Karta abonament - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-05, 15:59   #1
wymarzonyJelonek
BAN stały

Karta abonament

Tel macie na kartę czy abonament i dlaczego akurat taki wybór?
wymarzonyJelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 16:07   #2
zlotniczanka
plum plum

Dot.: Karta abonament

to pytanie jest na złym forum

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-05, 19:47   #3
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wymarzonyJelonek Pokaż wiadomość
Tel macie na kartę czy abonament i dlaczego akurat taki wybór?
Abonament. Ze względu na porządną ofertę i dobry telefon.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
to pytanie jest na złym forum
Dlaczego? na plotkowym też może być, no bo czemu nie? możemy na ten temat poplotkować
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 08:50   #4
kaledonia
zielony stworek

Nigdy nie miałam telefonu na abonament. Nie potrzebuję dużej ilości minut, pakietów itp,a telefon kupuję sobie zawsze sama co chcę,a nie co zaproponują.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 20:53   #5
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam telefonu na abonament. Nie potrzebuję dużej ilości minut, pakietów itp,a telefon kupuję sobie zawsze sama co chcę,a nie co zaproponują.
ja brałam jaki chcę rzadko kto dobiera telefon pod ofertę, częściej jest na odwrót. Ja wybrałam ofertę i telefon, dopłaciłam do niego ale mam to, czego chciałam a nie co proponowali albo na co było mnie aktualnie stać.
Stary 2015-07-07, 16:53   #6
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:

Mam tak samo, ale czasy się zmieniły i o dziwo w większości taryfy na kartę są lepsze od abonamentowych. Nielimitowane minuty to standard, tanio i bez umowy.

W sumie zastanawiające, bo powinno być na odwrót. To abonamentowcy powinni mieć lepsze warunki niz prepaid. Kiedyś tak było, teraz jest masa dłużników w bazach operatorów więc promują oferty przedpłacowe, bo w nich klient płaci przed skorzystaniem z usługi. Nie ma ryzyka.

Przykłady:
Fakt mobile [taryfa Play] 15gr/min.
Pakiety:
nolimit do stacjonarnych 9zł,
nolimit minut do kazdej sieci kom. 19zł
nolimit sms do każdej sieci 9zł
100minut+100sms+100MB 9zł
300minut+300sms+300Mb 19zł
500min+500sms+500MB 29zl
500MB 5zł
1GB 9zł
4GB 19zł
10GB 29zł
nolimit do play i fatk monile 9zł

Konto ważne rok po każdym doładowaniu, darmowy wolny net też ważny rok, na którym można komfortowo przeglądać strony www na Operze mini.

Virgin mobile na kartę
pakiet 19zł nolimit do play i virgin, 100 minut do kazdej sieci, nolimit sms i 2GB z lejkiem.
pakiet 29zł nolimit do do kazdej sieci [kom i stacj], nolimit sms i 2GB z lejkiem.

Nju mobile na kartę [to orange]
99gr max koszt na dzień za połaczenia na komorki. Jak dzwonisz mniej placisz mniej [19gr/min], jak w ogóle nie dzwonisz w ogóle nie placisz.

Red bull Mobile Energy pakiet nolimitu minut na kom i stacj. 20zł
darmowe do play w standardzie.

Klucz mobile
tanie pakiety minut, np. 500minut za 30zł, w ostatni dzien waznoci pakietu można kupić najtanszy najmniejszy pakiet 20 minut [3zł] i minuty z obu się zsumuja.

Plus na kartę Bez limitu
rok wazne konto po kazdym doladowaniu.
rozmowy i smsy do plusa darmowe,
pakiet nolimit do komorek 25zł
pakiet 200 minut na stacjonarne 5zł

Także jak widać, nawet jak rozmawiasz codziennie dużo to prepaid jak najbardziej daje takie możliwości.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2015-07-07 o 16:55
bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 19:01   #7
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez bibi1234 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, ale czasy się zmieniły i o dziwo w większości taryfy na kartę są lepsze od abonamentowych. Nielimitowane minuty to standard, tanio i bez umowy.

