy być razem.Nikt na nikogo nie naciskał. Od razu po powrocie z wycieczki on wyjechał na 1,5 tygodnia do Niemiec, nie było go, ale mieliśmy kontakt sms na skype. To była raczej krótka wymiana , raz ja coś podesłałam , raz on, ale żadnych tekstów osobistych na temat tęsknoty, itp, raczej takie neutralne zachowanie. Ale pisał pierwszy, odpisywał, zawsze w super humorze. Ten kontakt dalej się ciągnął, ale od czasu tej wycieczki nie widzielismy sie w ogole bo ten wyjazd był zaraz na drugi dzień i tu się zaczynają schody... tak się stało, że w tym czasie zachorowałam, lezałam w łożku z grypą.W dniu jego powrotu do Polski napisałam mu to. Opowiedziałam wizytę u lekarza.Od tamtej pory kontakt z jego strony jest żaden, zdawkowo odpisał mi na każdą z trzech wiadomości, w stylu: "no masz pecha", itp. Ja pytałam czy szczesliwie dojechał, z jego strony tylko krótka odpowiedziec, że tak, już dojechał. Zupełnie inny styl pisania mija już 4 dni ciszy, on się nie odzywa, a ja nie chcę pisać po raz kolejny pierwsza nie wiem co o tym sądzić, nawet nie zapytał jak się czuję,o chyba on powinien zapytac jak się mam, zagadac czy coś? no i czemu milczy, co to za dziwne testy? No i przede wszystkim dążyłaby na miejscu do szybkiego spotkania
Edytowane przez kakabisu Czas edycji: 2015-09-22 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: w co ten przystojniak gra??
znalazł kobiete, która zakazała mu kontaktu z tobą
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Krótko i na temat.
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytuję dla potomności. Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-09-22 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hm... pozwolę sobie na moje spostrzeżenia.
Jestem w tej chwili w bardzo podobnej sytuacji do Ciebie. W skrócie: miesiąc znajomości, z jego strony częste kontakty, prośby o spotkania - jakieś 5-6 ich było, oglądanie filmów, spacery, pogawędki, kawa itp. ZERO podkreślam ZERO rozmów na temat związków, byłych partnerów itp. wszystko totalnie na stopie koleżeńskiej. Ale mimo to widzę że się patrzy, stara się delikatnie o kontakt fizyczny, ale jakby słabo to nawet do czegoś porównać.. na pewno inne zachowanie niż z kolegami jestem w stanie zaobserwować. No i klops. Jest spotkanie, fajnie, miło, odprowadzi i mówi że super i bardzo chętnie spotka się znowu.. no i umówienie na kolejny dzień jest. Dzwoni i mówi że odwołuje bo coś tam, ja pytam a to może coś gdzieś innego skoro tamto nie wypaliło? Nie.. bo on zajęty.. coś tam.. ale da znać.. no i uwaga ślad po nim zaginął. Nie odezwał się, nie oddzwonił i znać oczywiście nie dał. No i ? Co tu robić ? No słuchajcie bzdura ;-) Dla mnie to jest tak: Albo koleś poznał powiedzmy bardziej i widzi jaka ta 2 osoba jest i albo nie do końca mu pasuje, może to nie jego typ żeby się wiązać.. i teraz próbuje stosunki ochłodzić bo się pomylił.. pomimo jakby samej fizyczności i tego że kobieta mu się podoba. (szacun że nie zaciągnął do łóżka i nie wykorzystał i nie zostawił :P) Albo się wystraszył.. ? ![]() Albo po prostu nie chce nic więcej. I tyle. Skoro się nie interesuje, nie zabiega o spotkanie, nie dzwoni. Odpuścił. Może coś usłyszał co mu się nie spodobało.. No i ostatnia wersja, że jest mega zajęty hehe w co nie wierzę ;-) Ja powiem tak.. jestem świeżo po skończeniu związku. Ciężko mi w ogóle z tym wszystkim.. ale niedawno poznałam gościa, który za mną latał.. fajnie się poczułam.. ucieszyłam.. było miło. Nawet nie chodzi o pchanie się w kolejny związek, tylko o takie fajne poczucie wartości. A potem nagle olewa. No porażka. Ale obiecałam sobie jedno. Choćby nie wiem co!!! Nie będę latać za facetem! To on ma mnie zdobyć i pokazać że jest zainteresowany. (Wiem