|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Cena szkieł do okularów - o co chodzi? Który salon wybrać? Hoya czy Glacier Shamir?
Optyk - cena szkieł
może któraś z Was mi pomóc, proszę? ![]() Może któraś mi porównać z Was które szkła będą lepsze? 1) cieniowanie 1.67, szkła Shamir, dokładniej powłoka UV Shamir Glacier (tutaj opis produktu) 2) cieniowanie 1.67, szkła HOYA, dokładniej: Nulux Eynoa z ar HVL (hi-Vision Long Life), (tutaj opis produktu oraz po angielsku jest więcej szczegółów) Mam dylemat bo w Wawie mi chcą zrobić 2) za 600 zł, a w Kętrzynie mi chcą zrobić 1) za 540 zł, Kętrzynie który jest kilka razy tańszy i kiedyś robiłam szkła za 260 zł kiedy w Waw mi kazali płacić 800 zł lub 1200 w VisionExpress) Edit: nie chodzi mi o cene tylko czy to nie jest tak ze te z ketrzyna sa kilkakrotnie lepsze od tych z wawy? Nie ma dostepnych cennikow nigdzie wiec nie moge sprawdzic.. ani nazwy tych powlok antyrefleksyjnych mi nic nie mowi ktora jest lepsza/gorsza ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2015-10-22 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Cena szkieł do okularów - o co chodzi? Który salon wybrać? Hoya czy Glacier Sha
Różnica to tylko 60 zł? Więcej chyba wydasz na paliwo albo dojazd do Kętrzyna
![]() Prawie całe życie mam szkła Hoya i one właśnie mniej więcej tyle kosztują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cena szkieł do okularów - o co chodzi? Który salon wybrać? Hoya czy Glacier Sha
Cytat:
Bardziej chodzi mi o to ze moze te z ketrzyna sa jakosciowo 2x lepsze od hoya.. ale nie umiem tego ocenic na podstawie jakichkolwiek parametrow hmm ![]() Moze te z ketrzyna tu w wawie w tym salonie kosztowalyby nie 560 tylko 800 wiec wiedzialabym ze sa kepsze od hoya ale nie ma nigdzie dostepnych cennikow wiec nie wiem ktore sa lepsze... Ale dzieki za odp. Moze ktos jest tu optykiem i moze mi pomoc? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.