W sumie zastanawiające, bo powinno być na odwrót. To abonamentowcy powinni mieć lepsze warunki niz prepaid. Kiedyś tak było, teraz jest masa dłużników w bazach operatorów więc promują oferty przedpłacowe, bo w nich klient płaci przed skorzystaniem z usługi. Nie ma ryzyka.
...i to już od dłuższego czasu przynajmniej jeśli o sieć Orange, bo płaciłam nie więcej niż abonamentowcy za minuty i do tego żadnej stałej opłaty (czyli np. rat za telefon). Fajnie mieć znajomych w 1 sieci,tanio wychodzi, lub za darmo
Taniej tel można w sklepach często nabyć niż związać się umową z operatorem. Poza tym jak konkurencja będzie mieć lepszą ofertę po prostu kupuje się kolejny starter/ przenosi numer.

Internet mobilny też miałam na kartę,z taniego nocnego transferu byłam zadowolona. Dobre dla zmieniających lokum.

Jestem
tutaj
Stary 2015-07-07, 20:37   #8
pffe
BAN stały

Cytat:
...i to już od dłuższego czasu przynajmniej jeśli o sieć Orange, bo płaciłam nie więcej niż abonamentowcy za minuty i do tego żadnej stałej opłaty (czyli np. rat za telefon). Fajnie mieć znajomych w 1 sieci,tanio wychodzi, lub za darmo
Taniej tel można w sklepach często nabyć niż związać się umową z operatorem. Poza tym jak konkurencja będzie mieć lepszą ofertę po prostu kupuje się kolejny starter/ przenosi numer.

Internet mobilny też miałam na kartę,z taniego nocnego transferu byłam zadowolona. Dobre dla zmieniających lokum.
internet mobilny dla mnie to ściema i naciąganie ludzi, którym się wmawia, że jest limit a potem internet zwolni a prawda jest taka, że rachunek rośnie.
Dla mnie, zużywającej 40 GB transferu miesięcznie to nie ma najmniejszego sensu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

Przykłady:
Fakt mobile [taryfa Play] 15gr/min.
Pakiety:
nolimit do stacjonarnych 9zł,
nolimit minut do kazdej sieci kom. 19zł
nolimit sms do każdej sieci 9zł
100minut+100sms+100MB 9zł
300minut+300sms+300Mb 19zł
500min+500sms+500MB 29zl
500MB 5zł
1GB 9zł
4GB 19zł
10GB 29zł
nolimit do play i fatk monile 9zł

Konto ważne rok po każdym doładowaniu, darmowy wolny net też ważny rok, na którym można komfortowo przeglądać strony www na Operze mini.

Virgin mobile na kartę
pakiet 19zł nolimit do play i virgin, 100 minut do kazdej sieci, nolimit sms i 2GB z lejkiem.
pakiet 29zł nolimit do do kazdej sieci [kom i stacj], nolimit sms i 2GB z lejkiem.

Nju mobile na kartę [to orange]
99gr max koszt na dzień za połaczenia na komorki. Jak dzwonisz mniej placisz mniej [19gr/min], jak w ogóle nie dzwonisz w ogóle nie placisz.

Red bull Mobile Energy pakiet nolimitu minut na kom i stacj. 20zł
darmowe do play w standardzie.

Klucz mobile
tanie pakiety minut, np. 500minut za 30zł, w ostatni dzien waznoci pakietu można kupić najtanszy najmniejszy pakiet 20 minut [3zł] i minuty z obu się zsumuja.

Plus na kartę Bez limitu
rok wazne konto po kazdym doladowaniu.
rozmowy i smsy do plusa darmowe,
pakiet nolimit do komorek 25zł
pakiet 200 minut na stacjonarne 5zł

Także jak widać, nawet jak rozmawiasz codziennie dużo to prepaid jak najbardziej daje takie możliwości.
No i patrząc na te pakiety, wychodzę lepiej na abonamencie w play. Mam 2,5 GB, nielimitowane wszystkie połączenia, nielimitowane na stacjonarne, nielimitowane sms/mms. Płacę 69 zł. I bujdą jest wolny darmowy internet na telefonie, miałam, z kilku sieci, także tak, taka reklama to sorry, śmiech na sali.