że jest 21 wiek i równouprawnienie, ale to moje zdanie) A dopiero potem ja jak już się załóżmy okaże że mielibyśmy być razem oczywiście będę sie starać. Dlatego wg. mnie trzeba CZEKAĆ. Nic nie rób. Nie pisz, nie dzwoń. Jeśli ma być z Tobą i jest Ci pisane to będzie. Jeśli nie.. to nie. Nie ma sensu za nimi biegać i pokazywać że jesteśmy słabe. Nie ten to inny. Ja mam 28 lat i też w tej chwili jestem sama, jest mi źle, czasem chce mi się ryczeć, widząc dookoła szczęśliwe zakochane koleżanki. Po ślubie, dzieci itp. Na mnie widocznie też przyjdzie pora. Ale wolę być sama w tej chwili niż pchać się w kolejny nie udany związek. Także 3maj się dzielnie.. i głowa do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak poza tym: założyłaś wątek na publicznym forum, licz się z tym, że nie każdy Ci odpowie po Twojej myśli. Chcesz jedynie odpowiedzi w rodzaju: tak, byliście na drodze do związku, coś złego musiało się stać w pracy / demon go opętał, czy o co chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
plum plum
|
może zwyczajnie się wystraszył zaangażowania? Może to był wakacyjny romans i nic więcej. Jeśli on nie chce się z Tobą kontaktować, to nic nie zrobisz. Współczuję, przeżyłam niedawno coś podobnego. Będzie inny.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ile miałby znajdywać?
Poza tym znalazł pewnie dawniej, tylko teraz dziewczyna dowiedziała się o "przyjaciółce".
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lokalna gwiazda
|
Ten wasz bliższy kontakt, to te 2 tygodnie na wycieczce?
Wiesz, te wycieczkowe znajomości i zbliżenia... ![]() Nie rób sobie nadziei. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Wycieczka się skończyła. Romansik też.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ponoć w Polsce panuje strasznie niska kultura dyskutowania na forach , i niektóre z was to potwierdzają. Skąd w was tyle jadu i chamstwa? A co do wakacyjnego romansiku- hmmm, facet uganiał się 3 lata i nagle potraktował to wakacyjnie? dziwnie po drugie, po co pisał z tych Niemiec, do drugi dzien? mogł już wtedy nie odzywac się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poznałaś go 3 lata temu, a nie że on się za Tobą ugania (wow, już doszło do "uganiania się", z posta na post jego zaangażowanie w znajomość z Tobą wzrasta) od 3 lat. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jak chcesz wiedzieć czemu się nie odzywa od trzech dni, to go możesz zwyczajnie zapytać.
Poza tym mam wrażenie, że za dużo w tej historii Twoich oczekiwań i wrażeń, niż faktów. Jakby facet faktycznie "uganiał się" za Tobą 3 lata, to podczas tej wycieczki gdzie się "zbliżyliście" pewnie byście zostali parą, a nie "prawie", a potem raczej by nie milczał tajemniczo ileś dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
lexie - i po co zaniżasz poziom forum? Jesteś po polsku niekulturalna i niemiła, bo nie piszesz tego, co autorka chce przeczytać.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Wychodzę z założenia, że jeśli chcesz poznać prawdę - zapytaj. W tej sytuacji i tak nic nie tracisz, bo kontaktu od kilku dni nie ma.
Jak Ci odpisze siląc się na tępe wymówki, to przynajmniej będziesz wiedziała, że facet spinkala na drzewo, bo albo chciał poromansować tylko na wyjeździe, albo się czegoś przestraszył. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
ale uganiał za czym, za dziką zwierzyną? Bo przecież nie za Tobą - gdyby tak było, już dawno bylibyście razem. Przeżył wakacyjny romans, potem na wyjeździe z nudów trochę popisał, ale do związku to mu daleko. Gdyby go chciał, zachowywałby się inaczej i nie bardzo widzę sens zastanawiania się dłużej nad przyczyną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.