|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
grzywka - spinaæ czy ¶ci±æ z powrotem ??
Hej wszystkim! Od 10 lat by³am posiadaczk± gêstej i uci±¿liwej grzywki, ¶ciêtej na prosto. Chcia³am to wreszcie zmieniæ, wiêc zaczê³am j± spinaæ. Ju¿ po kilku dniach dostrzeg³am wiele zalet jej nieposiadania. Ale... hmm mimo wszystko nie jestem przekonana czy by³ to dobry wybór.
Nie mogê siê przyzwyczaiæ do swojego wygl±du- sama nwm czy to przez to ¿e tak d³ugo j± mia³am czy po prostu bez niej wygl±dam ¼le. Nie potrafiê oceniæ tego obiektywnie, dlatego zg³aszam siê do was. Proszê dorad¼cie mi czy lepiej j± znowu podci±æ czy nadal spinaæ. Dodam, ¿e póki co nie mogê z ni± nic innego zrobiæ bo jest za krótka ¿eby zak³adaæ j± za ucho czy uk³adaæ na boki. w tej chwili nie mam lepszych zdjêæ |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 762
|
Dot.: grzywka - spinaæ czy ¶ci±æ z powrotem ??
Znaj±c nasze forum pewnie zaraz dostaniesz milion postów ¿eby¶ zapuszcza³a wytrwale bo bez grzywki lepiej. Jednak ja twierdze inaczej - super Ci w grzywce! Domy¶lam siê, ¿e jest uci±¿liwa i du¿o przy niej zachodu ale wg mnie warto. Nadaje charakteru twojej buzi. Bez grzywki tracisz t± wyrazisto¶æ
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Ja te¿ uwa¿am, ¿e w grzywce Ci ³adniej
Jedynie pomy¶lalabym nad lekkim przerzedzeniem jej. Wydaje siê troche za gêsta i zabiera Ci du¿o w³osów z pozosta³ej czê¶ci. Wiêc mo¿e tak z 1/4 tej grzywki (po stronie od czubka g³owy) spróbowaæ zapu¶ciæ, ¿eby grzywka by³a ciut l¿ejsza. Tylko nie bardzo wiem, jak to z "technicznego" punktu widzenia mo¿na by zrobiæ. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 275
|
A ja uwa¿am, ¿e przy tej lwiej grzywie niknie ca³a Twoja buzia i generalnie jest "ciê¿ko". Na Twoim miejscu przemêczy³abym siê, zapu¶ci³abym grzywkê i uk³ada³a z przedzia³kiem na bok (grzywka nie musi byæ równa z pozosta³ymi w³osami, tylko mo¿e koñczyæ siê oko³o 3-4cm za lini± szczêki, z reszta w³osów delikatnie wycieniowana).
