![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kiedy poznałyscie płeć dziecka?
Hej cieżarówki i mamuśki - pytanko jak w temacie, kiedy dowiedzialyscie sie czy bedziecie mamą chłopca czy dziewczynki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy poznałyscie płeć dziecka?
ja na 100% dowiedzialm sie przy porodzie
![]() na miesica prze dporodem napisalm imie dziewczynki ,schowałam do kopert i zakleilam otworzylam po i sie potwierdzilo ![]() mój TZ wiedzial bo hccial wiedziec ,poszedl ze mna na usg i lekarz mu powiedzial po moim wyjsciu z gabinetu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
A ja się dowiem dopiero jak Mały bobasek się wykluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dowiedziałam a raczej zobaczyłam na usg pod koniec ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Tak jak i Ty mam termin na marca (8-w Dniu Kobiet
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Ula, fajnie ze nie jestem jedyną marcówką na forum ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tym się nie przejmuj, u mnie było dokładnie tak samo. Pierwsze 3 miesiące i kawałek 4 nie mogłam patrzeć na słodycze. Kupiłam sobie sałatkę śledzikową i dużo nie brakowało, a zjadłabym ją w sklepie palcami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Że mam córcie dowiedziałam się od pielęgniarki,jak obudziła mnie z narkozy.Chciałam w ciąży wiedzieć jaka będzie płeć ale mała skutecznie zasłaniała i dowiedziałam się po wszystkim
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja jakieś 30 sekund po tym, jak Marysia przyszła na świat. super to było!! rodzina się wkurzała, bo chciała już kupować różne rzeczy, ale ja z TŻ nie chcieliśmy wiedzieć. uczucie cudowne, czekasz na pierwszy krzyk i tą super niespodziankę dot. płci!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy zrobić na poczatku tak jak Paula78, że mąż tylko się dowie a ja wyjde wtedy z gabinetu żeby nie słyszec, ale ciekawość zwycieżyła.
Dowiedzieliśmy się w 25 t.c. Lekarz powiedział nam, że będziemy mieli dziewczynkę. Było to troche zaskoczenie dla wszystkich w koło, bo każdy mi chłopca wróży, tylko mąz miał przeczucie co do dziewczynki. Chociaż nam to zupełnie obojętne czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka. Ale do końca to jeszcze nie wiadomo, przekonamy się o płci jak się urodzi ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A my czekamy do samego konca. Chcemy miec niespodzianke. ale musze sie przyznac,ze za kazdym razem na wizycie mnie korci zeby sie juz dowiedziec. ale teraz to by bylo bez sensu bo do 7 grudnia juz nie tak daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja dowiedziałam sie w 6 miesiącu,było to pewne na 100 % bo tak sie pięknie odsłonił do badania...
![]() ![]() ale teraz myślę,że gdybym drugi raz była w ciązy to chyba bym nie chciała znać płci... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Cześć,
ja się dowiedziałam w 33tygodniu ciąży że będzie dziewczynka ![]() ![]() ja chciałam wiedziec co będzie chłopczyk czy dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chciałam znać płci, a mąż tak. Na usg dziecko zawsze tak było odwócone, że lekarz nie widział. O płci dowiedziałam się dopiero jak mnie wybudzono z narkozy. Byłam taka otumaniona, że kilka razy pytałam się co urodziłam. Miałam cesarkę i dzieckiem zajmowały się położne. Pieluszkę zaczęłam dopiero zmieniać pod koniec pobytu w szpitalu.
Pamietam jak położna powiedziała o córce "mały". Wystraszyłam się i pytałam się czy to chłopczyk czy dziewczynka. Uwierzyłam dopiero jak sama zobaczyłam pipusię mojej córci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja dowiedziała sie dopiero przy porodzie.Razem z mężem nie chcieliśmy znać wcześniej płci dziecka. Chociaż i tak czułam, że to będzie córeczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rzabbocop
|
Na USG młoda zawsze była zasłonięta pępowiną, więc nie było nic widać.
Dowiedziałam się jakieś 2 minuty po porodzie jak sama ją podniosłam i zobaczyłam ![]() Wcześniej tak się cieszyłam, że się to moje dziecko wreszcie urodziło, tak je całowałam i tuliłam, że nawet do głowy mi nie przyszło, żeby sprawdzić, dopiero połozna mi przypomniała. A przeczucie miałam na początku ciąży tak gdzieś do 3 miesiąca, że to będzie dziewczynka i bylam strasznie rozczarowana, bo chciałam chłopca. Ale zanim doszło do porodu stwierdziłam, że dziewczynka też może być, tylko gorzej dla niej z takimi rodzicami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja chcę mieć dziewczynkę i tylko dziewczynkę!To nie jest obojętne co się urodzi bo to jest ważne. Jak mi się kiedyś chłop urodzi hmm to będę zła ale trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pzdr Marta z 29 tygodniową malutką Kruszynką w brzuszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Bo z chłopakami to Krzyż Pański, a dziewczynki można fajnie czesać, ładnie ubierać i wogóle są grzeczniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mama damianka. zero krzyża pańskiego ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jak spojrzałam w 7 tyg na tą małą fasolkę z bijącym serduchem pierwsza myśl JUNIOR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja dowiedziałam się w 6 miesiącu ciąży podczas USG, ale od początku wiedziałam, że to jest chłopczyk i badanie tylko potwierdziło moje odczucia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wracając do płci - gdzies ostatnio wyczytałam ze kobiety dojrzałe, po 30-stce znacznie częsciej rodzą dziewczynki niż chłopców, dziewczynki rodzą sie też częsciej w związkach z nieco dłuższym stażem.... dzieje sie tak podobno z powodu pewnych cech plemnikow zawierających chromosom meski lub żenski - plemniki meskie są szybsze, wiec predzej docierają do celu, jezeli akurat trafią na moment owulacji (a w przypadku par z krótkim stażem które z reguły współzyją częsciej to bardziej prawdopodobne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z moich obserwacji wynika inaczej. Dziewczynki tak 2-u 3-y 4-ro latki sa bardziej rozwydzone i rozpieszczone niz chlopcy.Zdarzaja sie wyjatki, ale na ogol z moich obserwacji wynikalo, ze chlopcy byli bardziej ulozeni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Zeby bylo do tematu, ja poznalam plec dziecka w 17 tygodniu ciazy.
Co do problemow z kim wiecej dziewczynkami czy chlopcami, to po dluzszych obserwacjach w przedszkolu (i nie tylko) stwierdzam, ze w wieku przedszkolnym znacznie wiecej jest jednak problemowych chlopcow. Moje dziecko (a takze jej kolezanki) choc lubi sie postawic, jest aniolem w porownaniu z tymi chlopcami. Moni, Twoje dziecko ma dopiero 8 miesiecy, w tym okresie dzieci sa grzeczne, poczekaj az dziecko wejdzie w wiek przedszkolny, zacznie sie upierac. Zycze Ci oczywiscie, zebys nie musiala sobie nerwow szarpac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
... że nie ważna płeć ważne wychowanie i to od niemowlęcia ... jeśli dziecko rozpieścimy pozwalając na wszystko to poniesiemy tego konsekwencje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja poznałam płeć mojego dzidziusia z chwilą narodzin i to było najwspanialsze.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
o plci naszego malenstwa dowiedzielismy sie podczas usg w 24 tygodniu ciazy
![]() ![]() nasz maluszek nie jest juz anonimowy.wszyscy zwracaja sie do niego po imieniu(jestem w 32 tygodniu ) to bardzo mile uczucie wiedziec, ale coraz czesciej slysze o pomylkach przy okreslaniu plci.w kazdym razie najwazniejsze zeby dzieciatko bylo zdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Nie znam płci swojego dziecka i to jest niesamowite uczucie - mam w sobie drugiego człowieka ale nie wiem, czy to chłopiec czy dziewczynka. Na razie jest to po prostu moje Dziecko
![]() Nie mam też żadnych przeczuć co do jego płci. Raz jem lody, raz pizzę, nie mam jakichś specjalnych preferencji smakowych. Dowiem się przy porodzie, a wyprawkę zrobię różnokolorową, wiem jednak na pewno, że nie będę kupować żadnych różowych ciuchów, bo uważam ten kolor za infantylny i nie ubrałabym w takie ubranka nawet miśka ![]() Jestem zwolenniczką klasycznej prostoty a nie jakichś falbanek i koronek. Ubranie dla dziecka ma być wygodne, funkcjonalne i dobre gatunkowo. Dziecko ma naprawdę serdecznie gdzieś w co jest ubrane, byle miało sucho ![]() Szczerze irytują mnie zachowania kobiet, które z kupowania ubrań dla dzieci robią jakiś ceremoniał, zupełnie mnie do tego nie ciągnie i chciałabym, żeby ktoś to po prostu zrobił za mnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.