|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Do Wizażanek z USA
Drogie dziewczyny, zwracam się do Was z ogromną prośbą:
Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc w zrealizowaniu pomysłu na wymarzony prezent dla mojego ukochanego? Otóż wymarzył on sobie przypomnienie podobno rajskiego smaku ciastek Twinkies. Jak tylko widzi ten specjał konsumowany w TV, strasznie jęczy, że tak by sobie zjadł Twinkies. Z tego co się orientuję, niestety są one dostępne tylko w Stanach. Nie mam tam żadnej rodziny, więc jedyna nadzieja w Was. Konkretnie chodzi o to, by przesłać mi do Polski kilka sztuk tego smakołyku, na 22.11 lub ewentualnie później (wtedy wypadają jego urodziny). Oczywiście mogę zapłacić przed wysyłką, w formie jak najbardziej dla Was wygodnej. Będę niezmiernie zobowiązana i szczęśliwa jeśli uda się ten pomysł zrealizować. Pozdrawiam Bonaventura |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do Wizażanek z USA
hahaha fajny pomysł, pomogłabym Ci ale nie wiem czy w Kanadzie maja te ciasteczka bo to niemozliwe że niezauwazyłabym, ja- ciasteczkowy potwór
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odzew, szkoda, że nie ma ich w Kanadzie. Pozdrów ten piekny kraj ode mnie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co slyszalam, to celnicy sprawdzaja jakos, i jak przylapia to bedziesz musiala placic niezla kare, i potem niewiadomo czy wogule dostaniesz Twinkies.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
oj, czyli to znaczy że nici z wysyłania żywności... Nie pomyślałam o tym.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Eeee tam , ja wysylalam rozne produkty spozywcze i nic nie bylo. Tylko ja nie czaje tych ciasteczek.Masz jakas fotke albo jakis link?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez ich nie kojarze
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuje sie pod dziewczynami-tez nie kojarze tych ciastek
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba chodzi o te ciasteczka firmy Hostess, tak?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie chodzi o te ciasteczka firmy Hostess, myślę, że nie powinno byc problemu z celnikami, bo to raczej towar o długim okresie przydatności do spożycia.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Az musze ich poszukac i sprobowac .Jak znajde dam znac
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym sie chetnie mogla wymienic za cos z polskich kosmetykow, wtedy automatycznie odpada koszt przeylki pieniedzy do USA. Tylko musze najpierw sprawdzicz czy mozna je dostac w mojej okolicy.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak, z ta wymiana znacznie lepszy pomysl niz z wysylka $$$
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Moze watek z wymiana ciastek na kosmetyki na Forum Targowisko - czegos takiego tam jeszcze chyba nie bylo
Tez bylabym chetna do wymiany |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Tzn. jak rozumiem możemy się wymienić: któraś w Was przesyła ciasteczka, ja przesyłam kosmetyki. W to mi graj. Jeśli ktoś będzie wiedział ile i czego mam wysłać, bardzo proszę o kontakt. Może na Prywatne wiadomości? Dzięki za odzew. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
I co dziewczyny? Czy zdążyłyście już zrobić rozeznanie w sklepach? Czy jest jakaś szansa na kupienie Twinkies?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Buuu, czy ta cisza oznacza, że twinkies nie są łatwo dostępne? Wycofali je ze sprzedaży? Szkoda by była... tymczasem czekam na odzew stale i cierpliwie.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sie rozejrze
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Jak już przesyłka z tak daleka, to może ze trzy, tzn. wszystko zależy od tego ile ich w paczce, ale zdaje się że 10 lub 6 to wtedy ze trzy opakowania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
ja znam te ciastka ![]() ze mnie straszny cukiereczek ![]() te ciastka sa dostepne prawie wszedzie ![]() kosztuja ok $1,50 moze troszke wiecej,bo tax ok powiedzmy ,ze jedna paczka okolo $2 sa bardzo lekkie kremik pycha,a ciasto pulchniutkie i puszyste jak chmurka dobre -dosc slodkie osobiscie wole ciastka czekoladowe,ale tez sa super! moge ci je wyslac ![]() skontaktuj sie ze mna |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
mam jednak nadzieje,ze jestes swiadoma,ze ciastka sa dosc tanie,ale przesylka 2-3 paczek moze kosztowac,bo podejzewam,ze 3 paczki beda dosc ciezkie!
zastanow sie ![]() paczka powinna dojsc szybko,chyba w ciagu tygodnia. moze okazac sie ,ze przesylka duzo bardziej kosztowna jak te 3 paczki ciasteczek ![]() decyzje pozostawiam tobie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
hej Elfiku,piszac o przesylkach pomyslalam o Tobie
-zawsze proponujesz wysylac w kopertach z bombelkami- hi hi hi! wiec moze wcisne te ciastka do koperty z bombelkami?-co wy na to? |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe no koperta to raczej w tym przypadku odpada...no chyba,ze chcesz zeby kolezanka raczyla sie jakas ciastkowa mazia..zdecydowanie pudelko...poza tym przesylka nie jest tak droga......ostatnio wysylalam paczke poczta lotnicza i zaplacilam 9 dolcow...doszla w 5 dni
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
tylko $9????
to chyba nie byla wielka przesylka? ja zawsze place $20 i wiecej! najtansza to bylo okolo $4-ale tam byla tylko bluzka, a i ostatnio wyslalam ksiazke-kolorowanke i tez okolo $4 ale 3 paczki ciastek-no nie wiem??? moze w 10$ sie zmiesci? ja zawsze wysylam poczta lotnicza!
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no duza nie byla....pudelko z kosmetykami na wymiane:P tylko ze ja na wsi mieszkam i pani na poczcie juz mnie zna i zawsze wyciaga taka duuuza knige i tak kombinuje zeby bylo szybko i tanio...heheeh....a te ciaskta to tez lekkie bo ostatnio specjalnie meza nakrecilam zeby mi je pokazal..ot babska siekawosc:P.....szczerze to sie przerazilam jak je zobaczylam....brrrrrrrrr samymi konserwantami mi zalecialo...no ale ja nigdy nie polubie amerykanskich slodyczy... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
z tym opakowaniem z bombelkami to zartowalam
![]() pudelko-zdecydowanie. taki dzis zartownis ze mnie w tym tygodniu koniecznie musze wybrac sie na poczte i wyslac paczke na Mikolaja zastanawiam sie czy juz powinnam wyslac zyczenia swiateczne czy czekac do grudnia?
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
hi hi hi-no niestety te ciasteczka nie naleza do zdrowej zywnosci,ale sa dobre
ja tez mieszkam na wsi-i ten facet na poczcie to doprowadza mnie do szalu..zwykle sam nie wie co robi! ale jak pojade do miasta to juz lepiej -zwykle sa chyba 3 sposoby?1-paczka w ciagu chyba 4-10 dni 2-w ciagu miesiaca 3- paczka z ubezpieczeniem i jest tez cos ,,global express,,-nie pamietam to chyba w ciagu 3 dni.oj przyznam sie,ze sie na tym zupelnie nie znam ide na poczte-place ile mi kaza-i adio.
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.