jak dbacie o tzw. mięśnie kegla? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 18:00   #1
teklaem
Raczkowanie

jak dbacie o tzw. mięśnie kegla?

Wiem, że są one błędnie nazywane mięśniami Kegla, bo to po prostu ćwiczenia są ćwiczeniami Kegla, ale tak jakoś się utarło- mięśnie Kegla, wiadomo o które chodzi.

No więc, co robicie Dziewczyny?
Te ćwiczenia z zaciskaniem i puszczaniem?
Czy jest tu ktoś kto wogóle nie ćwiczy a już współżyje od lat albo nawet jest po ciąży i wszystko jest ok? Czy to niemożliwe?

Pytam bo mój obecny Tż jest moim pierwszym i choć nie mam porównania, to wydaje mi się, że został dość chojnie obdarzony przez matkę naturę i stąd moja obawa, że mnie "rozjeździ" bardzo brzydko mówiąc i będę później luźna mimo, że współżyję zaledwie od listopada... (Może się tak stać prawda?) Wykonuję te ćwiczenia z zaciskaniem od zaledwie kilku dni, więc nie mogę jeszcze powiedzieć czy odczuwam różnicę.

Dzięki za wszelkie odpowiedzi.
teklaem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 18:15   #2
201608251020
Konto usunięte

Dot.: jak dbacie o tzw. mięśnie kegla?

Cytat:
Napisane przez teklaem Pokaż wiadomość
stąd moja obawa, że mnie "rozjeździ" bardzo brzydko mówiąc i będę później luźna mimo, że współżyję zaledwie od listopada... (Może się tak stać prawda?)
Yyyy? Współżyję w sumie od 4 lat (z obecnym partnerem od ponad roku) i nie jestem "rozjechana"
Ja na razie nie robię takich ćwiczeń, ale po Twoim poście zastanawiam się czy nie jestem jakimś wybrykiem
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 18:25   #3
teklaem
Raczkowanie

paollino: i nadal czujesz się tak ciasna jak na początku? Jak tak, to super, zazdroszczę. Bo ja przez pierwszy miesiąc współżycia wciąż czułam ból, jakby mnie miał rozerwać, czułam, że po prostu pęknie mi otwór do pochwy. A teraz ostatnio zauważyłam, że ten dyskomfort jest bardzoooo malutki i już prawie sama przyjemność. I stąd panika i histeria, że już mnie rozluźnił ;D
teklaem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 18:30   #4
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
paollino: i nadal czujesz się tak ciasna jak na początku? Jak tak, to super, zazdroszczę. Bo ja przez pierwszy miesiąc współżycia wciąż czułam ból, jakby mnie miał rozerwać, czułam, że po prostu pęknie mi otwór do pochwy. A teraz ostatnio zauważyłam, że ten dyskomfort jest bardzoooo malutki i już prawie sama przyjemność. I stąd panika i histeria, że już mnie rozluźnił ;D
Aż ZA ciasna Skarżyłam się na to ginowi, ale odparował że po porodzie docenię, a teraz ćwiczyć, ale... w praktyce

pochwa to naprawdę SUPER elastyczny narząd. Skoro główka dziecka przez nią przechodzi, to nikt Cię nie rozerwie ani nie rozluźni przy miesiącu współżycia. Ja bym nie histeryzowała, gdybym czuła tylko przyjemność

Edytowane przez 201608251020
Czas edycji: 2011-12-30 o 18:32
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 19:57   #5
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że są one błędnie nazywane mięśniami Kegla, bo to po prostu ćwiczenia są ćwiczeniami Kegla, ale tak jakoś się utarło- mięśnie Kegla, wiadomo o które chodzi.

Czy jest tu ktoś kto wogóle nie ćwiczy a już współżyje od lat albo nawet jest po ciąży i wszystko jest ok? Czy to niemożliwe?

Pytam bo mój obecny Tż jest moim pierwszym i choć nie mam porównania, to wydaje mi się, że został dość chojnie obdarzony przez matkę naturę i stąd moja obawa, że mnie "rozjeździ" bardzo brzydko mówiąc i będę później luźna mimo, że współżyję zaledwie od listopada... (Może się tak stać prawda?) Wykonuję te ćwiczenia z zaciskaniem od zaledwie kilku dni, więc nie mogę jeszcze powiedzieć czy odczuwam różnicę.

tez wspolzyje juz 4 lata i ani troche nie czuje sie "rozjechana"
Stary 2011-12-30, 20:15   #6
fleur05
Zadomowienie

Skoro wszystko idzie fajnie, naprawdę nie szukaj dziury w całym! Pochwa to nie sweter, który rozciąga się i potem nie nadaje do użycia.
Ciesz się życiem zamiast zajmować drobnostkami

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 20:19   #7
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba mało prawdopodobne, że Cię "rozjeździ"
(swoją drogą - skąd wytrzasnęłaś takie określenie?)

