|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Utrudnianie kontaktów z dzieckiem po rozwodzie
Jakie mogą być konsekwencje związane z utrudnianiem kontaktów z dzieckiem przez moją byłą szwagierkę? Mój brat i ex szwagierka są po rozwodzie 2 lata i zawsze rzucała kłody pod nogi, ale w ostatnim czasie się to nasiliło. Mój brat nie chce za bardzo wkraczać na drogę sądową ale widzę, że cierpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Utrudnianie kontaktów z dzieckiem po rozwodzie
Brat będzie chyba musiał wkroczyć na drogę sądową... bo co ma innego zrobić?
Jest to chyba najlepsze wyjście z tej sytuacji. Dodam jeszcze, że za utrudnianie w kontaktach z rodzicem grożą poważne kary. Odsyłam do tego wpisu: http://pozeworozwodblog.pl/zadoscucz...w-z-dzieckiem/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jak nie idzie sie dogadac, to najpierw wysyla sie list od prawnika i jak na to matka dziecka nie zareaguje, idzie sie do sadu . innego wyjscia nie ma :-(
Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-11-17 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Silveris
|
Trzeba szybko reagować, bo sytuacja może obrócić się przeciwko Twojemu bratu. Exszwagierka utrudnia, więc brat nie widuje dziecka, więc ta może powiedzieć, że się ojciec dzieckiem nie interesuje - bo przecież się nie spotyka... Tak się często zdarza więc proponuję zbierać dowody na to utrudnianie.
Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.