![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bailine czy to działa?
Witajcie kochaniutkie
![]() Dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Bailine czy to działa?
No laseczki........ czekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie bardzo wiem w jakim celu korzysta Pani z tych symulatorów treningowych. Taka stymulacja działa biernie na mięśnie nie wpływajac na stawy, kaletki maziowe, itd. Jest to substytu odnowy biologicznej w jednym z najdziwniejszych sposobów.
Z drugiej strony Pilates. Swoją drogą Mr Pilates opracował metode zwiazana z kształtowaniem odpowiednich zachowań ciała oraz ćwiczenia w których w szczególny sposób zabezpiecza sie kręgosłup. W Stanach przybranej ojczyżnie tych ćwiczeń maja one duże znaczenie takze w odnowie psychosomatycznej. Nie bardzo wiem jak to drugie i pierwsze ma sie do terapii cellulitu. Owszem jestem za Pilatesem,bardzo, bardzo, bardzo, ale czego to ludzie nie sprzedają jesli chodzi o cellulit. Swoja drogą nie lepiej zamiast stymulatorów treningowych pójść poprostu na spacer sama lub z przyjacielem, a 610 złoty wydać na o niebo skuteczniejszy drenaz limfatyczny. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z tego stymulatora korzystałam raz z ciekawości i był to darmowy zabieg. Gdybym miała od razu płacić nigdy bym się nie zdecydowała bo generalanie nie wierzę że bez większego wysiłku coś się osiągnie
![]() A jeśli chodzi o Pilates to dopiero będzie to mój pierwszy trening. Chodzi mi głównie o wyszczuplenie dolnej partii ciała. A z tym cellulitem to też zastanawia mnie co może mi pomóc. Wiem że kremiki itp nic nie zdziałają, więc zastanawiałam się czy jedno albo drugie jest w stanie w jakimś stopniu pomóc. A jeśli chodzi o ten drenaż limfatyczny to na jakiej zasadzie on działa i kto może mi go wykonać? No i mniej więcej jakie są ceny. Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Manualny drenaż limfatyczny jest podstawowym zabiegiem w terapii cellulite. Wykonywac go powinien każdy terapeuta masażysta. Nie wiem w jakim mieście Pani mieszka, trudno mówić o kosztach, na pewno beda zbliżone do serii zabiegów na tym urządzeniu, tyle ze bardziej skuteczne.
Obszerny artykuł o manualnym drenazu limfatycznym polecam w najnowszym nr Les Nouvelles Esthetiques czyli Nowosciach w Kosmetyce, dostepne sklepy Mpik. A tak przy okazji, czy w waszym mieście naprawdę reklamuje się Pilatesa jako motodę wyszczuplającą uda? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jetsem z Łodzi. Dziś dzwoniłam do pewnego studia modelowania sylwetki i Pni powiedziała że jest dostępny taki zabieg kosztuje 50 zł. Podobno zakładają mi jakieś spodenki i coś tam robi mi chyba jakaś aparatura
![]() A jeśli chodzi o Pilatesa to w Łodzi jest jedno miejsce w którym mozna ćwiczyć Pilates. O tym że wyszczupla i modeluje uda, biodra i pośladki przeczytałam na forum www.pilates.pl. Jeśli sugerujesz że to nie jest skuteczne to co polecasz? Chciałabym wyszczuplić właśnie uda i biodra o jakieś 4-5 cm. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Podczas manualnego drenazu limfatycznego niczego sie nie zakłada. Manualny tzn. wykonywany ręcznie. To rodzaj masazu tyle że stymuluje się przede wszystkim układ limfatyczny. Mimo ze efekty mogą być bardzo zróznicowane, z dranazu limfatycznego powinno sie korzystać na poczatku diet, przed modelowaniem sylwetki, po porodzie,itd.
Jest jeszcze dużo wskazań, ale o tym w wolnej chwili. W kazdym bądz razie drenaz limfatyczny jest podstawowym fizykalnym zabiegiem w terapii cellulite. Z poważaniem i życzeniami sukcesów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Bailine czy to działa?
Czyli raczej nie ma co wydawać kasy-chodzi o wyszczuplenie dolnych partii ciała,a nie o cellulit?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bailine czy to działa?
ja wlasnie ide za tydzien na darmowy probny zabieg i nie wiem czego sie spodziewac. chetnie stracilabym kilka centymetrow w udach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
skusilam sie na serie 5 zabiegow. jestem po 3 i jak narazie nie widze rezultatow. dodam ze nie przestrzegam diety i nie gimnastykuje sie
![]() zauwazylam ze chodzi tam sporo osob - grafik jest zawsze zapelniony, niemalze wszystkie kabiny zajete stad dziwi mnie ze tak malo na ten temat na forum wizazu (na innych zreszta tez) dziewczyny jezeli chodzicie lub chodzilyscie to podzielcie sie wrazeniami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a po co pisać o czymś co jest wielkim klamstwe i wyszczupla tylko portfel????
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Nie chce nikogo obrazac , ale zazwyczaj duzo osob jest w miejscu gdzie niby mozna osiagnac piekne cialo bez zadnego! wysilku. Duzo osob woli zaplacic byle tylko nie pocic sie przy wysilku fizycznym i meczyc z dietami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
ja kozystlam z elektrostymulacji ciala i jestem bardzo zadowolona.Kuracja 10 wejsc daje zaskakujace efekty plus lekka zmiana przyzwyczajen zywieniowych.Zaufalam gabinetowi w Krakowie i goraco go polecam i sprzet ktorym dysponuja bo na prawde przy checiach zdziala cuda
ciach].piszcie [ciach-ciach] Edytowane przez Midi Czas edycji: 2008-05-28 o 19:23 Powód: Forum służy do czegoś innego. W celu reklamowania usług lub produktów proszę skontaktować się z administratorami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja dzis koncze serie 10 zabiegow i niestety nie widze rezultatow. z pomiarow wyszlo ze mam o 1 cm sadla mniej w obwodach ale jakos nie czuje wiekszego luzu w gatkach. cellulitu tez nic nie ruszylo. jedyne co to wydaje mi sie ze mam twardsze poldupki i nie trzesa sie jak galareta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Dla tych którym nie chce się czytać moich odczuć, na temat bailine itp. to napiszę zwięźle. SZKODA PIENIĘDZY I ROZCZAROWAŃ
A teraz troszkę więcej. Osobiście nie należe do leni i wiem ze trzeba popracować na fajną figurkę. Jednakże zbiegła się w czasie kontuzja mojego kolana i wyjazd mojej koleżanki więc postanowiłam dokończyć karnet za nią. Miałam 15 zabiegów. I pomyślałam że skoro nie mogę ćwiczyć to pochodzę na to. Ceny chyba znacie?? Gdybyście kupowały po jednym zabiegu to coś około 100zł (masakra) a w karnecie to około 50 wychodzi. Ale do rzeczy. Wchodzę do ekskluzywnego salonu urody za niemałe pieniądze. Pani średnio miła zaprowadza mnie do boxu i mówi żebym się rozebrała do bielizny. Następnie w ciszy!! - nie chcę się czepiać ale jeśli jeden zabieg kosztuje tyle kasy to mogłaby mnie mierząc mówić o zabegu, jego zaletach i o tym że za chwilę da mi analizę mojej figury - ale ona milczała i mnie mierzyła. Podłączyła mnie do tego urządzenia i wyszła. Pod koniec weszła i dała mi teczkę z moimi wymiarami i dietą. Z ulotek krzyczą że każda klientka jest traktowana indywidualnie, ponieważ są różne figury i oni powiedzą gdzie ma być mniej a gdzie więcej. Prawda jest taka że Pani wprowadziła moje dane do komputera dla którego miałam 1,5 kg niedowagi (166cm i 59kg) więc mi wyliczył że wszędzie mam za mało. Moja oponka na brzuchu i lekko zapasione uda nie były problemem. Dając mi teczkę Pani powiedziała: " tutaj ma Pani dietę dla swojej grupy krwii i analizę figury. Wg komputera ma Pani niedowae. Wszystko ma Pani w środku proszę sobie poczytać". Nie, nie mogła mi sama powiedziec co oznaczaja jakies tam parametry i co wyszło z mojej analizy (trochę szumnie to nazywają - ANALIZA FIGURY) sama sobie to mogłam poczytać. Parę dni póżniej byłam umówiona jako jedna z ostatnich w danym dniu. Spóźniłam się 7min (!!). Przyszłam i przeprosiłam za spóźnienie tłumaćząc korkami a Pani do mnie: "yhhmm ... najwyżej jak będzie potrzebne łóżeczko to skrócimy zabieg" Spoko. Za karnet płaci się tysiąc trzysta bodajże ileś złotych ale jasne - ja mogę mięć skrócony zabieg!! Jeśli się tyle płaci kasy za naiwność to chociaż powinny być miłe. Skończyłam ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
u mnie panie byly nawet dosc gadatliwe
![]() co do spoznien to je rozumiem. czas jest wyliczony na styk i praktycznie caly czas wszystkie kabiny sa zajete tak wiec nawet 5 minutowe spoznienie moze zburzyc harmonogram Edytowane przez effcia82 Czas edycji: 2008-06-05 o 08:52 Powód: ort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
tak effcia, ale ja bylam umowiona tuz przed zamkniciem wiec nic bym nie rozregulowala
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja jestem po 4 pełnych zabiegach. Czyli dwa tygodnie za mną. Chudnę w tempie kilograma na tydzień co od początku daje mi 2 kilo. Po ciuchach widzę że schudłam też w obwodach. Jest jedno ale, trzymam się ściśle wyznaczonej diety. Nie ma co się oszukiwać że nawet płacąc taką kasę i jedząc ogromne ilości jedzenia coś schudniecie.
Jeżeli ktoś chce się obżerać i schudnąć to zostaje mu tylko chirurgia inaczej nie ma cudów. Obsługa jest miła, szczególnie właścicielka. Gratuluje dziewczną osiągniętych rezultatów, mobilizuje do dalszej walki. Tak więc samo leżenie i podłączenie do elektrosymulatora cudów nie zdziała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Bailine czy to działa?
Cytat:
Cwiczylam Pilates przez dluugi czas (i znowudo niego wracam) i to co ci moge powiedziec to nie licz na to ze przy tym rodzaju cwiczen schudniesz w szybkim czasie. Efekty sa widoczne z pewnym opoznieniem, a zreszta ja bym powiedzala ze to nie tyle jest chudniecie lecz bardziej nadanie ladnego ksztaltu cialu. Widzisz, pilates to praca nad soba, skupiasz sie na jakosci cwiczenia a nie na ich ilosci (tym samym uczysz sie cierpliwosci), 'wydluzasz' miesnie, korygujesz postawe. Jesli zalezy ci na szybszych efektach, kup dobra pare butow do biegania i zacznij sie ruszac. Nie wykupuj zadnch karnetow na dziwne zabiegi - dla mnie jest to po prostu zrzucanie odpowiedzialnosci za swoj wyglad na innych (pozniej w razie miernych efektow latwiej narzekac ze te cudowne zabiegi wcale nie sa skuteczne). W moim przypadku to dalo najszybsze rezultaty a poza tym to jest za free, bieganie po parku przeciez nic nie kosztuje wiec po co kombinowac? Widzialyscie kiedys grubego maratonczyka??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny, nie dajcie się zwariować. Ja uległam, wydałam w salonie Bailine fortunę (chodziłam sumiennie 3 razy w tygodniu przez 2 pełne miesiące) i nic. Nie dość, że mimo zapewnień Pań z salonu, to nie boli, przy max dawce natężenia prądu (niby wtedy była największa szansa powodzenia) boli bardzo, to jeszcze absolutny brak efektów, mimo równoczesnej diety, picia dużej ilości płynów i łykania tabletek.Miałam tylko 5 kg. nadwagi, ale ani na wadze, ani w obwodach nie schudłam nic, a nic. Szczerze odradzam. Zanim wydałam tę masę pieniędzy, przeczytałam wszystkie fora internetowe na ten temat i opinie były wyjątkowo pozytywne, i o dziwo żadnych negatywnych. Czyżby manipulacja z jednej (usuwanie niepochlebnych wątków) i kryptoreklama z drugiej strony? Ja w każdym razie przestrzegam uczciwie przed tą absolutnie nieskuteczną metodą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Czy to działa?? no pewnie jak dla mnie rewelacyjna metoda... w swoim życiu próbowałam już wszystkiego fitness diety i nic!!!!! dzięki Bailine zrzuciłam 18kg moja skóra stała się jędrna zero celulitu, brak wylewających się boczków.Jedyne to odwiedzałam salon 3 razy w tygodniu plus zmieniłam nawyki żywieniowe - 5 zdrowych posiłków dziennie, bez głodzenia i drakońskiej diety i efekty przyszły same... gorąco polecam!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez angiie Czas edycji: 2009-09-29 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez angiie Czas edycji: 2009-09-29 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
jezeli zalogował sie Pani po to zeby chwalic bailine, to prosze tego nie robic, bo z całym szacunkiem dla Pani wiedzy Pani opinia nie jest obiektywna, a ma za zadanie dbanie o interes bailine. Tyle na ten temat.
co do bailine- powiem tak- nie działa wogóle, system ma wiele programów, jednek tylko kilka sie nadaje. Skala mocy- za mała. Wiem, bo dałam sie namówic na zabiegi. Nie jestem zapuszczona kobietą, ale prowadze siedzacy tryb życia. W zwiazku z tym mam tu i ówdzie troszke za dużo (chodzi mi o troszke tłuszczyku). Pani w bailine zładnie mnie zmierzyła, wprowadziła dane do komputera i werdykt zapadł, tu Pani potrzebuje stracic 1 cm, tu 2 cm- starczy 6 zabiegów. -GŁUPOTA- i tak kupiłam 10. Wydałam kupe kasy na coś co jest za słabe w działaniu, może i byłoby skuteczne ale skala mocy sie konczy i co dalej??? Te przystawki co kłada na ciało działaja wszystkie na jednej mocy. A ja chciałam tu gdzie mogłam wytrzymac, czyli na brzuchu, dużo wiecej niz skala max w bailine. Byłam na 10 zabiegach plus gratis ![]() Dla osób z Warszawy polecam za to firme Womenline( podobne do bailine ale dużo lepszae)kobieta kiedys chyba pracowała z/w bailine, ma pojecie o tym co mówi i robi. Mimo tego ze byłam zniechecona rezultatem bailine, dałam sie namówic na Womenline. Zasada podobna, ale wieksze możliwości i rególowanie mocy na przystawkach (jedne mogą byc mocniej inne słabiej) wykupiłam 20 zabiegów za pieniądze połowe mniejsze niż bailine. Rezultat jest widoczny, ale tez nie nalezy sie spodziewac ze to odchudza, ten sposób modeluje sylwetke, poprawia skóre, traci sie kilka cm. Ja miałam w pasie 74 cm a mam 70. Nie głodze sie, ale tez nie przezeram. Jem dużo warzyw, owoców, ale jak mam ochote to zjem i cukierka. Jestem po serii 20 zabiegów plus jakies gratisy i jestem zadowolona. Celulit zniknał, brzuch sie zmniejszył, tyłek wyzej. Na mnie to podziałało ![]() Podobno takie zabiegi trzeba powtarzac co jakis czas (słyszałam od klientek womenline, ze jednej zaczeło sie odnawiac po 6 m-cach innej po 8, zobaczymy) Po tym efekt widziałam po bailine NIE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez angiie Czas edycji: 2009-09-29 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z tego, co mi wiadomo "głównym koordynatorem" Bailine na Polskę jest mężczyzna, zresztą od samego początku istnienia tej metody w Polsce. Łatwo to sprawdzić na oficjalnej stronie firmy...
http://bailine.pl/main/kontakt.html Bailine Polska Majewski Scandlife ul. Żółkiewskiego 13, 70-346 Szczecin Tel./fax: 091 484 21 24 poland@bailine.pl www.bailine.pl
Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-07-13 o 01:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dalej utrzymuje że jest to zdzierstwo i żerowanie na naiwnych.
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
to nie zdzierstwo! tam naprawdę ludzie pomagają w wrócić do swojej wagi! ja byłam dopiero na dwóch wizytach i mam efekty, ale oczywiście stosuję się do zaleceń terapeutek. Wyliczono mi 42 kuracje łącznie czyli na pół roku ale skoro po tygodniu widzę efekty to co będzie później...? wydaje mi się, że to naprawdę pomaga, wystarczy tylko wziąść się za siebie, odpowiednio się odżywiać i poćwiczyć również trochę w domu. Do tego pić dużo wody (ja np. łączę wodę z AQUA SLIM'em i całkiem nieźle mi to wychodzi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samej metody- na mnie to działało, efekty były, ale... zabiegi są bardzo drogie, szkoda mi kasy, wolę aerobik. Natomiast co do żenująco nachalnej promocji właścicielek salonów tu na forum... brak mi słów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.