A mięśnie możesz ćwiczyć, żeby partnerowi było...hmm przyjemniej?
Ja bardzo często podczas stosunku zaciskam mięśnie Kegla i wg mojego partnera jest to bardzo miłe i przyjemne uczucie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-30, 21:40   #8
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
no w końcu czujesz przyjemność,a co boisz się,że się rozleziesz?

pochwa to nie stare gacie,które się naciagają,to nie opona,która się ściera.to mięśnie,które się naciagają i kurczą,a w dodatku sa nawilzone,więc tarcie jest delikatniejsze.
sex nie może boleć,ma być przyjemny

a jeśli tak bardzo się obawiasz to proponuję wsadzić "KASIĘ" do wrzątku.mój sweterek baaardzo się skurczył po praniu w gorącej wodzie

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-12-30 o 21:42
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 21:45   #9
anglistka
Raczkowanie

Cytat:
po pierwsze - bardzo krótko współzyjesz więc to nic dziwnego, że odczuwałaś dyskomfort i może sie on jeszcze długo pojawiać lub tylko przy konkretnych pozycjach. Ja potrzebowałam prawie roku współzycia żeby samo wejście penisa do pochwy nie sprawiało bólu (może tylko mi to tyle czasu zajęło), ale przy niektórych głębokich pozycjach albo mocniejszych pchnięciach czuje lekki ból.
po drugie - to nie zależy od tego jak parter został obdarzony przez naturę - mój facet jest przeciętny, normalna średnia europejska a i tak odczuwałam ból (patrz punkt 1)
po trzecie - tak jak dziewczyny piszą, pochwa jest bardzo elastyczna więc relax i czerp przyjemność z seksu i nie martw się głupotami

a mięśnie możesz ćwiczyć, mi się czasami zdarza choć nieregularnie to robić (właśnie poprzez zaciskanie i puszczanie), czasem w trakcie stosunku zaciskam je i mój Tż to czuje

ale tez nie ma fajerkerków przy tym zaciskaniu :P
anglistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 22:10   #10
Clevland
Rozeznanie

Prostytutki mają np. 8 facetów dziennie i są w zawodzie po kilka lat- jak można usłyszeć.
Gdyby rozciągnięcie następowało, to wylatywałby z zawodu dość szybko- klienci by się skarżyli że z tą to taka przyjemność jak "rzucanie bananem przez płot".
To pewnie z sexem analnym muszą uważać żeby nie musiały chodzić z pieluchą.
Problemów prostytutek nie znam- po "śmietnikach nie chodzę"- a prostytutka to śmietnik na... no właśnie.

Ginekologa możecie zapytać. On chyba może poznać, która się takim fachem trudni, i powie czy one "duże luzy mają" czy nie...
Clevland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 22:20   #11
la'Mbria
Zakorzenienie

ja współżyję od...jakichś 12 lat,regularnie co najmniej od 8, byłam w ciąży, urodziłam (ale akurat cc), miałam kilku partnerów, różnie obdarzonych i nie czuję się rozjechana
no ale fakt- od wczesnych lat nastoletnich (jakieś 12 lat miałam) ćwiczyłam regularnie te tak zwane mięśnie kegla- początkowo w wannie "wciągając i wypychając wodę" do środka, potem po prostu zaciskając mięśnie, poza tym regularnie się masturbuję i staram się zawsze mieć orgazm podczas sexu z partnerem (to też jakby nie było ćwiczenia dla pochwy)
Dla mojego obecnego partnera jestem pierwszą partnerką, wiec on nie ma porównania, ale mój EX twierdził, że mam "pochwę ze stali" i że nigdy nie spotkał tak "wyćwiczonej" pochwy (a miał sporo partnerek)
Wręcz twierdził, że ze mną miał super sex, przez własnei ten "uścisk'
natomiast o swojej obecnej dziewczynie mówi, że "jedzie jak w błoto"- bo jest według jego relacji koszmarnie luźna i w ogóle nie ma wyćwiczonych mięśni pochwy (kocha ją za charakter, ale jeśli chodzi o sex, to żenada)
Także dziewczyny- jedyne co mogę poradzić, to dla własnej i partnera przyjemności- ćwiczcie!
Smutne to, że np. ta dziewczyna mojego EXa (znamy się i lubimy) nie chce nawet słyszeć o ćwiczeniach tych mięśni i zamiast brzydko mówiąc wziać się za siebie, woli się fochać i obrażać na zasadzie "jak się nie podoba,to idź do innej"...
naprawdę wyćwiczona pochwa daje dużo frajdy, nie tylko partnerowi, ale nam też- a orgazm to przecież rzecz warta taaakiego zachodu

