|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Makijaż na imprezę w upalny dzień.
Witam. Mam pytanie odnosnie makijazu na impreze w upalny dzien. Wybieram się na impreze taneczna, mam bardzo "potliwa" twarz. Nie wiem czy nakladac podklad czy wystarczy jakis krem. Buzie mam ogolnie ladnie opalona bez wiekszych mankamentow na codzien chidze bez makijazu. Jedyne co to mam rumience na policzkach ale kiedy jestem opalona tak tego nie widac. Nie wiem w jaki sposob nakladac podklad zeby wytrzymal tance i upalny dzien. Czy w ogole go nakladac czy ograniczyc sie do kremu bb?? Przepraszam za chaos w moim pytaniu 😁 pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Makijaz na impreze w upalny dzien
Witam, mogę polecić pani jeden z trików makijazowych który poznalam dzieki wizaz.pl. Spróbowałam i się sprawdza, jeśli zalezy Pani na wielogodzinnym efekcie matu, to doskonałym sposobem jest aplikowanie na skórę w niewielkiej ilości pudru transparentnego tuż przed nałożeniem podkładu. Ten trik makijażowy pozwala zachować matowy efekt przez cały dzień i świetnie sprawdza się na przykład przed ważnymi uroczystościami. Jednak niech Pani nie korzysta z tej metody na co dzień, ponieważ stosowanie pudru w ten sposób może mocno przesuszać skórę, a także powodować zamknięcie porów. Myślę że w jakiś sposób Pani pomogłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Makijaż na imprezę w upalny dzień.
Ja przerzuciłam się teraz na podkład liquid control jest bardzo lekki i nawet po 8 godzinach wygląda dobrze, oczywiście mam na myśli również te cieplejsze dni. Wypróbuj go sobie, może Ci przypadnie do gustu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Fajne są kremy bb ja bardzo lubię w lato stosować takie kosmetyki, nie obciążają skóry, są lekkie, ale też kryją niedoskonałości. Ja używam kremów bb takich koreanskich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Krem bb rowniez mi odpowiada jednak na wieksze wyjscir chcialam uzyc czegoś mocniejszego. Ale jak bedzie taki skwar to kto wie😉
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Czyli moze byc kolejnosc lekki krem nawilżający, korektor zielony, baza pod podklad i dopiero puder ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Proponuje na takie upały mineralne kosmetyki, przynajmniej u mnie sprawdzają się super
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
U mnie sprawdza się krem BB nałozony gabką i na to wklepany również gąbeczką puder sypki
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.