![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Pomocy - wypadające włosy
Treść usunięta, wypowiedzenie licencji przez użytkownika
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy - wypadające włosy
A co ma galaretka do Twojego wegetarializmu:PPP Ja zazywałam tabletki Vitapil a oprocz tego ampułki radical,wciera sie je we włosy przez minimum miesiac ale efekty widac,zmienilam szampon i teraz myje szamponem z czarnej rzepy,nie susze nie prostuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A dobrze się odżywiasz? Piszesz że od 2. miesięcy nie jesz mięsa- może brakuje ci jakiś składników, np. żelaza? Wiem, że wiele osób przechodzących na wegetarianizm odżywia się kanapkami z dżemem i ziemniakami z surówką, potem się dziwią że mają problemy zdrowotne, a w społeczeństwie rozwija się mit, że wegetarianizm grozi kalectwem
![]() ![]()
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 7f194585fcefb223ba218ea877d394536ae3cff6_5e90fa72be51a Czas edycji: 2012-06-04 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po tym co napisałaś aż z ciekawości otwarłam stary zeszyt z biologii
![]() I wynika z niego, że przy wypadaniu włosów powinno się jeść dużo jajek i MIĘSA. A najważniejszym pierwiastkiem nie jest żelazo, ale siarka - S :p
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 7f194585fcefb223ba218ea877d394536ae3cff6_5e90fa72be51a Czas edycji: 2012-06-04 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zrób może badania hormonów tarczycy + przeciwciała i zbadaj poziom prolaktyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Codziennie, czlowiek traci nawet 150 wlosow.
Lysa nie zostaniesz, bo w momencie gdy 1 wypada zaczyna rosnac drugi .
#11 |
Raczkowanie
|
Nie jestem specjalistką, ale gdzieś wyczytałam, że jeśli włosy wypadają garściami to trzeba jeszcze rozgraniczyć czy są przy tym tłuste (wówczas brakuje witaminy B6 - jeśli nie jesz mięsa to B6 jest jeszcze w produktach skrobiowych i bananach) czy suche (wtedy trzeba dostarczyć kwasów omega-3 i omega-6 - najlepsze proporcje tychże ma olej rzepakowy). A
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wszystko o siarce:
http://www.nutrivitality.pl/skadniki...ne/siarka.html (najbardziej mi się ten rekin podoba ![]() Wydaje mi się, że z tymi 150-cioma włosami to jest lekka przesada. Mi np. na dzień nie wypadnie więcej niż 20 włosów, a moim koleżanką wypada jakieś 300/400 nawet! Te 150 to może jakaś średnia wyliczona przez NAUKOWCÓW.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
a może powinnaś udać się do trychologa i sprawdzić jaka jest przyczyna wypadania włosów, koszt takiego badania to mniej więcej 50 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Kochana, nie jestem specjalistką, ale skoro od niedawna jestes wegetarianką, winika z tego że wypadanie włosów jest reakcją na zmiane diety. Może wydaje ci sie że sie dobrze odżywiasz ale organizm czuje inaczej? Wiem jedno - wlosy i paznokcie dostaja jako ostatnie w kolejce swoja porcje zywieniowa, dlatego tak wiele osob ma problem ze slabymi paznokciami i wlosami. Ciagly pospiech i nie za dobra dieta, brak ruchu i stres powoduja ze mamy z tym klopoty. Taki to urok dzisiejszych czasow. Ja bym Ci polecila, choc piszesz ze lykasz cos, suplement diety ale ze skladnikow naturalnych. Ryby jesz? Bo jak tak to Omega 3 bedzie tez super, odzywi skore ktora ci te wlosy daje.. A mowie ogolnie o WellnessPack Oriflame'u. Wiecej poczytasz tu: http://www.ori-kontakt.pl/zdrowie/we...plement-diety/
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro dobrze się odżywiasz i nie masz innych problemów zdrowotnych to może to po prostu czasowe zwiększenie wypadania i minie ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
jajka to raczej nie zwierzęta
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Polecam Radical do wcierania
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html Miałam problem z wypadaniem w ubiegłym roku i właśnie ta wcierka okazała się zbawienna. Po 2 tygodniach już były efekty, wypadanie się zmniejszyło! Odstawić drażniące SLS-owe szampony. Dodatkowo pryskałam mgiełką z tej samej serii. Szampon też mają, ale wprowadziłam go znacznie później (głównie używam Babydreama rosmanowego). I nie przejmuj się nie jedzeniem mięsa. Dokonałaś zmiany w żywieniu, organizm się przestawia, ale to minie... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mogę napisać co pomogło mi: Vitapil, Dermena, płukanki z pokrzywy po umyciu włosów, maska z żółtka i olejku rycynowego. Dadatkowo kupiłam lepszy grzebień z szeroko rozstawionymi zębami.
Z pewnością włosy mogą wypadać jeśli dostarcza się w pożywieniu za mało protein. Wegetarianie z tego co wiem, żeby mieć ładne włosy jedzą fasolę czarną, czerwoną, ciecierzycę i inne strączkowe oraz np. orzechy celem uzupełnienia diaty w kwasy omega, korzystna jest także wegetariańska galaretka chia.
http://www.radiownet.pl/ Edytowane przez ElRita Czas edycji: 2012-06-05 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Nagle pogorszyl Ci sie stan wlosow i dziwisz sie od czego. To chyba logiczne, przestalas jesc mięso.
Tylko "2 miesiace temu" jeszcze jadłaś, bo nie bylas wegetarianką i Ci to nie przeszkadzalo, a teraz nagle jestes wrażliwa na "płody i zarodki" w jajkach. Śmieszy mnie to. I to nie ja jestem douczona tylko Ty ![]() ![]() sorry za ot. Edytowane przez paulinkka Czas edycji: 2012-06-05 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Oj tak hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja chciałabym się jeszcze odnieść do tych jajek
![]() (bo się troszkę ubawiłam) Mieszkam na wsi i jako takie pojęcie o tym mam. No więc istnieją 2 RODZAJE JAJEK i jedne z drugimi nie mają nic wspólnego. 1. Jajka które powstają 'przy pomocy koguta' (zapłodnienie). Takich jajek w żadnym wypadku się nie je, bo z nich rodzą się małe kurczątka ![]() 2. Jajka które znoszą kury prawie na codzień. Są w nich tylko: białko i żółtko I NIE MA MOWY O ŻADNYM 'ZARODKU'! Bez koguta w jajku, które zniesie kura nie ma nic żywego! I uwierz mi, kura znosząc jajko wcale nie cierpi. Co do nieludzkiego traktowania kur: łażą sobie cały dzień i skubią trawę (innego gospodarstwa jeszcze nie widziałam jak żyję). Ewentualnie może jakieś wyjątki (choć zapewne na potrzeby filmu) ___ Przepraszam jeżeli kogoś obraziłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: Oj, widzę że w poście wyżej autorka wątku już mnie ubiegła ![]()
Tomorrow may rain, so I'll follow the sun ![]() Edytowane przez e_liska Czas edycji: 2012-06-06 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Zamiast o włosach gadamy o kurach
![]() Macie rację oczywiście. Pewnie was to zdziwi, ale NIGDY NIE JADŁAM JAJKA ZE SKLEPU. Pozytywka 123: czy naprawdę nie zjadłabyś jajka prosto z kurnika od kury hodowanej w normalnych warunkach?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.