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-31, 01:10   #12
Candy_lips
Zakorzenienie

Ja współżyję od 5 lat i niestety jestem dość luźna. Przynajmniej takie mam wrażenie. Ja czasem zaciskam podczas seksu. Jednak nie ma wielkiego problemu, mój facet ma gabaryty, a jak by i nie, to i tak byśmy dali radę
Mięsni kegla do tej pory nie ćwiczyłam, musze spróbować .
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 07:38   #13
normalnyFacet
Zakorzenienie

Moja ex też długo współżyła, a ja będąc z nią miałem wrażenie, że jestem jej pierwszym.. Nie to, że niby błona lecz to, że taka ciasna.

Ciasność, wielkość, głębokość NIE SĄ UZALEŻNIONE od członków, ilości stosunków itp.

Budowa itp. jest uwarunkowana genetycznie tylko i wyłącznie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
naprawdę wyćwiczona pochwa daje dużo frajdy, nie tylko partnerowi, ale nam też- a orgazm to przecież rzecz warta taaakiego zachodu
Potwierdzam.... czasami uścisk kobiety podczas seksu tymi mięśniami daje nowe przyjemności A sama kobieta, która ma wyćwiczone te mięśnie też LEPIEJ odczuwa przyjemność

Kiedy i jak najlepiej ćwiczyć? Siusiając Na chwile robić skurcze aby zatrzymać siusianie Puścić znów trochę i po raz kolejny skurczyć np. 3-5 sekund Oczywiście takie skurcze można robić nawet siedząc przed kompem/w autobusie/oglądając film leżąc.

Faceci też mogą to ćwiczyć Ja ćwiczyłem i teraz kończę kiedy chcę
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 08:09   #14
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja czuję różnicę tylko po długiej przerwie w uprawianiu seksu, wtedy jestem obłędnie ciasna i nawet się krew potrafi pojawić, po 2-3 razach wszystko wraca do normy

Cytat:
Bo ja przez pierwszy miesiąc współżycia wciąż czułam ból, jakby mnie miał rozerwać, czułam, że po prostu pęknie mi otwór do pochwy. A teraz ostatnio zauważyłam, że ten dyskomfort jest bardzoooo malutki i już prawie sama przyjemność. I stąd panika i histeria, że już mnie rozluźnił ;D
Swego rodzaju rozluźnienie to jest Ciało się przyzwyczaiło do "nowego", dostosowuje się do atrakcji Na początku bolało, teraz już mniej, po jakimś czasie ból będzie minimalny albo zniknie całkowicie Wiadomo że jest inaczej niż jak byłaś dziewicą, ale to nie znaczy że zrobi Ci się tam hangar na boeinga 737

Ćwicz, to Ci na pewno nie zaszkodzi, a fajna sprawa móc zacisnąć te mięśnie w trakcie seksu
Stary 2011-12-31, 12:13   #15
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Kiedy i jak najlepiej ćwiczyć? Siusiając Na chwile robić skurcze aby zatrzymać siusianie Puścić znów trochę i po raz kolejny skurczyć np. 3-5 sekund Oczywiście takie skurcze można robić nawet siedząc przed kompem/w autobusie/oglądając film leżąc.
No właśnie ponoć najlepiej nie ćwiczyć podczas oddawania moczu. Znalazłam w necie taką informację:
Zidentyfikujesz mięśnie Kegla, przerywając strumień moczu podczas siusiania – to właśnie o te mięśnie chodzi. Napinając je, jednocześnie zaciskasz zwieracze odbytu, cewki moczowej i wejście do pochwy. Zapamiętaj to uczucie, by dalej ćwiczyć „na sucho”. Lekarze odradzają wykonywanie ćwiczeń podczas oddawania moczu, bo wtedy pęcherz nie zostanie opróżniony do końca, a to może doprowadzić do zapalenia dróg moczowych.
źródło: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/wzmocnij-miesnie-kegla_35123.html

