|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Moja współlokatorka....
Hej Dziewczyny!
Moze mi cos doradzicie... Mieszkam z moja kolezanka z pracy, znaczy wynajmuje u niej pokoj. A wiec chodzi o to, ze gdy mnie nie ma wchodzi do mojego pokoju i przekreca mi kaloryfer, ale nic nie mowi tylko widze ze galka jest przekrecona i to juz sie zdarzylo kilka razy. Nie wiem czy mam jej zwrocic uwage i czy w ogole ma prawo tak sobie wchodzic do mojego pokoju jezeli to jest jej mieszkanie. Co o tym myslicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja wspollokatorka....
Myślę, że nie ma prawa tak robić i zwróciłabym jej uwagę. Co to w ogóle za wchodzenie do czyjegoś pokoju. Porozmawiaj z nią na ten temat. To co z tego, że to jej mieszkanie, ale przecież płacisz i wynajmujesz pokój.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wredny kotecek
|
Nie powinna, mogła ci powiedzieć
Bo z jednej strony ją rozumiem, po co ma być odkręcony na full jak cię nie ma?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
To też kwestia tego, czy jest termostat, bo jeśli tak to jaki jest sens skręcać. Wówczas temperatura się utrzymuje. Gorzej jest nagrzać wychłodzone pomieszczenie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Nie powinna tego robić, co nie zmienia faktu, że nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy przed wyjściem z domu nie zakręcają grzejnika ;p
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odwrotnie. Jakbym skręciła wszystkie grzejniki w domu to wróciłabym i od razu musiałabym nagrzewać całą chatę. Po pierwsze to nieprzyjemne przyjść do takiego domu, a po drugie ciężko ogrzać potem.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Serio to już takie czasy, że tak trudno jest otworzyć buzię i zapytać człowieka dlaczego coś robi, a potem poprosić żeby przestał ?
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Zostaw na podłodze karteczkę: "Proszę nie zakręcać kaloryfera".
![]() Właścicielka mieszkania, u której wynajmuję pokój, zaglądała do niego nie wiem w jakim celu. A że dowodów twardych nie miałam, to posiłkowałam się karteczką właśnie.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnas zamykac pokoj na klucz gdy wychodzisz.Tylko zakladam,ze nie ma tam pewnie zamka?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moze byc zamek, ale mogla miec dwa klucze do niego i tylko jeden dac autorce. Ja proponuje zostawic mala karteczke w drzwiach od strony zawiasow, jak spadnie to wiadomo, ze wchodzila i mozesz zapytac czego szukala w Twoim pokoju pod Twoja nieobecnosc. Jak kiedys mieszkalam nad wlascicielami [w bloku] i pod nieobecnosc wszystkich domownikow babka nam wchodzila do pokojow to powiedzialam jej, ze 100 zl mi zginelo z biurka. Baba cos pokrzyczala, ale poskutkowalo. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
A ja i tak wietrzę pokój po powrocie do mieszkania więc bez sensu żeby było wcześniej nagrzane
co człowiek to inaczej. Wchodzenie do wynajętego pokoju jest bardziej niż nie w porządku ale też obie jesteście dzikie że się nie dogadacie. Bądź tą poważniejszą i zastanów się jak masz rozliczane ogrzewanie. Płacisz za zużycie czy masz to zryczałtowane? Jeżeli to drugie to właścicielka z góry założyła że bierze do domu kogoś o takich zwyczajach jak jej (co jest głupie i naiwne) i teraz boi się że przez Twoje zwyczaje będzie dokładać do interesu bo np. jej wzrośnie czynsz a Ty się wyprowadzisz. Albo zaproponuj inny sposób rozliczenia za ogrzewanie niż ryczałt czy pół na pół albo dostosuj się do jej systemu albo... weź poszukaj czegoś innego. |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja współlokatorka....
ja bym rzeczowo zapytała. pogadajcie i wyjaśnijcie sprawę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Bo z jednej strony ją rozumiem, po co ma być odkręcony na full jak cię nie ma?