Teraz z takim upiêciem grzywy w górze faktycznie nie wygl±dasz najkorzystniej (ale kto by wygl±da³ ) - bo ods³ania i poszerza ca³e Twoje czo³o, jednak radzi³abym siê przemêczyæ i montowaæ grzywê jako¶ na bok, bo potem jak uro¶nie to bêdziesz bardzo dobrze wygl±da³a ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- A ja uwa¿am, ¿e przy tej lwiej grzywie niknie ca³a Twoja buzia i generalnie jest "ciê¿ko". Na Twoim miejscu przemêczy³abym siê, zapu¶ci³abym grzywkê i potem uk³ada³a z przedzia³kiem na bok (grzywka nie musi byæ równa z pozosta³ymi w³osami, tylko mo¿e koñczyæ siê oko³o 3-4cm za lini± szczêki, z reszta w³osów delikatnie wycieniowana). Teraz z takim upiêciem grzywy w górze faktycznie nie wygl±dasz najkorzystniej (ale kto by wygl±da³ ) - bo ods³ania i poszerza ca³e Twoje czo³o, jednak radzi³abym siê przemêczyæ i montowaæ grzywê jako¶ na bok, bo potem jak uro¶nie to bêdziesz bardzo dobrze wygl±da³a
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
zddecydowanie bez grzywki
moze zapusc ja do przedzialku na srodku i wtedy bedziesz miala taka ³ódkê?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 342
|
Bez grzywki wygl±dasz l¿ej.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Ta gruba kurtyna na Twoim czole to nie by³ dobry pomys³
Bez niej, widaæ jaka jeste¶ ³adna i jakie masz ¶liczne oczy |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Bez grzywki wygl±dasz lepiej
Masz ³adne czo³o wiec spokojnie nie musisz go zas³aniaæ.Mo¿esz te¿ spróbowaæ podpi±æ czê¶ægrzywki, a czê¶æ zostawiæ ¿eby nie by³a taka gruba i na próbê zobaczysz jakby¶ wygl±da³a w takiej "l¿ejszej" grzywce, bo to te¿ dobry pomys³. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 253
|
A ja bym pozosta³a przy grzywce, ale nie tej z pierwszego zdjêcia. Jest ona zbyt du¿a, obszerna i przyt³acza Ciê. Powinna¶ mieæ lekko wycieniowan± z mniejszej ilo¶ci w³osów zrobion± dla przyk³adu wklejam zdjêcie J. Garner
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie, gdybym mia³a l¿ejsz± grzywkê wygl±da³abym lepiej. Wiem, ¿e jest zbyt gêsta - siêga mi prawie do samego czubka g³owy- kiedy¶ jaki¶ fryzjer uzna³, ¿e moja by³a zbyt cienka wiêc dobra³ w³osy z góry i wysz³o jak wysz³o :/ wiele razy j± cieniowa³am u innych fryzjerów ale i tak wygl±da ciê¿ko, dobrze by³oby zapu¶ciæ jej czê¶æ tylko nwm czy jest to w ogóle mo¿liwe
Próbowa³am przypinaæ j± wsuwk± go góry, ale ta warstewka nie zgrywa siê z pozosta³ymi w³osami i wygl±da dziwacznie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Mi wczoraj w nocy cos odbi³o i ocie³am sobie grzywkê, tak jak ma Sylwia Grzeszczak w reklamie t mobile - powiem tyle wczoraj mi siê bardziej podoba³a
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 253
|
Cytat:
http://www.thehairstyler.com/feature...art-face-shape ). Wydaje mi siê, ¿e masz twarz w kszta³cie serca ewentualnie diamentu, ale to by¶ musia³a dok³adniej sprawdziæ. Niestety ja przerabiaj±c chyba ponad 30 fryzjerów to tylko jeden potrafi na prawdê obcinaæ grzywki tak, by mia³y odpowiednie proporcje i siê uk³ada³y bez ingerencji ¶rodków stylizacyjnych itp. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Moim zdaniem bez grzywki masz za du¿e czo³o i poci±g³± twarz. Ale te¿ wygl±dasz du¿o m³odziej. Postawi³abym na grzywkê, ale nie tak± ciê¿k± i wielk±.
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 23
|
Na tych zdjêciach zdecydowanie Ci lepiej bez grzywki. Natomiast mo¿esz sobie spróbowaæ zrobiæ grzywkê, ale delikatniejsz±, z mniejsz± ilo¶ci± pasm
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 348
|
w³osy maj± t± wspania³± w³a¶ciwo¶æ, ¿e rosn± i mo¿na je ponownie obci±æ. Jak dla mnie o wiele lepiej bez tej grzywki, chocia¿ z ni± te¿ ¼le nie by³o. Ale. Ods³oni³a¶ brwi i nagle twoja twarz zyska³a o wiele bardziej ciekawy i kobiecy wygl±d.
Druga sprawa nie ma nic z³ego w posiadaniu wysokiego czo³a, twoje jest proporcjonalne, a nie jakie¶ dziwnie wypuk³e czy przero¶niête. Tak¿e jak dla mnie - ciekawiej, bardziej kobieco jest bez grzywki. W grzywce natomiast wygl±dasz jak 15 latka. Je¶li upierasz siê przy grzywce, ok, miej j± sobie, ale mo¿e niech to bêdxie zdecydowanie inny kszta³t? Plus za piêkne w³osy! |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 338
|
w grzywce wygl±dasz bardziej dziewczêco, ³adniej Ci
![]() sama zdecyduj jak jest Ci wygodniej.
|
|
#17 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 298
|
Grzywka zdecydowanie za ciê¿ka
zmiany s± dobre w wygl±dzie, za jakis czas siê przywykniesz. Grzywka na bok bêdzie ok ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- sorki mia³o byæ przyzwyczaisz |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 229
|
tak , zdecydowanie bez grzywki o wiele lepiej
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Ja myslê, ¿e lepiej z tym i¶æ do specjalisty. On na pewno bêdzie w stanie pomóc
|
|
#20 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 825
|
lepiej bez grzywki, bo widac Twoje piekne brwi
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
bez grzywki
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
powinna¶ nosiæ je rozpuszczone i podczas suszenia w³osów wyci±gaæ je na szczotkê aby nadaæ im objêto¶ci i ³adnych fal a przede wszystkim przestaæ, je przylizywaæ
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 266
|
jestes bardzo ladn± dziewczyn±, ta grzywka by³a zdecydowanie za ciê¿ka i odbiera³a ci du¿o uroku! Zrezygnuj z niej zupe³nie lub postaw na znacznie mniejsz±
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 105
|
Wygl±dasz lepiej bez grzywki, ale nie spinaj jej do góry
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 761
|
£adnie z grzywk± i ³adnie bez grzywki. Chocia¿ mi osobi¶cie najbardziej podoba siê drugie zdjêcie. Zdania s± podzielone, wiêc mo¿e przedzia³ek z boku i grzywka na bok? Na razie trochê bym zapu¶ci³a jako¶ fiku¶nie spinaj±c na jedn± stronê a pó¼niej wycieniowa³a.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Hejka! Dawno mnie tu nie by³o. Jednak zdecydowa³am siê zapu¶ciæ grzywkê i tej decyzji nie ¿a³ujê. Jest mi teraz o wiele wygodniej i dodatkowo pozby³am siê wszystkich krostek, które siê pod t± grzywk± chowa³y
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 313
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 761
|
Zgadzam siê, bardzo ³adnie wygl±dasz. Nie wiem czy dla Ciebie to plus, ale dojrzalej
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 109
|
w grzywce - ³adnie i dziewczeco
bez grzywki - ladnie i kobieco |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 266
|
tak - zdecydowanie trafna decyzja!
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Nie mogê siê przyzwyczaiæ do swojego wygl±du- sama nwm czy to przez to ¿e tak d³ugo j± mia³am czy po prostu bez niej wygl±dam ¼le. Nie potrafiê oceniæ tego obiektywnie, dlatego zg³aszam siê do was. Proszê dorad¼cie mi czy lepiej j± znowu podci±æ czy nadal spinaæ. Dodam, ¿e póki co nie mogê z ni± nic innego zrobiæ bo jest za krótka ¿eby zak³adaæ j± za ucho czy uk³adaæ na boki. 

) - bo ods³ania i poszerza ca³e Twoje czo³o, jednak radzi³abym siê przemêczyæ i montowaæ grzywê jako¶ na bok, bo potem jak uro¶nie to bêdziesz bardzo dobrze wygl±da³a
Bez niej, widaæ jaka jeste¶ ³adna i jakie masz ¶liczne oczy

Masz ³adne czo³o wiec spokojnie nie musisz go zas³aniaæ.
Próbowa³am przypinaæ j± wsuwk± go góry, ale ta warstewka nie zgrywa siê z pozosta³ymi w³osami i wygl±da dziwacznie