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
natomiast o swojej obecnej dziewczynie mówi, że "jedzie jak w błoto"- bo jest według jego relacji koszmarnie luźna i w ogóle nie ma wyćwiczonych mięśni pochwy (kocha ją za charakter, ale jeśli chodzi o sex, to żenada)
Także dziewczyny- jedyne co mogę poradzić, to dla własnej i partnera przyjemności- ćwiczcie!
Smutne to, że np. ta dziewczyna mojego EXa (znamy się i lubimy) nie chce nawet słyszeć o ćwiczeniach tych mięśni i zamiast brzydko mówiąc wziać się za siebie, woli się fochać i obrażać na zasadzie "jak się nie podoba,to idź do innej"...
Gdyby facet mi powiedział, że mam ćwiczyć mięśnie Kegla, bo na razie to on „jedzie jak w błoto”, to bym burakowi podziękowała za współpracę.
Stary 2011-12-31, 12:33   #16
normalnyFacet
Zakorzenienie

Może niepotrzebnie użyłem słowa "najlepiej". Z tym siusianiem to taki przykład był aby zobrazować sytuację
Stary 2011-12-31, 16:56   #17
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Gdyby facet mi powiedział, że mam ćwiczyć mięśnie Kegla, bo na razie to on „jedzie jak w błoto”, to bym burakowi podziękowała za współpracę.
ja też,poza tym niezły cham skoro obgaduje swoją obecną parnterkę do byłej

ja nie ćwiczę i nie mam problemów,ale to zależy od wielkości partnera i własnej budowy
Stary 2012-01-01, 19:04   #18
Time to fly
Raczkowanie

Cytat:
pozazdrościć znajomości,smutne to są takie żenujące teksty.

Ja współżyję od 7 lat i za każdym razem czuję się jak dziewica,mięśni nie ćwiczę,tak jestem zbudowana,po prostu ciasna i już.Jedyny powód dla którego skłonna jestem zacząć to statystyki dotyczące popuszczania moczu na starość,nie uśmiecha mi się taki problem.Autorko jeżeli teraz czujesz mniejszy dyskomfort to obstawiam mniejsze spięcie przed seksem a nie rozluźnienie mięśni.
Time to fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 21:01   #19
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Time to fly Pokaż wiadomość
pozazdrościć znajomości,smutne to są takie żenujące teksty.

Ja współżyję od 7 lat i za każdym razem czuję się jak dziewica,mięśni nie ćwiczę,tak jestem zbudowana,po prostu ciasna i już.Jedyny powód dla którego skłonna jestem zacząć to statystyki dotyczące popuszczania moczu na starość,nie uśmiecha mi się taki problem.Autorko jeżeli teraz czujesz mniejszy dyskomfort to obstawiam mniejsze spięcie przed seksem a nie rozluźnienie mięśni.
na takie popuszczania jest zabieg podciągania pęcherza moczowego.nie trzeba byc starym,aby cierpieć na to schorzenie.wystarczy ciąża wewnątrz ciała,a co za tym idzie mały brzuch,aby dziecie poprzestawiało wnętrzności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 09:21   #20
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
o jeżu swojej kobiecie tak dosłownie nie powiedział- ze mną rozmawiał na ten temat, a że znamy się dobrze, to mógł sobie pozwolić na taki prostacki text.
Według mnie z resztą doskonale obrazujący odczucia faceta który kocha się z "luźną partnerką".
Tak jak napisałam- kocha ją, z nią rozmawiał na ten temat znacznie delikatniej, kulturalnie...a i tak był wielki foch i w ogóle obraza boska (ją też znam dobrze i sama mi się żaliła, że "co on sobie wyobraża, ona nie będzie żadnych mięśni ćwiczyć, jak mu nie pasuje to niech sobie idzie do innej albo rączkę zajeżdza!) według mnie gdy partner proponuje coś (jak np. te ćwiczenia), po to, aby obojgu było lepiej w łóżku, to nie ma co się fochać, tylko trzeba się wziąć za siebie.
To trochę tak jakby jej facet powiedział- kochanie zacznij chodzić na spacery częściej, bo jak wchodzisz do nas do mieszkania na 2 piętro to cię zadyszka łapie. A ona by się za to obraziła...dla mnie nie pojęte obrażać się za coś takiego.
Poza tym, takie ćwiczenia są nie tylko 'dla faceta i dla jego przyjemności"- pomagają też mieć lepsze orgazmy nam kobietom, no i przydają się po ciąży (wiem z doświadczenia), więc tym bardziej kobiety powinny być zainteresowane wykonywaniem ich, a nie fochaniem się za "buractwo" faceta ktory zwrócił im uwagę, na to, że gdzieś tam głęboko mają niewykorzystywane "mięśnie przyjemności"

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 09:25   #21
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
o jeżu swojej kobiecie tak dosłownie nie powiedział- ze mną rozmawiał na ten temat, a że znamy się dobrze, to mógł sobie pozwolić na taki prostacki text.
Według mnie z resztą doskonale obrazujący odczucia faceta który kocha się z "luźną partnerką".
Tak jak napisałam- kocha ją, z nią rozmawiał na ten temat znacznie delikatniej, kulturalnie...a i tak był wielki foch i w ogóle obraza boska (ją też znam dobrze i sama mi się żaliła, że "co on sobie wyobraża, ona nie będzie żadnych mięśni ćwiczyć, jak mu nie pasuje to niech sobie idzie do innej albo rączkę zajeżdza!) według mnie gdy partner proponuje coś (jak np. te ćwiczenia), po to, aby obojgu było lepiej w łóżku, to nie ma co się fochać, tylko trzeba się wziąć za siebie.
To trochę tak jakby jej facet powiedział- kochanie zacznij chodzić na spacery częściej, bo jak wchodzisz do nas do mieszkania na 2 piętro to cię zadyszka łapie. A ona by się za to obraziła...dla mnie nie pojęte obrażać się za coś takiego.
Poza tym, takie ćwiczenia są nie tylko 'dla faceta i dla jego przyjemności"- pomagają też mieć lepsze orgazmy nam kobietom, no i przydają się po ciąży (wiem z doświadczenia), więc tym bardziej kobiety powinny być zainteresowane wykonywaniem ich, a nie fochaniem się za "buractwo" faceta ktory zwrócił im uwagę, na to, że gdzieś tam głęboko mają niewykorzystywane "mięśnie przyjemności"
przecież rodziłaś przed CC
ja mam orgazmy tylko łechtaczkowe,więc mnie nie pomoże ćwieczenie,a facet niech nasunie pompkę i poszerzy penisa skoro ma takie luzy
Stary 2012-01-02, 11:00   #22
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
swojej kobiecie tak dosłownie nie powiedział- ze mną rozmawiał na ten temat, a że znamy się dobrze, to mógł sobie pozwolić na taki prostacki text.
Moim zdaniem nie mógł sobie pozwolić. Jak można powiedzieć coś takiego swojej byłej, o obecnej partnerce

Cytat:
Może to jednak on ma za mały sprzęt?

Cytat:
według mnie gdy partner proponuje coś (jak np. te ćwiczenia), po to, aby obojgu było lepiej w łóżku
Niekoniecznie. Może myśleć tylko o sobie. Skoro kobieta nie zaczęła ochoczo ćwiczyć mięśni, to widać, że jej pasuje wielkość jej pochwy.

Cytat:
To trochę tak jakby jej facet powiedział- kochanie zacznij chodzić na spacery częściej, bo jak wchodzisz do nas do mieszkania na 2 piętro to cię zadyszka łapie. A ona by się za to obraziła...
To raczej tak, jakby facet powiedział „zacznij ćwiczyć, bo jak wchodzisz na 2 piętro, to robisz to strasznie wolno, a ja nie lubię na Ciebie czekać”.

