|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Obsesja?
Czy mieliście kiedykolwiek obsesję na punkcie kogoś z poza waszego otoczenia? Tzn. jakaś sławna osoba typu aktor, muzyk czy ktoś pracujący w telewizji np. prezenter telewizyjny?
Jeśli tak to czy poznaliście tę osobę w realu? I czy po spotkaniu nadal czuliście, że jednak macie dużo ze sobą wspólnego i gdyby to była np. koleżanka ze szkolnej ławki czy sąsiadka to zostalibyście przyjaciółmi? Czy napisaliście/nawiązaliście kontakt z tą osobą? Czy to już jest obsesja? ![]()
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Obsesja?
Jak byłam młodszą nastolatką, to się kochałam w piosenkarzu. Przeszło mi. Normalni ludzie przechodzą to jak chorobę dziecięcą i tyle. Potrafiłam wtedy godzinami słuchać jego piosenek, marzyć o naszym spotkaniu itp. Nie poznałam go osobiście, chociaż 2 razy byłam na koncercie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
tez mi sie wydaje, ze takie rzeczy mijaja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Też się kochałam w piosenkarzu, dawno, dawno, DAWNO temu. Marzyłam o spotkaniu, itd.
Nie nawiązałam kontaktu. Nie byłam na koncercie, w tamtym okresie nawet żadnego w Polsce nie było. Ale obsesji nie miałam, jego ulubiony kolor i inne takie mnie nie obchodziły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Typowa przypadłość wieku nastoletniego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chyba każdy przechodzi w życiu taką "fazę"
![]() Ja akurat miałam dużo szczęścia. Leciałam na koncert aż do Londynu. Szybką akcję pomogły mi skręcić najlepsze przyjaciółki na świecie. Nie był to nikt na maxa znany acz rozpoznawalny i komu kariera się rozkręcała. Przeżyłam jak dotąd najpiękniejszy dzień/noc w moim życiu ![]() ![]() ![]() Na koniec dowiedziałam się, że gdyby w ostatniej chwili nie naprawili metra to miała bym prywatny koncert u niego na chacie ![]() ![]() Jak mówiłam najpiękniejszy dzień/noc mojego życia. Ciężko było po wszystkim wrócić do normalności ale on wyjechał z rodziną do Stanów i trochę słuch po nim zaginął a ja cóż musiałam wrócic do szarej rzeczywistości. W kazdym bądx razie nie nazwała bym tego obsesją. Ot zauroczenie ![]() ![]()
Nie pozwólcie, aby ktokolwiek wmówił wam, że trzeba być zadowolonym z tego, co się ma. Zawsze jest więcej do zdobycia. ![]() ![]() ~dbam o włosy ![]() ~100 dni bez chipsów dzień: 88/100 ![]() ~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dwa przypadki.
1) Metallica Byłam nimi głęboko zafascynowana, ogromnie i nigdy nawet nie myślałam, że mogę ich spotkać. Udało się, miałam okazję z nimi rozmawiać. Nie spodziewałam się, że to są tak normalni i fajni faceci. Fascynacja minęła, nadal ich uwielbiam, ale nie traktuję jak gwiazdy. Bardziej jak ludzi których "znam" grających fajną muzykę ![]() Po prostu bez tego namaszczenia ![]() 2) Przypadek to jeden z muzyków, jako nastolatka byłam w niego bardzo wkręcona. Miałam okazję go spotkać i pogadać z nim kilka razy, miałam też szansę na wiadomo co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam straszną wkrętkę z Freddiem Mercurym, ale poznać go już nie poznam.
Nie uważam, że to obsesja, raczej fascynacja, zauroczenie osobą i muzyką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Myślę, że zwykłe zauroczenie , a nie obsesja..
Przejdzie Ci ![]() ja mam fazę na jednego tancerza z amerykańskiego Dancing with the stars ... jejciu, jak on się rusza.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mam na myśli tu "obsesję" ale w takim pozytywnym znaczeniu, jak właśnie wspomniała jeff z tym ulubionym kolorem
![]() ![]() arkadia1616 ale ci zazdroszczę!!! ![]() tak samo Madiha Metallica ![]() a w drugim przypadku dobrze, że nie "skorzystałaś" ale wiem, że w takiej sytuacji może sodówka uderzyć do głowy bo wtedy ja pomyślałabym sobie "o em dżi skoro TA osoba leci na mnie to muszę być chyba kimś bombastycznym hahaha i to przeznaczenie xD" a później "ej dobra, sory ale jeśli mnie tylko sprawdza i chodzi mu tylko o jedno, to wyjdę na naiwną i to nie było moim celem w poznaniu tej osoby" i raczej bym na TĘ osobę krzywo patrzyła później, czar by prysł :P ale może to jest takie zagranie ze strony tych osób? ![]() gdzieś widziałam ostatnio na youtube chyba aferę związaną z tym, że jakaś nastolatka nie chcąc się wyrażać brzydko "zacieśniła więzi" z jednym z amerykańskich raperów i teraz chwali się tym w necie, dla mnie to porażka ![]() w sumie to dużo jest takich przypadków ![]() tak w ogóle to nie jestem nastolatką, bo mam 25 lat a nadal mi się trafiają takie "zauroczenia" ![]()
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2015-12-22 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201705230905 Czas edycji: 2015-12-22 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie, nie miałem nigdy obsesji na niczyim punkcie. Są postacie, które uważam za autorytety (głównie ze świata nauki, ale nie tylko), ale tak żeby szalenie chcieć się spotkać czy być jakimś fanem to nigdy. Natomiast chętnie wysłuchałbym na żywo wykładu Dawkinsa o ewolucji czy Tysona o kosmosie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
O mój Boże, Metallica tak, szczególnie James
![]() ![]() Byłam raz na ich koncercie, ale jestem bardzo niska a ludzi było tyle, że ledwo telebim widziałam ![]() A poza tym często gdy byłam młodsza zdażało mi się popadać w zauroczenie różnymi osobami- na szczęście mi przeszło ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Tak, miałam. Przeszło z wiekiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Miałam tak, chyba w 6 klasie. Kochałam się w pewnym sportowcu, aż któregoś dnia w szkole na informatyce wyczytałam, że ma żonę i w dodatku brzydką. Pomyślałam sobie: phi! Koniec z nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.