Dlatego ja się przerzuciłam na abonament. Wykorzystuję tyle, że na kartę było zawsze mało i zawsze brakowało. Wychodziło za doładowania jakieś 75 zł. Teraz płacę 69 i mam telefon do tego. Wychodzę na plus.
Stary 2015-07-08, 05:46   #9
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
internet mobilny dla mnie to ściema i naciąganie ludzi, którym się wmawia, że jest limit a potem internet zwolni a prawda jest taka, że rachunek rośnie.
Dla mnie, zużywającej 40 GB transferu miesięcznie to nie ma najmniejszego sensu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

No i patrząc na te pakiety, wychodzę lepiej na abonamencie w play. Mam 2,5 GB, nielimitowane wszystkie połączenia, nielimitowane na stacjonarne, nielimitowane sms/mms. Płacę 69 zł. I bujdą jest wolny darmowy internet na telefonie, miałam, z kilku sieci, także tak, taka reklama to sorry, śmiech na sali.

Dlatego ja się przerzuciłam na abonament. Wykorzystuję tyle, że na kartę było zawsze mało i zawsze brakowało. Wychodziło za doładowania jakieś 75 zł. Teraz płacę 69 i mam telefon do tego. Wychodzę na plus.
Jak rachunek rośnie w mobilnym na kartę, może ja o czymś nie wiem,bo mnie nie rósł Korzystałam głównie w nocy (tzn ta noc to do 9 rano było) z pakietu nocnego. Poza pakietem w dzień nie latałam po Skype czy Youtube tylko poczta ewentualnie.
http://www.play.pl/uslugi/pok-nocny-transfer/

Mnie 50zł doładowanie telefonu wystarczało zawsze na 3 miesiące. Warto poszukać jakie pakiety można uruchomić ,by "za darmo" rozmawiać np. w swojej sieci i nie przepłacać za tel

Jestem
tutaj
Stary 2015-07-08, 10:35   #10
pffe
BAN stały

Cytat:
Jak rachunek rośnie w mobilnym na kartę, może ja o czymś nie wiem,bo mnie nie rósł Korzystałam głównie w nocy (tzn ta noc to do 9 rano było) z pakietu nocnego. Poza pakietem w dzień nie latałam po Skype czy Youtube tylko poczta ewentualnie.
http://www.play.pl/uslugi/pok-nocny-transfer/

Mnie 50zł doładowanie telefonu wystarczało zawsze na 3 miesiące. Warto poszukać jakie pakiety można uruchomić ,by "za darmo" rozmawiać np. w swojej sieci i nie przepłacać za tel
No masz kilka postów wyżej pakiety. Jak podliczyłam ile bym zapłaciła za to co mam w abonamencie to do telefonu dopłacam w abonamencie 5-6 zł miesięcznie

a internet mobilny już tłumaczyłam jak działa. Miałam z tmobile, play i orange. z każdym te same problemy a i mówiłam, podlicz ile musiałabym za niego płacić jak zużywam tyle transferu, TŻ drugie tyle.
Stary 2015-07-08, 12:39   #11
Micraell
Zakorzenienie

Ja korzystam z karty.
Abonament wychodzi mi znacznie drożej niż karta.
W orange'u, jak skończyła mi się umowa (Zetafon), to zostało mi 270 złotych do zużycia. Włączyłam na razie rok ważności konta i jakoś może za kilka miesięcy to zużyję wszystko.
Drugą kartę mam w Playu. Darmowe rozmowy i smsy w Play, poza siecią sms 15 groszy, minuta 29 groszy. 1GB internetu za 9 złotych. 50 złotych na te trzy miesiące mi starcza, jeszcze sporo zostaje.
A nawet gdybym brała najtanszy abonament to przy tym co zużywam musiałabym płacić więcej + byłabym związana umową na telefon, który przestałby mi odpowiadać już koło roku później.
Dlatego zdecydowanie karta.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-08, 12:53   #12
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja mam abonament w orange za 39.99 ale z racji że mamy internet i telefon stacjonarny mam znizke i place 25zl. Tak samo jak pffe podliczylam i źle bym wyszła gdybym miała kartę.