Cytat:
No spoko, ale ta kobieta nie jest zainteresowana tymi ćwiczeniami.
Stary 2012-01-02, 11:12   #23
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja współżyje od początku listopada i nadal niestety odczuwam ten ból. Niekiedy bywa tak uciążliwy, że musimy przerwać. Do tej pory niestety nic się pod tym względem nie zmieniło. Na dodatek mam straszne uczucie nacisku na pęcherz... Jak sobie o tym pomyśle, to mi ochota na seks przechodzi.
Stary 2012-01-02, 11:15   #24
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
burak aż po oczach daje
...może uświadom koleżankę z jakim chamem i prostakiem się zadaje?
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:37   #25
chwast
Zakorzenienie

Ja się nie czuję rozjechana, cały czas jestem ciasna. Ale boję się co będzie po urodzeniu dzidziusia
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:41   #26
Candy_lips
Zakorzenienie

No, ja bym była wkurzona jakby mój facet powiedział byłej o mnie taki tekst.
Mimo że nie jestem zbyt ciasna, to z tego co widzę umiem doprowadzić go do największej rozkoszy i on mnie także. Chyba, że to apropo ciasności to tylko moje i złe odczucie . Ale ja tam poćwiczę to, na pewno warto .
A zabolałby mnie taki tekst do byłej, bo jednak to by wyglądało jakby ciasnosć czy nie-ciasność to kwestia decydująca dla faceta, a to nie za dobrze o nim świadczy.
Facet powinien też pamiętać, że owszem, dziewczyna może ćwiczyć, ale to nie gwarantuje, że będzie miała super hiper ciasną jak on chce. Na pewno wszystko zależy od indywidualnych uwarunkowań. No i gdyby tak gadał mój z była, to czułabym się jak oceniana aktorka porno. No, ale to ja.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-01-03 o 00:06
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 20:41   #27
Kallinna
BAN stały

No niestety nie dbam, nie dbam. Już kilka razy się zabierałam, ale wytrwałam najwyżej dwa dni A czuję, że powinnam, bo w sumie nie chodzi o to, żeby facetowi było lepiej (choć i taką motywacjęm można mieć), ale żeby za 20 lat nie mieć problemu z sikaniem, opadającą macicą, itp.
Kallinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-22, 20:08   #28
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kallinna Pokaż wiadomość
No niestety nie dbam, nie dbam. Już kilka razy się zabierałam, ale wytrwałam najwyżej dwa dni A czuję, że powinnam, bo w sumie nie chodzi o to, żeby facetowi było lepiej (choć i taką motywacjęm można mieć), ale żeby za 20 lat nie mieć problemu z sikaniem, opadającą macicą, itp.
poza tym ćwiczenia mięśni kegla powodują większe doznania
Stary 2014-07-22, 12:02   #29
azoo
Przyczajenie

Seks

Witam Ja mam takie pytanie 3 lata temu rozstalam sie z merzczyzna mamy 2 dzieci ponoc nawet rok po porodzie mialam bardzo luzna pochwe teraz poznalam kogos i po 3 latach bez seksu moze byc lepiej . znaczy czy pochwa bedzie mniej luzna ?
azoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 13:53   #30
elle elle
Rozeznanie

Dot.: Seks

Cytat:
Napisane przez azoo Pokaż wiadomość
Witam Ja mam takie pytanie 3 lata temu rozstalam sie z merzczyzna mamy 2 dzieci ponoc nawet rok po porodzie mialam bardzo luzna pochwe teraz poznalam kogos i po 3 latach bez seksu moze byc lepiej . znaczy czy pochwa bedzie mniej luzna ?
Po takim czasie z pewnością będzie mniej luźna Zawsze możesz wyćwiczyć mięśnie kegla. Poniżej wklejam Ci ćwiczenia
Ćwiczenia mięśni Kegla są bardzo skuteczne, pod warunkiem że są wykonywane systematycznie i prawidłowo. Doktor Kegel zalecał wykonywanie ćwiczeń trzy razy dziennie przez minimum 5–10 minut. Aby ćwiczyć prawidłowo, powinnaś:
  • napinać mięśnie dna miednicy (otaczające pochwę, cewkę moczową i odbytnicę), ale bez napinania mięśni pośladków i brzucha
  • unikać ćwiczeń podczas oddawania moczu, bo utrudnia to opróżnienie pęcherza, co może wywołać infekcję
  • normalnie oddychać (nie wstrzymywać oddechu).
Uwaga: efekty ćwiczeń będą widoczne dopiero po kilku tygodniach, ale na pewno przyjdą, jeśli rzeczywiście regularnie je wykonywałaś.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...nia_35123.html

Wymiana kosmetyczna

Klik!
Wybieram grupę Color!

Edytowane przez elle elle
Czas edycji: 2014-07-22 o 13:55
elle elle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości