|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 552
|
Dwa przepisy od faceta ;)
To ja może tak nieskromnie coś dorzucę?
Figi w sosie karmelowym: 3 świeże figi, 10 dag cukru, szczypta szafranu, pół łyżeczki cynamonu, 10 dag mieszanki orzechów laskowych, rodzynek, migdałów i orzechów włoskich, 10 białych winogron Figi umyć, pokroić na ćwiartki, podsmażyć na patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Rozpuścić na patelni cukier z odrobiną wody aż powstanie karmel. Dodać przyprawy, mieszankę bakalii i mieszać chwilę smażąc. Na talerzu ułożyć figi polać karmelem i ozdobić winogronami. Przed podaniem chwilę potrzymać deser na aluminiowej tacce na rozgrzanym grillu. Szczi 50 dag mięsa wołowego (szponder), 50 dag kapusty kwaszonej, 2 łyżki masła, 2 łyżki pasty pomidorowej, łyżka maki, cebula, 1 marchew, 1 pietruszka, listek laurowy, kilka ziarn pieprzu, sól Kapustę osączyć (wygnieść),włożyć do rondla, zalać szklanką wody, dodać część masła, liść laurowy, pieprz i pokrojoną cebulę i dusić pod pokrywką kwadrans. Marchew i pietruszkę obrać, drobno pokroić, dodać masła i dusić pod pokrywką w osobnym naczyniu 20 min. Włożyć mięso do garnka, zalać litrem wody, posolić i gotować 90 min. Potem wyjąć i wystudzone drobno pokroić. Rosół przecedzić. Do garnka włożyć kapustę, podduszoną włoszczyznę, pastę pomidorową i mięso. Zalać rosołem odlawszy pół szklanki do rozprowadzenia zasmażki. Gotować 30 min. Z mąki i resztki masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją pozostawionym rosołem, zagotować i wlać do ugotowanej już zupy. źróło: Radio TOK FM Edytowane przez Bastian21 Czas edycji: 2005-11-20 o 21:17 |
|
|
|
|
#2 |
|
调解人
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Wiadomości: 2 219
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Mmmm, figi i sos karmelowy- brzmi obiecująco, tylko skąd wziąć figi? czy sprzedaja je w warzywniakach, bo jeszcze mi się w oczy nie rzuciły.
__________________
Make up, not war! |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 972
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Mmmm...jak mozna tak smaczek komus przed snem robic
?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 552
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Cytat:
itd.)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Takie figi muszą być pyszne...
.
__________________
Korzystaj z czasu póki czas! |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
A jednak czasami są świecie mężczyźni lubiący gotować
Przepis brzmi naprawde smakowicie , pewnie szybko nastapi u mnie wykonanie.
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 706
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Cytat:
http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,58941.html no chyba że Bastian jest autorem tych wszystkich przepisów..
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
|||
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 552
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Auto autorem. Jednak szczegół w tym by dotrzeć do takich przepisów
Więc je tu podałem. |
|
|
|
|
#9 | |||
|
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 706
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Cytat:
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
|||
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 552
|
Dot.: Dwa przepisy od faceta ;)
Cytat:
2. Nie przywłaszczam. Nie napisałem że to ja jestem autorem tych przepisów. 3. Umieć korzystać z wyszukiwarki to nie to samo co umieć znaleźć ciekawe informacje. 4. Pouzupełniałem. Ps. Gdyby każdy umiał korzystać z wyszukiwarki nie byłoby na tylu forach tylu pytań i wątków.To tak kwoli ścisłości. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.





?

.