A co do internetu to pewnie będę musiała poszukać dla TŻ lepszego bo teraz ma w.orange 14GB i szybko go zużywa.
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 14:31   #13
bialarabit
Raczkowanie

Karta, 20zł co mc ofercie Plush, 0,09 za min, 2GB netu i najlepsza siec w PL, PLUS

Kocham modę
bialarabit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-08, 17:27   #14
bibi1234
Zadomowienie

Virgin 29zł nolimit sms, 2GB z lejkiem, nolimit na stacjonarne i komorkowe lub fakt mobile przebijają wszystko.

Co do netu mobilnego to na kartę najlepszy ma red bull mobile 9 [jak jest zasieg lte play] 100GB/miesiac za darmo po 100GB działa dalej z predksocią 2mbit/s. Doładowanie 50zł co 100 dni, kasa nie jest pobierana za korzystanie z netu lte. Podobno mozna się przenieść na 1 dzień z red bulla do fakt mobile, następnie doładowuje się za 5zł - uzyskuje roczną ważnośc konta. Nastepnie znów przez infolinię przechodzi sie z powrotem do red bulla i rok ważne konto jest zachowane.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2015-07-08 o 17:34
Stary 2015-07-08, 17:55   #15
mansikkaa
Zakorzenienie

odpada
u tz nie ma zasięgu na internet w play
ale oferta niezła
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-08, 23:18   #16
bibi1234
Zadomowienie

Oferta prosto z kiosku lub z Żabki

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
A co do internetu to pewnie będę musiała poszukać dla TŻ lepszego bo teraz ma w.orange 14GB i szybko go zużywa.

Co do orange to warto przećwiczyc schemat:
1. TŻ wypowiada pisemnie umowę na koniec umowy
2. orange dzwoni z propozycjami rabatu i daje zwiększony pakiet netu. [ Chcą zatrzymać klienta - dają duże rabaty].
Tu masz opisane, co można było uzyskać w lutym 2015:
Cytat:
Do uzyskania rabat 50% ceny plus 40% większy limit transferu, umowa na 2 lata bez sprzętu.
Ze sprzętem rabat 30% ceny plus 30% większy limit transferu do tego router lte MF283+. [Router jest wart okolo 400zł na allegro].
Do niedawna mozna było wynegocjować 49GB za 18zł! [już nieaktualne niestety].

Jak ma tam zasięg lte orange, to może mieć też dostępne w nowej ofercie nielimitowane dane w lte chyba.

Najlepiej porównać, to co mu zaproponują, z tym co ma orange na swojej stronie internetowej. Jak się zamawia przez stronę, to dają za darmo nielimitowane noce 0:00-8:00.

No i zawsze może się posiłkować darmowym aero2.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2015-07-08 o 23:33
Stary 2015-07-10, 13:35   #17
Pekoslaw1655
Przyczajenie

wolę abonament ponieważ mam wszystko darmowe. A jeśli chciałbym mieć takie same warunki przy karcie to musiałbym wydawać tyle samo co przy abonamencie albo i nawet czasami więcej. Dodatkowo dostałem fajną ofertę na telefon więc grzech było nie skorzystać.
Pekoslaw1655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 11:57   #18
Dorota9311
Przyczajenie

Od 8 lat jestem na abonamencie, musze przyznac, ze tak mi wygodniej, nie musze sie przejmowac doladowaniami. A z czasem nawet mam ciekawe dodakowe bonusy od sieci.
Dorota9311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-12, 16:13   #19
bibi1234
Zadomowienie

Kwestia co jest bardziej wygodne abo czy karta, już chyba nie ma znaczenia.

Virgin na przyklad aktywuje pakiety automatycznie co miesiąc, doładowania chyba można ustawić automatycznie co miesiąc w banku przez internet. A dla mnie kluczowe to nie wiązać się umową.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-15, 12:29   #20
pyton1990
Raczkowanie

Ja mam abonament bo dostałem korzystniejszą oferte play
za 29,99 zł mam:
- nie limitowane rozmowy na komórki i stacjonarne
- 5 gb internetu
- umowa na 6 msc

moge mieć za 9,99zł nielimitowane sms-y ale mam to wyłączone bo nie używam

z pre-paida godne polecenia jest w tej chwili virgin mobile
mają też nielimitowane rozmowy na komórki, nielimitowane sms-y i 5 gb internetu za 29,99 zł
pyton1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 00:06   #21
Aviskowa
Zadomowienie

Przez wiele lat mialam abonament w erze i bylam zadowolona. Gdy przeszli na tmobile to sie skiepscili. Zaczeli mnie wkurzac, zasieg ktory byl super zrobil sie zerowy i juz nie moglam rozmawiac z domu. Gdy doszlo do przedluzania umowy to dostalam gorsza oferte od nowych.....

Teraz mam karte w play. Jak mnie wkurza to zmienie siec.

Wysłane z mojego GT-I9001

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 11:02   #22
polkalolka
Przyczajenie

Ja od zawsze sama też kupuje telefon, przez lata miałam tel na kartę ale operatorzy traktują takich klientów jak tych tej drugiej kategorii, ale abonamentu dalej nie chciałam, bo nie chciałam takich zobowiązań na tyle czasu i np dla mnie dobre rozwiązanie ma heyah, gdzie niby mam abonament ale mogę go zerwać w każdej chwili więc i cenowo jest atrakcyjny i jakby coś sie stało to mam tą świadomość że mogę zerwać i być wolna. A płace 35 zł za 4GB internetu i rozmowy i smsy do wszystkich bez limitów. Lepszej opcji dla mnie nie ma.
polkalolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 16:54   #23
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polkalolka Pokaż wiadomość
Ja od zawsze sama też kupuje telefon, przez lata miałam tel na kartę ale operatorzy traktują takich klientów jak tych tej drugiej kategorii, ale abonamentu dalej nie chciałam, bo nie chciałam takich zobowiązań na tyle czasu i np dla mnie dobre rozwiązanie ma heyah, gdzie niby mam abonament ale mogę go zerwać w każdej chwili więc i cenowo jest atrakcyjny i jakby coś sie stało to mam tą świadomość że mogę zerwać i być wolna. A płace 35 zł za 4GB internetu i rozmowy i smsy do wszystkich bez limitów. Lepszej opcji dla mnie nie ma.

Akurat teraz to się zmieniło i klienci na kartę mają lepsza ofertę niż abonamentowcy.

Ma to związek z dużą ilością dłużników wśród abonamentowców, natomiast klienci prepaid nie są ryzykiem, bo płacą przed skorzystaniem z usługi.

Dla dużo korzystających najlepsza jest Virgin Mobile na kartę 29zł nolimit minut i sms+5GB z lejkiem. Roczna ważność konta.

Dla nieregularnie dzwoniących nju mobile na kartę [to Orange, działają doładowania Orange] z usługą do komórkowych 99gr:
Jeśli w danym dniu klient wyda 99 groszy na rozmowy do wszystkich krajowych sieci komórkowych, to potem do końca dnia, takie same rozmowy są już nielimitowane i za darmo.
Konto ważne zawsze. Cykliczny pakiet netu 1,5GB kosztuje 8zł/miesiąc.

lub
Oferta Fakt Mobile [to taryfa Play, działają doładowania Play], konto ważne rok.
Jest multum pakietów.
Najlepiej wykupić największe i potem przedłużać w 29. dniu mniejszymi pakietami.
Czyli na pierwszy miesiąc kupujemy pakiet
29zł -500minut+500sms+500MB
i pakiet 10GB za 29zł
w 29. dniu obowiązywania pakietu wykupujemy najmniejszy pakiet.
pakiet 9zł- 100minut+100sms+100MB
Niewykorzystane minuty+smsy+MB z poprzedniego miesiąca zsumują się z nowymi minutami+smsami+MB a ich ważność będzie przedłużona.

W Fakcie i Virgin zawsze jest darmowy wolny internet [lejek] nawet jak nie mamy pakietu. Dobrze działa do stron www do czytania na Operze mini i nie naraża nas na koszty.

Znajomi co mają darmo do orange mają też darmo do nju mobile.
Znajomi co mają darmo do Play mają też darmo do virgin mobile i fakt mobile.

Jak kto ma orange na kartę, to można przejśc do nju wysyłąjąc sms o treści NJU chyba na nr 601, przejście zeruje stan konta, więc lepiej wcześniej zużyć środki przed przejściem.

Jak kto jest w taryfie Play na kartę, to przejś do Fakt Mobile można dzwoniąc na infolinię
799 599 999. Stan konta zostaje taki jaki był.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2015-10-13 o 17:53
Stary 2015-10-14, 10:33   #24
polkalolka
Przyczajenie

Cytat:
]Akurat teraz to się zmieniło i klienci na kartę mają lepsza ofertę niż abonamentowcy.

Ma to związek z dużą ilością dłużników wśród abonamentowców, natomiast klienci prepaid nie są ryzykiem, bo płacą przed skorzystaniem z usługi.

nie jestem tego pewna, ostatnio w orange (w którym mam jeszcze stary nr na karte) zotałoam właśnie potraktowana jak klient gorszej kategorii i usłyszałam, że gdyby to był nr na karte to może było by inaczej a tak to w skrócie mogę ich pocałować. To oczywiste że operatorzy lepiej patrzą na kogoś kto umową jest zobowiązany na jakiś czas niż kogoś kto kupi karte w kiosku a potem równie dobrze może zmienić na innego bez żadnych konsekwencji, przejść do konkurencji.
w heyah podoba mi się to że mam korzystne warunki, umowe która moge zerwać w każdej chwili i nikt mnie nie traktuje jak klienta gorszej kategorii.
Stary 2015-10-14, 11:40   #25
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polkalolka Pokaż wiadomość
nie jestem tego pewna, ostatnio w orange (w którym mam jeszcze stary nr na karte) zotałoam właśnie potraktowana jak klient gorszej kategorii i usłyszałam, że gdyby to był nr na karte to może było by inaczej a tak to w skrócie mogę ich pocałować. To oczywiste że operatorzy lepiej patrzą na kogoś kto umową jest zobowiązany na jakiś czas niż kogoś kto kupi karte w kiosku a potem równie dobrze może zmienić na innego bez żadnych konsekwencji, przejść do konkurencji.
w heyah podoba mi się to że mam korzystne warunki, umowe która moge zerwać w każdej chwili i nikt mnie nie traktuje jak klienta gorszej kategorii.

Ale takie są fakty. Jak porównasz ofertę z "kiosku" [czyli na kartę] z ofertą z salonu, to oferta z kiosku jest lepsza. Wiem, że to paradoks, ale tak jest teraz.

Umowa na czas nieokreślony różni się od karty tylko tym, że masz okres wypowiedzenia 30 dni, a w karcie możesz zmieniać sieć z dnia na dzień.

Teraz większość taryf na kartę ma pakiety, czyli w praktyce osoby wykupujące je co miesiąc dają stały dopływ gotówki dla operatora. To, że mogą w każdej chwili odejść powoduje, że operator cały czas zmienia ofertę na lepszą. Abonamenty biorą tylko nieświadomi klienci. Z tego co wiem to telefony opłaca się brać tylko w orange, jak się ma 30% rabat na abo z groupona, albo przy przedłużaniu umów z operatorami [ jak się wcześniej sprawdzi w necie co można aktualnie wywalczyć po złożeniu wypowiedzenia na piśmie].

Co do konsultanta to są ludzie na wyższym i niższym poziomie. Akurat trafiłaś na chama. Masa ludzi nie chce się wiązać umową, bo zdarzają się wśród konsultantów oszuści, co innego obiecają przez telefon przy przedłużeniu umowy, a co innego przysyłają na piśmie do domu [kurier się spieszy, trzeba szybko podpisać, a potem zaskoczenie].

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2015-10-14 o 12:39
Stary 2015-10-14, 18:07   #26
pffe
BAN stały

Cytat:
Ale takie są fakty. Jak porównasz ofertę z "kiosku" [czyli na kartę] z ofertą z salonu, to oferta z kiosku jest lepsza. Wiem, że to paradoks, ale tak jest teraz.

Umowa na czas nieokreślony różni się od karty tylko tym, że masz okres wypowiedzenia 30 dni, a w karcie możesz zmieniać sieć z dnia na dzień.

Teraz większość taryf na kartę ma pakiety, czyli w praktyce osoby wykupujące je co miesiąc dają stały dopływ gotówki dla operatora. To, że mogą w każdej chwili odejść powoduje, że operator cały czas zmienia ofertę na lepszą. Abonamenty biorą tylko nieświadomi klienci. Z tego co wiem to telefony opłaca się brać tylko w orange, jak się ma 30% rabat na abo z groupona, albo przy przedłużaniu umów z operatorami [ jak się wcześniej sprawdzi w necie co można aktualnie wywalczyć po złożeniu wypowiedzenia na piśmie].

Co do konsultanta to są ludzie na wyższym i niższym poziomie. Akurat trafiłaś na chama. Masa ludzi nie chce się wiązać umową, bo zdarzają się wśród konsultantów oszuści, co innego obiecają przez telefon przy przedłużeniu umowy, a co innego przysyłają na piśmie do domu [kurier się spieszy, trzeba szybko podpisać, a potem zaskoczenie].
Którego operatora w tej chwili oferta jest lepsza na kartę niż na abonament? Poproszę link bo szczerze, nie wiem skąd to wytrzasnęłaś.

I bzdurą jest, że jak kurier przyjedzie to szybko szybko i podpisujesz gorszą umowę niż była obiecana. Czyta się umowy to po pierwsze, po drugie masz później czas na jej zerwanie, bodajże 7 czy 14 dni bez konsekwencji więc o czym Ty piszesz?
Stary 2015-10-14, 21:36   #27
bibi1234
Zadomowienie

W teorii tak jest, ale część ludzi ufa, a część konsultantów to wykorzystuje.
Stary 2015-10-15, 07:46   #28
pffe
BAN stały

Cytat:
W teorii tak jest, ale część ludzi ufa, a część konsultantów to wykorzystuje.
Dlatego się powtarza, żeby czytać a najlepiej jeszcze dać komuś do przeczytania.
Stary 2015-10-15, 13:35   #29
polkalolka
Przyczajenie

Cytat:
Dlatego się powtarza, żeby czytać a najlepiej jeszcze dać komuś do przeczytania.
wzorowe podejście, umowę kredytową dam do przeczytania z pewnością całej armii jak przenosiłam się do Heyah to przeczytałam całą umowę mimo, że ktoś mi ich polecił wiec teoretycznie mogłam na słowo zaufać, ale przeczytałam, nie zalazłam nic co budziło moje zaniepokojenie i wszystko się zgadzało. Wiec czytać warto, bo dla każdemu co innego może nie pasować. Np teraz się dużo słyszy o klientach Play którzy mieli mieć nielimitowan internet, a nie doczytali ze to lte wiec w praktyce w miastach to tylko funkcjonuje a i tam coraz częściej jest tak przeciążony ze tylko kilka godzin w nocy jest normalny. O ile sie nie myle to sa klienci podpisujacy umowy nie takie jak ja ze moge zerwać w każdej chwili tylko przynajmniej na 6 miesiecy, wiec to juz jest bardzo niefajna sytuacja jak płacisz za coś czego nie dostajesz. ale z drugiej strony na przyszłość wszyscy będą czytali umowy od deski do deski
Stary 2015-10-15, 13:51   #30
polkalolka
Przyczajenie

Cytat:
wzorowe podejście, umowę kredytową dam do przeczytania z pewnością całej armii jak przenosiłam się do Heyah to przeczytałam całą umowę mimo, że ktoś mi ich polecił wiec teoretycznie mogłam na słowo zaufać, ale przeczytałam, nie zalazłam nic co budziło moje zaniepokojenie i wszystko się zgadzało. Wiec czytać warto, bo dla każdemu co innego może nie pasować. Np teraz się dużo słyszy o klientach Play którzy mieli mieć nielimitowan internet, a nie doczytali ze to lte wiec w praktyce w miastach to tylko funkcjonuje a i tam coraz częściej jest tak przeciążony ze tylko kilka godzin w nocy jest normalny. O ile sie nie myle to sa klienci podpisujacy umowy nie takie jak ja ze moge zerwać w każdej chwili tylko przynajmniej na 6 miesiecy, wiec to juz jest bardzo niefajna sytuacja jak płacisz za coś czego nie dostajesz. ale z drugiej strony na przyszłość wszyscy będą czytali umowy od deski do deski
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości